Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Creare de parametru de Quantity l...

KSP2222A si 2N2222A

Deception 2018

fx8320 cpu foloseste doar 2 nucle...
 Buna , un sfat va rog

Acte pierdute ! :(

refinantare credit

Coral Residence- Drumul Taberei
 Devirusare

Experiențe extracorporeale

Intretinere copil cu handicap

[Unde] gasesc de cumparat pahar p...
 Intrebari referitoare creare site...

[Unde] Pot posta jocuri fun, rebu...

Upgrade Ubuntu 16.10 -> Ubunt...

Scuze pentru a nu veni la ziua se...
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Motiune la schimb cu steagul secuiesc

- - - - -
 • This topic is locked This topic is locked
2 replies to this topic

#1
ei8ht

ei8ht

  Active Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 2,056
 • Înscris: 05.12.2016
 • ID membru: 973,145
 • Locație: Polul Est
Da e adevarat si acum a transpirat.

m.adevarul.ro/news/politica/primul-semn-intelegerii-psd-udmr-folosirea-limbii-materne-arborarea-steagului-secuiesc-dezbatute-repede-nainte-parlament-1_5947eb645ab6550cb84b3bd1/index.html

Trei comisii din Camera Deputaților au fost convocate de urgență pentru a dezbate un proiect de lege depus de UDMR la finalul lunii mai, prin care se scade pragul de 20%, cât este în prezent, la 10% al numărului persoanelor aparținand minorității naționale din totalul populației unei localități, necesar ca autoritățile să asigure folosirea limbii materne. De asemenea, proiectul prevede arborarea steagului secuiesc, scrie Hotnews.ro.


Mai multe detalii in curand.


Ce parere aveti?Deputații din trei comisii - juridică, drepturile omului și administrație- au fost convocați în jurul orei 16.30 pentru ora 18.00 la ședința pe acest proiect. Mai mult, cei din comisia juridică avusereră deja ședință și, la câteva minute după încheierea ei, au primit SMS pentru ora 18.00, au precizat surse parlamentare pentru HotNews.ro.
Această accelerare a proiectului are loc în contextul negocierilor purtate de PSD cu UDMR pentru votarea moțiunii de cenzură.
În proiectul depus de UDMR se propune ca autoritățile publice și entitățile să poată adopta și folosi, alături de însemnele oficiale ale României și alte însemne, simboluri care să exprime identitatea etnică, istorică, culturală și economică a cetățenilor aparținând minorității naționale, locuitori ai respectivei localități.
Altfel spus, se reglementează controversata problemă a utilizării steagurilor, motiv de tensiune în relația cu majoritatea. Guvernele anterioare au deschis procese și sancționat primarii maghiari care arborau steagul secuiesc, or noua reglementare le-ar permite acestora să decidă singuri dacă și ce simboluri pot utiliza.
Camera Deputaților este prima cameră sesizată, iar Senatul este decizională. Dacă proiectul primește raport luni, poate intra la vot final marți, iar săptămâna viitoare să treacă tot pe repede înainte și de Senat, încadrându-se astfel până în vacanța parlamentară.
În plus, ziua de 15 martie a fost votată ziua oficială a comunității maghiare din România, potrivit unei decizii luată luni în comisiile comune de administrație și drepturile omului din Senat. Raportul comun al celor două comisii a fost adoptat cu majoritate de voturi, existând doar trei abțineri.


#2
gumball3000

gumball3000

  Trol Oficios

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 41,321
 • Înscris: 24.09.2006
 • ID membru: 98,747
 • Locație: la mine funcționează
Se mai discuta in vreo doua topicuri:

https://forum.softpe...-din-parlament/
https://forum.softpe...-durat-mandria/

Edited by gumball3000, 19 June 2017 - 18:27.


#3
Kean

Kean

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 678
 • Înscris: 14.09.2016
 • ID membru: 966,139
In tarile cu apa calda se cheama normalitate.

Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users