Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Hepatocarcinom multicentric

Lasa deficitu' hai cu abuzu&#...

Bataie intre clanuri de romi.

Echivalent BP Diesel in Romania&#...
 POSEIDON Residence - Fabrica de G...

Semnatura falsa

Frica si uratul de intuneric

#casabuhnici
 Formatiune tare pe testicul

Sfat achizitie trepied

Lucru in mediul poluat si sportul

Înmatricularea unei mașini 2017
 Automobile Belgia

Lenovo Ideapad 700-15ISK "Ove...

Lexar (carduri de memorie) a fost...

Recomandare rigola dus?
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Carne marinata din comert - pastrama

  • Please log in to reply
18 replies to this topic

#1
Bibulus

Bibulus

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 145
  • Înscris: 05.08.2014
  • ID membru: 874,536
Am observat in multe supermarketuri carne de porc marinata. Am si eu o intrebare pentru cei care cumpara des : aceasta carne este pastrama?
Adica este moale si cu aroma de condimente si iese ca a acestui coleg: https://forum.softpe...0#entry20969595
Am vrut sa cumpar din Kaufland dar cand m-am uitat in casoleta am vazut ca una din bucatile de carne era alba intr-o parte iar marinata nici nu o acoperea acolo.
In Lidl este cea din poza atasata , arata bine dar ma tem sa nu fie tare si doar acoperita cu  acel sos si sa nu fi fost lasata la marinat.


http://imgur.com/a/ksPj8

Edited by Bibulus, 19 June 2017 - 19:24.


#2
pasilla

pasilla

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,518
  • Înscris: 31.03.2012
  • ID membru: 753,506
Mai bine ti-o marinezi singur. Stii exact ce mananci si poti evita diversele chimicale nocive.

Astea gata preparate nu sunt curatate de pielite si zgarciuri, marinata are in compozitie divere chestii pe care nu le vrei (msg, azotiti, benzoati, fosfati, coloranti artificiali, arome sintetice, etc).

Edited by pasilla, 19 June 2017 - 19:44.


#3
dragosh82

dragosh82

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 48
  • Înscris: 18.12.2004
  • ID membru: 27,430
iei marinata din asta nu stii ce carne cit de veche a fost, ca de asta le si marineaza, sa ascunda anumite modificari de gust ale carnii congelate mult timp

#4
sarac.lipit

sarac.lipit

    Cînd ești condus de proști, toate merg prost

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,370
  • Înscris: 14.06.2006
  • ID membru: 81,876
  • Locație: N N-E
pastramă marinată...
am mai auzit una
e de mîncat? are eticheta faină?

#5
altuser09

altuser09

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,186
  • Înscris: 25.08.2009
  • ID membru: 503,979
  • Locație: Bucuresti
Eu am auzit ca alimentele invechite sunt transformate in altele "proaspete" prin prelucrare: asa apar puii rotisati, etc. Nu m-ar mira ca si carnea veche sa fie tratata tot asa........

#6
redbotos

redbotos

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,022
  • Înscris: 01.03.2015
  • ID membru: 902,640
carne marinata nu e pastrama.
e pentru pastrama.
la noi in muntii bucovinei , se facea carnea cu sare, piper , cimbru , usturoi.
se lasa in baitul respectiv , o zii , apoi se facea o groapă in paman de 1,5 m (dee obicei se folosea aceiasi groapa) se facea un foc cu lemne de molid uscat apoi se arunca mesteacan in jaratec si crengi de brad peste ude , se punea carnea de asupra pe niste bete apoi se acoperea cu crengi si muschi aproape ermetic,
se lasa 2zile apoi se savura cu cas , ceapa , si paine veche de 5 zile.
alaturi de un vin de coacaze negre , si mai ales daca, carnea era de vanat....

#7
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,553
  • Înscris: 28.11.2006
  • ID membru: 112,592
  • Locație: tara pisicilor negre
Eu iau frecvent (cel putin o data pe luna) carne marinata de la Lidl si imi place foarte mult. Cel putin aia cu usturoi si ierburi e bestiala pe gratar. Acum vad ca nu m-am inverzit, dar pe viitor cine stie... :P

#8
Bibulus

Bibulus

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 145
  • Înscris: 05.08.2014
  • ID membru: 874,536

View Postpufonel, on 19 iunie 2017 - 21:11, said:

Eu iau frecvent (cel putin o data pe luna) carne marinata de la Lidl si imi place foarte mult. Cel putin aia cu usturoi si ierburi e bestiala pe gratar. Acum vad ca nu m-am inverzit, dar pe viitor cine stie... Posted Image

Cotletul marinat este mai moale si mai fraged decat cotletul proaspat pus pe gratar sau este doar aroma in plus?

#9
marga32

marga32

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 371
  • Înscris: 11.06.2010
  • ID membru: 598,212
  • Locație: din indepartatele zari si intinsele mari
Dar ai luat-o gata ambalata sau de la vitrina asistata? De la vitrina asistata iti recomand carnea cu ierburi de Provence. Arata ca data prin muci, dar e de-li-cioa-sa.

Edited by marga32, 19 June 2017 - 21:28.


#10
fqx

fqx

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 745
  • Înscris: 23.08.2014
  • ID membru: 876,385

View PostBibulus, on 19 iunie 2017 - 21:17, said:

Cotletul marinat este mai moale si mai fraged decat cotletul proaspat pus pe gratar sau este doar aroma in plus?
e si aroma si mai fraged.Dar pentru gratar e mai simplu daca cumperi carne proaspata si o condimentezi cu o zi inainte, obtii cam acelasi rezultat si stii ca mananci carne proaspata.

#11
zippo68

zippo68

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,390
  • Înscris: 10.11.2008
  • ID membru: 387,377
  • Locație: In pu---a cu satelitul

View PostBibulus, on 19 iunie 2017 - 19:23, said:

Am observat in multe supermarketuri carne de porc marinata. Am si eu o intrebare pentru cei care cumpara des : aceasta carne este pastrama?
Adica este moale si cu aroma de condimente si iese ca a acestui coleg: https://forum.softpe...0#entry20969595
Am vrut sa cumpar din Kaufland dar cand m-am uitat in casoleta am vazut ca una din bucatile de carne era alba intr-o parte iar marinata nici nu o acoperea acolo.
In Lidl este cea din poza atasata , arata bine dar ma tem sa nu fie tare si doar acoperita cu  acel sos si sa nu fi fost lasata la marinat.


http://imgur.com/a/ksPj8
Tot ce cumperi in tara e un CACAT si mai scump ca afara .Solutia fati-o tu cu produs natural de la tara de la cunoscuti retu in MIZERII.

#12
corinadaniela

corinadaniela

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,076
  • Înscris: 05.06.2009
  • ID membru: 467,810
  • Locație: Ploiesti, Romania

View PostBibulus, on 19 iunie 2017 - 19:23, said:

Am observat in multe supermarketuri carne de porc marinata. Am si eu o intrebare pentru cei care cumpara des : aceasta carne este pastrama?
Adica este moale si cu aroma de condimente si iese ca a acestui coleg: https://forum.softpe...0#entry20969595
Am vrut sa cumpar din Kaufland dar cand m-am uitat in casoleta am vazut ca una din bucatile de carne era alba intr-o parte iar marinata nici nu o acoperea acolo.
In Lidl este cea din poza atasata , arata bine dar ma tem sa nu fie tare si doar acoperita cu  acel sos si sa nu fi fost lasata la marinat.


http://imgur.com/a/ksPj8

dar ce te opreste sa cumperi o singura bucata/felie si s-o prepari cum stii sau cum iti place (pe grill, in tigaie antiaderenta, pe gratar), apoi sa gusti si sa dai un "verdict" ?
asa eram si noi (eu si sotul) reticenti fata de ceafa de porc marinata cu diverse arome/condimente, de la kaufland. la fel gandeam, ca poate carnea este veche si marinata e menita sa-i mascheze gustul nu tocmai proaspat, ba ca sta cine stie cate zile si prin vitrina aceea pana este cumparata, samd.
pana cand intr-o zi, cand am trecut pe langa vitrina cu servire asistata, am observat cum desfaceau un pachet mare vidat cu carne marinata cu ierburi de provence si ne-am gandit imediat ca e "proaspata", adica nu sta de cine stie cate zile in acea vitrina. pentru unii arata ciudat sau dezgustator, dar jur ca a fost super-delicioasa respectiva carnita, preparata pe grill de fonta, pe aragaz.
de atunci am mai cumparat din cand in cand de la kaufland ceafa marinata, cam o data la 2-3 luni.
ca sa fie clar, cumparam de la vitrina cu servire asistata, nu din vitrinele frigorifice unde carnea si alte produse din carne sunt deja ambalate si etichetate.
bestiale sunt si coastele marinate, tot de la kaufland, personal nu-mi plac, dar sotul e mare amator, calificarea ii apartine :-)
eu nu am rabdare sa stau sa astept sa se marineze carnea "ca la carte".
pentru ca de multe ori cumparam carnea marinata sub impulsul de moment sau pofta care vine brusc, atunci cand suntem la cumparaturi si trecem pe langa acea vitrina. eu n-am o problema, dar sotul e mare pofticios si mereu se nimereste sa plecam la cumparaturile saptamanale fara ca el sa apuce sa manance ceva, asa ca efectiv ii lasa gura apa la anumite chestii din magazine si vrea mortis sa manance una sau alta dupa ce ne intoarcem de la cumparaturi.
daca ar fi sa prepar carnea acasa, trebuie sa pregatesc azi carnea pentru marinat si s-o prepar maine, cand poate nici nu mai avem pofta de ea, ci de cu totul altceva.

Edited by corinadaniela, 20 June 2017 - 09:50.


#13
Bibulus

Bibulus

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 145
  • Înscris: 05.08.2014
  • ID membru: 874,536
Am cumparat pastrama oaie din Kaufland -- vitrina asistata -- si nu a fost buna. Era atoasa si fara gust.


Am incercat de cateva ori sa marinez carne acasa si nu a iesit cum trebuie. Eu cumparam de la o macelarie care s-a inchis intre timp carne preparata de ei si vanduta sub denumirea pastrama. Am luat si de porc si de pui si amandoua erau foarte bune, foarte iuti si foarte fragede ca se putea taia carnea doar cu furculita.

#14
sopo

sopo

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 485
  • Înscris: 20.11.2007
  • ID membru: 250,593

View Postfqx, on 19 iunie 2017 - 22:00, said:

e si aroma si mai fraged.Dar pentru gratar e mai simplu daca cumperi carne proaspata si o condimentezi cu o zi inainte, obtii cam acelasi rezultat si stii ca mananci carne proaspata.

Carnea marinata e mai frageda decat carnea sarata-piperata.
O marinata  are in compozitie pe langa sare piper si ce condimente mai vrei sa pui si  un elemant acid (vin sau suc de lamaie sau chiar  otet,  dar indoit cu apa)  care fragezeste carnea.

Si eu mai iau carne marinata de la Kaufland si mi se pare OK. Bine, am ceva suspiciuni ca prin marinare mai mascheaza unele chestii, dar cred ca la fel se poate intampla si cu carnea tocata, carnea din chiftele (au la Selgros unele bestiale), ca sa nu mai zic de carnea din mezeluri...cam tot ce mancam daca n-avem o gaina sau o vaca prin curte :).

Edited by sopo, 20 June 2017 - 09:58.


#15
Freddy12

Freddy12

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,277
  • Înscris: 15.09.2010
  • ID membru: 624,058
E mai buna carnea marinata in casa dar trebuie sa o tii minim 24 de ore in frigider. Faci un sos cu zeama de lamaie, multa boia dulce, un pic de boia iute si piper(daca n-ai gastrita), usturoi, cimbru si vin. Carnea sa fie mai grasa, ceafa sau coaste de porc. Dupa minim 24 de ore, o pui intr-o tava si o tii in cuptor vreo ora si jumatate. La inceput acoperi tava cu folie de aluminiu iar dupa un timp scoti folia pentru a se rumeni carnea.

#16
destrug

destrug

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,530
  • Înscris: 03.08.2004
  • ID membru: 20,789
Ingredientul principal este sarea. Cotletele tinute in saramura 6-8-12 ore (in functie de grosime) devin incredibil de fragede. Dar saramura nene, 2 lingurite cu varf la 500ml de apa. Restul ingredientelor sunt optionale si depind de gust. Merge la orice fel de carne exceptand-o pe cea de vita.
Si nu, nu devin prea sarate.

Edited by destrug, 20 June 2017 - 13:11.


#17
redbotos

redbotos

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,022
  • Înscris: 01.03.2015
  • ID membru: 902,640
Marinarea se face cu usturoi , ceapa, sare, piper, foi de dafin , si vin sec, asta la oaie. Se lasa infrigider 2 zile acoperit de vinsi condimente. Apoi se baga la cuptor cu tot cu vin pana scade si ingeoe prajeala. Când începe sa sfaraie si e semi preparata eu o scot si o bag pe grătar pana se termina.

#18
argentum

argentum

    Sef al Casei Regale Argentum, padisah de Berceni, custode etc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,713
  • Înscris: 25.05.2015
  • ID membru: 913,549
  • Locație: In Utre
sa va dau o alta reteta pt oaie.

se face o marinata din ulei de masline, catei de usturoi (nu va apucati sa impanati carnea) multa lamaie feliata si stoarsa, dafin sau alte ierburi amare si miere de albine.

marinata asta, la frigider, 1-2 zile, devine pasta, ca se intareste uleiul. rotiti carnea si aveti grija sa fie manjita bine peste tot.

se pune pe gratar. mierea o ajuta sa se caramelizeze si sa'si tina inauntru toate sucurile. nu va fie frica, nu iese dulce de la miere.  iese o friptura de prima clasa. trebuie sa o faci cu bucati mari de carne, de 1.5-3.0kg, groasa de 2 degete. nu am incercat, dar nu cred ca merge bine cu fleici mici. trebuie pulpa decenta, desfacuta frumos.

Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users