Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Senzație de rău după mâncat dulce
#1
Posted 05 June 2017 - 18:06
Am mâncat niște colivă pe la prânz și mi s-a făcut brusc rău dupaia. O stare de anemie, nu știu cum să explic. Mi-am făcut repede un ceai de mere roșii și mi-a mai trecut.
Mi-am luat glicemia dupaia și am avut-o 111. Mi s-a mai intâmplat asta cu ceva zile în urmă după ce am mâncat ceva dulce. Am făcut recent analizele și mi-au ieșit cam proaste la profilul lipidic. Le-am atașat aici. Ce credeți că este ? Și care e remediul ? [ https://scontent.fotp3-1.fna.fbcdn.net/v/t31.0-8/18891688_10155549314724873_4459381384403028637_o.jpg?oh=702c7e729f84dd3b480cbf835e9f6a94&oe=59AE0002 - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Edited by orthodox, 05 June 2017 - 18:06. |
#2
Posted 05 June 2017 - 18:07
simplu. NU MAI MANINCI DULCE, o vreme.
ce e asa de complicat? |
#3
Posted 05 June 2017 - 18:08
#4
Posted 05 June 2017 - 18:17
orthodox, on 05 iunie 2017 - 18:08, said:
O să încerc. Vroiam să știu dacă e ceva grav.... *O vizita la un medic internist este binevenita. Edited by xmanyacs77, 05 June 2017 - 18:20. |
#5
Posted 05 June 2017 - 18:41
orthodox, on 05 iunie 2017 - 18:08, said:
O să încerc. Vroiam să știu dacă e ceva grav.... Da. Esti pre-diabetic. Iti creste glicemia brusc dupa ce mananci si se prabuseste la fel de brusc la putin timp dupa, asa ca te ia cu lesin. Trebuie regim alimentar adica fara coliva, numai chestii fierte, fara exces de zahar, etc. |
#6
Posted 05 June 2017 - 18:51
rosix, on 05 iunie 2017 - 18:41, said: Da. Esti pre-diabetic. Iti creste glicemia brusc dupa ce mananci si se prabuseste la fel de brusc la putin timp dupa, asa ca te ia cu lesin. Trebuie regim alimentar adica fara coliva, numai chestii fierte, fara exces de zahar, etc. Cred că e prea mult spus. Oricum, multumesc de sfat. O să trec pe regim. |
#7
Posted 05 June 2017 - 18:53
Există 4 tipuri de diabet: diabetul de tip 1, diabetul de tip 2, diabetul gestaţional şi diabetul secundar:
Daca te incadrezi la secundar ...inteleg tu ...eu presupun ca esti pe abuz de medicamente . Daca esti pe tip 2 , cumpara o carte despre acest diabet si tine vreo 6 luni regimul specific . |
#9
Posted 05 June 2017 - 19:27
#10
Posted 05 June 2017 - 19:44
Nu lua nicio carte, nu lua medicamente din sfaturi de pe net sau de la prieteni - ia analizele și trap la doctor. Dacă ai o problemă îți spune acela ce e și ce trebuie făcut.
|
|
#11
Posted 05 June 2017 - 23:56
orthodox, on 05 iunie 2017 - 18:06, said:
Am mâncat niște colivă pe la prânz și mi s-a făcut brusc rău dupaia. O stare de anemie, nu știu cum să explic. Mi-am făcut repede un ceai de mere roșii și mi-a mai trecut. Mi-am luat glicemia dupaia și am avut-o 111. Mi s-a mai intâmplat asta cu ceva zile în urmă după ce am mâncat ceva dulce. Am făcut recent analizele și mi-au ieșit cam proaste la profilul lipidic. Le-am atașat aici. Ce credeți că este ? Și care e remediul ? [ https://scontent.fotp3-1.fna.fbcdn.net/v/t31.0-8/18891688_10155549314724873_4459381384403028637_o.jpg?oh=702c7e729f84dd3b480cbf835e9f6a94&oe=59AE0002 - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] omule e grav , du-te la spital ca esti dependent de coliva eu am avut glicemia 135 dupa ce am baut 2 litri de suc de portocale si mi-au spus ca am diabet de tip 2. |
#12
Posted 06 June 2017 - 09:49
orthodox, on 05 iunie 2017 - 18:06, said: Am făcut recent analizele și mi-au ieșit cam proaste la profilul lipidic. Le-am atașat aici. Ce credeți că este ? Și care e remediul ? [ https://scontent.fotp3-1.fna.fbcdn.net/v/t31.0-8/18891688_10155549314724873_4459381384403028637_o.jpg?oh=702c7e729f84dd3b480cbf835e9f6a94&oe=59AE0002 - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Ma pufneste rasul cand vad "incordarea" vis-a-vis de niste rezultate normale. In cazul tau,paranoia si spalatul creierului fac casa buna datorita sperieturii pe care "expertii" in halat alb ti-au inculcat-o cu picatura.Apropo,nu ti-au recomandat cumva in marinimia lor si anumite medicamente,suplimente sau tratamente?Asta asa,preventiv. Eu iti recomand pentru linistea ta sufleteasca sa aloci timp si ceva banuti si sa-ti refaci analizele de mai sus (in aceeasi zi si la perioade de timp cat mai scurte intre analize) la vreo trei centre din astea care se ocupa cu asa ceva.Cred ca acest deziderat se poate atinge foarte usor,avand in vedere numarul exagerat de mare al centrelor de recoltare de probe existente mai nou pe m/p,indiferent de localitate. Dupa ce compari acele rezultate,mai vorbim. ps. Inca nu am reusit sa intelg si nimeni nu a reusit sa-mi explice de ce fiecare laborator are limitele lui minime si maxime,aceste nefiind niciodata aceleasi la doua laboratoare. Adica conform unui laborator ai 1001 de probleme,iar conform altuia esti sanatos tun,exagerat vorbind. |
#13
Posted 21 June 2017 - 16:55
orthodox, on 05 iunie 2017 - 18:08, said:
O să încerc. Vroiam să știu dacă e ceva grav.... adisz, on 06 iunie 2017 - 09:49, said:
Inca nu am reusit sa intelg si nimeni nu a reusit sa-mi explice de ce fiecare laborator are limitele lui minime si maxime,aceste nefiind niciodata aceleasi la doua laboratoare. Edited by Clovis, 21 June 2017 - 16:57. |
#14
Posted 21 June 2017 - 17:02
adisz, on 06 iunie 2017 - 09:49, said:
ps. Inca nu am reusit sa intelg si nimeni nu a reusit sa-mi explice de ce fiecare laborator are limitele lui minime si maxime,aceste nefiind niciodata aceleasi la doua laboratoare. Adica conform unui laborator ai 1001 de probleme,iar conform altuia esti sanatos tun,exagerat vorbind. Edited by cleopatra00, 21 June 2017 - 17:03. |
#15
Posted 22 June 2017 - 23:12
adisz, on 06 iunie 2017 - 09:49, said:
ps. Inca nu am reusit sa intelg si nimeni nu a reusit sa-mi explice de ce fiecare laborator are limitele lui minime si maxime,aceste nefiind niciodata aceleasi la doua laboratoare. Adica conform unui laborator ai 1001 de probleme,iar conform altuia esti sanatos tun,exagerat vorbind. Limitele minime si maxime = intervalul de referinta folosit pt a spune daca rezultatul prezinta o problema sau nu. Eu am comparat intervalele de referinta din analizele postate de Orthodox cu cele din analizele mele. Sunt aceleasi. Si nu cred ca am folosit serviciile aceluiasi centru de recoltare si analiza pentru ca limbajul folosit e usor diferit. Deci pe ce te bazezi cand spui ca intervalele de referinta nu sunt niciodata aceleasi la doua laboratoare? Una e sa spui ca rezultate analizelor difera de la un centru la altul si altceva sa spui ca intervalele de referinta nu sunt aceleasi. E o nuanta importanta. cleopatra00, on 21 iunie 2017 - 17:02, said:
Simpu. Pentru ca metodele de prelucrare ale diverselor probe sunt diferite de la un laborator la altul, iar parametrii sunt si ei diferiti. Ideea e sa te incadrezi in valorile de referinta ale laboratorului unde ai facut si analizele. Logic ca nu iei rezultatele analizelor facute la un anumit laborator si le interpretezi dupa valorile de referinta ale altuia. Valorile de referinta trebuie sa fie aceleasi. Nu e normal sa difere de la laborator la laborator. Edited by Tywin, 22 June 2017 - 23:08. |
|
#16
Posted 23 June 2017 - 00:07
1. Daca ai peste 40 de ani, glicemia 111 dupa masa e inca ok. Poti sa te gandesti la diabet atunci cand nu scade sub 125.
2. Ai o usoara dislipidemie. 3. Nu imi place valoarea colesterolului LDL - lipoproteinele cu densitate mica (LDL) au rolul de a transporta colesterolul de la ficat la celule; o valoare crescuta inseamana predispozitie la boli cardiace; e nasol atunci cand colesterolul si alte grasimi incep sa se depuna pe peretii lumenului arterelor coronare (alea care hranesc muschiul cardiac cu oxigen); apare astfel arteroscleroza, care creste riscul de tromboza coronariacana, care poate duce la atac de cord (drum lung pana acolo - nu prea lung pentru unele persoane). Nu e grav-grav, dar ar trebui sa investighezi problema (anual). |
#17
Posted 04 July 2017 - 10:27
Tywin, on 22 iunie 2017 - 23:12, said:
Valorile de referinta trebuie sa fie aceleasi. Nu e normal sa difere de la laborator la laborator. iliketoforkmyself, on 23 iunie 2017 - 00:07, said:
... crescuta inseamana predispozitie la boli cardiace; e nasol atunci cand colesterolul si alte grasimi incep sa se depuna pe peretii lumenului arterelor coronare (alea care hranesc muschiul cardiac cu oxigen); apare astfel arteroscleroza, care creste riscul de tromboza coronariacana, care poate duce la atac de cord (drum lung pana acolo - nu prea lung pentru unele persoane). Nu e grav-grav, dar ar trebui sa investighezi problema (anual). Edited by cleopatra00, 04 July 2017 - 10:28. |
#18
Posted 09 July 2017 - 11:55
cleopatra00, on 04 iulie 2017 - 10:27, said:
Nu trebuie si, de aceea, nici nu sunt. Daca nu pricepi ideea, asta e. Ateroscleroza e denumirea afectiunii, din termenul francez athérosclérose. Atero provine de la aterom. Sau, variabil, arterioscleroza, din frantuzescul artériosclérose, unde latinescul arteria semnifica artera . Arteroscleroza nu exista. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users