Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Amenintat cu moartea de un numar ...

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...
 Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...

Robinet care comuta traseul
 A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)

Abonati Qobuz?
 transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...

Sfat achizitie sistem audio pentr...
 

ANCOM revizuieste pietele de terminare a apelurilor in retelele publice fixe si mobile de telefonie

- - - - -
  • Please log in to reply
19 replies to this topic

#1
Gotyc

Gotyc

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,325
  • Înscris: 15.07.2009
ANCOM lanseaza spre consultare publica un set de masuri de identificare, analiza si reglementare a pietelor serviciilor de terminare a apelurilor la puncte fixe, respectiv la puncte mobile in retelele publice de telefonie, propunand atat mentinerea obligatiilor, cat si a tarifelor reglementate, impuse deja operatorilor cu putere semnificativa pe piata in rundele anterioare de analiza. Autoritatea deruleaza periodic acest demers conform legislatiei nationale si europene in vigoare, cu scopul de a asigura functionarea pietelor cu amanuntul de telefonie  in conditii concurentiale si de a proteja interesele utilizatorilor finali.
Ca urmare a analizei realizate pe piata serviciilor de terminare a apelurilor la puncte fixe in retelele publice de telefonie, Autoritatea identifica 35 de piete relevante corespunzatoare retelelor fixe individuale ale operatorilor activi la data de 30.04.2017 si propune mentinerea sau, acolo unde este cazul, impunerea obligatiilor adecvate, in concordanta cu problemele concurentiale identificate, in sarcina tuturor celor 35 de operatori identificati cu putere semnificativa pe aceste piete. Acestea sunt: obligatia de transparenta, obligatia de nediscriminare, obligatia de control al tarifelor si fundamentare a acestora in functie de costuri (inclusiv mentinerea simetriei tarifelor de terminare) si, respectiv, obligatia de a permite accesul si utilizarea unor elemente specifice ale retelei si a infrastructurii asociate.
In ceea ce priveste tariful maxim pentru terminarea apelurilor la puncte fixe, toti cei 35 de operatori de telefonie fixa identificati cu putere semnificativa de piata trebuie sa practice tarife ce nu pot depasi pragul de 0,14 eurocenti/minut, fara TVA, valabil de la data de 1 aprilie 2014.
Lista operatorilor de telefonie fixa carora li se vor aplica masurile de reglementare propuse poate fi consultata http://www.ancom.org...ata-270-45-133.
In cazul serviciilor de terminare a apelurilor la puncte mobile in retelele publice de telefonie,

ANCOM a identificat cinci operatori cu putere semnificativa pe fiecare din cele cinci piete relevante identificate:
  • Lycamobile S.R.L. (in calitate de operator de retele mobile virtuale ”complet”),
  • Orange Romania S.A.,
  • RCS & RDS S.A.,
  • Telekom Romania Mobile Communications S.A. si, respectiv,
  • Vodafone Romania S.A.

La fel ca in cazul pietelor terminarii apelurilor la puncte fixe, ANCOM propune mentinerea sau, acolo unde este cazul, impunerea obligatiilor specifice, corespunzator problemele concurentiale identificate, in sarcina tuturor operatorilor identificati cu putere semnificativa pe respectivele piete: obligatia de transparenta, obligatia de nediscriminare, obligatia de control al tarifelor si de fundamentare a acestora in functie de costuri (inclusiv mentinerea simetriei tarifelor de terminare) si, respectiv, obligatia de a permite accesul si utilizarea unor elemente specifice ale retelei si a infrastructurii asociate.
Tariful maxim ce poate fi perceput pentru furnizarea serviciului de interconectare in vederea terminarii apelurilor la puncte mobile de catre oricare dintre societatile desemnate ca avand putere semnificativa pe pietele relevante identificate ramane cel in vigoare incepand cu data de 1 aprilie 2014, si anume de 0,96 eurocenti/minut, fara TVA.
ANCOM mentine fundamentarea tarifelor aferente serviciilor de terminare a apelurilor la puncte fixe si mobile pe baza metodologiei LRIC pur, model dezvoltat in perioada 2012-2014. Nivelurile actuale ale tarifelor corespunzatoare serviciilor de terminare a apelurilor la puncte fixe, respectiv la puncte mobile, raman neschimbate, intrucat reflecta costurile eficiente ale furnizarii acestora de catre operatorii din Romania, acestea situandu-se, in ambele cazuri, sub nivelul mediei europene.
In ceea ce priveste obligatia de a permite accesul si utilizarea unor elemente specifice ale retelei si a infrastructurii asociate, in contextul national actual, in care anumiti furnizori de servicii de apeluri la puncte fixe, respectiv mobile, detinatori de retele IP, se confrunta cu refuzul altor operatori de telefonie fixa, respectiv mobila de a le oferi servicii de interconectare bazata pe tehnologie IP, creandu-se si mentinandu-se o serie de probleme concurentiale, ANCOM considera oportuna impunerea atat in sarcina operatorilor de retele fixe, cat si a celor de retele mobile, identificati cu putere semnificativa de piata obligatia de a oferi serviciul de interconectare bazat pe tehnologia IP conform cerintelor tehnice armonizate la nivel national. O asemenea masura se va aplica incepand cu data de 1 iulie 2018, dar nu mai devreme de 6 luni de la intrarea in vigoare a deciziei privind adoptarea cerintelor tehnice armonizate la nivel national.
Masurile de identificare, analiza si reglementare a pietelor relevante corespunzatoare serviciilor de terminare a apelurilor la puncte fixe, respectiv la puncte mobile in retelele publice de telefonie pot fi consultate pe pagina de internet a ANCOM aici, persoanele interesate fiind invitate sa formuleze si sa transmita observatii si propuneri pana la data de 07.07.2017, pe adresa sediului central al ANCOM din str. Delea Noua nr. 2, sector 3, Bucuresti sau direct la registratura ANCOM. Observatiile si recomandarile pot fi transmise si prin fax la numarul +40.372.845.404 sau prin e-mail pe adresa [email protected].
Dupa incheierea perioadei de consultare publica, respectiv analizarea observatiilor si propunerilor primite, conform cadrului european de reglementare in domeniu, ANCOM urmeaza sa notifice Comisia Europeana, Organismul Autoritatilor Europene de Reglementare in Domeniul Comunicatiilor Electronice (OAREC) si autoritatile nationale de reglementare din celelalte state membre ale Uniunii Europene setul de masuri propuse. Comisia Europeana, OAREC si celelalte autoritati de reglementare vor putea transmite ANCOM comentarii si observatii in termen de o luna de la data notificarii.

http://www.ancom.org...telefonie-_5769

Edited by Gotyc, 06 June 2017 - 13:25.


#2
ericmario

ericmario

    Fenomembru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,921
  • Înscris: 14.12.2007
Bla bla bla, tariful maxim va fi de 14 centi/minut + TVA. Super.

#3
viotl

viotl

    Straight ahead ... middle of the road

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,552
  • Înscris: 03.04.2013
mario - 14 centi sau 1.4 centi? Mie mi se pare ca 1.4.

#4
sags

sags

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,950
  • Înscris: 24.04.2013
@ericmario: Mai citeste o data: e vorba de 0,14 euroCENTI/minut + TVA respectiv 0,96 euroCENTI/minut + TVA. Adica de vreo 100 de ori mai putin decat ti s-a parut. Si nu e vorba de tarifele pe minut asa cum le vad utilizatorii, ci de cele de terminare a apelurilor - adica ‘jumatatea finala’ a unei conexiuni telefonice.

LE: Ca unii operatori de telefonie cer, pentru ambele jumatati ale conexiunii, de 20 de ori mai mult de la utilizatori asta e altceva.

Edited by sags, 06 June 2017 - 14:10.


#5
KyKyKyKy

KyKyKyKy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,191
  • Înscris: 18.04.2008
Dar când reglementează și piața SMS-urilor?

#6
ericmario

ericmario

    Fenomembru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,921
  • Înscris: 14.12.2007
Asa,corect. Mea culpa.
1,4 centi/min + TVA.

Let's party. Posted Image

#7
easy90rider

easy90rider

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,980
  • Înscris: 01.07.2007
@ericmario nu! 0.14centi/minut, sau 0.0014euro/minut,  platit de operatorul A pentru terminarea apelului in reteaua fixa a operatorului B. Dar abonatul poate plat oricat de mult.

#8
danutz1

danutz1

    In zona

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,113
  • Înscris: 20.01.2007
Concluzia:

În prezent, Comisia Europeană este în proces de revizuire a Recomandării Comisiei Europene nr. 2009/396/CE. În decembrie 2016 aceasta a publicat un Studiu privind evaluarea Recomandării privind tarifele de terminare care va sta la baza noilor reglementări privind tarifele de terminare la nivelul statelor membre ce urmează a fi adoptate în a doua jumătate a anului 2017.

Având în vedere aceste argumente, ANCOM propune menținerea fundamentării tarifelor aferente servicilor de terminare a apelurilor la puncte fixe pe baza metodologiei LRIC pur.

Argumentele le gasiti aici.

Altfel spus, pana nu se finalizeaza revizuirea acestei recomandari a Comisiei Europene, tarifele de interconectare vor ramane la nivelul actual.
Asta inseamna ca nu sunt motive pentru ca operatorii sa ofere mai multe minute nationale in optiuni sau abonamente. Valabil pentru servicii fixe si mobile.

Lectura suplimentara despre tarifele de interconectare din UE, aici.

Attached File  Expunere_de_motive_terminare_la_puncte_mobile_varianta_publica1496744425.pdf   1.39MB   1 downloads

Edited by danutz1, 06 June 2017 - 15:18.


#9
ericmario

ericmario

    Fenomembru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,921
  • Înscris: 14.12.2007
Ok, eu am minute nationale nelimitate, deci cu ce ma afecteaza reglementarea asta?
Daca ii afecteaza doar pe operatori, atunci e scheissegal pentru mine.

#10
danutz1

danutz1

    In zona

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,113
  • Înscris: 20.01.2007
Afecteaza pe toti indiferent ca au abonament sau cartela, limitat sau nelimitat.
Daca nu se decidea scaderea tarifului de interconectare in 2014 nu mai aveai nelimitat acum.

Edited by danutz1, 06 June 2017 - 15:21.


#11
ericmario

ericmario

    Fenomembru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,921
  • Înscris: 14.12.2007
In ce sens?

#12
danutz1

danutz1

    In zona

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,113
  • Înscris: 20.01.2007
Tatiful de interconectare este pretul platit de operator pentru a termina minute in retelele altor operatori.
Cu cat aceste acesta este mai mic, cu atat costurile cu interconectarea sunt mai mici.
Asta inseamna ca fie se poate reduce pretul abonamentelor/optiunilor care au minute nelimitate fie poate creste numarul minutelor nationale incluse pentru cei care nu au nelimitat.

#13
ericmario

ericmario

    Fenomembru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,921
  • Înscris: 14.12.2007
Am inteles, multumesc.

#14
LunaCrystal

LunaCrystal

    Clubbing is life!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,514
  • Înscris: 20.10.2006

View Postdanutz1, on 06 iunie 2017 - 15:21, said:

Afecteaza pe toti indiferent ca au abonament sau cartela, limitat sau nelimitat.
Daca nu se decidea scaderea tarifului de interconectare in 2014 nu mai aveai nelimitat acum.
Sau poate avea? Unii au avut/am avut nelimitat si inainte de 2014!

View Postdanutz1, on 06 iunie 2017 - 15:24, said:

Tatiful de interconectare este pretul platit de operator pentru a termina minute in retelele altor operatori.
Cu cat aceste acesta este mai mic, cu atat costurile cu interconectarea sunt mai mici.
Asta inseamna ca fie se poate reduce pretul abonamentelor/optiunilor care au minute nelimitate fie poate creste numarul minutelor nationale incluse pentru cei care nu au nelimitat.
Asta in teorie. Ca in practica interconectarea nu costa mai nimic, indiferent de tariful oficial de interconectare. Pentru ca este atat de plata cat si de incasat.

#15
KyKyKyKy

KyKyKyKy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,191
  • Înscris: 18.04.2008
Dar acel „nelimitat” costa foarte scump.

#16
danutz1

danutz1

    In zona

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,113
  • Înscris: 20.01.2007
La ce pret aveai in 2014 si la ce pret este acum?

Ti-am mai spus ca plata aceasta inseamna compensare.
Iar compensarea poate insemna costuri semnificative pentru acel operator care termina mai multe minute in alte retele decat primeste.

Iti mai aduci aminte de scandalul cu oferta Vorbesti, net primesti?
De ce crezi ca Telekom a restrictionat inscrierea in aceasta oferta a propriilor clienti devreme ce erau aceleasi tarife de interconectare ca si acum?

Lectura suplimentara: http://www.wall-stre...e-mai-mari.html

Edited by danutz1, 06 June 2017 - 16:11.


#17
attis21

attis21

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 825
  • Înscris: 01.12.2014

View Postdanutz1, on 06 iunie 2017 - 16:03, said:

La ce pret aveai in 2014 si la ce pret este acum?

Ti-am mai spus ca plata aceasta inseamna compensare.
Iar compensarea poate insemna costuri semnificative pentru acel operator care termina mai multe minute in alte retele decat primeste. Adică Digi?


#18
abit

abit

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,126
  • Înscris: 27.07.2006
sa inteleg din tabelul asta ca DIGI pierde 1.11 eurocenti/sms trimis in alte retele ?

Attached Files



Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate