Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Transferuri instant intre bancile...

player video

Carefur Act for good

Parcare gratis in Bucuresti pentr...
 Rovinieta prin SMS pentru masina ...

Viteza mica Usb 3.2 gen.1 header

Cerificat atestare fiscala pentru...

Schimbare destinatie imobil din l...
 Dorsalgie

Recomandare brand cheie dinamomet...

Divorț la notar

Vechime vs km reali
 Android 12 : "Yahoo Mail s-a ...

Bloc Favorit cu RS2

Ce extractor audio (analogic) pen...

Cine suporta cheltuielile de jude...
 

RDS + router pe RDS - PPPoE (NU completati nimic in campul Service Name!)

- - - - -
  • Please log in to reply
1227 replies to this topic

#1
onlyone

onlyone

    - - - GAME MASTER - - -

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,845
  • Înscris: 08.10.2005
Editat de moderator:
Baza pentru conexiunile de genul RDS PPPoE:
1. verifici pe un calculator sa functioneze conexiunea
2. scoti cablul de net din calculator (si nu-l bagi nicaieri) si
stergi conexiunile pppoe de pe calculator
3. conectezi cu un cablu routerul (din port LAN) cu calculatorul (pe calculator setezi sa obtina ipuri automate)
4. resetezi routerul la setarile din fabrica (ori din buton ori din meniul ce se acceseaza in browser la gateway-ul obtinut pe calc)
5. setezi pe router la WAN DOAR: userul si parola (nimic altceva) - SALVEZI
6. restart router (scos din priza cel putin 10 secunde) si restart calculator
7. DOAR dupa ce a pornit routerul pui cablul de net in portul WAN
8. Verifici daca ai net
9. Daca ai net, acuma te poti apuca de facut setari specifice (modificarea clasei de ipuri pe LAN, port forward, modificarea SSID-ului default, parola wireless, etc...)


Salut.
Au venit cei de la RDS si mi-au tras cablu UTP deci conexiune PPPoE.
Am bagat direct in calculator WINXP SP2 si dupa catea incercari si un reset de parola de la ei (ptr ca parola nu era buna pe hartia pe care mi-au dat-o), PC-ul s-a conectat si internetul merge.
Eu aveam insa un router pe vechiul modem coaxial care din fericire inca merge (ma refer la internetul de pe modem)
Problema: Vreau sa folosesc routerul in contiuare, routerul are si conexiune de tip PPPoE insa cand ii dau user si parola si ii dau aply ramane asa si practic nu se conecteaza.

La RDS mi-au zis ca nu ofera suport tehnic ptr router iar un consultant mi-a zis sa las routerul pe DHCP si sa setez conexiuni pe cele 2 pc uri iar altul mi-a zis sa setez routerul pe PPPoE si ca pc urile nu au nevoie de conexiune, face routerul tot.

Cum trebuie de fapt sa fac? Va rog, daca a facut cineva si ii merge sau stie cum, sa ma indrume.
Multumesc

PS atasez si imaginea cu setarile routerului

Attached Files


Edited by Adm, 20 July 2016 - 11:56.
Update subtitlu -_-, Update "baza"


#2
worm

worm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,806
  • Înscris: 21.06.2002
da-i disable la connect on demand si pune 0 la idle time.
lasa-l PPPoE

Edited by worm, 14 February 2006 - 17:51.


#3
onlyone

onlyone

    - - - GAME MASTER - - -

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,845
  • Înscris: 08.10.2005

 adrianciocalau, on Feb 14 2006, 17:55, said:

Tind sa cred ca e imposibil de configurat un router pe conexiunea PPPoE de la RDS! Sunt la al doilea router wireless cu care incerc sa ma conectez si nimic! Pur si simplu refuza sa imi aloce IP daca folosesc routerul ...

Tind sa iti dau dreptate. Totusi pe net am gasit informatii contradictorii si anume citatez de pe:
http://www.xtrempc.r...c=41671&forum=3

"revin cu un raspuns oficial de la ei... "Asa este gandita reteaua sa nu permita distribuirea internetului prin intermediul unui router la mai multe calculatoare..deoarece dorim sa evitam cazurile in care o linie de internet este partajata unei zone intregi".. hmm.. ok.. da mi se pare cam aiurea.. pt ca de exemplu eu acum am 2 sisteme in casa..atunci ce..ar trebui sa imi iau 2 linii de internet?.. bine .. stiu ca pot face acelasi lucru folosind 2 placi de retea intr-un sistem.. una sa fie legatura la net..si cealalta sa fie legatura la retea.. si sa activez internet connecting sharing.. da e mai aiurea..pt ca atunci trebuie sa fie permanent pornit sistemul meu..pt a avea celalalt computer acces la net... sau.. mia e vre-o solutie?"

si mai jos alt user

"si eu am net tot de la RDS si am si router (SMC 7004VBR) iar inaintea aveam IP fix, insa odata cu trecerea la IP dinamic am avut cateva probleme (in prima faza am crezut ca mi-au suspendat netul pt. neplata, dar dupa ce am sunat la service mi-au spus ca au bagat IP-uri dinamice dar tipa care a raspuns m-a ajuta sa setez router-ul fara sa obiecteze). parerea mea e sa suni la service sau sa te mai joci putin cu setarile router-ului (mie imi merge pe dinamic IP, nu pe PPPoP)
P.S.: NAT este port forwarding (folosit de aplicatii care au nevoie de port special pentru a face conexiuni-DC++, BitTorrent) asadar nu are legatura cu functionarea normala a router-ului."

Daca cineva are rds pe PPPoE si router il rugam sa ne zica si noua exact ce a setat ca eu am incercat toate variantele.

#4
worm

worm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,806
  • Înscris: 21.06.2002
e imposibil sa blocheze un router sa se conecteze PPPoE la serverele lor. eventual daca filtreaza dupa mac, pentru din ala isi da seama de producator...

PPPoE e acelasi lucru chiar daca se conecteaza pc-ul meu la serverele lor, sau se conecteaza un router. e un standard: RFC 2516 si 3817

daca router-ele alea nu reusesc sa se conecteze, unu din puncte nu respecta standardele.
ce are diferit un router PC cu linux fata de un router dedicat?

#5
adrianciocalau

adrianciocalau

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 58
  • Înscris: 05.01.2005
Nu se foloseste blocare dupa MAC pentru ca eu am incercat atat cu laptopul cat si cu desktop-ul si daca ma conectez direct cu cablu in fiecare dintre ele separat merge. In plus, am incercat si cu clonarea adresei MAC pe router si tot fara nici un rezultat.

Am tot cautat pe net si pana acum nu am gasit pe nimeni care sa fi reusit configurarea unui router pe reteaua RDS cu PPPoE.

#6
onlyone

onlyone

    - - - GAME MASTER - - -

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,845
  • Înscris: 08.10.2005
Prin urmare am facut cum mi-a zis WORM mai sus dar degeaba.
Apoi mi-a venit ideea urmatoare:

Am scos cablul din mufa WAN a routerului, l-am socs din priza si l-am bagai iar in priza. Am dat restart si la PC. Am intrat (mufa WAN e inca deconectata) la configurarile routerului prin interfata html, am dat iar setarile si am dat aply. Acum routerul facea si ce facea si pana acum, adica invartea clepsidra fara nici un rezultat. Am bagat mufa in router abia acum (in portul WAN) si surpriza, conexiune realizata aproape instant. Acum postez de pe PPPoE deci pot sa spun un lucru cert. Pe RDS conexiunea PPPoE se poate diviza cu ajutorul unui router care trebuie setat PPPoE. Sper sa gaseasca toti cei care au avut sau au aceeasi problema acest topic.
Multumesc celor care si-au aratat interesul.

Mentionez ca am pastrat setarile sugerate de WORM (cu toate ca le incercasem si eu fara succes asa cum am mentionat mai sus)

#7
worm

worm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,806
  • Înscris: 21.06.2002

Quote

Am tot cautat pe net si pana acum nu am gasit pe nimeni care sa fi reusit configurarea unui router pe reteaua RDS cu PPPoE.

am un vecin, are un US Robotics, configurat PPPoE pe RDS.


onlyone: la tine eu zic ca router-ul are un bug in softul de conectare PPPoE... altfel nu-mi imaginez ce s-a intamplat.
acum daca il deconectezi si conectezi iar o ia din prima?

Edited by worm, 14 February 2006 - 19:02.


#8
tlc

tlc

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 102
  • Înscris: 31.10.2005
Pachetele pleaca cu un TTL standard, functie de sistemul de operare (la winxp este 64, la alte SO este 128 etc etc). TTL este decrementat cu o unitate la trecerea prin fiecare router. Practic routerul RDS verifica daca TTL este=64. Daca este egal cu 64, atunci pachetul e la prima trecere printr-un router si il lasa sa treaca. Daca este mai mic, inseamna ca a fost deja routat de un numar de ori egal cu 64-TTL si atunci este DROPped.

Trebuie sa folositi un router care sa stie sa reseteze valoarea TTL la 64. Routerul RDS va crede ca pachetele sint "virgine", lasandu-le sa treaca.

#9
bograd

bograd

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 400
  • Înscris: 28.05.2004

 worm, on Feb 14 2006, 18:47, said:

am un vecin, are un US Robotics, configurat PPPoE pe RDS.
onlyone: la tine eu zic ca router-ul are un bug in softul de conectare PPPoE... altfel nu-mi imaginez ce s-a intamplat.
acum daca il deconectezi si conectezi iar o ia din prima?

Cablelink-ul merge fara probleme cu un router.
Problema e cu routerul tau.
Incearca un upgrade de firmaware.

#10
onlyone

onlyone

    - - - GAME MASTER - - -

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,845
  • Înscris: 08.10.2005
Stiam faza cu TTL-ul dar nu asta era motivul. Daca ar fi fost asta, routerul s-ar fi conectat ptr ca era primul in lant. Si poate nu as fi avut net pe pc. Dar routerul nu se conecta. Deci TTL este exclus. In afara de asta am sunat si mi-au zis ca IP ul este in continuare routabil.

Prin urmare, ACUM MERGE ROUTERUL. Chiar daca il scot din priza, dupa ce il bag se conecteaza din nou.
Ca sa lamurim situatia: IP-urile RDS PPPoE sunt routabile, deci merge sa pui internet pe mai mult de un calculator cu ajutorul unui router.

#11
zuppy

zuppy

    elbonian

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,247
  • Înscris: 12.10.2002

 onlyone, on Feb 15 2006, 01:17, said:

Ca sa lamurim situatia: IP-urile RDS PPPoE sunt routabile, deci merge sa pui internet pe mai mult de un calculator cu ajutorul unui router.
nu asta inseamna ip routabil, ai inteles gresit,  si nu exclude aplicarea metodei cu ttl-ul.

#12
onlyone

onlyone

    - - - GAME MASTER - - -

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,845
  • Înscris: 08.10.2005
Da, intradevar m-am exprimat gresit, in termeni de specialitate IP routabil inseamna altceva; am vrut sa doar sa inteleaga si cei care nu se prea pricep ca pot sa foloseasca conexiunea la 2 calculatoare (daca au 2 in casa). Nu exclud aplicarea metodei cu TTL dar deocamdata situatia este asa cum am prezentat-o; prin urmare nu este cazul. Poate este utila in cazul altor provideri.

#13
Clayman

Clayman

    InFlamer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,044
  • Înscris: 28.04.2004
si eu am avut probleme cu un D-link si PPPoE. la mine a fost faptul ca i-am trecut la Service Name (ISP name la tine) RDS si probabil statea ala sa caute dupa numele RDS. Cand i-am lasat campul ala gol, a luat-o fara probleme. Alta explicatie nu am gasit...

#14
adrianciocalau

adrianciocalau

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 58
  • Înscris: 05.01.2005
Am incercat din nou, cu scos din priza, scos WAN, etc... La mine nu vrea si pace! Tot primes acel mesaj de eroare "Can not get IP address from the PPPoE server" !

#15
worm

worm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,806
  • Înscris: 21.06.2002

Quote

Am incercat din nou, cu scos din priza, scos WAN, etc... La mine nu vrea si pace! Tot primes acel mesaj de eroare "Can not get IP address from the PPPoE server" !

incearca sa scoti host name si domain name.

#16
adrianciocalau

adrianciocalau

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 58
  • Înscris: 05.01.2005
Am incercat toate combinatiile posibile, si cu ambele scoase, si cu una da una nu, ...

#17
tlc

tlc

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 102
  • Înscris: 31.10.2005

 onlyone, on Feb 15 2006, 01:17, said:

Stiam faza cu TTL-ul dar nu asta era motivul. Daca ar fi fost asta, routerul s-ar fi conectat ptr ca era primul in lant.
Routerul tau este primul in lant, deci routerul RDS este al 2-lea. Asta inseamna ca TTL ajunge decrementat cu 1 in routerul RDS. Pachetele NU sint initiate de routerul tau, ele sint doar forwardate, deci TTL este decrementat. Fa un test: ping <routerul_tau> si o sa ai TTL=64 si apoi ping <routerul_rds> si o sa ai TTL=63.

Clase IP neroutabile: 10.*.*.*; 192.168.*.*; 172.*.*.* (s-ar putea sa mai fie si altele).
Clase IP routabile: restul.

Conventia este urmatoarea: ip-urile routabile sint accesibile direct din Internet. Cele neroutabile sint folosite la retele private (practic, worldwide, sint jdemii de pc-uri care au acelasi IP din clasele neroutabile, pe cand un IP routabil nu poate fi alocat decat unei singure masini). Ca sa ajungi in net avand un IP neroutabil, trebuie ca routerul sa faca si NAT (network address translation). Adica pachetelor care ajung din reteaua privata in router li se schimba IP-ul sursa din IP-ul privat (cel real) in cel al routerului (care este accesibil din internet). La sosirea pachetelor-raspuns, routerul stie sa inlocuiasca la loc IP-ul si sa trimita pachetul cui trebuie.

Chiar daca routerul face sau nu face si NAT, TTL este decrementat oricum.

#18
worm

worm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,806
  • Înscris: 21.06.2002
deci ca sa lamurim. chiar daca RDS aplica filtrare pe baza de TTL, acel router s-ar fi conectat la provider, asa cum zice si onlyone.
nu PC-ul legat la router initializeaza conexiunea PPPoE, deci nu are ce ce TTL sa fie modificat. De fapt router-ul nici nu are IP pe interfata WAN, pana nu se stabileste conexiunea PPPoE.

NU exista termenul de IP-uri nerutabile. Chiar si cele 10.*.*.* 192 si 172 sunt rutabile. Exista antispoofing si filtrare, pentru ca acele pachete care au ca sursa ip-urile in cauza, sa nu treaca mai departe de router.

Edited by worm, 15 February 2006 - 20:16.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate