Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 

HRIBII.

- - - - -
  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1
redbotos

redbotos

    Productiv

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,141
  • Înscris: 01.03.2015
Buna , sunt intro zona de munte unde sunt hribi din abundenta, si vreau sa stiu cateva secrete culinare , si mai degraba ceva retete de conservare .
inafara de fierti sau opariti cu sare, sau opariti fara sare la congelator, uscati , sau uscati si un gram de fum, si cam atat.
mai este zacusca cu pastravi si hribi , dar e una dintre cele mai bune si costisitoare .
cred ca intro saptamana apar serios si la noi , cota 1000.
dati bataie cu retete si sau nebunii , ca facem , punem poze , si poate care sunteti pe aproape , fac cinste cu o portie sanatoasa.
si ca sa sparg gheata, vin cu o reteta inbunatatita.
1 kg hribi clasa I gata curatati
1 ceapa mare
100g slaninuta afumata
200 g de smantana dulce
100 g cas de vaca
sare .
se oparesc hribii , se lasa la scurs.
se toaca ceapa marunt + slaninuta se da la prajit , fara ulei .
se adauga hribii scursi , se adauga sare , si se amesteca bine pana incep si hribi sa se prajeasca binisor.
se adauga smantana , se rade casul peste , pt consistenta si se adauga putina boia de ardei pt culoare.
aluturi de o mamaliga , si branzeturi de la stana gen cas , urda , branza proaspata, sau de burduf cum imi place mie si daca se mai pune si cativa pastravi langa la gratar , eu cred ca poti fugarii copii de acasa pt o vreme.
si asta musai la ceaun cu un foc de crengi uscate de molid.
ce spuneti?

#2
Real_NEO

Real_NEO

    un sălbatic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,193
  • Înscris: 29.05.2017
Dar de ce numai hribi ?

#3
androholic

androholic

    nemuritor si rece

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,898
  • Înscris: 26.03.2012

 Real_NEO, on 30 mai 2017 - 20:11, said:

Dar de ce numai hribi ?
ai citit doar titlul

#4
Real_NEO

Real_NEO

    un sălbatic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,193
  • Înscris: 29.05.2017
Ma refeream de ce spune ca urmeaza sa apara numai o singura specie de bureti, pentru ca deja au aparut altele.

Edited by Real_NEO, 30 May 2017 - 20:22.


#5
redbotos

redbotos

    Productiv

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,141
  • Înscris: 01.03.2015
sunt multe feluri , dar aici ne axam pe hrib.

#6
tiupedix

tiupedix

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 527
  • Înscris: 01.04.2017
Asta-i reteta pentru o singura persoana ?
Pentru o famile cu un singur copil (fugarit de acasa bineinteles ) trebuie o plasa intreaga de hribi + o mamaliga facuta-n ceaunul al mare .

#7
lyanna

lyanna

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,319
  • Înscris: 02.09.2007
Cum stii sa-i deosebesti pe-ai buni de-aia rai?
Anul trecut in august am fost pe la cota 1000 si am cules o poala de ciuperci, dar nestiind sa le aleg le-am aratat copiilor si le-am aruncat.
Mai erau oamenii aia pe marginea drumului care vindeau ciuperci, dar mi-a fost cam frica sa ma dau pe mana lor.

#8
tiupedix

tiupedix

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 527
  • Înscris: 01.04.2017
Ai deosebesti foarte simplu.
Culegi doar ceea ce seamana 100% cu ciuperca comestibila.
Tot ce se abate chiar si cu 0.0001% lasi acolo.
Cand culegi, nu ai targhet, poti veni si cu mana goala acasa.

#9
redbotos

redbotos

    Productiv

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,141
  • Înscris: 01.03.2015
de copil mic , am invatat cum arata ciupercile comestibile.
nu pot sa spun acuma cum arata , numai daca esti langa mine si sa invata altfel nu lua numic ce nu stii.
mai mult dupa miros.
ciupercile comestibile , au un miros normal iar celelalte sunt iuti sau urat mirositori.
eu cred ca sunt mult mai multe feluri de ciuperci comestibile la mine in zona , dat nu stiu sau cunosc , deci nu incerc.
din vorba in vorba azi , mi-am amintit hribii cu maioneza.
hribii sunt fierti si apoi tocati prin masina , maioneza, ceapa, sare si atat.
o nebunie.
cine stie cat costa in italia , germania, hribii?
pt ca se colecteaza la greu la preturi de 10-25 lei pe kg si bietii culegatori nu stiu ce delicatese pierd din mana.
eu nu am mai dus de mai bine de 10 ani la colectori.
am pus pe iarna si 150 kg de ciuperci , mai ales hribii.
iar in postul mare , se face sarmale sau piftele ori piftie cu piftele de hribi.
vreau sa se discute pe topicul asta despre ciuperci , in special despre hribii, fiind la mine in lista nr 1.

#10
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,473
  • Înscris: 04.05.2006
CHIftele. Suna bine ideea de piftie cu chiftele de hribi...

#11
destrug

destrug

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,357
  • Înscris: 03.08.2004
Interesant este ca pentru cei ce folosesc "piftele" noi astialalti suntem  "defecti", eventual tarani moldoveni.
Nu, chiftele nu este un regionalism cum este chiloti in loc de piloti, schinare in loc de spinare. Chiftele este forma corecta.
Nu stiu altii cum sunt dar pe mine "piftele" ma zgarie groaznic.

Edited by destrug, 27 July 2017 - 09:05.


#12
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,473
  • Înscris: 04.05.2006
Si pe mine la fel, de-aia am si reactionat.......

#13
flory68

flory68

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 03.01.2020
Sunt foarte buni, am mancat in Bucovina, au multe retete acolo...

#14
jafo

jafo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 703
  • Înscris: 06.11.2005
Se mai spune si piftele si nu este incorect. Si varianta "piftele" e acceptata.
Daca gatesti hribii pe loc, merg la foc iute cu omleta. Sau poti sa faci risotto. Sau cu paste.
Daca vrei sa le conservi, e mai bine sa le oparesti bine inainte (eu pun si foi de dafin si niste piper, o felie de lamaie in apa aia) si dupa aia le speli bine, pentru ca devin baloase si nu le mai mananca nimeni.
Pe urma poti sa le pui la conge, sau la borcan cu ulei deasupra.

Edited by jafo, 24 September 2020 - 17:26.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate