Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Star wars, care e ordinea?

Upgrade stocare! Pot clona SS...

Oferta de locuinte a scazut in Ro...

amortizoare pentru alt model
 Ulei ungere lant /ulei amestec Hu...

Vreau sa incep sa joc tenis de camp

titanic 1:200 libertatea

Upgrade ram Asus Rog Zephyrus G16...
 Terminator End of war 2023

Senzor de prezența/mișc...

Filmare camera video sau smartphone

Rog confirmare/infirmare solutie ...
 Cablu fan controller - placa de b...

Un sfat, va rog, ce senzori sa fo...

Rezerva succesorala, donatie scut...

Prima History

Asigurarea de raspundere civila fata de terti

- - - - -
  • Please log in to reply
14 replies to this topic

te-dude

te-dude

Member

• Grup: Members
Salutare. Are cineva așa ceva? În europa sunt foarte populare dar la noi nu știu pe nimeni.

Ciubex

Ciubex

Senior Member

• Grup: Moderators
Cand imi fac asigurare de calatorie (turism) imi aleg si o optiune de asigurare civila fata de terti.
Este o decizie pe care trebuie sa o iei in cunostinta de cauza si in functie de nevoile/istoricul tau, e o chestiune subiectiva, unii ti-o vor recomanda, altii nu, decizia e a ta.

Edited by Ciubex, 11 May 2017 - 09:28.

te-dude

te-dude

Member

Ciubex, on 11 mai 2017 - 09:27, said:

Cand imi fac asigurare de calatorie (turism) imi aleg si o optiune de asigurare civila fata de terti.
Este o decizie pe care trebuie sa o iei in cunostinta de cauza si in functie de nevoile/istoricul tau, e o chestiune subiectiva, unii ti-o vor recomanda, altii nu, decizia e a ta.

Ma refer la o astfel de asigurare la noi în țară.

dimripper

dimripper

Member

De cand mi-am luat casa, am incheiat si asigurare facutativa, pentru incendii, inundatii, efractie etc, tot ce nu e acoperit de cea obligatorie.
Am ales pachetul cel mai complex, cu toate nasoalele incluse, cu bunurile platite la valoare de nou, si e specificat raspundere civila (fatza de vecini) in limita a 2000 de euro.
Pt o garsoniera de 40mp si toate bunurile din ea, de la electronice la mobila si haine, platesc cam 350 lei/an si am o suma asigurata de 49.000 euro. Separat de cei 20 de euro/an asigurarea obligatorie. Teoretic, daca maine cade blocul, primesc 49.000 euro, investitia mea fiind cu cateva mii de euro mai jos. Desigur, la un cataclism general poti sa-ti iei gandul de la vreo despagubire. Oricum, ajuta mult la un somn linistit, la vremurile pe care le traim.
Nu stiu exact la ce se refera initiatorul, pentru raspundere civila in afara casei ai RCA-ul, care acopera orice daune le produci cu autoturismul proprietatii publice sau private, sau asigurarea de raspundere profesionala, care suna bine, chiar daca nu stiu exact in ce consta. Avand in vedere ca lucrez cu multe cifre, s-ar putea s-o iau in considerare la un moment dat.
Avantajul asigurarii casei e ca preturile sunt foarte bune, riscurile fiind muuult mai reduse decat la auto. Eu am ales Generali (nu stiu daca am voie sa dau nume, rog moderator sa cenzurere daca nu, cu scuzele de rigoare), si am auzit ca si Groupama are oferte complexe de genul pt casa, si ca ar fi printre cei mai seriosi de pe piata. De Allianz (cei mai seriosi cand vine vorba de daune auto) nu stiu ce oferte au pentru casa, iar pe restul i-as evita.

samebo

samebo

Senior Member

• Grup: Senior Members
Ea exista, ca nu e populara e alta treaba.
Daca te uiti  pe siteurile asiguratorilor sigur exista pe acolo si asta.
Oricum nu prea e de interes la noi din diverse motive logice...
Ea are un rost la personae juridice mai mult, la personae fizice e cam pierdere de bani.

Edited by samebo, 11 May 2017 - 09:50.

te-dude

te-dude

Member

dimripper, on 11 mai 2017 - 09:45, said:

De cand mi-am luat casa, am incheiat si asigurare facutativa, pentru incendii, inundatii, efractie etc, tot ce nu e acoperit de cea obligatorie.
Am ales pachetul cel mai complex, cu toate nasoalele incluse, cu bunurile platite la valoare de nou, si e specificat raspundere civila (fatza de vecini) in limita a 2000 de euro.
Pt o garsoniera de 40mp si toate bunurile din ea, de la electronice la mobila si haine, platesc cam 350 lei/an si am o suma asigurata de 49.000 euro. Separat de cei 20 de euro/an asigurarea obligatorie. Teoretic, daca maine cade blocul, primesc 49.000 euro, investitia mea fiind cu cateva mii de euro mai jos. Desigur, la un cataclism general poti sa-ti iei gandul de la vreo despagubire. Oricum, ajuta mult la un somn linistit, la vremurile pe care le traim.
Nu stiu exact la ce se refera initiatorul, pentru raspundere civila in afara casei ai RCA-ul, care acopera orice daune le produci cu autoturismul proprietatii publice sau private, sau asigurarea de raspundere profesionala, care suna bine, chiar daca nu stiu exact in ce consta. Avand in vedere ca lucrez cu multe cifre, s-ar putea s-o iau in considerare la un moment dat.
Avantajul asigurarii casei e ca preturile sunt foarte bune, riscurile fiind muuult mai reduse decat la auto. Eu am ales Generali (nu stiu daca am voie sa dau nume, rog moderator sa cenzurere daca nu, cu scuzele de rigoare), si am auzit ca si Groupama are oferte complexe de genul pt casa, si ca ar fi printre cei mai seriosi de pe piata. De Allianz (cei mai seriosi cand vine vorba de daune auto) nu stiu ce oferte au pentru casa, iar pe restul i-as evita.

samebo, on 11 mai 2017 - 09:47, said:

Ea exista, ca nu e populara e alta treaba.
Daca te uiti  pe siteurile asiguratorilor sigur exista pe acolo si asta.
Oricum nu prea e de interes la noi din diverse motive logice...
Ea are un rost la personae juridice mai mult, la personae fizice e cam pierdere de bani.

Ma refer strict la asigurarea de răspundere civilă față terți, pentru persoane private. În caz că produci o pagubă cuiva se ocupă asigurătorul de asta. Pe dincolo rar am întâlnit pe cineva fără. De ex., ești la cineva acasă și scapi un pahar de vin pe un covor scump. Respectivul o să fie despăgubit iar ție îți crește insesizabil asigurarea, în loc să plătești sute de euro proprietarului.

Cam asta caut și eram curios dacă e cineva cu o astfel de asigurare dedicată. E bună treaba că e inclusă în asigurarea casei. De la cine e?

dimripper

dimripper

Member

te-dude, on 11 mai 2017 - 10:22, said:

Cam asta caut și eram curios dacă e cineva cu o astfel de asigurare dedicată. E bună treaba că e inclusă în asigurarea casei. De la cine e?

De la Generali, am scris. La scenariul la care te-ai gandit tu, nu stiu daca il acopera cineva. Cel mai bine iei legatura direct cu o firma mare de asigurari, direct la un sediu al lor. NU prin brokeri, astia nici la detalii de Casco nu se pricep de multe ori. Si nu fi asa sigur ca iti creste insesizabil, sistemul de bonus malus functioneaza in orice tip de asigurare. Daca eu inund pe vecinul de dedesubt si doar ii umezesc tavanul, prefer sa chem eu un zugrav priceput pentru el decat sa apelez la asigurare. In schimb daca ii stric toata baia, eventual ii umflu si parchetul, atunci poate apelez la raspunderea civila. La fel e si cu covorul, in functie de valoarea despagubirii pe care o solicita proprietarul. Sper sa nu fiu vreodata in situatia sa-mi calculez cum e mai avantajos.

samebo

samebo

Senior Member

• Grup: Senior Members

te-dude, on 11 mai 2017 - 10:22, said:

De ex., ești la cineva acasă și scapi un pahar de vin pe un covor scump. Respectivul o să fie despăgubit iar ție îți crește insesizabil asigurarea, în loc să plătești sute de euro proprietarului.
Sa isi asigure el covorul ala scump din casa daca tine la el asa mult, cu atat mai mult cu cat stie ca ii place sa faca baute acasa cu altii...daca nu il asigura atunci mult succes in instanta sa obtina ceva de la tine.

te-dude

te-dude

Member

samebo, on 11 mai 2017 - 10:55, said:

Sa isi asigure el covorul ala scump din casa daca tine la el asa mult, cu atat mai mult cu cat stie ca ii place sa faca baute acasa cu altii...daca nu il asigura atunci mult succes in instanta sa obtina ceva de la tine.

Posted Image Era doar un exemplu.

Edited by te-dude, 11 May 2017 - 11:09.

Ciubex

Ciubex

Senior Member

• Grup: Moderators
Ah, intr-adevar, am uitat ca-n polita facultativa de asigurare a casei am o asemenea optiune activa, de cele mai multe ori e denumita ceva de genul: 'Asigurarea de raspundere civila'.
Dar aia se refera, din cate stiu, daca tu prin neglijenta afectezi vecinii, cum ar fi sa uiti robinetul deschis si sa-l inunzi pe vecinu', daunele lui sunt acoperite (in limita sumei admisa) de optiunea referitoare la terti.
Insa varianta de asigurare doar fata de terti nu exista "vizibil" la asiguratori, in sensul ca e posibils a nu fie publicate online, insa cu siguranta exista la cei mai mari asiguratori de la noi in portofoliu.

te-dude

te-dude

Member

Ciubex, on 11 mai 2017 - 11:15, said:

Ah, intr-adevar, am uitat ca-n polita facultativa de asigurare a casei am o asemenea optiune activa, de cele mai multe ori e denumita ceva de genul: 'Asigurarea de raspundere civila'.
Dar aia se refera, din cate stiu, daca tu prin neglijenta afectezi vecinii, cum ar fi sa uiti robinetul deschis si sa-l inunzi pe vecinu', daunele lui sunt acoperite (in limita sumei admisa) de optiunea referitoare la terti.
Insa varianta de asigurare doar fata de terti nu exista "vizibil" la asiguratori, in sensul ca e posibils a nu fie publicate online, insa cu siguranta exista la cei mai mari asiguratori de la noi in portofoliu.

Momentan am găsit ceva la țiriac. Aștept să văd ce-mi răspund.

britneysbitch

britneysbitch

Active Member

Am eu una de la Allianz. A luat ceva să-mi negocieze una "individuală", deoarece în mod normal nu fac decât pentru persoane juridice. Din fericire știa domnul de la județ despre opțiunea pentru indivizi și m-a rezolvat. Acoperă și pagubele copiilor.
Pentru nici 15 de lei pe lună, cred că merită, mai ales dacă umbli prin case sau magazine cu covoare sau alte obiecte scumpe ... Posted Image

Eu n-am avut nevoie de ea, dar niciodată nu știi când dai cu căruțul peste grămezile alea de vin de la magazine.

te-dude

te-dude

Member

britneysbitch, on 11 mai 2017 - 11:33, said:

Am eu una de la Allianz. A luat ceva să-mi negocieze una "individuală", deoarece în mod normal nu fac decât pentru persoane juridice. Din fericire știa domnul de la județ despre opțiunea pentru indivizi și m-a rezolvat. Acoperă și pagubele copiilor.
Pentru nici 15 de lei pe lună, cred că merită, mai ales dacă umbli prin case sau magazine cu covoare sau alte obiecte scumpe ... Posted Image

Eu n-am avut nevoie de ea, dar niciodată nu știi când dai cu căruțul peste grămezile alea de vin de la magazine.

Exact asta caut. Deci există Posted Image  Am văzut pe siteul lor ceva despre asta. Le-am dat un mail și sper să primesc răspuns.

yndy

yndy

Active Member

Si eu am tot ca suplimentare pentru casa.

te-dude

te-dude

Member

Am primit răspuns de la Allianz-Tiriac. Începe de la 20 euro/an, suma asigurata 3000.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate