Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Rambursare anticipata credit

Recomandare boxe 2.1

Folie dubla inflata vs folie simpla

Garantie Cel.ro
 NASA si super vulcanul Yellowstone

Cuptor electric care miroase

Telefon dual sim activ

Restart PC
 Aerisire conducta de evacuare de ...

Laptop gaming pana in 4600 lei

Ferastrau circular cu masa

Masina SH din Germania max 10.000...
 Confirmare de amenda

reprogramare examen Permis auto

redimensionare continut browser o...

Google Earth Pro - probleme dupa ...
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Instalare Win 10 USB pe hard de 4 tera

  • Please log in to reply
35 replies to this topic

#1
nicolaie

nicolaie

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 5,880
  • Înscris: 07.03.2006
  • ID membru: 68,779
  • Locație: Timisoara, Romania
Am urmatoarea problema, am cumparat un Win10 home engleza 32/64 USB si un hard de 4 tera WD Gold ca sa upgradez sistemul. Am legat hardul nou la comp si am bootat de pe hardul vechi cu win 7 si din Disk management am creat GPT hardul nou si am facut 2 partitii. Am scos hardul vechi si am restartat, am pus din BIOS pe AHCI de la Advanced  peripherals. Am bagat stickul in porturile USB2.0, in cele USB 3.0 nu vrea, am pornit bootul doar cu hardul nou, a vazut hardul dar cand vreau sa selectez partitia pe care sa instalez windowsul zice ca nu suporta acea partitie. Mentionez ca bootez pe 64 de biti, placa de baza gigabyte ga usb3 d3 iar din F8 boot menu nu imi arata UEFI USB

Attached File  20170519_221736.jpg   387.07K   45 downloadsAttached File  20170519_221727.jpg   365.29K   61 downloadsAttached File  20170519_221606.jpg   400.3K   62 downloads

#2
wb626ek

wb626ek

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,292
  • Înscris: 05.11.2014
  • ID membru: 885,575
Incearca doar cu hardul nou, formatat direct la instalare.

#3
notrust

notrust

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,247
  • Înscris: 09.11.2016
  • ID membru: 970,857
Fa si tu windowsul MBR...

#4
nicolaie

nicolaie

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 5,880
  • Înscris: 07.03.2006
  • ID membru: 68,779
  • Locație: Timisoara, Romania
Cum sa fac windowsul MBR ? Si las hardul GPT ? Fiti putin mai expliciti :(

#5
notrust

notrust

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,247
  • Înscris: 09.11.2016
  • ID membru: 970,857
Cand pui kitul de windows pe stick, o faci cu programelul Rufus si selectezi format MBR.... pentru bios vechi...

#6
654321

654321

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,710
  • Înscris: 12.03.2007
  • ID membru: 153,644
  • Locație: inside the mind of a machine
Placa ta de baza are UEFI sau are doar BIOS?

#7
notrust

notrust

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,247
  • Înscris: 09.11.2016
  • ID membru: 970,857

View Post654321, on 19 mai 2017 - 22:45, said:

Placa ta de baza are UEFI sau are doar BIOS?
Se vede clar ca e pe bios vechi, nu pe UEFI....

#8
654321

654321

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,710
  • Înscris: 12.03.2007
  • ID membru: 153,644
  • Locație: inside the mind of a machine
Daca nu are UEFI nu merge pe GPT asa ca trebuie sterse toate partitiile si refacute din installerul de W10.

#9
notrust

notrust

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,247
  • Înscris: 09.11.2016
  • ID membru: 970,857

View Post654321, on 19 mai 2017 - 22:49, said:

Daca nu are UEFI nu merge pe GPT asa ca trebuie sterse toate partitiile si refacute din installerul de W10.
Ca sa nu piarda informatiile, poate face stickul cu format MBR...

Edited by notrust, 19 May 2017 - 22:54.


#10
654321

654321

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,710
  • Înscris: 12.03.2007
  • ID membru: 153,644
  • Locație: inside the mind of a machine
Pai il are deja ca altfel nu ar fi putut boot-a.

#11
nicolaie

nicolaie

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 5,880
  • Înscris: 07.03.2006
  • ID membru: 68,779
  • Locație: Timisoara, Romania
Deci le dau erase de pe hardul vechi, las hardul fara partitii cum a venit de nou apoi il bag la bootat cu AHCI. Dar in cazul asta installerul de W10 nu le va face MBR si vor avea maxim 2.1 giga per partitie ? mai pot sa impart hardul nou in o partitie de 200 de giga si una de 3 tera jumate ?

#12
654321

654321

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,710
  • Înscris: 12.03.2007
  • ID membru: 153,644
  • Locație: inside the mind of a machine
Pai daca nu ai UEFI nu poti boota Windowsul de pe GPT. Poti pasta diskul nou GPT (ca al doi-lea disk) dar trebuie sa lasi Windowsul pe diskul vechi care e MBR si poate boota.

#13
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,677
  • Înscris: 11.11.2005
  • ID membru: 53,238
Ce 2.1GB /partitie? Unde ai auzit tu?

Sterge acele partitii, pana ramane doar una, apoi dai New si refaci...

LE. Cam asa trebuie sa ai...cand dai New

Attached Files


Edited by xxvirusxx, 19 May 2017 - 23:09.


#14
654321

654321

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,710
  • Înscris: 12.03.2007
  • ID membru: 153,644
  • Locație: inside the mind of a machine
Cred ca se referea la 2TB care e limita pe partitie pe MBR.

#15
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,677
  • Înscris: 11.11.2005
  • ID membru: 53,238
Pai din poza de mai sus...hardul ala e chel nu are date si e deja GPT.


LE.

@nicolaie, ia zi ce placa de baza ai.
Ca dupa cum arata Bios-ul...pare a fi o placa non UEFI.

Edited by xxvirusxx, 19 May 2017 - 23:15.


#16
nicolaie

nicolaie

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 5,880
  • Înscris: 07.03.2006
  • ID membru: 68,779
  • Locație: Timisoara, Romania
Eu vreau sa scot din uz hardul vechi pentru ca s-a umplut si va fi arhivat, are date esentiale pe el. Cel nou este dublu ca si capacitate si buletproof, deci intentionez sa il pun ca hard principal cu 2 partitii, una de 200 de giga cu win pe ea si alta de lucru de 3 tera jumate, pe care tin pozele. Am luat WD gold pentru ca este rapid si buletproof ca sa nu iau SSD plus hard de mare xcapacitat dar se pare ca nu imi iese.

Voi sterge de pe hard partitiile si il voi lasa unallocated, daca ma lasa, apoi voi incerca sa bootez iar si sa fac de acolo partitii dar daca ma lasa sa le fac doar MBR nu am rezolvat nimic, trebuie sa il impart in 2, una C: de 2 tera si una de inca 2 pe care sa pun fisierele.

#17
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,677
  • Înscris: 11.11.2005
  • ID membru: 53,238
Pana sa stergi spune ce placa de baza ai, posibil sa nu stie ce-i ala UEFI :)

#18
nicolaie

nicolaie

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 5,880
  • Înscris: 07.03.2006
  • ID membru: 68,779
  • Locație: Timisoara, Romania
Am scris mai sus, placa de baza este un Sk 1155 Gigabyte GA USB3 D3, cred, cumparata circa 2012

Ruleaza cu un i5 3570

Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users