Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 

sfat cumparare blituri/modificatori studio foto

- - - - -
  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1
sabsin

sabsin

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 24.05.2017
vreau sa imi cumpar 2 sau 3 blituri de studio si niste modificatori pt ele. ce imi sugerati?

studioul este de dimensiuni mic/mediu si e in principal pt portrete/glamour/boudoir/beauty.
camera dedicata pt studio are 4.3m latime x 6.7m lungime x 2.7m inaltime.

in momentul de fata detin cateva speedlight-uri yn685, un godox ad360ii pe care le folosesc la nunti si fotografia in locatii.
ca si modificatori acum detin un octobox cu grid de 140cm montura bowens, 2 softbox cu grid 60x60cm pt speedlight, 2 octobox-uri tip umbrela de 80cm(fara grid la ele).


vreau sa imi cumpar 2 sau 3 blituri de studio, in principal pt lumina de modelare. speedlight-urile nu au lumina de modelare, si in ultimul timp acest lucru a devenit enervant pt ca nu totdeauna iti dai seama cum va arata poza inainte sa declansezi.

de asemenea imi trebuie si 2 strip-uri,dar nu stiu ce dimensiuni sa imi iau.


intrebari:

1-> ce blituri pt studio imi recomandati, 2 sau 3 blituri avand in vedere urmatoarele
- montura bowens
- reciclare rapida - sa pot face 2-3 declansari succesive intr-o secunda (nu la puterea maxima evident, ci la puterea necesara in acel studio mic...de ex, cu blitzul ad360ii care are conform producatorului 360ws, pus in octobox-ul de 140cm eu il folosesc in general intre 1/4 si 1/2-0.3 si pot declansa 4 poate chiar 5 cadre la 3 fps inainte sa dea rateuri,ceea ce pt mine e suficient)
- pret cat mai mic
- sa fie controlabil de la distanta
- lampa de modelare sa fie variabila, nu conteaza daca este in trepte sau reglaj fin, nu tin neaparat sa fie proportionala cu puterea blitului
- nu ma intereseaza durata flashului

2-> ce strip-uri sa imi cumpar, ce dimensiuni ar fi ok pt o camera cu inaltimea de 2.7m? intreb pt ca octobox-ul de 140cm e cam la limita in acea camera...poate 120 cm ar fi fost ideal...

3-> a folosit cineva NanGuang NG-10X  ( [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/7JuitNXvtQI?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] ) sau ar fi mai bine sa imi iau niste grid-uri pt refelctorul standard (am vazut kituri cu 4 griduri de 40,30,20,10 grade, ar fi fost interesant daca era si de 5 grade grid pt reflectror standard bowens inclus in acel kit)

#2
sabsin

sabsin

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 24.05.2017
uitati ce spun cand ma refer ca e greu de vizualizat poza finala fara lampa de modelare...unde sunt sagetile acelea nu trebuia sa apara acele umbre/zone luminate, si lampa de modelare te ajuta sa le vezi ca sa le eviti inainte sa declansezi

p.s. da, stiu...pozele postate sunt banale, mai am de invatat...

Attached File  009.jpg   380.93K   59 downloads
Attached File  003.jpg   141.97K   51 downloads
Attached File  002.jpg   68.54K   46 downloads
Attached File  005.jpg   318.52K   46 downloads
Attached File  007.jpg   288.71K   45 downloads
Attached File  004.jpg   106.83K   49 downloads
Attached File  001.jpg   224.02K   51 downloads
Attached File  008.jpg   297.72K   50 downloads
Attached File  006.jpg   267.39K   49 downloads

#3
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,145
  • Înscris: 19.09.2005

 sabsin, on 24 mai 2017 - 04:09, said:

p.s. da, stiu...pozele postate sunt banale, mai am de invatat...
corect, iti trebuiesc fotomodele mai misto, cu umbre mai placute.....

p.s. in primul rand cred ca ti-ar prinde bine niste softboxuri, pe care sa le si folosesti.

sti ce vad eu in pozele astea? ca tu ai lasat bliturile pe auto, lumina secundara e mai puternica decat cea principala si normal ca ti-au aparut umbre.

Edited by arg, 24 May 2017 - 07:50.


#4
sabsin

sabsin

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 24.05.2017

 arg, on 24 mai 2017 - 07:44, said:

sti ce vad eu in pozele astea? ca tu ai lasat bliturile pe auto

oare ai folosit vreodata niste blituri ttl in auto(adica in modul ttl) care sunt folosite ca rim light(lumini de contur) sau bliturile sa fie la mai mult de 60 grade fata de axa de fotografiere???? daca ai fi folosit ai fi stiut ca in acele cazuri bliturile sunt aproape imposibil de folosit, si ca de la un cadru la altul puterea data de blitz difera drastic, cateodata poate sa fie la 1/16 si in poza urmatoare 1/1...deci  e imposibil de folosit ttl-ul cand bliturile sunt folosite in alt mod decat lumina principala(exeptie daca pui compensarea expunerii in acele grupe la -3ev -4ev sau mai jos,caz in care blitul aproape ca nu declanseaza si nu te ajuta cu nimic aproape)


cat derpre blituri...eu totdeauna in manual le folosesc...nu stiu daca iti dai seama cum sunt pozitionate luminile dar sa iau de ex prima poza sa explic:

in prima poza aveam un beauty 40cm cu grid in partea dreapta sus deasupra modelului, in partea stanga aveam 2 speedlight-ruri cu snoot/barn doors ca sa limitez lumina care ajunge pe fundal, acele 2 speedlight-uri erau puse unu sub altul si indreptate in aceeasi directie, una era indreptata catre cap/umeri, alta la aceeasi putere pe fund, ca sa il accentuez putin. din cauza ca beauty din partea dreapta avea grid, lumina nu ajungea si pe fund si picioare, si am pus alt speedlight cu snoot de jos in sus, ca sa mai reduca din acele umbre. nu vroiamsoftbox pt ca imi ilumina prea mult modelul si fundalul, si stripbox-uri nu aveam. din nefericire ultimul blitz,cel din partea dreapta jos am gresit putin locul unde trebuia sa il asez, precum si puterea lui, si in cauza asta umbrele acelea. de asemenea pe beauty si speedlight-ul din dreapta jos aveam gel 1/8 cto(sau 1/4 nu mai retin exact), pt ca bliturile din partea stanga sa para mai reci sa imi atraga si mai mult atentia la formele modelului. (nu aveam 1/8 ctb ca era mai simplu sa pun gel doar pe blitul/bliturile de accent)

in ultima poza aveam 3 blituri care iulminau indirect fundalul adica iluminau peretele si din perete care era in spatele perdelei la 1-1.5 metri distanta se reflecta inapoi in acea perdea- incercam sa vad cum pot sa mimez ca si cum soarele ar fi iluminat acea perdea, un beauty lumina directa pe model, aproape de axa de fotografiere, putin deasupra fetei, si vroiam o lumina de accent pe fund ca sa atrag atentia privitorului spre acel loc. am ales un speedlight cu snoot, proasta alegere pt ca nu are lumina de modelare blitul si nu am observat acea umbra data de picior care nu vroiam sa apara acolo.


p.s. din romania are cineva idee de unde pot cumpara 1/8 ctb sau 1/8 plus green ??? am cautat si nu am gasit...vreau coala a4 sa o pot folosii la orice fel de blitz nu doar la speedlight-uri.

Edited by sabsin, 26 May 2017 - 04:27.


#5
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,145
  • Înscris: 19.09.2005
Hai ca-s oameni care scot poze geniale cu un singur blitz si  panouri pentru reflexie si difuzie.
Mie-mi pare ca te incurci in prea multe jicarii...

#6
sabsin

sabsin

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 24.05.2017

 arg, on 26 mai 2017 - 07:11, said:

Hai ca-s oameni care scot poze geniale cu un singur blitz si  panouri pentru reflexie si difuzie.


perfect adevarat ce spui tu , dar depinde de stil, de locul unde faci poza, de model, ce vrei sa realizezi la final,etc etc...
una e sa faci niste poze cu un model care stie ce face si sa alegi tu locatiile conceptul rochia/imbracamintea,hair style, cat timp ai nevoie ora la care faci pozele, sa mai ai un asistent cu tine sau cineva care sa te ajute la anumite chestii etc etc si alta e sa te plateasca cineva sa faci anumite poze si sa fi linitat de timpul care il ai la dispozitie, sa cunosti modelul prima data la inceputul sesiunii foto, persoana care ii faci poze sa nu mai fi facut nici/aproape nici o sedinta foto pana atunci, sa fi limitat de locatie, sa fi de unul singur etc etc si cu toate astea la sfarsit sa trebuiasca sa ii dai ceva cat mai bun si nu poti sa ai scuze dece nu a iesit ceva ok...asta e alt ceva

in plus eu personal decat panouri de reflexie/blende prefer in majoritatea cazurilor inca un blitz pus intr-un softbox de aceeasi dimensiune ca panoul/blenda. ai mai mult control cu un blitz decat cu o blenda. intradevar un panou nu costa nimic, dar cu un blitz de umplere, in studio, rezultatul e mai predictibil si repetabil decat cu un reflector si daca esti singur e si mai rapid cu blitz decat reflector si rezultatul e mai bun. sau cel putin asta e parerea mea,mai ales daca faci poze la persoane obisnuite, care nu sunt modele, care sunt la prima sau a 2-3-a sedinta foto.

 arg, on 26 mai 2017 - 07:11, said:

Mie-mi pare ca te incurci in prea multe jicarii...
poate in engleza s-ar zice ca am GAS...gear acquisition synonym ... Posted Image) cine stie, dar sunt de parere ca mai bine ai anumite chestii si le folosesti cand iti trebuie decat sa nu le ai si sa iti trebuiasca.



oricum astept raspuns la cele 3 sau 4 intrebari de mai sus....nimeni de pe aici nu a avut/are studio foto si e fotograf care din asta traieste???

Edited by sabsin, 26 May 2017 - 17:41.


#7
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,145
  • Înscris: 19.09.2005
Un panou de reflexie nu se compara cu un soft box.
Orice i-ai face softboxul tot sursa de lumina punctiforma este si-ti apar umbrele de care te plangi.

Edited by arg, 26 May 2017 - 19:02.


#8
miromulus

miromulus

    c'mon inner peace...!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,613
  • Înscris: 25.01.2006
Lampa de modelare e utila la inceput. Dupa, realizezi ca nu ai cum sa faci micromanagement si potrivesti lumina perfect la fiecare ipostaza a modelului, asa ca te apuci sa inveti retouch.

#9
sabsin

sabsin

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 24.05.2017

 arg, on 26 mai 2017 - 19:02, said:

Un panou de reflexie nu se compara cu un soft box.
Orice i-ai face softboxul tot sursa de lumina punctiforma este si-ti apar umbrele de care te plangi.

da...se pare ca nu m-am facut inteles...umbrele sunt de la luminile de accent care vreau sa le pun sa accentuez diferite chestii in fotografie,iar acolo nu le poti vedea rezultatul daca ai speedlight-uri decat dupa ce faci poza si daca sunt multe lumini poate nu iti dai seama decat cand te uiti pe un monitor mare, si asta inseamna sa folosesc un cablu (shooting tethered) sa ma uit la monitor, etc etc ceea ce nu vreau sa fac...

cat despre faptul ca un softbox este o sursa de lumina punctiforma comparativ cu un panou de reflexie...no comment...


 miromulus, on 26 mai 2017 - 20:00, said:

Lampa de modelare e utila la inceput. Dupa, realizezi ca nu ai cum sa faci micromanagement si potrivesti lumina perfect la fiecare ipostaza a modelului, asa ca te apuci sa inveti retouch.

da...nu zic ca si asa ceva e uitl...dar daca poti sa faci cat mai mult din camera dece sa stai ulterior...plus ca pt ce fac eu acum nu este rentabil sa stau prea mult timp la retouch...

plus ca eu folosesc griduri de 20 grade sau chiar de 30 grade, pt ca nu pot sa folosesc 10 sau 5 grade deoarece nu vad unde cade lumina si sunt mai greu de folosit...dinasta imi trebuie si lumini de modelare

oricum ce vreau eu sa fac este sa pictez cu lumina...sa aleg zonele care le vreau luminate, care le vreau umbrite, etc etc...si pe fundal e valabil acelasi lucru...poate vrei o lumina de accent pe mana subiectului sa atragi atentia la ce tine in mana, poate vrei sa atragi atentia la formele corpului, poate vrei sa atragi atentia la ceva din fundal care sa complementeze subiectul..pe fundal poti folosii fara probleme speedlight-uri ca obiectele din fundal nu se misca dar persoana da. si atunci e util sa vezi acest lucru

plus ca daca incerci sa redai intr-o poza 2d un obiect 3d forma o sa fie data de umbre si reflectiile speculare. in functie de cat de pronuntate sunt zonele umbrite si cat de mari/mici sunt reflectiile speculare poti sa ii schimbi intr-o oarecare masura forma acelui obiect.


imi aduc aminte prima data acum vreo 3 ani cand am vazut pe cineva ca avea 2 blituri unul dupa altul, un softbox mare si fix in fata aproape in mijlocul lui, lipit de el avea un alt blitz cu un grid pe el, mi s-a parut ciudat acest lucru si nu am inteles ce vroia sa faca...mi-a trebuit ceva timp sa inteleg dece a facut asta....


dar aici nu e curs de lumini cum le folosesti si pt ce...eu am intrebat ceva legat de tehnologie adica mai exact blituri de studio nu cum sa le folosesti.....

se pare ca nu sunt persoane care fac fotografie de studio la un nivel peste medie care sa intre pe acest forum

Edited by sabsin, 31 May 2017 - 10:24.


#10
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,145
  • Înscris: 19.09.2005
tu vrei sa pictezi cu lumina... pffff, tu te incurci in scule, folosesti prea multe surse de lumina, mai multe decat poti controla...

#11
crokodilu

crokodilu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,906
  • Înscris: 28.12.2006

 sabsin, on 31 mai 2017 - 10:12, said:

se pare ca nu sunt persoane care fac fotografie de studio la un nivel peste medie care sa intre pe acest forum
Defineste media.

#12
devlin2427

devlin2427

    zerofuxgiven

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,292
  • Înscris: 22.05.2008

 sabsin, on 31 mai 2017 - 10:12, said:

se pare ca nu sunt persoane care fac fotografie de studio la un nivel peste medie care sa intre pe acest forum

Ti se pare tie ca un forum generalist ar trebui sa iti desluseasca niste necunoscute pe care nu ai reusit sa le exprimi? Ai pretentii cam mari in condtiile in care s-ar parea ca nu stii nici tu ce vrei sa obtii.

Incearca sa simplifici setup cat de mult poti, porneste cu 2 lumini principale, si apoi joaca cu lumini secundare. In pozele tale luminile secundare sunt mai puternice decat cele principale si de asta ai umbre unde nu e cazul.

#13
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,145
  • Înscris: 19.09.2005
@devlin2427
i-am spus din postul #3 ca foloseste aiurea intensitatile luminilor dar nu pricepe....

probabil ca si in studio cu aparatul in mana face ca si aici scrie 20 de fraze pentru ceva ce putea fi scris in 2 randuri.

Edited by arg, 31 May 2017 - 12:11.


#14
sabsin

sabsin

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 24.05.2017
multumesc tuturor care au fost amabili sa raspunda la cele 3 intrebari ale mele din primul post(adica nimeni). intre timp mi-am dat comanda si astept sa imi ajunga produsele.
topic inchis.

#15
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,145
  • Înscris: 19.09.2005
astemptam impresii...

#16
sabsin

sabsin

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 24.05.2017
mi-a sosit si mie comanda de pe ebay, mi-am comandat niste blituri de 600ws si dupa primele sedinte foto pot spune urmatoarele:

bliturile:
stiam ca nu o sa pot controla puterea lampii de modelare de la distanta, stiam ca pot doar aprinde/stinge lampa de modelare. problema e ca daca ai mai multe blituri setate pe mai multe grupe atunci cand stingi lampa de modelare din trigger se sting la toate bliturile si se aprind toate odata. puterea blitului o poti controla independent pe fiecare grupa, dar lampa de modelare nu. le poti stinge/aprinde doar la toate bliturile de pe acelasi canal ceea ce nu stiam ca asa o sa fie, si intensitatea lampii de modelare o poti controla doar din blitz

lampa de modelare e de 150W...ceeea ce stiam ca e destul de putin, dar in realitate daca nu lucrezi intr-o incapere care e cat mai aproape de bezna,nu o sa vezi lumina data de lampa de modelare, mai ales daca ai mai multe lumini si te intereseaza sa vezi in principal 1-2 din ele...ca sa nu mai spun daca pui un grid de 10-15 grade sau mai mic atunci chiar si la maxim trebuie sa fi foarte atent ca sa o observi...

este enervant ca nu am posibilitatea ca lampa de modelare sa stea tot timpul aprinsa...cand blitul se incarca lampa de modelare se stinge...problema e ca daca timpul de reciclare la blitz e 0.1-0.3 secunde nu conteaza, lampa de modelare dureaza aproape 1 secunda cam 0.8 secunde ca sa se aprinda la acelasi nivel cum era inainte de declansare....iar acest lucru e foarte enervant....de fapt lampa de modelare se aprinde exact la fel de greu/repede fie ca blitul e setat la 1/128 sau la 1/2...la 1/1 sta cam 1.1-1.2 secunde inainte sa se aprinda la maxim lampa de modelare, iar daca pun bip-ul acel bip de aude inainte sa se aprinda lampa, la puterea maxima bip-ul si led-ul care spune ca blitul e incarcat se aprinde cam la 0.9 secunde.

daca te-ai obisnuit cu blituri speedlight care nu au cabluri e destul de enervant sa fiu nevoit sa am cabluri care te poti impiedica de ele, trebuie sa le misti cand misti blitul, etc etc


legat de strip-uri
30x120cm il gasesc cateodata prea mare alteori prea mic...poate 40x160 era mai bine sau 22x90 sau ambele...

gridurile mananca mult mai multa putere decat ma asteptam...nu ma asteptam ca un grid de 10 grade sa manance atat din puterea blitului...poate era mai bine sa cumpar acea lentila fressnel, de fapt cred ca o sa o cumpar in viitor sa o testez.

in rest trebuie sa invat modificatorii cum sa ii folosesc, in ce situatie sa folosesc anumit modificator, ce efect da fiecare, etc etc...

mai jos sunt cateva poze care le-am facut dupa ce mi-au sosit bliturile...lampa de modelare intradevar ma ajuta sa vad mai bine rezultatul final decat atunci cand nu este nici o lampa de modelare...este enervant ca nu o pot face sa stea tot timpul aprinsa in loc se tot stinga/aprinda la fiecare declansare...


Attached File  01.JPG   462.54K   17 downloads
Attached File  02.JPG   359.01K   18 downloads
Attached File  03.JPG   561.41K   16 downloads
Attached File  04.JPG   542.63K   17 downloads
Attached File  05.JPG   368.88K   17 downloads
Attached File  06.JPG   383.85K   17 downloads
Attached File  07.JPG   654.84K   17 downloads
Attached File  08.JPG   414.79K   17 downloads
Attached File  09.JPG   515.79K   18 downloads
Attached File  10.JPG   623.18K   15 downloads
Attached File  11.JPG   990.71K   17 downloads
Attached File  12.JPG   1.03MB   17 downloads
Attached File  13.JPG   641.22K   14 downloads
Attached File  14.JPG   637.73K   15 downloads
Attached File  15.JPG   646.72K   19 downloads
Attached File  16.JPG   365.96K   16 downloads
Attached File  17.JPG   356.8K   19 downloads

#17
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,145
  • Înscris: 19.09.2005
Sculele alea sunt bune doar de impresionat "fetele" ca lumina nu e buna, sau te-ai incurcat in ele.

Ai aceeasi problema, pui prea multe surse si te incurci, plus ca pozele incep sa para sintetice/randate.

#18
pisac

pisac

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 59
  • Înscris: 19.01.2015
O intrebare prosteasca :) mai mult legata de electronica din blituri , declansarea, este pe aci cineva care sa aiba oare sony cu ni multi interface shoe ,

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate