Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Imi iau un Dell? (Vostro vs others)

Abonati Qobuz?

transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...
 Cot cu talpa montat stramb in per...

Sfat achizitie sistem audio pentr...

tavan fals rigips

Ce preferați: produse mai scumpe ...
 Demagnetizare (minimala) ori ba?

Cum pot sa vad pe un proiector pr...

Joc Drone

Dropshipping
 Sfat achizitie AC Gree Fairy vs P...

MONITOR LG fara sonor !

Batalia pentru Bucuresti - ND, Fi...

Identificare font
 

Trotinete

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
700 replies to this topic

#577
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,540
  • Înscris: 13.06.2004

View Post_-_, on 17 aprilie 2018 - 19:59, said:

Mersul indelungat pe anumite tipuri de bicicleta afecteaza coloana vertebrala.
La cine foloseste bicicleta mai apar dureri de fund de la sa, daca faci pauza indelungata, pana cand se "tabaceste" din nou fundul.
Zdruncinaturile produse de bicicleta, mai ales daca nu are cauciucuri groase si suspensii, se mai pot atenua prin utilizarea unor manere care sa absoarba socurile, a manusilor pentru ciclism, a unei invelitori pentru sa, a pantalonilor pentru ciclism, pantofilor pentru ciclism etc.

De aia prefer biciclete la care nu trebuie să stai neapărat aplecat. Da, de la şa te poate durea fundul dacă e vreuna proastă   :(
Însă cu bicicleta poţi să bagi viteză mai mare   :)

#578
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,821
  • Înscris: 07.06.2014
in dimineata asta faceam ceva mentenanta la trotinete, le-am curatat putin de praf, mizerie si ce mai era pe ele.

facandu-le inspectia, am dat sa vad rotile la razor cum se mai misca, in ce stare e cauciucul, etc. roata de spate avea o oscilatie chiar aiurea, am verificat putin situatia si am observat ca incerca sa iasa de pe canalul ei in vreo 2 locuri si sa formeze o umflatura. am desumflat de tot cauciucul, am sters bine peste tot ca sa nu aiba mizerie, pietricele, etc si am umflat la loc.

nu am facut poze inainte, insa dupa ce am umflat la loc am facut poze si se vede ca in continuare, in dreptul supapei incearca sa se desfaca de pe janta si sa formeze acea bula pe talonul cauciucului. din ce stiu, cand incepe sa formeze umflatura, cauciucul deja are durata de viata limitata, nu se mai poate readuce la normal. ca idee, stiu ca nu se gasesc pe piata noastra cauciucuri t trotinetele astea, ce mai ramane de facut? de comandat in china, ori ii pot zice pa pa trotinetei din cauza acelei umflaturi?

in poze se vede umflatura, nu pare mare, insa pe lateral daca te uiti, pe viu adica, se vede binisor galma.

Attached Files



#579
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Scoate aerul, preseaza cauciucul in planul discului rotii si perpendicular pe el, de-a lungul intregii cirumferinte, umfla partial, repeta procedura anterioara, ruleaza trotineta in timp ce apesi pe ea, scoate iar din aer, dar nu complet, umfla ceva mai mult decat prima oara, apoi repeta intreaga procedura de cateva ori batand cauciucul de jur imprejur s.a.m.d. Daca tot nu se pozitioneaza corect cauciucul, atunci inseamna ca ori este cauciucul cu un defect de fabricatie ori janta este deformata. As fi zis ca nu sunt perfect compatibile intre ele janta si cauciucul, daca nu aveam si eu acelasi model de trotineta. Mai poti incerca sa rotesti cauciucul in raport cu janta si sa-l rasucesti spre partea cu zona marcata unde este vizibila. Zona aceea marcata ar trebui sa nu se vada deloc sau in cazurile in care cauciucul are un diameteru usor mai mare decat roata ar trebui facut in asa fel incat marcajul acela sa formeze o linie uniforma de jur imprejur, daca este posibil. Nu este neaparat grav daca intr-un loc iese un pic mai mult, dar la tine pare cam mult iesit. Totusi este posibil sa nu existe consecinte negative. Daca ce am scris mai sus nu are efect, atunci lasa lucrurile asa si foloseste trotineta. Nu are rost inca sa inlocuiesti cauciucul.

La nevoie poti pune roti pline pana gasesti cauciucuri.
Camere se gasesec:
http://www.louisbike...x50-8-x-2-sv-90
https://bicicletebuc...&submit_search=
Ar putea fi compatibile caucicuri de genul acesta pentru scaun cu rotile:
http://www.donis.ro/...?id_produs=1397
Mai vazusem prin Dedeman niste caucicuri pentru carucioare pentru transport si ma intrebam daca se potrivesc la trotineta.

Uite cum arata la mine pe o parte a rotii din spate:

Attached File  WP_20180429_11_10_10_Pro.jpg   330.53K   17 downloads

Caucicul de la roata din fata s-a aranjat uniform. Pe spate asta este tot ce am obtinut.

#580
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,821
  • Înscris: 07.06.2014
din nefericire, cauciucul este compromis. am iesit putin sa vad cum se misca si dupa 2km asta e minunea. mai avea putin si iesea de tot de pe janta, de aceea se si vede ros, pt ca freca de cadru. era foarte mult iesita. acum este desumflata de arata asa.

traseul l-am facut cu oxelo, ca m-am intors de am luat oxelo, pana la noi cauciucuri, oxelo va fi baza.

Attached Files



#581
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Imi pare rau.
Incearca sa discuti cu vanzatorul. Arata-i pozele. Pare defect de fabricatie si ar trebui sa fie acoperit de garantia oferita de Razor. Sau daca nu vor sa o rezolve in garantie, atunci macar sa inlocuiasca cauciucul contra plata. Doar nu o sa ramai cu ea asa, dupa numai cateva utilizari. Ar fi o reclama proasta pentru Razor sa nu rezolve problema. Eventual ii poti contacta si pe cei de la Razor prin e-mail.

LE:
Biciclop se lauda ca este importator direct. Asta inseamna ca pot importa si "replacement parts".

Edited by _-_, 30 April 2018 - 08:09.


#582
Mihai_3

Mihai_3

    我會回來的...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,040
  • Înscris: 26.04.2007
Pare sa se fi rupt sarma din interior (sau cum ii mai spune - talon -)

Presiunea din avelopa poate rupe aceasta sarma insa trebuie sa fie extrem de mare ca sa o rupa !
(sper ca nu ai avut o presiune foarte mare in anvelopa)

#583
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,821
  • Înscris: 07.06.2014
azi voi demonta roata si sa vad cum se prezinta in interior si camera. am scris deja la magazin in romania si direct la razor, astept un raspuns de la ei.

ca si presiune in roti, nu am pus musai peste limita. de obicei umflu la 70psi, pt ca pana scot pompa de pe ventil, se mai pierde din presiune si ajunge cam pe acolo. culmea era ca roata din fata pierdea la inceput presiune, apoi si-a revenit, roata din spate fiind ok pana acum. chiar ca de multe ori nici nu o mai verificam, asa ca nici presiune nu bagam in ea.

la astfel de defecte ma asteptam la roata fata, pt ca a mai prins ceva borduri din minunatul nostru asfalt romanesc. ori daca ati citit ce scriam mai pe la inceput de ea, roata fara era cea cu cauciucul usor deformat si dadea acea vibratie in ghidon, roata spate fiind chiar ok. dar uite ca de prea mult bine, chiar cea din spate s-a defectat.

am ceva proiecte de facut acum, apoi ceva drumuri, dar daca reusesc sa demontez azi, o sa pun si ceva poze cu cauciucul si janta.

#584
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,144
  • Înscris: 19.09.2005
de obicei camera in zona ventilului e mai groasa si probabil nu a lasat cauciucul sa se aseze pe janta.

#585
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,821
  • Înscris: 07.06.2014
am primit mail de la magazinul de unde am cumparat-o. partea de interes este aceasta:

Buna ziua,
Am inteles problema de garantie si aveti totala dreptate in ceea ce priveste anvelopa. Recomandarea noastra ar fi ca pe moment sa scoateti aerul din roata respectiva si sa trimiteti trotineta catre noi la garantie. [...] Va rugam sa ne trimiteti trotineta in amabalajul original, daca este posibil, si obligatoriu insotita de actele de achizitie


asadar, nu mai demontez nimic, va pleca direct. cand am scris mailul catre biciclop am trimis si pozele de aici de pe forum.

#586
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Ma bucur ca sunt binevoitori. Ar fi bine sa le transmiti sa verifice ambele caucicuri si sa umfle/ verifice cauciucul/ caucicurile pe care le pun in loc. Asta daca ei se vor ocupa de rezolvarea garantiei si nu o vor trimite mai departe la Razor.

Eu cand am avut probleme cu cauciucul de la trotineta Globber mi-au inlocuit pe garantie ambele roti cu totul, deoarece si celalalt caucicuc era cu defect de fabricatie, desi eu nu observasem. Aveau roti originale de schimb pentru astfel de interventii.
Nu este exclus nici ca Biciclop sa aiba piese de schimb pentru trotinetele Razor sau sa poata comanda, inclusiv cauciucuri si camere pentru Razor A5 Air.

Eventual cand si daca mai discuti cu ei le poti sugera sa importe caucicuri si camere, avand in vedere ca sunt consumabile si nici nu se gasesc in alte magazine.
La mine au inceput deja sa se toceasca cauciucurile. Ar fi bine sa avem caucicuri de schimb si poate chiar camere.

Cum exista tentatia de a le umfla la 70-75 PSI cand mergi pe drumuri mai bune, daca fac explozie din cauza caldurii, atunci chiar sunt necesare caucicuri si camere de rezerva. La 60 PSI (presiunea maxima recomandata) deja nu prea iti mai vine sa folosesti trotineta (daca nu ai chef sa impingi continuu la ea).

#587
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,821
  • Înscris: 07.06.2014
tocmai ce am venit de la trotineta. am dat o fuga sa probez modificarile facute. era sa dea unul peste mine, in ideea ca era cocotat pe trotuar si oricum nu puteam trece pe acolo chiar de as fi circulat pe trotuar, iar din obisnuinta l-am ocolit mai in larg. de obicei pe astia cu avariile pornite ii ocolesc in larg pt ca nu stii cand se trezeste sa iasa careva din masina cu portiera larg deschisa in mijlocul drumului. si se pune omul in miscare, tot pe avarii si-mi iese in fata, fiind deja in curba de ocolire mi-a fost foarte usor sa il ocolesc si mai mult si sa-l evit, dar tot el scoate capul pe geam sa tipe la mine in genul ca: dar tu nu vezi pe unde mergi? nu ai vazut ca am avariile pornite?  il intreb daca asigurarea la punerea in mers se elimina cand stai cu avariile pe intreg trotuarul si te pui in miscare iesind cu masina direct in mijlocul benzii (pt ca asta facuse el). raspunsul lui: daca ai fi sofer ai sti ca daca sunt pe avarii trebuie sa te opresti in spatele meu si sa ma lasi sa fac manevre.  :facepalm:   Posted Image   Posted Image   vb aia, el fiind calare pe intreg trotuarul, vazandu-l de la distanta ca doar statea acolo si a tasnit deodata, desi ma putea vedea lejer venind in lungul strazii, evident, daca ar fi folosit oglinzile si pt asigurare, nu doar sa se scobeasca in nas.

dar care manevra era de fapt sa intoarca in drum, vazandu-l dupa ce i-am zis ceva de dulce cand am realizat ca omul e doar un agarici habarnist de legislatia rutiera si nepasandu-i ca strada respectiva nu-i poarta numele

tot mai multi inconstienti in trafic odata cu venitul zilelor calde. foarte multi care se baga aiurea sa-ti iasa in fata, fara sa se asigure si fara sa orienteze macar

#588
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,144
  • Înscris: 19.09.2005
Iti trebuie o camera video pe casca.
Pentru faza cu avariile trebuia facut vedeta.

Edited by arg, 30 April 2018 - 18:34.


#589
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Pozitia corecta pe trotineta (cu imagini si explicatii): https://letskickscoo...scooter_stance/

#590
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Interesante similaritati intre...

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/Rtyk8xt21sE?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

si...

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/02pj8LhTUsQ?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#591
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,821
  • Înscris: 07.06.2014
dat fiind faptul ca am avut o gramada de treaba si prea putin timp sa scriu pe aici, va anunt cu bucurie ca de marti mi s-a intors razor acasa cu o roata noua pe spate. a fost schimbata cu totul pe garantie, nu am platit nimic.

sper ca in weekend sa am timp si pt trotineta si sa ii fac ceva probe pe afara. din ce am observat, dupa inlocuire au probat-o si ei. cauciucul a fost putin descentrat pe janta, avea o bataie foarte mare in gol, asa ca am desumflat de tot, am asezat frumos pe janta si acum e mai ok. o sa vad cum se comporta efectiv la drum.

#592
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Sper sa ai noroc de data aceasta.
Unde s-a facut inlocuirea? In Romania sau in alta parte? Au aici componente (roti, cauciucuri, camere) de schimb?

#593
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,821
  • Înscris: 07.06.2014
am inteles ca ar avea si de vandut, doar ca pt a mea au asteptat sa primeasca marfa, deci exista un importator de unde se iau si piesele. am vb la telefon luni si au zis ca asteapta sa desfaca paletii cu marfa, ca ar fi avut mai multi, apoi sa repare roata si sa-mi trimita coletul inapoi. i-am rugat sa-mi de-a si un pret pt roata cu totul, as vrea sa cumpar una si sa-mi puna in cutie si roata si ii platesc la destinatie. nu am mai primit mail cu oferta, poate ca au uitat, poate ca nu o pot vinde separat, nu stiu, insa marti mi-a ajuns trotineta, deci au facut receptia la marfa, schimbat imediat roata si trimis coletul. din asta reiese ca a fost pe comanda, nu din stoc.

la telefon mi-a zis ca fiind in garantie, pt probleme cum a fost in cazul meu sa nu-mi fac griji ca se rezolva. iti dai seama ca acum nu ma mai agit stiind lucrul asta, insa na, era bine de stiut ca as avea si eu cu ce sa repar acasa daca e vreun necaz

n-am ce sa le reprosez. au fost baieti faini.

#594
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Uni-scooter I + II:

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/HX1Lf4ylnCQ?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/e6qWsoWztjI?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate