Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Arte Martiale - avantaje/dezavant...

Problema telefon

Haine albe patate cu roz la spalat

Allview imperia i8
 Taskbarul devine neresponziv

Coolpad Torino S2

Digi24 - post de stiri lipsit de ...

Galaxy A5 (2016) - Problema sunet
 Ne pot citi p.m-urile dintre noi ...

Cum pornesc sursa server SUN spas...

Polaroid (2017)

Cum scap de acest tip de gandaci?...
 Sfat Smart TV Panasonic

Jgheaburi la bloc, preț exag...

Obiect strain in ochi...senzatia ...

Atenție cum conduceți i...
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

TP-Link Archer C1200 - C5 - Problema viteza

  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1
LeNoR

LeNoR

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 153
  • Înscris: 07.10.2006
  • ID membru: 101,132
  • Locație: Somewhere over the rainbow
Salut,

Am si eu o nelamurire cu acest router, sau o problema, ma rog. Am achizitionat routerul ieri insa am intampinat niste probleme legate de performante. Detin un abonament RDS de 300/150 Mbps si prin cablu (bagat direct in PC), descarc cu aproximativ 20-25 Mb/s. Cu routerul (prin cablu) viteza urca pana la 25-26 Mb/s dar in aproximativ 3-4 minute tot scade si ajunge pe la 10-11 Mb/s unde si ramane.

Mai mentionez ca m-am conectat si cu laptopul, un Macbook, prin wifi 5Ghz si reusesc sa scot constant 25 Mb/s, ceea ce m-a frapat ca sa fiu sincer din moment ce pe cablu via router scot undeva la jumate, chiar mai putin constant.

M-am uitat si pe Ethernet status si acolo spre exemplu la ipv4 imi spune "Internet", dar la ipv6 scrie "No network access". Prin cablul bagat direct in PC scrie "Internet" la ambele.

Legat de router eu am facut configurarea simpla, rapida. Si din interfata am activat si ipv6, dar din cele mai sus mentionate nu stiu cat de tare functioneaza.

Nu sunt vreun expert in astfel de chestii de aceea am zis sa intreb aici, poate cineva ma lamureste.

Numai bine !

#2
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 39,860
  • Înscris: 15.06.2004
  • ID membru: 18,388
Pai ai 300 Mbps sau 150Mbps ca nu exista 300/150 ?
IPv6 nu poti avea decat daca ceri tu la RDS sa ti-l activeze.

Si vezi ca faci confuzii intre Mbps=Mb/s si MB/s

#3
LeNoR

LeNoR

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 153
  • Înscris: 07.10.2006
  • ID membru: 101,132
  • Locație: Somewhere over the rainbow

View Posteiffel, on 19 iunie 2017 - 10:51, said:

Pai ai 300 Mbps sau 150Mbps ca nu exista 300/150 ?
IPv6 nu poti avea decat daca ceri tu la RDS sa ti-l activeze.

Si vezi ca faci confuzii intre Mbps=Mb/s si MB/s

300 Mbps download / 150 Mbps upload

Prin cablul de la provider bagat in PC scot 30-32 MB/s constant. Prin router (cablu) fluctueaza foarte tare urca pana la 26-27 MB/s si apoi scade pana la 10 MB/s si ramane acolo.
Prin cablul de la provider bagat in PC pe ipv6 apare internet. Prin router la ipv6 apare no network access.

#4
Nexxus2

Nexxus2

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 847
  • Înscris: 16.08.2008
  • ID membru: 360,270
Ai ultima versiune de firmware pentru acel router ?

#5
snapydj

snapydj

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 197
  • Înscris: 07.01.2006
  • ID membru: 60,218
  • Locație: Brasov
Salut,

Verifica daca ai ultima versiune de firmware instalata pe router si ulterior fa te rog print screen-uri la setarile ipv6 setate de tine in meniul routerului.
In principiu nu ar trebui sa fie diferente de viteza din cauza la ipv6, sigur folosesti aceleasi programe de test ? Te referi download printr-un program de torrente sau test facut pe speedtest ?
Ai umblat la setarile placii de retea de pe laptop ?

#6
bila1000

bila1000

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 652
  • Înscris: 12.08.2010
  • ID membru: 615,457
Acum nu sint sigur descarci 25 megaocteti sau 25 megabiti este o mare diferenta.

Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users