Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Imprimanta ciss rezista perioade ...

Garmin fēnix 7 / PRO / Saphi...

Care sunt cele mai mari regrete a...

Alfa Romeo Stelvio 2.2 jtd
 Intrebari srl nou

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...
 Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...

Robinet care comuta traseul
 A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)

Abonati Qobuz?
 

Corporatiile, globalizarea si protectionismul. lncotro?

- - - - -
  • Please log in to reply
66 replies to this topic

#37
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,545
  • Înscris: 13.06.2004
Ah, şi eu am o problemă cu găsitul încălăţărilor. Am laba piciorul puţin mai atipică şi cu greu găsesc ceva care să mi se potrivească.

#38
samebo

samebo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,434
  • Înscris: 08.05.2017
Daca la 1.92 iti pare greu gasitul hainelor aia care au 1.62-1.72 ce sa mai spuna, ca e imposibil?
Cauta mai bine, ca gasesti pantaloni largi destui... secretul e sa nu te duci catre gama de tineri, ca acolo e pe baza de skinny :D
Sau sa nu te mai imbraci cu blugi, pantalonul ce are, mai ales ca ai o varsta, nu ai esti pustan :D

#39
ShadowBroker

ShadowBroker

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 884
  • Înscris: 09.03.2017

View PostfightClub25, on 05 iunie 2017 - 13:10, said:

http://adevarul.ro/l...88d9/index.html

https://www.realitat...oi_1929776.html

Da, se arunca. Corporatiile care fac haine si controleaza cam toata piata de retail din mall-uri nu mai vor sa faca din lana.
Minciuna gogonata.

Ca s-au dezvoltat fibrele sintetice si sunt folosite pe scara mai larga e altceva. Dar lana se foloseste, isi are locul ei. Pana la urma cele mai fine pulovere tot de lana si casmir sunt. In schimb nu ai s-o vezi folosita des la tricouri sau geci. Ceea ce e logic.

Chiar la noi: http://www.fashionda...ng][0]=knitwear

#40
samebo

samebo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,434
  • Înscris: 08.05.2017
Exact, minciuni. In realitate ei sunt nemultumiti ca au supraproductie si nu mai pot vinde la suprapret. Fiind obisnuiti cu superprofitabilitate, acum sunt unii care prefera sa arunce decat sa vanda mai ieftin, acest fenomen e des intalnit la taranii afaceristi, care prefera sa caute putini fraieri care sa plateasca mult si daca nu se vinde tot, nu e problema, ca au vandut la putinii fraieri cu un pret atat de mare incat sa isi permita sa arunce jumatate din marfa si tot au profit frumos.

Edited by samebo, 05 June 2017 - 23:51.


#41
mihaigerard

mihaigerard

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,279
  • Înscris: 28.08.2006

View PostfightClub25, on 05 iunie 2017 - 16:48, said:



  Se face dar a devenit "high end". Vezi tu ,pentru piele trebuie sa angajeze oameni si oamenii inseamna costuri. Mai bine fac un material sintetic si il taie un robot decat un nene care sa ia pielea de pe animal cu grija, sa o tabaceasca, samd. Un pantof de piele e minm 4-500 de lei si e "handmade". Saracul tata, cand era mic desi orfan, toate incaltarile lui erau "handmade" deci "highend" :)
  Multa piele se arunca si lana la fel. E neinteresant pentru Zara. Daca pe tine te-a convins prin marketing sa dai 100 de euro pe ceva sintetic de ce dracu sa se mai chinuie cu lana/pielea?
  Problema este ca ei sunt "trendsetteri" si dupa cate am vazut in threadul despre hipermarketuri lumea are o aversiune de-a dreptul fata de orice comerciant mic. In Mall gasesti doar Zara ,H&M, Pull&Beat, etc. Oamenii au in cap ca aia e marfa "buna" si nu intra nici batuti intr-un magazin mic care nu-si permite chirie de mall si e situat poate in zone mai putin de "shopping". Deasemenea, afacerea fiind mica nu isi permite designeri buni si hainele arata putin cam...batranesti si neinspirate.



   Asta e o alta forma de "educatie a gustului/preferintelor". Mi-a adus cineva de un craciun in primul an cand m-am dus medic la tara, un pui. Victorios l-am facut : supa, fasole verde cu pui si snitzele. S-a mancat doar supa si fasolea de pe langa pui. Copii nu au vrut sa-l manance ca cica are gust ciudat si se mesteca greu, si sincer sa fiu ,dupa ce am mestecat si eu 5 minute/snitzel, am preferat sa-l dau cainilor. Trist.



Saracii au avut mereu marfa proasta in Dragon/Europa. SI marfa aia ajungea in magazine decente din cartierele lor. In cartiere a venit H&M in mall-ul nou, s-au inchis magazinele alea de fake-uri si a venit H&M care vinde cam aceeasi calitate dar pe lantul scurt.
   Era un magazin la parter de bloc in Ozana, se numea "soricica". Patroana era o tipa de vreo 28-30 de ani si vindea haine de copii acolo. Marfa era din Dragon/Europa. Era dragut magazinul ei, foarte mic, si avea inclusiv un hamster femela intr-o cusca haioasa cu casuta si tot ce trebuie iar "soricica" era imbracata cu fustita si tricou. Facuse ea artizanal si niste urechi de soarece la poarta magaznului, avea bomboane si jucarii pentru copii veniti cu parintii ca sa nu se plictiseasca.......SE STRADUIA.
   Eu mergeam des la un client din zona si am intrat de curiozitate. Avand copii, am luat o groaza de haine de-acolo. Erau ieftine si foarte frumoasa. Si acum baiatul meu cel mic poarta de la cel mare hainele alea, nu s-a rupt/stricat nimic. Avea o jacheta foarte chic de iarna cu un fel de manusi fara degete care ieseau din captusala....repet ,lucruri foarte dragute. Mereu cand ajungeam in zona mergeam la ea.
   Intr-o zi am intrebat-o cum de are lucruri asa frumoase si mi-a zis : Eu merg saptamanal in Dragon cand se deschide si plec cand se inchide. "de-asta ma platiti dvs. - sa va aleg hainele". Mi s-a zis ca imi imbrac copii foarte frumos asa ca am renuntat la job-ul meu, sotul m-a ajutat sa inchiriem aici si a crezut in mine ,si eu ma duc, aleg foarte bine lucrurile care nu sunt de firma dar sunt bine facute si frumoase si le aduc aici" Pentru 10-20 de lei in plus la fiecare articol eu zic ca merita sa nu mai mergi tu in Dragon si sa stii ca cineva deja a verificat ce cumperi foarte riguros". Mi-a placut tare mult gandirea ei, m-am bucurat ca am putut sa o sustin cumparand de-acolo.
   Afacerea a decazut. Ultima oara cand am fost acolo avea doar pantofi si sandale de copii. Se reprofilase fiindca intrase tare de tot H&M si LC Waikiki la preturi ca ale ei....a zis ca la incaltaminte inca poate sa faca pretul diferenta. am luat si atunci ceva, doua perechi de sandale. Copii le poarta si acum.....piele.
   Acum 3 luni am fost in zona. S-a inchis. S-a deschis insa Park Lake! Yuppiyyyy!

A devenit high-end my ass. Pare ca nu prea cunoști magazinele de unde trebuie sa cumperi și ce trebuie sa cumperi, în funcție de necesități.

Dacă tot ai trecut pe lângă zara, dacă intrai la massimo dutti găseai cata lână vrei, patronul e tot ala.:))))
La Bigotti la fel; găsești în mare majoritate fibre naturale. Online, doar cerul e limita.

Sinteticele nu au apărut pe piață doar pentru ca sunt mai ieftine. Pentru activități sportive, fibra sintetică e mai bună decât cea naturală. Oricât de smechera e pielea, dacă vrei bocanci de munte îți iei ceva din goretex, pentru o impermeabilitate mai bună. La fel procedezi și cu adidașii de alergat; ai nevoie de un material ușor, respirabil, și o talpă cu gel.

Haina de piele e bună doar în situațiile în care vrei sa apari ca Tom Cruise în top gun. Dacă te apuca ploaia cu ea pe tine, Îți vei fi dorit o geaca ușoară din material impermeabil.

Edited by mihaigerard, 06 June 2017 - 07:40.


#42
H6D-100c

H6D-100c

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,482
  • Înscris: 27.01.2017
La nivelul actual al tehnologiei firelor si fibrelor sintetice si al materialelor plastice, pielea naturala ar cam trebui sa fie exclusiv de uz funerar, pentru pantofi de mort, fiindca e biodegradabila, Existau inca din anii `50 materiale vinilice de 5x mai rezistente decat pielea, iar acum, in 2017, materiale precum kapron, kevlar, poliamyd oriented host si altele fac absurda alegerea unei parti de cadavru animal pentru a confectiona ceva, orice.
  Tot asa cum au disparut obiectele confectionate din materiale naturale de gen baga, fildes, corn, vor fi amintire in cateva decenii si articolele de incaltaminte de piele. Nu mai au nici un fel de avantaj tehnic sau estetic...

#43
futurist

futurist

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,687
  • Înscris: 09.05.2008

View PostH6D-100c, on 06 iunie 2017 - 08:52, said:

La nivelul actual al tehnologiei firelor si fibrelor sintetice si al materialelor plastice, pielea naturala ar cam trebui sa fie exclusiv de uz funerar, pentru pantofi de mort, fiindca e biodegradabila, Existau inca din anii `50 materiale vinilice de 5x mai rezistente decat pielea, iar acum, in 2017, materiale precum kapron, kevlar, poliamyd oriented host si altele fac absurda alegerea unei parti de cadavru animal pentru a confectiona ceva, orice.
Curat ecologism, coane Fanica!
Deci, deci in loc sa folosim pielea vacii din care facem hamburger, mai bine consumam niste titei, gaze naturale si electricitate, mai producem si nițel CO2 si alte reziduuri toxice.
Traiasca Ecologismu'!!!

Fi- mi-ar sila!!!

#44
fightClub25

fightClub25

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 963
  • Înscris: 08.04.2009
Nu stiu cum naiba se intampla dar materialele astea mai bune sunt intotdeauna mult mai usor si mai ieftin de produs decat pielea naturala. Pantofii au ramas insa la pretul la care se vindeau cei din piele.
   E interesant cum corporatiile conving oamenii atat de usor ca de fapt situatia se imbunatateste pentru ei prin schimbarile aduse.
   Problema nu este ca apar materiale noi si mode noi ,samd. Problema pentru mine este polarizarea comertului in general si lipsa de optiuni/varietate. Un foarte bun exemplu e Bucurestiul.
   Avem 10-15 mall-uri (naiba stie cate sunt) care atrag oamenii pentru ca : e curat, e aer coditionat, poti sa mananci,poti sa parchezi, poti sa vezi un film, etc. Chiria in aceste mall-uri si-o permit doar corporatiile. Din lipsa de clienti, magazinele clasice de pe strada incet-incet se inchid si eu raman cu mult mai putine optiuni decat ceea ce gasesc in mall. Nu mai exista "psycho cowboy" pe mosilor sau "soricica" in Ozana am in schimb H&M cu oferta lor variata dar la fel. E si greu sa mentii o nisa daca nu e de lux intr-un mall. Da, merge sa ai 10 produse ciudate expuse daca ceri 500 de euro/produs dar haine la preturi normale care sa nu fie in "tendinte" la mall gasesti foarte greu.
   Am zis in postul initial : comunism economic. Cateva entitati foarte mari controleaza piata pentru toate categoriile de produse. Cand se intampla asta porti ce vor ei, nu ce vrei tu.

#45
mihaigerard

mihaigerard

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,279
  • Înscris: 28.08.2006
Si da-i, si lupta!! Posted Image
Poti sa cumperi pegas, sa stii, inca se mai fabrica. Singura schimbare e ca n-au mai ramas in comunism, ca unii de pe aici, de-asta inca mai exista pe piata in ziua de azi. :)

#46
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,916
  • Înscris: 25.06.2007

View PostfightClub25, on 06 iunie 2017 - 10:11, said:

am in schimb H&M cu oferta lor variata dar la fel. E si greu sa mentii o nisa daca nu e de lux intr-un mall.
haine la preturi normale care sa nu fie in "tendinte" la mall gasesti foarte greu.
Pai H&M, Pull & Bear etc nu sunt de lux, sunt low cost...

#47
fightClub25

fightClub25

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 963
  • Înscris: 08.04.2009

View Postmihaigerard, on 06 iunie 2017 - 10:20, said:

Si da-i, si lupta!! Posted Image
Poti sa cumperi pegas, sa stii, inca se mai fabrica. Singura schimbare e ca n-au mai ramas in comunism, ca unii de pe aici, de-asta inca mai exista pe piata in ziua de azi. Posted Image

  Bai ,comunismul era nasol ca impunea. Nu putea sa te-apuci tu sa faci pegasul tau in curte fiindca venea militia si te baga la bulau. Oamenii au fost fortati sa consume ce li se dadea. Acum e foarte misto pentru ei : conving lumea sa consume ce vor ei iar lumea consuma.de bunavoie punand umarul la acest gen de restrangere a optiunilor.
  Pegas vinde 0.0001% din biciceltele pe care le vinde METRO ,Dectathlon, Carrefour, samd.

View PostKarhu, on 06 iunie 2017 - 10:27, said:

Pai H&M, Pull & Bear etc nu sunt de lux, sunt low cost...
  Pai asta am zis si eu. Daca vrei varietate la astea Low cost, nu gasesti.

#48
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,916
  • Înscris: 25.06.2007

View PostfightClub25, on 05 iunie 2017 - 22:57, said:

   In 2000 cand imi luam eu haine de-astea...
In 2017 gasesti pe net o oferta atat de variata cat nici nu visai in 2000...
Plus ca multe reprezentante si  un mic atelier unde-ti adjusteaza hainele, daca nu sunt chiar cum voiai.

View PostfightClub25, on 06 iunie 2017 - 10:32, said:

  Pai asta am zis si eu. Daca vrei varietate la astea Low cost, nu gasesti.
Cum nu? Eu am vazut ca bubuie de marfa magazinele alea, n-am vazut sa fie goale...

#49
samebo

samebo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,434
  • Înscris: 08.05.2017

View PostfightClub25, on 06 iunie 2017 - 10:11, said:

Am zis in postul initial : comunism economic. Cateva entitati foarte mari controleaza piata pentru toate categoriile de produse. Cand se intampla asta porti ce vor ei, nu ce vrei tu.
Normal ca sunt cateva corporatii care detin miile de branduri.
La tine daca vine o corporatie si iti ofera exit la afacerea ta nu vinzi? Daca tu produci 30.000 euro pe an cu afacerea ta si vine cineva cu 300.000 sa iti cumpere afacerea semnezi instant, cat ai prins fraierul... Cam asa au ajuns corporatiile sa detina brandurile, au supralicitat si le-au cumparat, dupa care le-au bagat si mai mult marketing si piata de desfacere si au ajuns mai mari.

Edited by samebo, 06 June 2017 - 10:37.


#50
fightClub25

fightClub25

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 963
  • Înscris: 08.04.2009

View Postsamebo, on 06 iunie 2017 - 10:36, said:

Normal ca sunt cateva corporatii care detin miile de branduri.
La tine daca vine o corporatie si iti ofera exit la afacerea ta nu vinzi? Daca tu produci 30.000 euro pe an cu afacerea ta si vine cineva cu 300.000 sa iti cumpere afacerea semnezi instant, cat ai prins fraierul... Cam asa au ajuns corporatiile sa detina brandurile, au supralicitat si le-au cumparat, dupa care le-au bagat si mai mult marketing si piata de desfacere si au ajuns mai mari.

  normal ca o vand :) fac alta a doua zi ,oricum clientii mei nu vor ramane. Ce fac eu nu poate fi reprodus corporatist.
  Eu nu am zis ca vai ce rau e si ce evil mad scientist e in spatele schemei si teorii conspirationsite. Ce se intampla este un proces NATURAL dar nu e ok pe termen lung ,parerea mea. Nimeni nu ar trebui sa aiba atata putere in niciun domeniu.

#51
samebo

samebo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,434
  • Înscris: 08.05.2017
Vezi ca de obicei vanzarea catre corporatie presupune non-compete pe cativa ani :D

Dar ce produci tu asa de greu de replicat de corporatie?
Ai descoperit cum sa produci diamante din apa?

#52
fightClub25

fightClub25

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 963
  • Înscris: 08.04.2009

View Postsamebo, on 06 iunie 2017 - 10:42, said:

Vezi ca de obicei vanzarea catre corporatie presupune non-compete pe cativa ani Posted Image

Dar ce produci tu asa de greu de replicat de corporatie?
Ai descoperit cum sa produci diamante din apa?

  Corporatiile nu stiu sa replice bine decat productia industriala, nicidecum serviciile. Inclusiv McD daca nu s-ar baza pe industria mancarii foarte procesate ar fi extrem de scump in comparatie cu shaorma de langa care cumpara totul din piata.
  Corporatiile au niste standarde, fara ele nu pot lucra. Daca vrei ceva mai flexibil, nu se poate. Noi fix asta oferim clientilor, flexibilitate.

  Noi facem medicina muncii. In Romania corporatiile sunt Regina Maria, Medlife, Sanador,etc. ce facem noi si nu vor face ei niciodata : preturi mici. Noi suntem foarte eficienti. Cheltuim foarte putin pe chirie si utilitati fiindca suntem axati pe servicii la sediul clientului. Ei au cladiri imense cu mult mobilier, aparatura, samd. Noi facem doar asta nu e nevoie sa ne acoperim piederile din radiologie cu veniturile din medicina muncii. Deasemenea nu avem niciun credit. Deci in medie, suntem cu 60-80% mai ieftini decat ei. (no shit, am facut studiu de piata ,i-am sunat si am cerut oferte). Deasemenea, ei nu vin la sediul tau daca ai o angajare, doua, trei. Fiecare angajat nou din firma trebuie sa se programeze la ei. De multe ori programarea se face peste o saptamana la clinica de langa sediul tau sau mai repede 2-3 zile la o clinica in alta parte a orasului. Sunt firme care nu pot incepe lucrul daca nu au avizul de medicina muncii fiindu-le impus de catre clientii lor : marile constructii spre exemplu. Santierele mari nu primesc firme in incinta fara toate avizele ok pentru toti muncitorii. Noi venim pe santier, pentru 2 angajati in ziua solicitarii ,maxim a doua zi.
  Sa presupunem ca un client a fost neglijent si a uitat sa trimita un angajat nou la medicina muncii la corporatie. Ala nu a intrebat ca nu a stiut si treaba a fost asa. Firma primeste de la ITM o lista cu acte necesare pentru a se prezenta la control peste doua zile. Cand aduna actele observa ca nu au medicina muncii pentru angajatul acela : suni la corporatie si te programeaza peste 5 zile. Tu explici frumos ca este o situatie complicata, ca platesti dublu ,samd. La capatul celalalt e o fatuca care invariabil va zice "nu se poate". Atunci clientul furios pune mana pe google ,ne suna pe noi si in ziua aia ii trimit medic si ii face. samd.
  Mare inseamna si rigid, intotdeauna.

#53
mihaigerard

mihaigerard

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,279
  • Înscris: 28.08.2006

View PostfightClub25, on 06 iunie 2017 - 10:40, said:

Ce fac eu nu poate fi reprodus corporatist.


Ei, lasa-ne. Te pomenesti ca Medicover sau Regina Maria n-au medicina de familie. Posted Image))
Lumea-i plina de oameni care fac chestii unice, de neinlocuit.

View PostfightClub25, on 06 iunie 2017 - 10:32, said:

  Bai ,comunismul era nasol ca impunea. Nu putea sa te-apuci tu sa faci pegasul tau in curte fiindca venea militia si te baga la bulau. Oamenii au fost fortati sa consume ce li se dadea. Acum e foarte misto pentru ei : conving lumea sa consume ce vor ei iar lumea consuma.de bunavoie punand umarul la acest gen de restrangere a optiunilor.
  Pegas vinde 0.0001% din biciceltele pe care le vinde METRO ,Dectathlon, Carrefour, samd.



So, let me guess...Corporatiile sunt de vina pentru lipsa de educatie a indivizilor?

Edited by mihaigerard, 06 June 2017 - 11:46.


#54
jm2010

jm2010

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,999
  • Înscris: 14.03.2013

View PostKarhu, on 06 iunie 2017 - 10:27, said:

Pai H&M, Pull & Bear etc nu sunt de lux, sunt low cost...
Pai cred ca depinde pe cine intrebi. Posibil ca pentru unii sa fie de lux chiar daca in realitate sunt low cost :)

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate