Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Salut!Ma puteti ajuta va rog?

Recomandare hachback 8000 euro

liceu fara frecventa

Eagle's Nest sau 5 Fingers?
 Care este in medie, durata de via...

Situatia lirei turcesti in Turcia

Drepturi de autor ?

Sindromul picioarelor nelinistite
 Recomandare BOX TV pentru vizuali...

Configurare router mikrotik hap ac

Joburi care vor disparea in 20 de...

Skins S9+
 stiti cum functioneaza concursul?

Preturile din Romania mai mari ca...

Folie auto

Este Macron presedintele celor bo...
 

PC se deschide in BIOS

- - - - -
  • Please log in to reply
24 replies to this topic

#1
matrix77

matrix77

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 58
  • Înscris: 11.03.2011
salut
am o problema de ceva timp si nu ii gasesc rezolvarea.cand deschid sau restartez pc se deschide mai intai in bios apoi dupa ce ies din bios se deschide normal.si-a facut win ceva update acum vreo doua saptamani si de atunci tot asa face.ma poate ajuta cineva cu o solutie? am win 10

#2
lightpoint

lightpoint

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 785
  • Înscris: 16.02.2017

View Postmatrix77, on 19 iunie 2017 - 12:45, said:

salut
am o problema de ceva timp si nu ii gasesc rezolvarea.cand deschid sau restartez pc se deschide mai intai in bios apoi dupa ce ies din bios se deschide normal.si-a facut win ceva update acum vreo doua saptamani si de atunci tot asa face.ma poate ajuta cineva cu o solutie? am win 10
schimba tastatura, vezi daca iti mai face asa.

#3
matrix77

matrix77

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 58
  • Înscris: 11.03.2011
daca ar fi tastatura ar trebui sa intre in bios si dupa ce restartez,adica dupa ce ies.banuiesc ca te gandesti ca poate tasta delete e cu probleme dar nu e,am testat si nu are nimic tastatura

#4
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 42,414
  • Înscris: 15.06.2004
Nu are treaba Windwosul cu BIOSUL din pct asta de vedere.
Tie iti intra in BIOS inainte sa intre in Windows deci e o problema hardware mai curand.

Vezi sa nu ai ceva erori afisate la bootare - sa-ti ceara sa refaci anumite setari.
Se poate intampla - in functie de producator/model/BIOS ca sa-ti apara o eroare - gen tastatura lipsa, timp incorect, modifiare cantitate memorie, sau mai stiu eu ce mesaj.
La unele daca nu apesi tasta de intrare in BIOS in 10-20 s ca sa reconfigurezi, iti booteaza mai departe automat, la altele nu.

Se muta pe hardware, asa cum am zis Windwos-ul nu e implicat.

#5
Hider141

Hider141

    trolling here since 2008

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,003
  • Înscris: 06.01.2008

View Postmatrix77, on 19 iunie 2017 - 13:03, said:

daca ar fi tastatura ar trebui sa intre in bios si dupa ce restartez,adica dupa ce ies.banuiesc ca te gandesti ca poate tasta delete e cu probleme dar nu e,am testat si nu are nimic tastatura
Mai exact cum se manifesta? Apesi butonul de on/off de pe carcasa si pe urma intra direct in BIOS fara sa apesi vreo tasta, sau iti da ceva eroare si cere sa intri in BIOS?

Edited by Hider141, 19 June 2017 - 14:10.


#6
lightpoint

lightpoint

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 785
  • Înscris: 16.02.2017

View Postmatrix77, on 19 iunie 2017 - 13:03, said:

daca ar fi tastatura
Tu scoate tastatura si porneste PC-ul, ce mesaj iti afiseaza ?

#7
matrix77

matrix77

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 58
  • Înscris: 11.03.2011
nu imi da nici o eroare...apas butonul sa deschid pc si intra direct in bios.apoi ies din bios si se boot-eaza normal

#8
654321

654321

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,782
  • Înscris: 12.03.2007
Incearca sa opresti Fast Startup din Power Options

#9
matrix77

matrix77

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 58
  • Înscris: 11.03.2011
am scos si tastatura si am pornit fara dar nimic nu s-a schimbat,aceeasi chestie.deci nu tastatura e de vina

#10
Motanu13

Motanu13

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,620
  • Înscris: 10.02.2011
Si daca deconectezi tot de la placa de baza, hard disc, tastatura etc si apoi ii faci reset de BIOS din jumperi tot iti intra direct ?

#11
matrix77

matrix77

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 58
  • Înscris: 11.03.2011
nu stiu,asta nu am incercat.nu sunt asa de meserias pe chestiile astea.o sa incerc si asta dar mai astept idei sau solutii

#12
super8

super8

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,481
  • Înscris: 14.04.2016
@matrix77, daca faci ce a spus colegu' @Motanu mai sus si face tot la fel  -inseamna ca placa de baza e stricata  Posted Image


l.e.:
in cel mai bun caz poate e nevoie de o baterie noua
[ https://s18.postimg.org/hchcp7xjd/baterie-bios-parola.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by super8, 19 June 2017 - 18:40.


#13
matrix77

matrix77

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 58
  • Înscris: 11.03.2011
ok,si daca resetez trebuie sa ii refac unele setari de baza? afecteaza cu ceva os-ul?

#14
super8

super8

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,481
  • Înscris: 14.04.2016
Pai de unde sa stim noi ce configuratii ai facut tu la BIOS ? nici macar nu ai spus ce placa de baza ai !
Socket A (462), AM2, AM2+, AM3, AM3+, FM1, FM2, FM2+, AM4;
mPGA478, LGA 775, 1155, 1156, 1150, 1151

Insa pt. informatia ta si a altora care vor citi acest topic avand aceeasi problema ori asemanatoare:
dupa ce resetezi Biosul placilor de baza e recomand sa intri iar in BIOS pt. a selecta Settings to Default.

Apoi vezi daca face la fel ! daca nu mai face ai rezolvat problema.
Dar daca ai placa de baza cu UEFI ce are functia de XMP, va trebui sa reintri in BIOS sa activezi XMP-ul pt. memoria Ram.


l.e.:
insa ai sanse mari sa fie de la bateria CMOS  Posted Image

Edited by super8, 19 June 2017 - 19:36.


#15
matrix77

matrix77

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 58
  • Înscris: 11.03.2011
MSI X370 krait gaming AM4 socket, AMD ryzen 7 1700X
nu am facut nici o configuratie sau setare in bios,totul e asa ca la inceput,nu am schimbat nimic

#16
super8

super8

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,481
  • Înscris: 14.04.2016
Ooooo ! pai vezi ? acuma ca am aflat ce socket e placa de baza putem teoretiza corect ca nu e de la sistemul de operare, mobo ori una din componente.
E de la versiunea de BIOS !

Se stie ca primele versiuni de BIOS, la placile de baza socket AM4, sunt problematice;
deci solutia ta poate fi update-ul Biosului.

Acuma pariez ca o sa zici ca nu ai habar cum sa faci acest update  Posted Image
Intri pe site-ul producatorului (https://www.msi.com/....html#down-bios);
downloadezi ultima versiune de BIOS (7A33v13 din 2017-05-03);
dezarhivezi fisierul Biosului intr-un stick USB;
cu stick-ul in PC cu fisierul 7A33v13 in el intri in BIOS si............dar ce imi racesc gura ?!
Vezi clipul de jos:
Spoiler


#17
matrix77

matrix77

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 58
  • Înscris: 11.03.2011
imi pare rau sa te dezamagesc dar chiar ieri i-am facut update cu versiunea pe care ai dat-o tu si am aceeasi problema...deci e altceva.de aia i-am si facut update,ma gandeam ca de la asta e,dar se pare ca nu

#18
super8

super8

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,481
  • Înscris: 14.04.2016
Deci ai facut update !
Inseamna ca placa de baza are un defect din fabrica.
Exact la fel am patit si eu cu acelasi brand dar alt socket ! am returnat-o platind o diferneta pt. a lua alta ca nu au vrut sa mi-o schimbe.

Asadar, regret sa te dezamagesc spunându-ţi ca e foarte posibil sa fie defecta placa de baza  :(

p.s.:
inainte sa schimbi placa, deconectazai tot de la placa de baza [HDD, tastatura, placa video, de sunet, unitatea optica...etc.], fa un reset la BIOS [clear CMOS] pe placa de baza cu jumperul si vezi daca se remedieaza problema.

Citeste manualul placii de baza cum se face reset la BIOS [clear CMOS]  Posted Image

Anunturi


Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate