Functia de ionizare la aparatele de aer conditionat
Last Updated: Mar 13 2020 20:26, Started by
klaudyuxxx
, May 08 2017 09:49
·
0

Posted 08 May 2017 - 09:49

Buna ziua,
Doresc sa achizitionez un aparat de aer conditionat. Mi s-a pus pata pe unul cu "filtru ionizator". In teorie si in prezentarea aparatului, pare sa ajute, dar in practica stie cineva cat de utila este aceasta functie? Sunt alergic la praf, polen si altele de prin aer si ma gandesc ca asa ceva ar putea ajuta. Aparatul cu pricina este Inventor Omnia Plus O2MVI-12. |
Posted 08 May 2017 - 10:09

Functia de ionizare este o gaselnita de marketing.
Adesea prin ioni negativi = Ozon, care e puternic alergenic. O3 sau ionii negativi nu vor folosi la nimic impotriva alergenilor si prafului. |
Posted 08 May 2017 - 11:10

Ozonul e puternic oxidat si cancerigen, iar ionii produc dezechilibru bioelectrochimic si sunt iar factor cancerigen.
Ozonul e bun in stratosfera, nu la nivelul solului. |
Posted 08 May 2017 - 11:23

Folosesc un filtru de aer ionizator separat de aerul conditionat si pot spune care efecte clare.Nu filtreza praful tip scame fine textile, retine prin efect electrostatic particulele foarte fine din aer si are efect asupra microorganismelor, mucegaiului, pe care le neutralizeaza si se depun pe lamele, lamele ce trebuie curatate la 2 saptamani.Genereaza un miros slab de aer ionizat ca dupa traznet si poate produce o foarte mica cantitate de ozon dar nu este un pericol pentru sanatate, este aprobat inclusiv in SUA unde standardele sunt foarte stricte in legatura cu substantele cu potential periculos.
Foarte multe companii mari au in gama de produse pentru igiena personala diverse produse care utilizeaza ioni negativi.Chiar si pe vremea lui ceasca erau astfel de dispozitive generatoare de ioni negativi. |
Posted 10 May 2017 - 08:08

Posted 10 May 2017 - 15:54

Posted 06 June 2017 - 10:33

Am citit pe undeva ca e aerul ionizat e bun in cantitate mica, dar cum folosind astfel de aparate nu stii niciodata cat aer ionizat s-a produs e cam cu semnul intrebarii. Pentru purificare eu am luat un purificator cu filtre de tzpse mii de microni si lampa UV. Producatorul e roman si mi-a spus ca ar fi fost foarte simplu de adaugat functia de ionizare dar nu o recomanda din cauza sus mentionata.
|
Posted 13 March 2020 - 20:26

Functia de ionizare este o gaselnita de marketing. Adesea prin ioni negativi = Ozon, care e puternic alergenic. O3 sau ionii negativi nu vor folosi la nimic impotriva alergenilor si prafului. ce exceptii ar putea exista. Ma feresc tare de ozon, dar suna tentanta functia de ionizare cu un generator de plasma, ca fenomen natural.
....Genereaza un miros slab de aer ionizat ca dupa traznet si poate produce o foarte mica cantitate de ozon dar nu este un pericol pentru sanatate, este aprobat inclusiv in SUA unde standardele sunt foarte stricte in legatura cu substantele cu potential periculos..... |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users