Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
scara acizilor de la slab la f tari functie de aciditate
#19
Posted 21 May 2017 - 01:58
caiuscorneliu, on 21 mai 2017 - 01:51, said:
Practic aceasta oxigenare excesiva sa duca la o oxidare a celulelor care sa determine deteriorarea celulelor ? si de aici sa apara ciroza declansata de deterioarea celulara ? sau ce anume din alcool determina aceasta deterioare celulara...? ( eu mai demult ma gandeam ca votca de 90 grade e putin cam acida si ca deasta ataca ficatul, De obicei la interactiunea cu acizi un organ devine dur, si din aceasta cauza m-am gandit ca poate alcoolul de 90 de grade e cam acid si rigidizeaza ficatul, probabil devine dur pierde din lichide....,.Se pare ca nu este asa cum credeam mai demult ce bine era daca exista si reactia inversa in care partea rigidizata sa sa se reintegreze apa pierduta, lucru care nu se intampla.....orice ai face....nu mai devine flexibil prin nici o reactie chimica reversibila cu nici o baza sau acid.... ) Edited by July02, 21 May 2017 - 02:22. |
#20
Posted 21 May 2017 - 09:43
Deja subiectul a devenit prea amalgamat pentru a mai avea interes pentru mine plus ca se fac confuzii mari cu privire la diferitele substante si proprietatile lor. Cand faci o afirmatie referitoare la atacul acizilor asupra organelor deja se intra in patologie umana si nu mai are legatura cu titlul initial al topicului.Eu am facut scoala cand acidul era acid, baza era baza iar alcoolii erau alcooli. Deja aici se da cu stangu-n dreptul si cu amandoua in co***.
PS: votca la 90 de grade este de fapt alcool etilic dublu rafinat si deja ajungem la diluanti. |
#21
Posted 21 May 2017 - 09:59
Şi o baterie de 9V pişcă limba ca un acid, dacă e vorba de efectele asupra organismului.
|
#22
Posted 21 May 2017 - 10:45
[ http://i67.tinypic.com/2qau7px.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Untitled.jpg 56.32K
44 downloads
|
#23
Posted 21 May 2017 - 13:49
The Stressmaker, on 21 mai 2017 - 09:43, said:
Eu am facut scoala cand acidul era acid, baza era baza iar alcoolii erau alcooli. PS: votca la 90 de grade este de fapt alcool etilic dublu rafinat si deja ajungem la diluanti. am raspuns unui user, la afirmatia acestiua cu ca la actiunea alcoolilor ficatul si organele devin dure, deoarece a facut o afirmatie interesanta , pentru ca totul interactioneaza si incercam sa ne dam seama in ce fel dar dumneavoastra puteti sa va concentrati pe ce doriti, am facut si noi o paranteza de ne exprima opiniile si la modul cum interactioneaza alcooli cu celula, si cum anume si in ce fel o deterioreaza este buna si remarca dumneavoastra cum ca alcoolul de 90 de grade este alcool etiloc dubu rafinat.Oricum eu va multumesc ca a-ti adus informatii de orice fel , chiar daca nu va intereseaza si interactiunile ulterioare Edited by Dany_Darke, 21 May 2017 - 17:52. |
#24
Posted 21 May 2017 - 14:48
mihaicozac, on 21 mai 2017 - 09:59, said:
Şi o baterie de 9V pişcă limba ca un acid, dacă e vorba de efectele asupra organismului. (deasemenea si in apa daca se pun doi electrozi se creeaza o reactie de electroliza, se separa acizii de baze sub actiunea curentului ) Deci acizii dintr-o anumita mica zona sub actiunea curentului se aduna practic la un loc in jurul polului pozitiv , si de aici probabil actiunea intepatoare de la o baterie.... Edited by July02, 21 May 2017 - 14:56. |
#25
Posted 21 May 2017 - 15:10
Adica la electroliza apei rezulta acizi si baze? Daca da, care sunt rogu-te?
Edited by Dany_Darke, 21 May 2017 - 17:52. |
#26
Posted 21 May 2017 - 15:19
poate ca nu m-am expiramat eu intocmai , dar am vrut sa zic ca la polul pozitiv se strang acizii, pe cand la celalat pol este alcalin
sa tinem cont ca in absenţa apei, nu are loc disocierea electrolitică Attached FilesEdited by Dany_Darke, 21 May 2017 - 17:52. |
#27
Posted 21 May 2017 - 15:24
Deci sa imi zici care din hodrogen si oxigen rezultat din electroliza e acid si care e baza. Cineva sa ii dea o carte de chimie de-a 5a.
|
#28
Posted 21 May 2017 - 15:41
GreyBeard, on 21 mai 2017 - 15:24, said:
apa nu este pura, nu contine in ea numai atomi de hidrogen si oxigen, mai contine si alte substante Cl,Sulfati,Ca,Fe,Na,Mg am aratat mai sus cum Cl-, SO4- se duc la polul pozitiv si alcalinele la polul negativ.Apa nu se descompune in atomi de H pur la unpol si O pur la un al pol precum a-ti precizat mai sus. apa se separa in urma electrolizei in apa acida si apa alcalina Edited by Dany_Darke, 21 May 2017 - 17:53. |
|
#29
Posted 21 May 2017 - 18:14
initiator - mai mult ai facut analiza celorlalti decat ai scris ceva la subiect. din parcurgerea topicului observ ca desi intrebarile sunt legitime pt cineva care doreste sa se cultive, faptul ca o dai dintr-un domeniu in altul si simple fenomene fizice le incurci cu cele chimice, chimia cu anatomia si tot asa, nu pot decat sa te sfatuiesc ca mai intai sa te pui la punct cu termenii, cu domeniile care te intereseaza de fapt, cu ceea ce inseamna o reactie chimica, cu ceea ce inseamna dpdv anatomic o reactie, perceptii, sisteme simpatice, efecte hepatice si tot asa.
ca sa poti pune intrebari si sa primesti raspunsuri pertinente, trebuie sa fii si tu mai bine pus la punct. uite o remarca facuta de tine, care ma duce cu gandul la lipsa unei culturi care sa-ti permita sa pui intrebarile corecte si sa nu mai sari din domeniu in domeniu fara sa stii nici tu de ce: "de exemplu acidul saliclic sa zicem genereaza sangerari, fiind un acid mediu ca aciditate , mai exista si alti acizi care genereaza sangerari?" stii ce este acidul salicilic (nu saliclic cum l-ai scris matale)? este un compus obtinut din scoarta de salcie, folosit de oamenii din vechime ca si tratament pt febra, printre altele. ghici care este compusul modern, cu aceleasi efecte benefice: acidul acetilsalicilic, mai pe intelesul tuturor, banala aspirina, care culmea, tot pt aceleasi considerente medicale este folosita. oare chiar provoaca sangerari din moment ce este folosita de mii de ani pana-n zilele noastre? nu vb de cantitati foarte mari, pt ca atunci orice medicament devine nociv, asa ca nu te lua de asta. vrei acizi care provoaca sangerari, pai acidul sulfuric ce este? ce face el? |
#30
Posted 21 May 2017 - 21:44
de la slab la tare
acetilena, alcool, apa, fenol, acid carbonic,acid carboxilic, acizi minerali |
#32
Posted 21 May 2017 - 21:51
#33
Posted 22 May 2017 - 11:30
Aoleo...
July02, on 20 mai 2017 - 23:45, said:
scrie asa: "pH will be pH 4-5 for the more dilute products (3-10% H2O2) and pH 1-4 for the more concentrated products (35-70%)" a.) H202 in cocnentratii de 3-10% are PH 4-5 --- Deci este ACID b.) H202 in cocnentratii de 35-70% are PH 1-4 --- Deci este foarte ACID (probabil din cauza Oxidarii puternice care creste arderea)... Nu, mestere, H2O2 NU este un acid. Comportamentul sau ca substanta chimic pura este foarte putin acid, aproape neutru. pH-ul acid este datorat stabilizatorilor folositi in compozitie, daca citeai mai cu atentie ai fi vazut ca se adauga acid fosforic si/sau altele. 2017-05-22_12-21-16.png 2.04K 4 downloads Daca vorbim strict de substanta chimica H2O2, aceasta in principiu nu este acida, in nici un caz acid tare (la pH 4-5 o substanta nu poate fi considerata acid, e mult prea slaba din acest punct de vedere). Handicarpati, on 21 mai 2017 - 10:45, said:
[ http://i67.tinypic.com/2qau7px.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]... |
|
#34
Posted 22 May 2017 - 16:00
pKa este -logaritm in baza 10 din Ka care reprezinta capacitatea acidului de a dona/elibera protoni (H-ul din formulele alea), sau cu alte cuvinte taria acidului. Daca te uiti la Ka in tabelul ala o sa vezi ca primul de sus e de milioane de ori mai tare decat ultimul.
Edited by Handicarpati, 22 May 2017 - 16:04. |
#35
Posted 22 May 2017 - 20:18
Am vazut ca semana un pic cu pH-ul dar nu era acelasi lucru; ok. da, si pH e tot logaritmica dar e altfel definita.
|
#36
Posted 24 May 2017 - 22:37
Dany_Darke, on 21 mai 2017 - 18:14, said:
ma ieratati doar am incercat sa ma apar de vorbele necivilizate aduse , vorbe urate si atacuri la perosana josnice, de aceeea nici nu am mai intrat aici o perioada efectiv dupa atatea atacuri suburbane ma judecati un pic gresit, si nu vorbeam desre acidul salicilic daca nu cunosteam efectele acestuia atat din practica cat si din teorie referior la acidul salicilic nu am spus nimic neadevarat legat de acesta acesta chiar provoaca unele sangerari acidul acetilsalicilic a fost dezvoltat uilterior tocmai din acest neajuns sa nu ami creeze unele sangerari, ba mai mult la el s-au adaugat pentru unele aspirine pe piata si anumite substante tampon, daca nu provoca sangerari atuomat nu mai era nevoie de aceste substante, nu am spus vorbe in necunostinta de cauza referitor la acidul salicilc, scrie chiar in istoria creeari acestuia as putea sa va si documentez daca credeti ca gresesc cu ceva din ce cunosc despre acidul sulfuric am avut o profesoara in liceu care s-a ars cu acid sulfuric, si nu i-a provovocat decat arsuri si nu sangerari abudente cu respect addysoftware, on 22 mai 2017 - 11:30, said:
Aoleo... Nu, mestere, H2O2 NU este un acid. Comportamentul sau ca substanta chimic pura este foarte putin acid, aproape neutru. pH-ul acid este datorat stabilizatorilor folositi in compozitie, daca citeai mai cu atentie ai fi vazut ca se adauga acid fosforic si/sau altele. 2017-05-22_12-21-16.png Daca vorbim strict de substanta chimica H2O2, aceasta in principiu nu este acida, in nici un caz acid tare (la pH 4-5 o substanta nu poate fi considerata acid, e mult prea slaba din acest punct de vedere). Intrebare de la mine. Ce reprezinta pK? Nu sunt chimist..., de curiozitate. aici scrie asa, nu cred ca cei ce au publicat acolo s-au inselat ( v-am aratat unde scrie caci pe mine nu m-ati crezut ca are caracter acid ) "However, it is likely that the apparent pH will be pH 4-5 for the more dilute products (3-10% H2O2) and pH 1-4 for the more concentrated products (35-70%)" deasemenea H3O+ este un acid tare Edited by July02, 24 May 2017 - 23:02. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users