Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...

Ditra 25
 Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...

ERR_ADDRESS_UNREACHABLE
 Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...

Montaj aer conditionat in balcon ...
 Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...

joc idem Half Life gratis
 

Politicienii si liderii secolului 21 care vor ramane in istorie

- - - - -
  • Please log in to reply
24 replies to this topic

#19
grrrrr

grrrrr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,007
  • Înscris: 02.12.2016
Mai deschideti multe topicuri de doi bani care le ingroapa aiurea pe alea serioase?

#20
romanasu

romanasu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,204
  • Înscris: 26.05.2005
In istorie, cred ca se retin mai mult evenimentele, decat oamenii:
Pt civilizatia America : cele 2 turnuri (Bush si reactia lui imediata si ferma)
Al doilea razboi americano-irakian (Saddam Hussein)
Anexarea Crimeii ( Putin )
Regina Angliei - cea mai lunga domnie (si cea mai dezastruoasa - si-a redus imperiul de nu stiu cate ori).

Restul sunt mizilicuri.. importante pt noi azi. In ultimii 50-60 de ani Franta a iesit si intrat in Nato, au fost atentate facute de 17 noiembrie in Grecia, teroristii au fost la omipiada, Israelul a facut un raid (incredibil) in Uganda, etc.Nu cred ca aceste actiuni sunt foarte cunoscute astazi.Ce intamplari sunt populare? Razboiul din Vietnam(unde americanii inving in mai toate filmele) si caderea Imperiului URSS; pasionatii poate stiu si de razboiul din Afganistan, cel dintre Irak si Iran, dintre Argentina si UK, cele nu stiu cate dintre India si Pakistan; si conflictele dintre Israel si vecinii arabi neprietenosi.

#21
Flat

Flat

    Bugetar Esențial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,875
  • Înscris: 23.06.2006
Osama bin Laden va fi cu siguranta mentinut in istorie ca cel care a declansat razboiul terorist impotriva USA si vestului
Abu Bakr al-Baghdadi liderul ISIS
Bashar al Assad ca un mare erou pentru poporul sirian

Putin fara indoiala, este cel mai puternic lider de pe planeta de 25 de ani incoace

#22
fireplane

fireplane

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 257
  • Înscris: 09.06.2017

View PostFlat, on 06 iunie 2017 - 12:44, said:

Osama bin Laden va fi cu siguranta mentinut in istorie ca cel care a declansat razboiul terorist impotriva USA si vestului

Mda, o  stafie  care a fost vanata timp de 10 ani de americani care dispuneau de tehnologia de ultima generatie  o sa ramana in istorie. Care anterior a fost finantat, culmea, tot de americani, in razboiul sovieto-afghan.
Daca vrei sa stii ,  sunt mai bine de 60 de milioane de americani care nu mai cred in povestile astea si au demonstrat asta clar prin votul dat lui Trump, un vot anti-sistem, anti-elite globaliste si anti-presei mincinoase cu fake-news-urile lor.  
Pana una alta, adevaratii autori ai 9/11 nici macar nu sunt cunoscuti de public, dar locuiesc in Arabia Saudita, sunt seici,  au ceasuri de lux la un pret mai mare si decat apartamentul in care stai,  au palate luxoase, masini straine,  haremuri cu cele mai misto gagici din orient, detin   cele mai inalte cladiri si hoteluri  din Dubai si fac afaceri cu  multimiliardarii occidentali.  

Aceiasi seici sponsorizeaza acum pe fata ISIS si islamizarea continentului european. Si din pacate, vor invinge fiindca sunt foarte puternici, iar populatia a fost deja indobitocita (in special noile generatii).


Cred ca din perspectiva razboiului impotriva terorismului, persoana care va ramane in istorie va fi cea care va  eradica acest fenomen.  




Quote

Bashar al Assad ca un mare erou pentru poporul sirian
Asta multumita lui Putin....el e adevaratul erou aici. Daca nu era Putin , Bashar era mancat de rebeli  precum raposatul colonel inca de prin 2011-2012.




Quote


Putin fara indoiala, este cel mai puternic lider de pe planeta de 25 de ani incoace


N-as zice ca e o personalitate deosebita, dar da, va ramane in istorie ca cel mai puternic lider politic de la inceput de secol XXI. Si cred ca va fi ultima personalitate politica marcanta.

Acum 30 de ani, cei mai puternici lideri erau din occident,  Ronald Reagan, Francois Mitterand, Helmuth Kohl si Margaret Thatcher.   Erau LIDERI si faceau politica ca la carte, la modul serios.

Acum 50-60 de ani, erau Kennedy, Churchill,  Gaulle, Adenauer, oameni cu care natiunile occidentale  se mandreau.  


Astazi, occidentul are numai lideri corupti si  pizdificati care au mandate scurte, fiind schimbati ca niste ciorapi fiindca efectiv, sunt mai gretosi si decat cele mai sifilitice curve de pe centura, fiind aserviti unor grupari de interese sau unor miliardari cu teluri malefice.
Asta in vreme ce China are politicieni cu zece clase peste oricare politruc european.


Si asta pentru ca in occident,  majoritatea oamenilor inteligenti prefera sa se orienteze in mediul de afaceri in ziua de azi.
Spre deosebire de secolele anterioare, secolul XXI s-ar putea sa fie cam gol, lipsit de personalitati si asta pentru ca am ajuns in situatia ca marile corporatii, elitele financiare, servicile secrete  sa detina mai multa putere decizionala decat militarii, diplomatii si politicienii. Si in curand, trendul va acapara si Rusia si China.

View Postromanasu, on 06 iunie 2017 - 12:20, said:

In istorie, cred ca se retin mai mult evenimentele, decat oamenii:
Pt civilizatia America : cele 2 turnuri (Bush si reactia lui imediata si ferma)
Al doilea razboi americano-irakian (Saddam Hussein)
Anexarea Crimeii ( Putin )
Regina Angliei - cea mai lunga domnie (si cea mai dezastruoasa - si-a redus imperiul de nu stiu cate ori).


Ai uitat primavara araba si criza refugiatilor care efectiv, vor islamiza continentul european.  




Dar oricum, ce conteaza, s-ar putea ca si 9/11 si razboaiele din orient sa devina mizilicuri pe langa ce va urma pe parcursul secolului astuia.


La cat de imbecila e specia umana, in mod sigur se va repeta istoria si vom avea vreo 2-3 razboaie mondiale pentru resurse  (deja ne aflam intr-un unul din 2001 incoace, e chiar razboiul impotriva terorismului)  si noi ideologii utopice ce vor deveni adevarate distopii (ecologism, new age) din care sa rezulte genociduri la scara mare si dictaturi sinistre.
Nu mai zic de marile schimbari climatice , ca indiferent ca sunt provocate de om sau  de ciclurile solare,  ele se intampla si se tot agraveaza de la an la an.  



O sa fie un secol mult mai nasol  decat secolul XX. Si mi-e tare teama sa cred ca in urmatorul secol  ne vom  intoarce in evul mediu, asa in vreme ce multi optimisti incurabili care n-au citit macar o carte de astrofizica elementara  (dar au citit comiscuri si au vizionat filme SF in schimb)  viseaza ca se vor duce in alte sisteme solare ca la mall.

Edited by fireplane, 09 June 2017 - 20:03.


#23
Ghita_Bizonu

Ghita_Bizonu

    Confectionez manusi din pielea clientului

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,827
  • Înscris: 16.10.2012

View PostKarlAsgar, on 05 iunie 2017 - 03:53, said:

Din perioada 2000-2020, oare ce lideri politici vor fi de referinta ?  

Iata cativa candidati notabili  despre care elevii din urmatorul secol vor citi despre ei din cartile si manualele digitale de istorie, lideri politici care au schimbat cursul istoriei la nivel international :

George W. Bush jr.-  presedintele SUA.  Lumea isi va aminti de el ca fiind presedintele inapt in al carui mandat s-a intamplat atentatul de la 11 septembrie , care a securizat aeroporturole , a largit monitorizarea in spatiul civil  si cel care a declansat razboaiele din orientul mijlociu impotriva terorismului islamic  si in timpul caruia a izbucnit marea criza economica.  Mandatul sau a culminat si cu largirea NATO.

Succesorul sau,  Barack  Obama, va ramane in istorie drept doar ca primul presedinte negru al Americii  al carei prestatie a fost deplorabila pe plan extern si nimic mai mult,  avand doar mici realizari interne  fara efecte pe termen lung,   sprijinind revolte din lumea araba care s-au transformat in razboaie civile ce au dus la ascensiunea unui stat islamic si escaladarea atentatelor teroriste si a violentelor in Europa vestica.



Angela Merkel - cancelar al Germaniei   care a jucat un rol crucial in combaterea crizei economice prin austeritate, avand si un rol central decizional in UE. Va ramane in istorie ca femeia care a  permis imigrantilor musulmani ilegali si a refugiatilor din zonele afectate de razboaie  sa patrunda in UE, ceea ce pe termen lung a insemnat islamizarea Europei.




Hu Jintao si Xi Jinping- cei doi presedinti ai Republicii Populare Chineze   - cei doi au contribuit major la dezvoltarea si expansiunea economica a Chinei, ce a devenit o superputere financiara si o putere majora



Vladimir Putin- presedintele Federatiei Ruse....parerea mea e ca acesta va ramane in istorie ca cel mai influent lider politic de la inceputul secolului XXI.
Ca presedinte,a contribuit la dezvoltarea economica a Rusiei in primele mandate. Federatia Rusa, dupa ani de stagnare de la prabusirea URSS, a redevenit o superputere militara.  Cu ocazia anexarii Crimeeii in 2014 si prin interventia in forta in Siria impotriva ISIS,  Rusia a reinceput razboiul rece cu SUA. Pe plan intern, are o autoritate absoluta incat drepturile omului sunt incalcate. Pe plan extern, se banuieste ca finanteaza candidati populisti din UE si ca ar fi contribuit la alegerea lui Trump in SUA. Daca se dovedeste asta, e clar,  s-ar demonstra ca Putin este cu adevarat cel mai puternic om de pe planeta, fiind nominalizat pentru acest titlu de catre Forbes 4 ani la rand.





Ramane de vazut cum se va situa in istorie  noul presedinte al Americii,  Donald Trump, desi pare sa aiba potential si chiar sa-i eclipseze pe ultimii doi, poate chiar sa devina cel mai cunoscut lider politic din primul sfert al secolului XXI.






Daca mai aveti lideri politici de nominalizat, demni  pentru a fi amintiti peste 100-200, sau poate chiar peste 500  de ani  ....astept  opinii.


De exemplu, daca ne gandim la perioada 1900-1920, abia daca ne vin in minte Theodore Roosevelt, Woodrow Wilson, Vladimir Lenin,  Wilhelm II,  Franz Joseph, Clemenceau, Poincare,  George V, Lloyd George etc.

Prea devreme .. Sec XXI de abia a inceput!

#24
Tywin

Tywin

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,342
  • Înscris: 29.05.2017

View Postromanasu, on 06 iunie 2017 - 12:20, said:

In ultimii 50-60 de ani Franta a iesit si intrat in Nato, au fost atentate facute de

Franta nu a iesit niciodata din NATO, a iesit din comandamentul militar integrat, ramanand stat membru al aliantei.

View PostFlat, on 06 iunie 2017 - 12:44, said:

Bashar al Assad ca un mare erou pentru poporul sirian

Da, mare erou, si-a facut tara praf ca sa tina de scaun.

View PostFlat, on 06 iunie 2017 - 12:44, said:

Putin fara indoiala, este cel mai puternic lider de pe planeta de 25 de ani incoace

Nu-l vad ca fiind cel mai puternic. E unul din cei puternici, dar nu "cel mai".

#25
Mamutul

Mamutul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 324
  • Înscris: 30.11.2009
Impartirea istorie in functie de coordonate abstracte cum sunt decenii, secole e artificiala, mai naturala ar fi o impartire pe generatii. Cu ce era diferita lume in anul 1901 fata de anul 1899?
Liderii politici din momentul prezent si-au trait cea mai mare parte din viata in secolul 20 si inca functioneaza mental conform paradigmei social-culturale a secolului 20, de aceea sunt depasiti de evenimente. Adevaratii lideri ai secolului 21 vor veni mai tarziu si vor fi persoane care au atins varsta maturitatii dupa 2001.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate