Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

AcademiX GNU/Linux beta 4

- - - - -
  • Please log in to reply
48 replies to this topic

#19
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,233
  • Înscris: 24.02.2007
Linkul rosu pe fundal albastru deranjeaza cititului. Prefer oricand o interfata avand "skinul default" decat una unde doar s-au schimbat culori pentru a iesi in evidenta, fara considerente de UX.

#20
ct03nut

ct03nut

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,309
  • Înscris: 29.06.2006
Deci EDU da o comanda apt de instalare pachet. Ce exista deja in repo Debian sau pe sourceforge il instaleaza si ce nu e, exista un script .sh care descarca sursa si o compileaza.

L.E. Vad ca unele aplicatii din "EDU" nici nu sunt pachete .deb. Se descarca un script .sh care mi le compileaza si le face pachet. Pai voi stiti cat dureaza sa compilez ceva pe J3455? E echivalentul unui Intel Core2Duo E8400 modern.

Deci EDU e doar o fereastra de scurtaturi catre unele pachete.

Nu vede ce e instalat si ce e dezinstalat in sensul in care instalez o aplicatie de acolo, inca am activ butonul de instaleaza.

Edited by ct03nut, 21 May 2017 - 12:23.


#21
bila1000

bila1000

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,346
  • Înscris: 12.08.2010
Bre si eu am facut un kernel preluat din linux dar
numai pt uz personal de gura unor circotasi de felul asta.

#22
ct03nut

ct03nut

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,309
  • Înscris: 29.06.2006
Parerea mea e ca ar trebui sa va axati pe polisharea acestui "EDU" si sa nu mai puneti accent mare ca e o distributie noua, revolutionara, etc.Ceva in genul openmediavault, au si kit de instalare Debian cu OMV integrat dar e si disponibil pentru instalare peste un sistem debian existent.

#23
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,441
  • Înscris: 11.11.2005
Mai bine s-ar traduce aplicatiile :)

#24
dany2015

dany2015

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 42
  • Înscris: 08.01.2015
Ca sa raspund tuturor...
@ ct03nut
-"Vad ca unele aplicatii din "EDU" nici nu sunt pachete .deb" ... normal ca nu sunt toate pachete .deb, deocamdata nimeni din lumea Linux nu a indraznit sa faca un pachet deb pentru PhET (doar 1 GB, versiunea full are undeva la 1,5 GB ), la fel alte laboratoare virtuale de robotica  V-REP-PRO-EDU (cu restrictiile lui), la fel alte programe pe care distributiile Linux pentru educatie le ignora...Mai aduc aminte de microscopul virtual construit cu ajutorul NASA undeva prin 2006 daca imi aduc aminte bine si nici acum introdus in Linux? Ai idee cati GB are acel microscop virtual? Complet se duce undeva la 50 GB...
Uite aici ce face microscopul acela:

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/yvl7hBbM2oE?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Microscop virtual utilizat destul de mult in strainatate dar noi romanii ignoram aceste aspecte! Las ca ne aduce Siveco!
-"Parerea mea e ca ar trebui sa va axati pe polisharea acestui "EDU" si sa nu mai puneti accent mare ca e o distributie noua, revolutionara," ... ai vazut tu undeva ca am zis eu "distributie noua, revolutionara" , poti sa mi arati asa ceva scris de mine????? Cine sustine asta este problema lui nu a mea! A DOUA OARA CAND IMI PUI CUVINTE IN GURA! Parca am mai auzit ceva asemanator destul de recent...
-"Se descarca un script .sh " ESTI SIGUR CA AI VAZUT BINE???? Eu zic sa mai arunci o privire...
-In momentul cand te duce mintea doar sa i arunci unuia in carca "Ca o gluma, e produsul perfect pentru a spala bani de catre institutiile statului ca au platit marea si sarea pentru o distributie special destinata educatiei etc. Posted Image" automat vezi doar freeze...Ai vazut tu cumva ca ma baga in seama pe mine institutiile statului? Sub nicio forma, si ca sa nu ramai dezamagit contractele statului cu Siveco continua nu doar pe partea de educatie...
-""inovatie" , ca si cum ar crea ei de la 0 acel pachet "EDU"" ALA ESTE CREAT DE MINE DE LA 0(ZERO!), de la o versiune la alta a fost imbunatatit nu are nicio treaba cu nicio distributie si nu vad ce i intereseaza pe altii. Pyqt si shell script. Vezi cate versiuni synaptic sunt peste tot in toate distributiile Linux si vezi ce face acel synaptic...Ubuntu ca sa dezvolte ceva similar synaptic i au trebuit o gramada de ani si nici acum nu functioneaza perfect! Incearca sa intrerupi synapticul prin diverse metode si vezi ce erori apar. Identic la alte installere de programe existente pe alte distributii! Ai vrut sa te dai mare in ochii celor care nu prea cunosc despre ce este vorba si cam atit!
Daca ai fi instalat macar in virtual si ai fi facut un simplu update ai fi vazut ca EDU este deja la versiunea 0.19...Probabil ca era jenant pentru tine sa instalezi o distributie in virtual...Testeaza intai si dupa aia poti sa arunci cu noroi!
#EDU a fost construit din urmatoarele motive:
A~Toate distributiile pt educatie de pana acum vin cu programe preinstalate sau greu de gasit cu managerul de pachete
B~Construit in ideea de a instala fiecare ce doreste doar cu un singur click
C~Programe care nu sunt in Debian si alte distributii Linux aduse la botul calului cu un simplu script, userul doar trebuie sa foloseasca eficient mouse...
D~Programele puse pe discipline de invatamant, descrierea programelor respective in limba romana (ai idee cat au muncit la traduceri doi oameni???)
E~ Cate descrieri de programe Linux sunt traduse in limba romana? La cat ne laudam noi romanii ca suntem spuma Linuxului eu zic ca sunt foarte putine... Poti sa dai o cautare si sa vezi...Echipa noastra de traducatori a reusit de bine de rau sa traduca descrierile la peste 200 de programe Linux, normal ca mai exista si greseli...Cate descrieri au tradus altii?
F~Daca sa zicem ar fi preinstalate toate acele programe din EDU ar iesi un iso cu vreo 20 GB minim! Cate iso cu 4GB booteaza bine?????La ce internet avem acum este absurd sa construiesti un iso mai mare de 1,5 GB ! Nu toata lumea are I7 si minim 8GB ram, AcademiX asa cum este construit booteaza si pe 32 si pe 64 bit cu 1GB ram si un Pentium 4!
-Poti sa imi arati si mie o singura distributie Linux care nu a imprumutat repo de la altii? NU CRED! Ca sa te convingi vezi repo la marile distributii si cum "imprumuta" altii si le trec pe numele lor. Primul este Ubuntu! Continuam pe plaiurile mioritice?
-La fel vezi cum distributii asa zis "romanesti" imprumuta pachete la greu de la distributii consacrate si sustin ca sunt create de ei! Eu macar am avut bunul simt sa spun clar ca este o distributie derivata din Debian si ca ma bazez pe pachetele lor! Spre deosebire de altii care se lauda cu ajutorul presei de doi lei ca au construit "primul Linux romanesc"!
@OriginalCopy...
-"Fara adresarea punctuala a urmatoarelor probleme:
1.
2.
3.
4.
nu vad seriozitate."...
Fac ce pot si cum pot, nu mi ar fi atit de greu sa indeplinesc si acele cerinte dar lipsa timpului isi spune cuvantul. O sa fie si alea la un moment dat. Daca sunteti asa buni precum sustineti marea majoritate prin zona asta unde sunt aplicatiile Linux dezvoltate de voi? Alea open source, gratuite etc In marile repo am gasit doua aplicatii pentru educatie scrise de romani: Qtiplot scrisa de Ion Vasilief si Timetable Generator scris de Lalescu Liviu...In rest nu am mai gasit nimic scris de romani pentru educatie. Multumesc pentru "nu vad seriozitate", omul se cunoaste dupa fapte nu dupa ce scoate pe gura....
@neagu_laurentiu
-"nu-i doar unul care customizeaza o distributie cunoscuta (asa cum sunt destule asa-zise distributii)." Eu nu am spus niciodata ca am inventat roata...dar daca pot sa imbunatatesc aceasta "roata" de ce sa nu o fac?  Mai tine minte cineva cum a inceput Ubuntu si cand? Ubuntu si acum are in repo synapticul de la Debian... ca sa nu mai vorbesc de alte pachete... Dupa atitia ani si acum imprumuta pachete din testing Debian... Daca nu ma credeti va rog sa comparati anumite pachete de la Ubuntu cu cele Debian...
Efectiv nu prea mai ai cum sa construiesti o distributie noua cap-coada, ce a fost de spus in Linux in mare parte a fost spus de altii cu mult mai competenti decat mine...Sa copiezi repo de la altii si sa le pui pe numele tau cu modificari minore este foarte usor de facut! Iar exemple pot sa dau cu duiumul!
@ xxvirusxx
"Mai bine s-ar traduce aplicatiile" De acord cu tine dar nu este chiar asa usor. In doi ani de abia am reusit sa incheg o echipa de 2 traducatori/ testeri + inca 2 testeri pe care ma pot baza!
@shogun1 ... Nu imi dau cu parerea despre o distributie decat dupa vreo 2-3 saptamani de la prima testare!

PS Ca intotdeauna toti sunt meseriasi pana in momentul cand trebuie sa puna osul la treaba... Va rog sa mai aruncati o privire in repo la distributiile favorite si sa vedeti care si de unde a luat si poate asa va dati seama cat este contributia proprie a fiecarui dezvoltator si cat inseamna adunat de la altii!
Cand am inceput lucrul la EDU/Academix am luat fiecare distributie pentru educatie in parte am notat +- si am dezvoltat... Asta acum 2 ani si jumatate! Si tot de atunci sustin ca proiectul AcademiX este construit pentru a fi liber, nicidecum contracte cu statul asa cum sunt acuzat de altii pe toate canalele. Chiar rog pe cei care ma acuza sa vina cu dovezi clare! Poate si acuzatiile astea nefondate la adresa mea sunt menite sa ascunda altceva...

Edited by shogun1, 21 May 2017 - 19:32.


#25
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,233
  • Înscris: 24.02.2007
Genul asta de informatii ma astept sa le gasesc pe site, pentru a-mi face o idee despre ce-i vorba inainte de a descarca ceva.

View Postdany2015, on 21 mai 2017 - 16:27, said:

Ai idee cati GB are acel microscop virtual? Complet se duce undeva la 50 GB...

Ma astept, n-am verificat, ca aplicatia sa aibe cativa MB iar restul pana la 50 GB sa fie continutul media prezentat. In cazul asta, o buna contributie, daca nu suporta deja, ar fi introducerea in repouri a aplicatiei "chele", aceasta urmand, dupa instalare, la cerere, sa descarce imaginile de care are nevoie.

Edited by dani.user, 21 May 2017 - 16:52.


#26
dany2015

dany2015

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 42
  • Înscris: 08.01.2015

View Postdani.user, on 21 mai 2017 - 16:51, said:

Genul asta de informatii ma astept sa le gasesc pe site, pentru a-mi face o idee despre ce-i vorba inainte de a descarca ceva.



Ma astept, n-am verificat, ca aplicatia sa aibe cativa MB iar restul pana la 50 GB sa fie continutul media prezentat. In cazul asta, o buna contributie, daca nu suporta deja, ar fi introducerea in repouri a aplicatiei "chele", aceasta urmand, dupa instalare, la cerere, sa descarce imaginile de care are nevoie.


Informatiile au fost pe site, dar am avut niscai probleme cu siteul si serverul fizic, la un moment dat a trebuit sa mut totul inclusiv serverul de repo si ftp ul, chestiuni care nu tin doar de mine si ce vreau eu.

Beta 4  care este prezentat acum este gata din ianuarie a.c...In curand o sa fie gata siteul integral pentru toate sectiunile
Tot ce tine de acel microscop virtual va fi transformat in pachet deb. Pachetele vor avea undeva la 200 -300 MB


EDIT
Aici ai toate aplicatiile pentru matematica instalabile cu ajutorul EDU

https://academixproj...com/matematica/

Edited by dany2015, 21 May 2017 - 17:31.


#27
ct03nut

ct03nut

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,309
  • Înscris: 29.06.2006
dany2015 , te inflamezi cam ușor, a fost o glumă treabă cu storsul banilor de la stat iar aplicația ta EDU mai are nevoie de multă muncă se pare. Desi aplicația ta o prezinți în stadiul de beta..Părerea mea de necunoscător e ca nici în alpha n ar trebui să fie. E foarte deranjantă la ochi + ca are prob în funcționalitate. Apreciez efortul tau dar din ce am butonat e momentan doar un kitsch.

#28
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,600
  • Înscris: 30.07.2003

View Postdany2015, on 21 mai 2017 - 16:27, said:

dar daca pot sa imbunatatesc aceasta "roata" de ce sa nu o fac?
Pai n-a zis nimeni sa nu o faci. Dar concentreaza-te pe ce aduci nou ori imbunatatesti, nu stiu daca ajuta pe cineva ca faci o distributie noua cand poti face doar pachete pentru cele existente. Ai avea si timp mai mult pentru scopul tau. E doar o parere, tu continua dupa cum crezi de cuviinta.

Edited by neagu_laurentiu, 21 May 2017 - 17:19.


#29
dany2015

dany2015

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 42
  • Înscris: 08.01.2015

View Postneagu_laurentiu, on 21 mai 2017 - 17:17, said:

Pai n-a zis nimeni sa nu o faci. Dar concentreaza-te pe ce aduci nou ori imbunatatesti, nu stiu daca ajuta pe cineva ca faci o distributie noua cand poti face doar pachete pentru cele existente. Ai avea si timp mai mult pentru scopul tau. E doar o parere, tu continua dupa cum crezi de cuviinta.

Si ma rog pe cine deranjeaza ca vreau eu o distributie dedicata pentru educatie? Am mai auzit cuvintele astea pe niscai grupuri... Nu inteleg de ce se amesteca altii in ce vreau eu sa fac. Pana in prezent nu m am amestecat sub nicio forma in proiectele altora...

View Postct03nut, on 21 mai 2017 - 17:04, said:

dany2015 , te inflamezi cam ușor, a fost o glumă treabă cu storsul banilor de la stat iar aplicația ta EDU mai are nevoie de multă muncă se pare. Desi aplicația ta o prezinți în stadiul de beta..Părerea mea de necunoscător e ca nici în alpha n ar trebui să fie. E foarte deranjantă la ochi + ca are prob în funcționalitate. Apreciez efortul tau dar din ce am butonat e momentan doar un kitsch.

Nu ma inflamez deloc, ca tine au mai zis si altii. Normal ca EDU mai are nevoie de multa munca, vezi exemplul cu Ubuntu si installerul lor de programe cat timp a durat sa functioneze corespunzator (cel putin 4 ani stiu eu) . Vezi primul synaptic cum arata si ce putea sa faca... Ca este sau nu deranjanta asta conteaza mai putin... atitia linuxisti in toate colturile Romaniei si nu avem decat doua programe pentru Linux educatie ...

#30
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,542
  • Înscris: 31.01.2009
Ok, hai să lăsăm disputele și să revenim la subiect. Chiar eu am editat unele mesaje, ștergând fragmente ce nu-și aveau rostul! Dacă va fi cazul voi edita/ șterge și alte mesaje, poate chiar mai mult! Mulțumesc!

#31
dany2015

dany2015

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 42
  • Înscris: 08.01.2015

View Postneagu_laurentiu, on 21 mai 2017 - 19:06, said:

Era o rabufnire a colegului plecand de la o stire ca aceasta: http://www.mediafax....parare-14693183
Nu stiu despre ce este vorba. Dar ca sa fie introdus Linux atit in educatie cat si in administratie nu este de ajuns munca catorva programatori. Personal prin ce am lucrat la AcademiX am incercat sa demonstrez ca nu este nevoie de milioane de € pentru a avea sisteme de operare decente si aplicatii pentru ce inseamna institutii de stat in RO. Introducerea Linuxului in institutiile de stat trebuie facuta de asa maniera incat firmele care profita in fel si chip sa nu fie partase la acest proces. Practic oricare din ministere poate sa si faca echipe de linuxisti care sa aiba propriul manual facut de ei. Nu trebuie adoptat de toata lumea Debian sa zicem, MI ul poate adopta Slackware, educatia Ubuntu sau altceva, MAPN ul poate adopta cu totul altceva etc... In fiecare institutie de stat se gaseste un grup de utilizatori Linux mai mult sau mai putini avansati, practic nucleul pe care si l doreste fiecare institutie. La capitolul Manuale sunt destule pe internet, unele chiar facute cu sprijinul unor institutii de stat. Traduse si refacute cu sprijinul unor institutii din tara nu ar fi ceva rau... Daca in acest proces se interpun firme private automat economiile aduse de Linux  vor fi anulate. Ministerul Educatiei are destui profesori specialisti in sisteme de operare, nu este nevoie de niciun expert din afara ministerului ca sa faca o distributie specializata pentru educatie, nici sa le fac eu sau altcineva manualul. Dar uite ca nu se doreste, indiferent de ce facem noi, altii doar la parandarat se gandesc... Oricum, AcademiX merge mai departe!

#32
lightpoint

lightpoint

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 785
  • Înscris: 16.02.2017

View PostOriginalCopy, on 21 mai 2017 - 09:27, said:

3. nu vad code versioning
Doamne Fereste.Vrei sa vezi parole de servere , baza de date, etc pe Git-Repository, hard-codate direct in cod  ?

View Postdany2015, on 21 mai 2017 - 08:59, said:

O distributie Linux pentru educatie, a mai fost prezentata aici
Pentru asta este Ubnuntu si/sau Open Suse Education foundation:
https://en.opensuse....ortal:Education

Edited by shogun1, 22 May 2017 - 10:08.
Off topic


#33
dany2015

dany2015

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 42
  • Înscris: 08.01.2015

View Postlightpoint, on 22 mai 2017 - 09:42, said:

Doamne Fereste.Vrei sa vezi parole de servere , baza de date, etc pe Git-Repository, hard-codate direct in cod  ?


Pentru asta este Ubnuntu si/sau Open Suse Education foundation:
https://en.opensuse....ortal:Education
Am mai zis care sunt "pacatele" altor distributii pentru educatie:
-programe preinstalate de care nu are nevoie toata lumea
-iso de dimensiuni considerabile
-folosesc doar ce au in repository oficial de la distributiile de baza, nici vorba sa faca sapaturi dupa laboratoare virtuale open-source pentru robotica, fizica, chimie, biologie etc

Ca un exemplu simplu, amintesc de Code::Blocks, pana anul trecut nu a fost introdus in repo oficial mai de nimeni desi exista o versiune pentru Linux de ceva timp
Sunt o gramada de programe educationale scrise pentru Linux / care pot fi folosite pe Linux ce zac netestate, pentru AcademiX personal am testat undeva peste 400 programe din care la final au reiesit vreo 130 stabile (asta pentru beta 3 bazat pe Jessie)
Sunt aplicatii pentru educatie dezvoltate de mari universitati vestice de care lumea Linux nici nu vrea sa si aduca aminte... Mai bine copiem de la unul la altul si cu asta basta.... cam asta este directia in care se indreapta distributiile Linux traditionale pentru educatie...

#34
lightpoint

lightpoint

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 785
  • Înscris: 16.02.2017

View Postdany2015, on 22 mai 2017 - 15:02, said:

dupa laboratoare virtuale open-source pentru robotica, fizica, chimie, biologie etc
Tu vrei o distributie de Linux care se le contina asa ceva ?
De ce ?

Edited by lightpoint, 22 May 2017 - 15:23.


#35
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,600
  • Înscris: 30.07.2003

View Postdany2015, on 22 mai 2017 - 15:02, said:

Ca un exemplu simplu, amintesc de Code::Blocks, pana anul trecut nu a fost introdus in repo oficial mai de nimeni desi exista o versiune pentru Linux de ceva timp
M-am jucat in trecut cu el, exista pe la mai multi.
Uite-l si-n Debian Wheezy de prin 2011: https://packages.deb.../codeblocks-dev

Edited by neagu_laurentiu, 22 May 2017 - 15:43.


#36
dany2015

dany2015

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 42
  • Înscris: 08.01.2015

View Postlightpoint, on 22 mai 2017 - 15:23, said:

Tu vrei o distributie de Linux care se le contina asa ceva ?
De ce ?
Pentru simplul fapt ca invatamantul modern are nevoie de laboratoare virtuale, a apus timpul profesorului cu creta la tabla, profesorul trebuie sa aiba la indemana o multime de mijloace si metode pentru a impartasi cunostintele in timp util, pentru lectii cat mai atractive din care elevul sa extraga cat mai rapid informatia necesara. Profesorului i se cere performanta, ori pentru performanta clasa respectiva trebuie sa fie dotata de la aer conditionat pana la software educational pe care profesorul respectiv  trebuie sa l cunoasca. Iar daca softul asta educational nu presupune costuri imense (ca in cazul scolilor romanesti) este cu atit mai bine. Banii cheltuiti pe licente pot fi directionati foarte usor in cumpararea de hardware performant, aer conditionat/ incalzire centralizata (a se vedea scolile din mediul rural, unele din ele nici lemne nu au iarna), si dupa ce toate acestea sunt facute , poate se gandeste cineva si la profesori cu adevarat merituosi (nu sunt profesor!). Pana la urma educatia este baza societatii moderne, fara educatie nu ai economie performanta, poate ar fi demn de comparat cam pe ce loc se afla universitatile romanesti in topul mondial  si economia romaneasca in raport cu alte economii

View Postneagu_laurentiu, on 22 mai 2017 - 15:42, said:

M-am jucat in trecut cu el, exista pe la mai multi.
Uite-l si-n Debian Wheezy de prin 2011: https://packages.deb.../codeblocks-dev
A se vedea ce versiune dezvoltau cei de la Code Blocks si ce versiune ofereau cei de la Debian

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate