Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Nedumerire ORL/gastr/altele?

- - - - -
  • Please log in to reply
23 replies to this topic

#1
LL13G

LL13G

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,520
  • Înscris: 08.08.2006
Salut,

Incep prin a spune ca voi merge la medic pentru problema de mai jos, dar nu stiu cat de urgent este in contextul in care gasesc programari destul de greu. Am postat aici pentru ca nu stiu in ce arie ar intra de fapt.

De prin martie inainte de Paste a inceput sa ma doara gatul si sa il simt iritat. Am luat  nurofen raceala si gripa si vitamina c. Am mai avut colegi cu niste raceli care au durat mai mult in jur si m-am gandit ca e cam la fel, desi pe mine ma durea doar in gat si uneori eram ragusit. Nu a trecut, asa ca m-am dus la ORL pe 19 Aprilie, fara sa ajung la medicul de familie atunci. O fata s-a uitat cu lingurita in gat si mi-a spus ca am o laringita usoara si un laringe suplu. Mi-a dat Sinupret si un spray de gat.
Nu a trecut, am mers la medicul de familie, care mi-a spus ca am facut bine si m-a trimis la orl, dermato si alergologie. La dermato am tot fost, dermatite, pitiriazisuri (versi dar am avut si rozat- asta in ianuarie/februarie). Alergologie si dermato la stat, iar la ele am fost trimis pt ca imi aparusera niste pete pe fata mai mari asa, care au disparut dupa aproximativ o ora. ORL privat, pt ca am gasit programari in abonamentul pe care il am.

Revenind la durerea in gat: Am facut un exudat pt ca mi se parea ca vad niste puncte pe amigdale. A iesit negativ la streptococ. Am asteptat rezultatul, asa ca pe 9 mai am mers la o doctorita care mi-a vorbit frumos, explicat, etc. S-a uitat cu fibroscop din acela micut, nu a vazut nimic crescut, mi-a spus ca am deviatie de sept, (stiam) si am corzile vocale f iritate si ar fi bine sa merg la gastrolog. Mi-a dat zinat, nurofen raceala si gripa si vibrocil, iar dupa 7 zile am revenit la control. Atat in timpul tratamentului cat si dupa am inceput sa iau famotidina de 20 mg, fiind un tratament prescris mai demult de un gastrolog sa il iau daca ma deranjeaza refluxul (1 dim si 1 seara cu 30 de min inainte de masa). Luat intrucat refluxul ar putea fi o cauza a iritatiei. Eu nu simt ca mi-ar veni mancarea pana in gat. Da, imi aduc aminte ca inainte de inceputul problemei mi-a venit mancarea in gat intr-o noapte cand am mancat mai tarziu, dar asta era prin martie.

La vizita de verificare de la ORL habar n-am ce am facut, dar nu i-am spus ca la inghitit simt o problema. Mai exact am inceput sa simt ca si cum ceva paraie in gat. Nu e ca si cum s-ar auzi in jur pocniturile alea, dar eu simt ceva. Nu e senzatie de nod in gat. E ca si cum ceva nu s-ar alinia si se impiedica la miscare un pic, eu simt o vibratie sau doua. Uneori daca tin cu mana acolo parca merge mai bine. Senzatia aceasta nu e permanenta, dureaza cateva minute, probabil maxim 10/15.  Nu o pot asocia cu ceva ce se intampla anume, ca sa zic ca e de la vreun stress sau ceva. Nu fac sport, nu ma bat, nu imi aduc aminte sa ma fi lovit. De mentionat ca dupa tratament iritatia in gat tot o resimt, dar parca mai usor, sau deloc in unele zile, desi am fost ragusit si ieri m-a mai durut tare, iar azi mult mai putin.. La ultima vizita s-a uitat cu fibroscopul, dar nu si la corzile vocale. I-am spus ca la 2 zile inainte de vizita am scuipat ceva puncte roz, dar eu am mai facut asta si cu ani in urma. La fibroscop de data asta a vazut niste puncte rosii prin nas si a spus ca de la aia era probabil, dar nu e ceva grav. Deviatia de sept incurajeaza fragilitate vasculara, etc. Mi-a spus ca acele puncte sunt intalnite in cazuri legate de reflux. Cel putin eu asa am inteles. Chestiile scuipate cu roz seaman cu cele de cu multi ani in urma pe care le-am relatat intr-un topic inceput prin 2010 si cand ma gandeam la ceva mai grav pe la plamani pt ca se si auzea un harait.

Am programare la gastrolog saptamana viitoare, la un medic tanar care a terminat cu 10 insa, dar am inceput sa devin nelinistit. Ma rog, anxios am fost mereu, dar ma gandesc sa nu fie ceva grav de data asta, ca m-am tot ganditl la tampeni de fiecare data cand am avut cate ceva. Mi s-a spus ca am reflux usor cu ceva ani in urma, nu am primit tratament de urmat a la long. Mi s-a dat nexium, iar la un moment dat un medic mi-a spus sa iau famotidina si sa iau moderat, in functie de cum ma simt. Mi s-a mai recomandt sa iau si Liv uneori, pt ca la o endoscopie de acum mai multi ani scria discret reflux biliar (parca scria discret).

Acum eu nu stiu daca sa incerc sa grabesc lucrurile. Luni am programare la gastrolog. Mi-e teama si de analize radiologice, pentru ca am facut in trecut mai multe CTuri, radiografii si o radioscopie cu mai multi ani in urma. Trebuie sa mentionez ca am vrut sa ma programez la cativa medici care mi s-au parut mie mai ok si erau locuri in iulie, chiar pe 31. Basca tipul asta e si medic tanar. Am si ceva neincredere in unii pentru ca am primit diagnostice pe baza unei discutii si tratamente cu antibiotice, etc..
Intrebarea mea ar fi la ce sa ma astept. Sa revin cu intrebari la ORL? Sa fac si niste analize de sange? Ma gandesc ca daca le fac joi poate am sanse si ies luni, desi nu cred. Oricum as avea nevoie de programare si nu am, dar nah.
Acum eu: 1 nu stiu la ce sa ma astept si ma ingrijorez ca ar putea fi ceva grav. 2 nu stiu cum sa abordez cum trebuie problema din cauza faptului ca nu stiu daca sa am incredere in medici.

#2
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,522
  • Înscris: 05.06.2009
dar la endocrinologie ai fost ? tiroida a fost investigata ?

#3
dreaQ

dreaQ

    I'm too old for this shit

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,382
  • Înscris: 02.06.2005
Sr incepe cu medicul de familie care te indruma sa faci niste analize (sange inclusiv dozari hormonale etc). Dupa care te directioneaza catre specializarile la care considera.

#4
LL13G

LL13G

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,520
  • Înscris: 08.08.2006
Ajung relativ greu la medicul de familie. De exemplu acum pot suna la inceputul lunii viitoare pentru o programare, ca nu mai sunt locuri.
Cand am fost data trecuta am intrebat-o daca sa fac niste analize de sange si mi-a spus ca de obicei imi da alergologul. Nu a considerat ca trebuie sa fac analize de sange.

ORL si gastro merg la privat, pt ca acolo am gasit loc, platind.
La doamna medic internist de la privat care mi s-a parut interesanta de mine am gasit loc liber in iulie.

Nu am fost la endocrinolog si am auzit mai multi nemultumiti de endocrinologi prin Romania, asa ca "mi se strange inima" cand ma gandesc la asta.

#5
dreaQ

dreaQ

    I'm too old for this shit

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,382
  • Înscris: 02.06.2005
Atunci tot la privat mergi la unul "generalist" care e tot un medic de familie. Eu asa am facut...ma rog m-am dat bolnav tare ca sa ma bage in seama la urgenta :D

#6
LL13G

LL13G

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,520
  • Înscris: 08.08.2006
Am mai fost, dar cumva medicul cu care ma inteleg e disponibil in iulie.
Nu am reusit sa gasesc pe altcineva cu care sa relationez la privat unde am abonament. Chiar si asa acum de ex platesc vizitele, desi abonamentul zice ca vizitele sunt gratis pentru ca am mers la programarea cu plata. Daca merg cu ce e disponibil pt muritorii cu abonament ajung greu la unii specialisti. :/

#7
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,522
  • Înscris: 05.06.2009
te poti interna la institutul parhon cu trimitere de la medicul de familie. acolo iti vor face toate analizele si investigatiile necesare pe partea de endocrinologie.

#8
LL13G

LL13G

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,520
  • Înscris: 08.08.2006
Am inteles, voi intreba de partea de endocrinologie. Sa vad cand ajung la medicul de familie insa.

#9
User107

User107

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 990
  • Înscris: 13.01.2017
Din ce vad, ai mers la multi medici care nu stiu unul de altul, nu ai o coordonare cu medicul de familie si asta creste stresul si neincrederea.
Daca medicul tau de familie este atat de greu de abordat, cu programare doar peste o luna, cred ca este momentul sa te gandesti la alt medic de familie.
Ai facut analizele uzuale in ultimul an? Acum 7 ani le-au introdus ca obligatorii, dar a fost abandonat subiectul, desi era bun.

#10
arab

arab

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,577
  • Înscris: 12.03.2006
Anxios, stresat si ingrijorat cum esti, iti faci mai mult rau defapt, in intregul organism. Las-o mai usor, ca nu ai mare lucru probabil. Boala de reflux si aciditate crescuta au multi, nu se moare din asta. Sfariala in gat e din sfera ORL sau gastroenterologie, sau posibil astm.

Nu mai spune gastrolog, ca suna ca naiba!

Dupa cum scrii si cate amanunte si griji si diagonstice iti faci, e cazul  si unui psihiatru, sa te mai domolesti cumva, daca se poate. De ipohondrie ai auzit?

Edited by arab, 24 May 2017 - 18:46.


#11
LL13G

LL13G

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,520
  • Înscris: 08.08.2006
Am fost la psiholog dupa ce am tusit si scuipam mixindrile cu sange acum cativa ani, dar si dupa pt ca eram anxios cand era vorba de analize, etc.
Mi s-a spus ca nu e ipohondrie, dar unele chestii legate de relationare ar trebui rezolvate.

Specialistul ORL m-a trimis la gastroenterologie, acolo merg luni.
Am fost la alergologie, dar atunci nu simteam ceva in gat. Sunt alergic de multi ani la mucegaiuri, acarieni. In iunie ar trebui sa testez la ce polenuri sunt alergic. Inainte insa tuseam si imi lacrimau ochii. Am facut prin 2010/11 spirometrie (sper ca nu gresesc), intr-adevat acel grafic arata ca sunt alergic.

Da, dupa ce am scris gastrolog si am postat mi s-a parut si mie ca suna aiurea.

Am facut analize la sange in iulie 2017, la privat. Tind sa le fac acolo, chiar daca primesc trimiteri de la MF pt ca de la firma la care lucrez avem un abonament si pot face acolo analizele. Ma gandesc ca asa plateste firma analizele de la privat prin abonamente, iar statul ramane cu mai multi bani pt cei care nu astfel de servicii.
In iulie nu arata nimic semnificativ (cam asa mi se spune). Singurele in afara normelor erau:
  • colesterol chimie umeda, 207 fata de 200.
  • glucoza serica 115, fata de 99 maxim recomandat (da, imi cam plac dulciurile si sunt multi care aduc diverse pe la serviciu).
  • VEM 79.4 fata de 80 cat e min.
  • HEM 26.9 fata de 27 cat e min.
    • VEM si HEM ies asa de ceva timp, de prin 2009. Am facut test cu fier si ala e ok. Nu e anemie, dar asa apare de mult. La analizele facute de la stat nu ies asa, ies ok.
  • La urina mi-a iesit mucus atunci, in rest ok.
  • Nu imi aduc aminte contextul analizelor din iulie, daca a fost vreunul.
Daca nu e nimic voi reveni la psiholog, poate ca am o problema si nu imi dau seama.

#12
ursamajor

ursamajor

    Anonymous

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,410
  • Înscris: 08.12.2005
N-ai spus vârsta și ce greutate ai. Vezi că glicemia aia e cam măricică, să n-ai un prediabet, mai ales dacă ești și supraponderal. Ar trebui (măcar) să (mai) reduci dulciurile, dacă nu poți fără ele.
Mergi la "stomăcar" (bine că n-ai zis așa) și vezi ce zice. Mă interesează, fiindcă ceva asemănător am și eu, dar cu lipsa componentei psihice. Posted Image Și eu urmează să vizitez stomăcarul :)) și să-mi tratez gastrita hiperacidă, pe care știu că o am și BRGE-ul ce cred că o însoțește.

Edited by ursamajor, 24 May 2017 - 19:26.


#13
LL13G

LL13G

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,520
  • Înscris: 08.08.2006
Am ~55kg acum, cred ca am slabit zilele astea un pic, ca am avut un deranjament si am mancat paine uscata cu branza si  destul de putin. Greutatea mea tinde sa stea pe la 56/57 kg de ceva ani. Eu tot vreau 60, dar nu ajung. Am 37 de ani.
Pot fara dulciuri si chiar ma gandeam sa le reduc.

Eu nu am dorit sa minimalizez rolul gastroenterologilor, doar sa scurtez cuvantul.

Pentru BRGE ai tratament a la long dat?

#14
ursamajor

ursamajor

    Anonymous

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,410
  • Înscris: 08.12.2005
Nu inca. Urmeaza sa merg la gastro.

#15
SILE802002

SILE802002

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 620
  • Înscris: 05.02.2008
Dacă ai dificultăți la inghitire și reflux gastric, poate fi o hernie hiatala. Doar o endoscopie poate elucida cu exactitate diagnosticul. O investigație cam neplăcută dacă se face "live", dar extrem de utila. În funcție de gradul herniei se poate recomanda operația (laparscopica), neexistand alta soluție de tratare.
O afecțiune a tiroidei, care sa duca la creșterea în dimensiuni, determina o senzație de tuse uscata, mai mult senzația de a elimina o flegma din gat.

#16
LL13G

LL13G

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,520
  • Înscris: 08.08.2006
In urma cu ~2 ani am facut o endoscopie si atunci nu aveam hernia hiatala.

Am senzatia mai mult de racaiala in gat decat de flegma, dar e si aia un pic. Am remarcat mai mult ca uneori paraie cand inghit si e ca si cum ceva nu ar fi aliniat cum trebuie pe acolo. Senzatia asta si chestia cu paraitul ala nu e ceva permanent. Azi de ex am simtit odata scurt de dimineata, pe la pranz si un pic acum. Si da, imi cam dreg glasul, dar stiu ca cei cu reflux oricum fac asta, iar eu il am diagnosticat de ceva timp refluxul.
Tuse e, dar relativ putina. Eu insa am tusit mult mai mult in alti ani.

Cand ma durea mai tare gatul ma durea ba spre urechea stanga, ba spre dreapta. Acum insa nu mai doare, iar senzatia de racaiala e mai mica decat a fost in trecut.

Luni merg la gastroenterolog.
La medicul de familie pot sa ma programez abia incepand cu luna viitoare.

#17
LL13G

LL13G

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,520
  • Înscris: 08.08.2006
Nu ma mai doare in gat si sunetul acela de cartilagiu a fost f rar de cand am scris ultima data. Uneori ragusesc si am senzatii diverse pe limba si in cerul gurii de genul care dureaza mult (ore/toata ziua): rece, usor mentolat, uneori de parca as fi fost usor ars sau de usoara amorteala, dar e o senzatie. Azi a fost o senzatie electrica. Nu simt sa vina mancarea din stomac in gura inainte. Nu ma simt asa stresat si nu m-am ingrijorat f mult in ultima vreme.

Mi s- aspus ca nu e legat de tiroida cat timp tsh si ft4 sunt ok. Ecografie abdominala ok, am scapat de o piatra. Sange nimic semnificativ, cu 0.2 mai multe eritrocite, colesterol mare si mucus in urina. Glicemia aia de data trecuta nu mai e, acum era 90.

Am facut si o endoscopie, dar nu mai scrie nimic despre reflux de vreun fel, dar am o iritatie la stomac si doamna medic mi-a prescris ulcamed.

Vit D mica, B12 ok.

Mi s-a recomandat consult la neurologie si sa refac analizele peste o luna de hidratare corespunzatoare.
Daca cunoasteti un neurolog bun as aprecia recomandarea.

#18
LL13G

LL13G

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,520
  • Înscris: 08.08.2006
Neurologul a spus ca nu e din sfera lui. Mi-a testat reflexele in timpul consultului si mi-a spus ca el vede o candidoza si ca am gatul iritat.  Mi-a recomandat reevaluare orl si gastroenterologica. Am facut raclat lingual, care a iesit negativ. Intrucat aveam vem si hem mai mici, plus o nota pe acolo de microcitoza si inca ceva mi-a recomndat dozarea feritinei, sideremie si acid folic sin sange, care au iesit ok.

Am in continuare senzatile acelea ciudate pe limba. De aseara am inceptu sa ma clatesc cu bicarbonat de sodiu in gura.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate