Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Manere clasice mobila sau push to...

Contact pe piele cu sangele altei...

metoda constantelor de scurtcircuit

video file info
 Nu pot raspunde: Huawei P10

Cod cursor website

Cum se iese la pensie la munca di...

Inlocuire Tranzistor 4410 BA622T ...
 CASS pe veniturile din DOBANZI

Masina de spalat rufe Bosch

Spatiu prea mare inainte de titlu

Recomandare banca pentru firma
 Photoscape, unde?

Prima World HD

Recomandare bicicleta MTB copil 1...

Cum pot reda niște inregistr...
 

Topul celor mai inteligente rase de câini.

- - - - -
 • Please log in to reply
39 replies to this topic

#1
max_01

max_01

  Guru Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 12,403
 • Înscris: 07.02.2017
,,Topul celor mai inteligente rase de câini.


Experţii au realizat un top al celor mai inteligente rase de câini. Rezultatele sunt surprinzătoare, întrucât printre cei mai deştepţi căţei fac parte unii despre care lumea credea chiar opusul.10. Câinele de cireadă australian (Australian Cattle Dog)
[ http://cdn.sheknows.com/articles/Australian-cattle-dog-%20Ellen-Levy-Finch-1.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ http://cdn.sheknows.com/articles/Australian-cattle-dog-%20Ellen-Levy-Finch-1.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

În top 10 intră câinele de cireadă australian, care se ocupă de turmele de vite - aşa cum sugerează şi numele său. Printre calităţile sale se află inteligenţa extraordinară, vigilenţa şi o loialitate incredibilă faţă de stăpân şi de proprietatea sa. Este agil, puternic, activ, atât fizic cât şi psihic. Partea proastă este că se plictiseşte foarte repede şi va face prostii în încercarea de a-şi găsi o ocupaţie. Câinele de cireadă este şi foarte organizat - de multe ori îşi pune jucăriile la loc, după ce s-a distrat.
Câinele de cireadă australian are un nivel mare de energie, aşa că trebuie să facă multă mişcare şi mult dresaj.


9. Rottweiler


Rottweilerul este şi el un câine de turmă ce provine din Germania. El este folosit în ziua de azi în poliţie şi drept câine de pază, fiind un câine foarte curajos şi extrem de loial.
Rottweilerul este calm, însă precaut cu străinii, aşa că este nevoie de o socializare şi de un dresaj adecvate.

8. Papillon
În mod neaşteptat, aceste căţel mic şi dulce, cu urechi în formă de fluture - de unde îi vine şi numele Papillon (fluture în limba franceză) este mai inteligent şi mai puternic decât s-ar crede. De multe ori este descris precum un câine mare în corpul unui câine mic, foarte atletic. Papillon este un prieten adevărat şi chiar un câine de pază. Este foarte protector cu lucrurile sale şi poate fi învăţat să îşi facă nevoile la litieră.
Papillon, deşi este mic, are nevoie de multă mişcare pentru a se calma şi de mult periaj, pentru menţinerea blăniţei.


7. Labrador Retriever

Labradorul este câinele preferat al familiilor. Este un câine care face parte din clasa lucrătoare şi este cunoscut pentru inteligenţa sa, afecţiunea, răbdarea şi blândeţea sa, fiind perfect pentru copii. Este un căţel uşor de dresat şi este unul din câinii preferaţi pentru operaţiunile de căutare şi salvare, pentru terapia cu animale şi pentru poliţie. Mai mult, labradorul învaţă singur, observând acţiunile oamenilor şi repetându-le, un lucru extrem de important şi situaţiile de urgenţă.
Labradorul are un nivel înalt de energie, aşa că trebuie să facă multă mişcare şi exerciţii distractive - precum aruncatul mingilor sau alergatul prin apă.

6. Câinele de turmă Shetland (Shetland Sheepdog)Un alt câine de turmă, Shetland este la fel de protector cu "turma" sa umană, precum cu cea de la fermă. Este foarte inteligent, eficient, atent şi învaţă comenzi noi extrem de uşor, asigurându-se că toată familia sa este în siguranţă. Sheltie, aşa cum i se mai spune, este extrem de devotat familiei sale şi se bucură să trăiască oriunde, atât timp cât este cu "haita" sa.
Sheltie are nevoie de multă mişcare, în mod constant, precum şi de socializare şi de dresaj.

5. Doberman Pinscher

Dobermanul este câinele preferat pentru pază întrucât nu se teme de nimic şi are o energie incredibilă. Este deştept şi hotărât, fiind uşor de dresat pentru dominanţă sau supunere. Întrucât era folosit în război şi în poliţie, el pare agresive, însă, de fapt, este foarte blând.
Dobermanul are nevoie de o familie activă, cu o energie calmă şi cu o curte îngrădită. Trebuie să fie socializat şi dresat de mic, mai ales dacă are strămoşi care au fost învăţaţi să păzească.

4. Golden Retriever
O rasă foarte iubită, Golden Retrieverul este foarte inteligent şi poate învăţa peste 200 de comenzi. Este loial, iubitor şi răbdător, dorind să fie întotdeauna pe placul oamenilor. Golden retrieverul este un animal de companie perfect pentru o familie cu copii.
Golden retriever face parte din categoria câinilor sportivi, aşa că are nevoie de exerciţii fizice zilnice, pentru a-l menţine sănătos, precum şi de un periaj constant, întrucât are două straturi de blană.

3. Ciobănescul germanCiobănescul german a fost crescut pentru inteligenţa sa. Este deştept, curajos şi protectiv. Învaţă comenzile extrem de repede şi adoră să primească noi sarcini - un lucru foarte important pentru rasa sa. În afară de folosirea lui în turme, este preferat şi ca animal de pază, pentru poliţie sau pentru operaţiunile de salvare şi chiar în misiunile militare care necesită paraşutare.
Ciobănescul german are nevoie de foarte multă mişcare şi de dresaj.

2. Pudelul


Pudelul se află pe locul 2 în top, în mod surprinzător. Este uşor de dresat şi are o minte ascuţită, fiind perfect pentru companie. Cu toate că este cunoscut mai mult pentru coafurile sale, este un câine de pază foarte bun. De fapt, una din cele mai cunoscute coafuri ale sale "Poodle clip", a fost creată special pentru pudelul lucrător, pentru ca să poată înota mai uşor, dar să fie şi protejat. Pudelul excelează la dresaj şi la obedienţă şi adoră jocurile creative, fiind folosit destul de des la circ. Din cauza asta, pudelul se plictiseşte dacă este singur şi face prostii.
Pudelul nu se înţelege foarte bine cu străinii, deşi este extrem de afectuos cu familia şi cu prietenii. Are nevoie de mult exerciţiu, dresaj şi periaj profesional.

1. Border Collie
[ http://www.hdwallpapersinn.com/wp-content/uploads/2013/09/Border_Collie-1.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Border Collie sau ciobănescul australian este cel mai deştept căţel. Din cauza inteligenţei extraordinare, este esenţial să aibă constant o ocupaţie, altfel va distruge casa. Ei adoră să fie în compania oamenilor, fiind perfecţi pentru a fi ţinuţi atât acasă, cât şi la serviciu. Este important de ştiut că border collie se simte bine doar în compania oamenilor care au un nivel de energie la fel de ridicat ca al lui, aşa că dacă vreţi un căţel din această rasă, trebuie să fiţi o persoană sportivă. Întrucât este un câine de turmă, are tendinţa de a "ghida" copii, ciupindu-i de picioare, precum pe oi. Pentru omul potrivit, Border Coliie este bine educat, învaţă extrem de rapid şi este un companion perfect.
Border collie are şi abilitatea de a recunoşte cuvinte, precum celebra Betsy, care are un vocabular de 340 de cuvinte. La doar 10 săptămâni, Betsy şedea la comandă şi putea aduce obiecte după numele lor.

Border collie are nevoie de multă mişcare în fiecare zi, de tot felul de exerciţii fizicii şi de mult dresaj, pentru a-i ţine mintea ocupată. Rasa această are nevoie neapărat de o curte îngrădită, pentru că adoră să alerge. Stăpânii unui border collie trebuie să ştie că acesta aleargă după tot ce mişcă, inclusiv maşini, copii şi pisici.
Iată un top complet al raselor de câini în funcţie de inteligenţă.

I. Cei mai inteligenţi câini. Învaţă noile comenzi în mai puţin de 5 repetiţii. Ascultă prima comandă 95% din timp sau chiar mai mult.

1 Border Collie
2 Poodle
3 German Shepherd
4 Golden Retriever
5 Doberman Pinscher
6 Shetland Sheepdog
7 Labrador Retriever
8 Papillon
9 Rottweiler
10 Australian Cattle Dog

II. Câini de lucru excelenţi. Învaţă noile comenzi în 5-15 repetiţii. Ascultă prima comandă 85% din timp sau mai des.

11 Pembroke Welsh Corgi
12 Miniature Schnauzer
13 English Springer Spaniel
14 Belgian Tervuren
15 Schipperke
Belgian Sheepdog
16 Collie
Keeshond
17 German Shorthaired Pointer
18 Flat-Coated Retriever
English Cocker Spaniel
Standard Schnauzer
19 Brittany
20 Cocker Spaniel
21 Weimaraner
22 Belgian Malinois
Bernese Mountain Dog
23 Pomeranian
24 Irish Water Spaniel
25 Vizsla
26 Cardigan Welsh Corgi

III. Câini de lucru peste medie. Învaţă noile comenzi între 15-25 de repetiţii. Ascultă prima comandă 75% din timp sau mai des.

27 Chesapeake Bay Retriever
Puli
Yorkshire Terrier
28 Giant Schnauzer
29 Airedale Terrier
Bouvier Des Flandres
30 Border Terrier
Briard
31 Welsh Springer Spaniel
32 Manchester Terrier
33 Samoyed
34 Field Spaniel
Newfoundland
Australian Terrier
American Staffordshire Terrier
Gordon Setter
Bearded Collie
35 Cairn Terrier
Kerry Blue Terrier
Irish Setter
36 Norwegian Elkhound
37 Affenpincher
Silky Terrier
Miniature Pinscher
English Setter
Pharaoh Hound
Clumber Spaniel
38 Norwich Terrier
39 Dalmatian

IV. Inteligenţă medie. Învaţă noile comenzi între 25-40 de repetiţii. Ascultă prima comandă doar 50% din timp.

40 Soft-Coated Wheaten Terrier
Bedlington Terrier
Smooth Fox Terrier
41 Curly-Coated Retriever
Irish Wolfhound
42 Kuvasz
Australian Shepherd
43 Saluki
Finnish Spitz
Pointer
44 Cavalier King Charles Spaniel
German Wirehaired Pointer
Black & Tan Coonhound
American Water Spaniel
45 Siberian Husky
Bichon Frise
English Toy Spaniel
46 Tibetan Spaniel
English Foxhound
Otterhound
American Foxhound
Greyhound
Wirehaired Pointing Griffon
47 West Highland White Terrier
Scottish Deerhound
48 Boxer
Great Dane
49 Dachshund
Stafforshire Bull Terrier
50 Alaskan Malamute
51 Whippet
Chinese Shar-pei
Wire Fox Terrier
52 Rhodesian Ridgeback
53 Ibizan Hound
Welsh Terrier
Irish Terrier
54 Boston Terrier
Akita

V. Inteligenţă acceptabilă. Învaţă noile comenzi în 40-80 de repetiţii şi ascultă prima comandă în doar 30% din timp.

55 Skye Terrier
56 Norfolk Terrier
Sealyham Terrier
57 Pug
58 French Bulldog
59 Brussels Griffon
Maltese
60 Italian Greyhound
61 Chinese Crested
62 Dandie Dinmont Terrier
Petit Basset Griffon Vendeen
Tibetan Terrier
Japanese Chin
Lakeland Terrier
63 Old English Sheepdog
64 Great Pyrenees
65 Scottish Terrier
Saint Bernard
66 Bull Terrier
67 Chihuahua
68 Lhasa Apso
69 Bullmastiff

VI. Câinii cel mai puţin inteligenţi. Au nevoie de 80-100 de repetiţii pentru a învăţa o comandă şi o ascultă din prima doar 25% din timp sau chiar mai puţin.

70 Shih Tzu
71 Basset Hound
72 Mastiff
Beagle
73 Pekingese
74 Bloodhound
75 Borzoi
76 Chow Chow
77 Bulldog
78 Basenji
79 Afghan Hound''

http://www.romaniatv...tau_107038.html

Pana acum cateva zile nici nu stiam de existenta lui Border Collie sau ca acesta este cel mai inteligent caine.
Poate ca acest top ii va ajuta pe unii sa isi cumpere cainele potrivit, in functie de asteptarile lor.

Si  alte top despre caini, in care este pastrata pozitia celor din  top 10.
Cele mai inteligente rase de caini

https://aflati.ro/ce...e-de-caini-5133
http://www.descopera...e-rase-de-caini

Edited by max_01, 24 May 2017 - 11:59.


#2
cataspo

cataspo

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,045
 • Înscris: 29.01.2017
E aiurea. RomaniaTv face reportaje despre Ghita, nu despre caini. Nu e credibil topul.

#3
addumi

addumi

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,821
 • Înscris: 10.02.2017
@cataspo, ar fi util pentru tine sa te orientezi spre o alta arie de discutii, pentru ca aici esti mult prea pus in umbra chiar si de catre catei.

Intr-adevar Border Collie sunt adorabili si li se citeste inteligenta in ochi chiar si atunci cand sunt in "standby".

Edited by addumi, 24 May 2017 - 11:59.


#4
gumball3000

gumball3000

  ...

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 49,649
 • Înscris: 24.09.2006
Din cauza formatarilor folosite, am citit Puradelul, in loc de Pudelul.

Edited by gumball3000, 24 May 2017 - 12:07.


#5
danyel61

danyel61

  Fumător

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 7,243
 • Înscris: 19.08.2005
Poti sa faci asa ceva si pentru pisici, imi plac mai mult decat cainii.

#6
JurasikMan

JurasikMan

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 9,289
 • Înscris: 30.10.2006
Ca orice alta clasificare , sufera de generalizare . Diferente de inteligenta apar si intre puii aceluiasi cuib. Deasemenea , trebuie sa definim " inteligenta " sau mai bine zis " inteligenta canina " . Canii sunt o specie straveche si nu au depins de oameni dintotdeauna . Daca ii consideram "inteligenti " pe canii care asculta de noi ...si nu pe cei apti sa supravietuasca singuri , sa se adapteze la nou , la necunoscut , avem noi o problema mare de perceptie .
Collie  este cunoscut ca fiind foarte inteligent .Atat clasicul cat si Border .
Pe de alta parte , lasa liberi intr-o zona izolata cate un exemplar din fiecare rasa pomenita mai sus si ai sa constati ca la final mai raman probabil Mastiful Tibetan ,  Kangalul si Centrul Asiatic ( care dealtfel sunt prosti dupa standardele umane ) . Posted Image

Edited by JurasikMan, 24 May 2017 - 12:03.


#7
clausio

clausio

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 2,031
 • Înscris: 09.05.2006
22 Belgian Malinois? Slabut cel mai bun belgian, mai slab ca Tervueren?

Nu stiu cand a fost facut topul dar rasa ciobanesc german e in declin de vreo 20-30 de ani incoace

#8
arab

arab

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 7,586
 • Înscris: 12.03.2006
Chiar si in cadrul uneia si aceleasi rase sunt diferente majore intre exemplare. E greu sa faci aprecieri obiective, dar se pot face asa de amorul artei.

Deci...e relativ clasamentul.

Edited by arab, 24 May 2017 - 12:18.


#9
cumparator

cumparator

  Guru Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 26,796
 • Înscris: 11.03.2006
Poate fi cel mult o clasificare a raselor in functie de cat de obediente sunt, desi nici asta nu prea e... Asta au putut cei la la Romania TV, cu inteligenta lor limitata.

#10
loock

loock

  Unas

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 18,680
 • Înscris: 29.03.2006
Da, e gresita catalogarea.

E posibil ca unii din cainii pusi mai la coada sa fie mai inteligenti anume pt ca ii duce capul sa nu asculte te orice ciumpalac.

Nici nu trebuie sa dau exemple...

Apropo, chiar crede cineva ca ogarul afgan e cel mai prost caine ( din lista de mai sus...) ???
Cine crede asta e mai prost decat un caine prost.

Edited by loock, 24 May 2017 - 12:33.


#11
max_01

max_01

  Guru Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 12,403
 • Înscris: 07.02.2017

 cumparator, on 24 mai 2017 - 12:18, said:

Poate fi cel mult o clasificare a raselor in functie de cat de obediente sunt, desi nici asta nu prea e... Asta au putut cei la la Romania TV, cu inteligenta lor limitata.
Romania TV au preluat de la altii acel top.Vezi ca mai sunt inca doua topuri, cu acelasi rezultate, postate sub primul.

 loock, on 24 mai 2017 - 12:30, said:

Da, e gresita catalogarea.

E posibil ca unii din cainii pusi mai la coada sa fie mai inteligenti anume pt ca ii duce capul sa nu asculte te orice ciumpalac.

Nici nu trebuie sa dau exemple...

Apropo, chiar crede cineva ca ogarul afgan e cel mai prost caine ( din lista de mai sus...) ???
Cine crede asta e mai prost decat un caine prost.
Ai ogar afgan?In comparatie cu alte rase, unele rase de caini sunt inferioare ca si nivel de inteligenta.

Edited by max_01, 24 May 2017 - 12:43.


#12
e_bulu

e_bulu

  parabulum

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 16,352
 • Înscris: 29.12.2009
Am avut atat Ciobanesti Germani cat si Airedale Terrier, pot spune cu mana pe inima ca Aire sunt mai inteligenti decat Ciobanestii germani dar mai incapatanati.

#13
Freddy12

Freddy12

  Guru Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 13,495
 • Înscris: 15.09.2010
Eu am avut foxterrieri si un metis de ciobanesc german cu maidanez. Foxterrierii erau foarte destepti, intelegeau imediat ce vrei de la ei dar executau comanda daca le convenea. Metiisul de ciobanesc executa imediat orice i se cerea dar nu era asa istet ca dracusorii de foxterrier. Pe de alta parte la capitolul supravietuire in lipsa stapanului, metisul era as. Exemplific cu o intamplare : au fost lasati singuri in curte cateva ore timp in care, vara fiind, a fost o ploaie torentiala. Cand m-am intors acasa i-am gasit pe foxterrieri uzi fleasca, la usa, cerand sa intre in casa iar metisul era uscat, curat ca in reclama la pampersi. Se adapostise in beci si nici capul nu l-a durut pe cand piticilor nu le-a dat prin minte sa intre in cusca, in magazie sau beci. Ei stiau ca trebuie sa intre in casa atunci cand ploua si au stat sa planga la usa.

#14
AlexaLesby

AlexaLesby

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 516
 • Înscris: 18.09.2016
Maidanezii sunt de departe cei mai inteligenti caini

#15
gladiatore

gladiatore

  Moldovean !! Ceva probleme ???

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 3,449
 • Înscris: 01.10.2016
Rasa Bassot , nu am vazut-o pe acolo . Eu am o catelusa de rasa asta , desi are doar 6 kg , are o inima de leu , e super pentru paza , ma asculta , face ce-i spun , atat cat intelege . Pentru mine , e pe primul loc , mai speciala decat o alarma .

#16
loock

loock

  Unas

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 18,680
 • Înscris: 29.03.2006

 max_01, on 24 mai 2017 - 12:43, said:

Ai ogar afgan?In comparatie cu alte rase, unele rase de caini sunt inferioare ca si nivel de inteligenta.

Evident ca sunt diferente, eu am scris cu totul altceva.

Ogarul afgan e cel mai nobil, cel mai elegant, cel mai mandru si cel mai frumos.
Nu am animale, dar se vede cu ochiul liber care cum arata.
Si asta in ciuda faptului ca imi place dog germanul negru, dar incerc sa fiu obiectiv.
Nu m-am hazardat sa scriu care e ordinea lor la inteligenta, insa am subliniat ca e izbitor de ridicola si absurda plasarea ogarului afgan la coada listei.

Trebuie tinut cont ca exista si diferente intre exemplare.
Exista exemplare de collie f inteligente, si altele mediocre.
Valabil si pt. cei din rasa ciobanesc german/caine-lup, unii sunt deosebiti, altii sunt ridicol de prosti...

Edited by loock, 24 May 2017 - 14:27.


#17
e_bulu

e_bulu

  parabulum

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 16,352
 • Înscris: 29.12.2009
Ar trebui sa fie undeva dupa coada listei...

#18
XORIAN_L

XORIAN_L

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 7,224
 • Înscris: 01.10.2009
Care este inteligent dar nu are nevoie de miscare?

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate