Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata
 Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...
 teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.
 

Casa din camp

* * * * * 2 votes
  • Please log in to reply
170 replies to this topic

#37
DIY

DIY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,745
  • Înscris: 29.11.2007

View Postcatalijns, on 10 mai 2017 - 16:45, said:

[...]

Gluma cu "teava o pui cu gaurile in jos" e faina dar ma gandesc ca mai citesc si altii in viitor si poate se inspira careva in mod...eronat. Posted Image

[...]

Nu e gluma! Teava se pune cu gaurile in jos. Eu am spus-o foarte serios.

TEAVA DE DREN SE PUNE CU GAURILE IN JOS.

Pt restul intrebarilor .... o sa revin. Momentan ma lupt cu ploaia si efectele ei.

#38
roadmaster969

roadmaster969

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 849
  • Înscris: 26.10.2009

View PostDIY, on 10 mai 2017 - 11:45, said:

E mai complicat decat pare la prima vedere. De obicei terenul bun de fundare, adica consistent, se afla la o anumita adancime. ...
Drenul de fundatie, bine facut si bine instalat este sfant.

De fapt, daca discutam chestiuni ce tin de transfer sa caldura, umiditate si alte asemenea delicatese, inginerul de instalatii este singurul in masura sa te lamureasca. Adica arhitectul propune ceva, dar instalatorul Posted Image este cel ce, in mod normal, da verdictul d.p.d.v. al celor de mai sus.
...
Situatia mea.
Studiul geo imi da teren bun de fundare undeva la 2m. Arhitectul imi ofera solutia structurala la standardul de 1 , 1,2m ,specific zonarii de inghet. Eu vreau sa ma asigur ca apa nu mi va afecta structura .
Astept un instalator profesionist !  Posted Image  De fapt ,incerc sa inteleg cat mai bine fenomenul pentru o punere in aplicare cat mai buna, practica bat-o vina !



View PostBylly00, on 10 mai 2017 - 12:31, said:

Deocamdata mare lucru nu e de comentat pe jurnal, doar de urmarit. Spor in tot ce faci! Interventia mea se leaga de gradina de legume si anume impresia ca obtii produse la o fractiune de cost. Asta depinde de un factor foarte important - nivelul la care iti evaluezi timpul. Stiu ce zic, tata e pensionar si bineinteles ca in lipsa de alte ocupatii are ditamai gradina de legume si pomi fructiferi, basca animale domestice. Toata ziua este afara, as indrazni sa spun ca este sclavul gospodariei. E adevarat ca, pensionar fiind, nici eu nu as sta toata ziua pe canapea, dar e bine sa fie o masura in toate, in momentul in care la 8:00 esti in solar si ora 21:00 te gaseste tot acolo s-ar putea spune ca nu e prea in regula. Acum nu spun ca asa vei face tu, dar vreau sa spun ca este al naibii de multa munca de facut si ca s-ar putea sa nu merite economic vorbind (satisfactia de a manca o rosie pusa de tine nu poate fi masurata, asta o las deoparte).

Nu esti hotarat la inaltimea elevatiei. Eu o am de 80cm in ideea ca o sa ma mai ridic cu terenul amenajat inca vreo 20cm, raman 60= 4 trepte x 15cm. Stiu ca se doreste numar impar de trepte in general, dar nu tin cont de asta. Daca tu ai 7 trepte, ai avea 105cm elevatia... O sa iti intre beton gramada, nu cred ca e o idee prea buna. Mai degraba pui un aditiv de hidroizolare in masa si ai terminat cu problema asta.


Nu e de comentat intr-adevar,e de impartasit opinii si sfaturi ca intre prieteni virtuali,cu personalitati si stiluri de viata diferite. Abordarea gradinii in stilul parintilor nostri nu ma tenteaza nici pe mine,n-am de gand sa devin sclav la mine pe plantatie.Voi incerca o altfel de abordare.E dorinta mea de a experimenta,asa cum inteleg eu natura,nu cu rosiile la 40cm intre ele ,defoliate si batute de soare. Va mai dura pana atunci...sa fim sanatosi ! O sa studiez si sugestia ta,vis a vis de fundare.Multumesc!


View PostDIY, on 10 mai 2017 - 15:19, said:

..... Adica acolo pui un dren, dintr-acela din teava lisa, cu doua randuri de gauri, in lungul tevii, la 90*. Si desigur, dupa toate explicatiile astea, teava o pui cu gaurile in jos Posted Image

Si revin cu intrebarea: de ce n-as pune asa ceva, daca tot nu costa mult? Evident, eu imi imaginez ca de jur imrejurul fundatiei preferi, oricum, sa umpli cu pietris, si nu cu pamant. Pamant doar asa, vreo 40cm sub cota 0 a terenului, pentru ... gazon si plante Posted Image
Si (fiindca nu ma pot abtine!) iata cum, foarte subtil, am explicat si "rolul" trotuarelor care ... protejeaza fundatia ...

P.S. Cand se opreste ploaia asta nenorocita si pot continua lucrarile, pun poze cu drenurile de fundatie la casa mea.


Asta cu 2 randuri de gauri la 90* n-am prins-o .De ce 2 si nu una ,pentru siguranta? Si coloana de drenuri unde sa le colectez,intr-un alt bazin ,in conditiile mele ? La tine e mai simplu,ai panta naturala...Deci la tine sunt SUB fundatie....hmmm
Pai ,mie mi ar trebui radier general ca sa pot face asta....Posted Image  Ar fi cel mai safe ..dar si gradina o sa fie gata...la anu si la multi ani! Sau varianta unui iaz artificial...mai indepartat de casa.Poze poti sa pui acum cand nu poti lucra...cat mai detaliate!
Posted Image

@cata,

Mie imi plac topicurile " poluate" ,asta-i cea mai mica problema ! Ne "citim" si invatam amandoi,si multi altii care vor avea chef de invatat ,!
Posted Image

Edited by roadmaster969, 10 May 2017 - 17:00.


#39
catalijns

catalijns

    je

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,231
  • Înscris: 14.05.2007

View PostDIY, on 10 mai 2017 - 16:50, said:

Nu e gluma! Teava se pune cu gaurile in jos. Eu am spus-o foarte serios.

TEAVA DE DREN SE PUNE CU GAURILE IN JOS.

Pt restul intrebarilor .... o sa revin. Momentan ma lupt cu ploaia si efectele ei.

Sarumana DYI, o sa mai citesc pe subiect ca nu inteleg de ce trebuie gaurile alea in jos....iti tinem pumnii in lupta cu ploile!


@roadmaster: drenul poate merge intr-un put absorbant nu neaparat in..iaz :)
Sa iti zic cum facem noi cu rosiile, e super simplu: plantam vreo 15 fire in fiecare an in max ..8 mp. Sunt din cele cherry, super rezistente la boli si seceta, rodesc f mult si pana prin octombrie, nici macar nu le copilesti prea atent..cresc gen semi-wild. Evident cu 3-5 fire de busuoc printre ele ca asa merge salata bine...plus ca se protejeaza reciproc din cate stiu.

Din firele astea putine culegem cate 1-2 castroane pe week-end pentru salate, mai mult de 50% se pierd oricum, cad pe jos de prea coapte ...nu le culege nimeni... Anul trecut am facut si din alea deshidratate la cuptor pentru paste din alea de fitze...totul natural, fara nici o chimicala suplimentara...si efort minim.

#40
roadmaster969

roadmaster969

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 849
  • Înscris: 26.10.2009
Putul absorbant cu panza freatica la -30 fata de cta, asta nu prea imi iese mie....

Asta cu rosiile.....super rezistente ...ai nimerit tu un sol curat,fara boli,deocamdata....e ca la pescuit.Primele partide sunt fenomenale,capturi de vis,experienta ioc...dupa care......bani multi investiti in scule,masini 4x4....corturi profi. Poti cumpara orice in ziua de azi cu bani,mai putin un singur lucru: EXPERIENTA ! In gradina mai conteaza mult sa fi un bun observator ,sa intelegi ca plantele sunt ca oamenii,nu vorbesc ,e singura diferenta !
Posted Image

Gaurile se orienteaza in jos ,pentru descarcare. Asa am construit eu schimbatorul de caldura aer-sol pentru solar.

Edited by roadmaster969, 10 May 2017 - 17:23.


#41
dana84

dana84

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,663
  • Înscris: 14.06.2013
Ce front are terenul? Ai ceva limitari la cornisa raportat la distanta fata de vecini?

Parerea mea legat de trepte e ca 7 trepte in conditiile in care nu ai subsol e foarte mult. Apoi daca ajunge sa ti se adune atata apa in curte incat sa iti intre in casa si daca ai avea sa zicem doar 3 trepte deja cred ca avem o problema. La 7 trepte nici nu mai zic. Eu vreau sa am o treapta la terasa din spatele casei, 2 trepte la intrare, panta terenului din spate in fata. La 7 trepte acusica mai faci un demisol sau ceva, altfel mi se par foarte multi bani investiti in ceva inutil. As zice 3 trepte, hai cu indulgenta 5(dar sa tii cont ca mie nu imi plac defel casele cu cota zero la cucurigu Posted Image)

Despre dren: ca si investitie drenul si pluvialele (material + manopera) m-au dus undeva la 2k eur. Doar partea ingropata, fara jgheaburi si alte cele. Am folosit teava de dren cu fante pe tot conturul, din aceea corugata la exterior dar cu o membrana fina la interior ca sa atenueze depunerile. Am facut operatia dupa ce am ridicat casa. Am sapat perimetral la ~50 cm de fundatie (in lateral zic, nu foarte drept si elegant) un sant - am pornit cu el de la baza fundatiei din spatele casei (undeva la -1.1m) si am ajuns in fata vreo -1.4m. In fata casei fundatia mea e la -1.8m, dar nu am coborat cu drenul pana la baza ei. Am pus un strat de pietris cu granulatie mai mica pe care sa se aseze bine teava, geotextil, tub de dren, sort 16-32, am inchis geotextilul si am mai pus o fasie peste imbinare, am mai pus un strat de piatra, apoi nisip, apoi teava de la pluviale, inca o tura de nisip, pamant si gata. Pentru moment l-am dus intr-un camin de dren ce l-am montat langa viitorul gard si de acolo peste drum, intr-un sant. Desi am un sol cu probleme, de cand am facut treaba asta mi se pare ca am mai putina apa pe langa casa cand ploua si se usuca mult mai repede. Inca nu am trotuare.

Edited by dana84, 10 May 2017 - 17:40.


#42
roadmaster969

roadmaster969

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 849
  • Înscris: 26.10.2009
Frontul e generos,90+
N-am limitari de nici un fel.Terenul are 3000+,casa oarecum in centru.
Nici mie nu-mi plac cotele la cucurigu Posted Image .Demisolul l-am exclus de curand din schema,m-a framantat mult,am renuntat din teama de dorei in executie si financiar,Oricum voi avea ceva beci,nu ma las,am nevoie de el dar nu vreau sa risc la casa,apa urca rau primavara,pucm ca la tine.
Tu ai panta la teren,eu nu.
Multumesc pentru raspunsul prompt si detaliat. O placere ! Sunt cu ochii pe "sora"  mea, care locuieste la tine, intre sufragerie si ct !Posted Image
Sa ai grija de ea,mi e tare draga !
Posted Image

Edited by roadmaster969, 10 May 2017 - 17:52.


#43
DIY

DIY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,745
  • Înscris: 29.11.2007

View Postdana84, on 10 mai 2017 - 17:39, said:

[...]din aceea corugata la exterior dar cu o membrana fina la interior ca sa atenueze depunerile.

Din pacate, teava asta corugata, riflata sau cum i-o mai fi spunand este folosita in mod incorect pentru drenurile de fundatie. Da, si mie tot pe-asta mi-au oferit-o cand am intrebat despre asa ceva la un magazin dintr-asta, obisnuit, de materiale de constructii. Acum, depinde si de tipul de sol. Daca ai un sol nisipos, merge si cu dintr-asta. Merge. Dar pe mine nu ma multumeste.
In general, eu prefer sa aleg varianta cea mai sigura. Din punctul meu de vedere, teava trebuie sa fie lisa, cu gaurile (dupa cum am mai spus) in jos, cu panta etc. si cu puncte de curatare. Ceva foarte similar cu sistemul de canalizare.

View Postdana84, on 10 mai 2017 - 17:39, said:

[...]am pornit cu el de la baza fundatiei din spatele casei (undeva la -1.1m) si am ajuns in fata vreo -1.4m. In fata casei fundatia mea e la -1.8m, dar nu am coborat cu drenul pana la baza ei.

Tot e bine ca ai coborat sub adancimea de inghet Posted Image

View Postdana84, on 10 mai 2017 - 17:39, said:

Am pus un strat de pietris cu granulatie mai mica pe care sa se aseze bine teava, geotextil, tub de dren, sort 16-32, am inchis geotextilul si am mai pus o fasie peste imbinare, am mai pus un strat de piatra, apoi nisip, apoi teava de la pluviale, inca o tura de nisip, pamant si gata. [...]

Asta-i varianta clasica, pentru soluri nisipoase sau soluri care nu se colmateaza.
Odata ce intram in zona solurilor mai mult sau mai putin argiloase se schimba "infasatul" tevii; adica devine geotextil - pietris - teava - pietris - geotextil. Deci un mare carnat din geotextil, cu umplutura de piatra si teava. Grosimea stratului de piatra din lateral si de deasupra trebuie sa fie cam de patru ori diametrul tevii de dren. In cazul meu, 440mm, spre exemplu. Dupa ce se realizeaza aceasta mare lucrare Posted Image se umple deasupra cu pietris, pamant sau ce-o mai fi acolo; la fiecare, dupa configuratie si nevoi.

Spor!

View Postroadmaster969, on 10 mai 2017 - 16:53, said:

[...]Deci la tine sunt SUB fundatie....[...]

Nu, nu sunt sub fundatie Posted Image
Drenurile vor fi montate in exteriorul fundatiei, nivelul gaurilor drenului fiind sub sau cel mult la aceeasti adancime cu nivelul de jos al talpii fundatiei. Deci la asta m-am referit cand am spus ca drenul este sub talpa fundatiei. La nivel, nu la pozitie. N-am recitit ce-am scris si ce anume a generat confuzia dar acum e mai clar. Sper.

#44
don_King

don_King

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,013
  • Înscris: 26.11.2001

View PostDIY, on 10 mai 2017 - 11:45, said:

E mai complicat decat pare la prima vedere. De obicei terenul bun de fundare, adica consistent, se afla la o anumita adancime. Aici s-ar putea ca unii sa ma contrazica, eu vorbesc din experienta mea proprie. Ei bine, in acest caz, e mai greu sa te ridici, adica sa-ti construeisti Posted Image un deal suficient de stabil.
Drenul de fundatie, bine facut si bine instalat este sfant.


Nu m-am facut corect inteles, nici vorba sa ii sugerez sa isi faca fundatie pe teren afanat. Ideea era a unei fundatii inalte si ulterior ridicat pamantul in jurul casei astfel incat sa dea impresia ca "sta pe un deal".
Drept e ca roadmaster969 are apa foarte sus, ceea ce aduce batai de cap.

#45
86-APP

86-APP

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,278
  • Înscris: 01.03.2017

View Postcumparator, on 09 mai 2017 - 16:47, said:

.
..Extinderea de retea consta intr-un proiect pentru care ei platesc pana in 100 lei, AC ca si cel pentru constructia casei si ingroparea la 1m sub pamant a unei tevi de plastic cu diametru de cativa cm, care costa pana in 10 lei/ml.
Actele si logistica costa de n ori mai mult decit simpla teava , si de aici costurile ridicate . Asta s-a spus de n ori .
Lemnele deja sint amintire . Se gasesc greu , numai cu acte , deci ajung la pret de " nerentabilitate " .

#46
cumparator

cumparator

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,219
  • Înscris: 11.03.2006

View Post86-APP, on 10 mai 2017 - 20:09, said:

Actele si logistica costa de n ori mai mult decit simpla teava , si de aici costurile ridicate . Asta s-a spus de n ori .

... si niciodata nu m-a impresionat asta.
Eu am gasit o firma autorizata, gata sa faca lucrarea cu 100 lei/ml, cu tot cu acte si cu profitul lor. Puteau sa ma lase sa fac cu ei, dar nu.
Singurul motiv pentru care extinderea costa atat de mult este ca ei sa faca un purcoi de bani.
Crede-ma ca, desi inteleg ca lucrezi in domeniu, daca nu te ocupi cu partea comerciala sau de legislatie, stiu mai multe decat tine. Nu ca mi-am dorit asta.

Edited by cumparator, 10 May 2017 - 20:40.


#47
86-APP

86-APP

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,278
  • Înscris: 01.03.2017

View Postcumparator, on 10 mai 2017 - 20:38, said:

... si niciodata nu m-a impresionat asta.
Eu am gasit o firma autorizata, gata sa faca lucrarea cu 100 lei/ml, cu tot cu acte si cu profitul lor........
Legal , nu puteau . Este exclus .

#48
cumparator

cumparator

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,219
  • Înscris: 11.03.2006
Sigur ca puteau.
Daca vrei, ca sa nu poluam pe aici, mai bine discutam pe topicul de profil, https://forum.softpe...i/page__st__342 si iti explic cum se produce magia.

Ei vor ca noi sa credem ca e o chestie cu totul speciala la care nu ne pricepem, deci normal ca trebuie sa fie foarte scumpa. Daca iei la bani marunti devizul lor, in care sapatura apare cu 100 lei/ml si o tine tot asa, iti dai seama ca e doar hotie.
Cred ca practica asta se extinde si la alti operatori de retea care acum 1-2 ani aveau preturi normale, ceea ce e chiar aiurea. Prin pret normal, ca sa nu crezi ca ma asteptam la 50 lei/ml, inteleg 150 lei/ml (pentru o lucrare pe o strada neasfaltata). Asta ar trebui sa acopere totul.
Initiatorul vorbeste de 200 EUR/ml, eu am primit initial un pret de mai bine de 100 EUR/ml, ceea ce nu e acceptabil.

Edited by cumparator, 10 May 2017 - 21:18.


#49
roadmaster969

roadmaster969

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 849
  • Înscris: 26.10.2009

View PostDIY, on 10 mai 2017 - 18:33, said:

... Odata ce intram in zona solurilor mai mult sau mai putin argiloase se schimba "infasatul" tevii; adica devine geotextil - pietris - teava - pietris - geotextil. Deci un mare carnat din geotextil, cu umplutura de piatra si teava. Grosimea stratului de piatra din lateral si de deasupra trebuie sa fie cam de patru ori diametrul tevii de dren. In cazul meu, 440mm, spre exemplu.

Exact ce intuiam,dar nu eram sigur de configuratie. Asta pe langa fundatie. Fortand nota,ma gandesc la niste santuri de dren,pe acest principiu,ca niste canale de irigatie/ desecare in miniatura,fara sa le colectez intr-o zona anume ,pe care sa le bordez cu plante
Posted Image


View Postdon_King, on 10 mai 2017 - 19:41, said:

Nu m-am facut corect inteles, nici vorba sa ii sugerez sa isi faca fundatie pe teren afanat. Ideea era a unei fundatii inalte si ulterior ridicat pamantul in jurul casei astfel incat sa dea impresia ca "sta pe un deal". Drept e ca roadmaster969 are apa foarte sus, ceea ce aduce batai de cap.

Am "suficiente" batai de cap cu " sistematizarea" si restul... Eu te am inteles perfect si ti dau dreptate,asa gandesc si eu la momentul asta.


View Post86-APP, on 10 mai 2017 - 20:09, said:

Actele si logistica costa de n ori mai mult decit simpla teava , si de aici costurile ridicate . Asta s-a spus de n ori .
Lemnele deja sint amintire . Se gasesc greu , numai cu acte , deci ajung la pret de " nerentabilitate " .

Prima parte de acord in totalitate,traiesc si eu de ceva vreme in tara asta,m-am imunizat la sistem,dar tot mai am cate o reactie " alergica" la abuzuri,incompetenta generalizata si birocratia care ne sufoca constant.
Cu a doua parte,nu prea...
Aici rezonez puternic cu Andrei Lesan. Daca el propavaduieste "izolatia " ,eu sunt mai..taliban...adica vreau mai mult de atat. Daca ai citit inainte ,ai vazut ca vreau o oaresce libertate in a-mi asigura o mai multa independenta alimentara,mancare versus gazon,lemn de foc versus ...altele. Numai dintr-o mica perdea forestiera pe 300ml de gard,in ceva vreme ce i drept sa mi pot asigura o parte din lemne. Anual,din rarirea lor ! Cat exact ,nu stiu acum sa ti spun,dar 2 m3 cred ca scot lejer ,in timp.Sa nu zic mai mult. Daca necesarul va fi de 4-5 m3(din izolatie corespunzatoare a casei) ,iata jumatate ! Sunt calcule grosiere,doar pentru a explica principiul,nu trageti  !Posted Image
Asta vine la pachet iarasi cu un volum de munca,de acord,dar nu e ceva imposibil. Doar o prevad in calcul. Daca ma satur de munca si o sa devina viata mai roz si ieftina ....pun gazon si imi iau un gradinar tanar,sa priveasca nevasta peisajul !Posted Image
Iar eu imi iau un iaht si plec in Grecia...sau mai bine in Thailanda,sa tratez reumatismul...Posted Image
Pana atunci,fug sa trag un dush sa ma trezesc,ne repara maine tanti Firea tevile cu apa la bloc....cu prietenii ei dragi,Radet,Enel, niste oengeuri de treaba care ne ocrotesc portofelul..
Acu, la stiri, zise tot dansa ca face port la Bucuresti,pe Arges vin cu iahtul,m-am scos !
Posted Image

Doamne,
vino Doamne...Posted Image
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/IH3vWOxoU2E?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#50
DIY

DIY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,745
  • Înscris: 29.11.2007
Mi s-a dus cursorul inspre like pana ce am vazut ca ai atasat clipul cu Vali Sterian ... Chiar asa ... sa vezi ce-a mai ramas din oameni  ... :-(

#51
roadmaster969

roadmaster969

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 849
  • Înscris: 26.10.2009
N-am transmis bine inseamna...wrong msg...iertare ! Era vorba de "tara arde ,babele se piaptana",adica ne sunt ingropati copiii in datorii pe viata si noua ne arde de..porturi
Nu mai pun clipul cu cantecul 2,poate ma lipesc de vreun like...
Ma risc oricum,la cantec....imi place !Posted Image
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/MEbaZFG1ntk?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by roadmaster969, 10 May 2017 - 22:08.


#52
cumparator

cumparator

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,219
  • Înscris: 11.03.2006
Pai daca s-au rezolvat toate problemele din oras...
Oricum, e in avantajul tau. Cu iahtu' o iei pe canal inspre Dunare si o tii tot la stanga pana in Thailanda. Posted Image

#53
DIY

DIY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,745
  • Înscris: 29.11.2007

View Postroadmaster969, on 10 mai 2017 - 16:53, said:

[...]
Studiul geo imi da teren bun de fundare undeva la 2m. Arhitectul imi ofera solutia structurala la standardul de 1 , 1,2m ,specific zonarii de inghet. Eu vreau sa ma asigur ca apa nu mi va afecta structura .
Astept un instalator profesionist !  Posted Image  De fapt ,incerc sa inteleg cat mai bine fenomenul pentru o punere in aplicare cat mai buna, practica bat-o vina !
[...]

Nu este domeniul meu, zau. Aici ar trebui sa se poarte o discutie intre geotehnician si structurist ca sa hotarasca ei ce si cum. In cazul meu, dupa studiul geo si N conversatii, au facut sedinta de lucru acolo, la teren, impreuna. Au sapat si niste gropi de testare / inspectie chiar pe viitoarele locatii ale celor doua constructii. Abia dupa aceea, cand mi-au spus ce si cum, am putut si eu interveni cu solutii care tin de cunstintele mele.

Acestea fiind spuse, asa - fara prea sa stiu prea multe despre cazul tau, particular, iti pot spune cum se pregateste terenul de fundare in cazul solului cu panza freatica sus.
Cred ca ai ghicit, deja. Dren de fundatie.

Fundatii clasice, continue, cu sapatura numai unde se va turna beton? Se va face o sapatura perimetrala, in afara amprentei fundatiei (aici este inclulsa si talpa). Distanta dintre amprenta fundatiei si aceasta sapatura ... cat permite terenul, astfel incat nici una dintre sapaturi sa nu colapseze. Sau faci sapatura sprijinita; alti bani, alta distractie.

Aceasta sapatura trebuie sa fie cel putin (!) 0.5m mai jos decat nivelul inferior al talpii. Sapatura trebuie sa aiba panta (deci de la 0.5 m in jos) catre punctul unde vrei drena apa din aceasta sapatura. Cel mai simplu si corect este sa ai o pompa submersibila si sa duci apa aceea ... unde duci tu apa. Aici chiar ca nu stiu ce configuratie si ce posibilitati ai.

Solutia de mai sus ar trebui sa-ti permita sa construiesti fundatia pe uscat.

In exploatare, ramane santul, unde pui teava de dren. In locul tau, as face operatiunea aceasta si as astepta cu placa, sa vad cum se comporta stratul de pamant din caselete fundatiei. Daca asa ceva nu este posibil, atunci incearca sa torni o placa cu o gura de vizitare; maricica.

Daca, sa zicem, drenul perimetral nu-si face treaba asa cum vrei tu, poti repeta figura la interior. Un put mai adanc decat nivelul talpii fundatiei, pompa, etc. Am pus o poza. Nu te speria !! Apa din poza este de la un boiler spart si nu din sol.

Iata si un filmulet care, desi intra in amanunte si solutii constructive care pe tine nu te intereseaza, da niste lamuriri vis-a-vis de migratia apei in elementele fundatiei.
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/kwn0Vjw_ji0?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Attached Files


Edited by DIY, 11 May 2017 - 12:21.


#54
roadmaster969

roadmaster969

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 849
  • Înscris: 26.10.2009
Multumesc foarte mult pentru input,linkul este extrem de interesant . Amanuntele "alea" sunt extrem de pretioase pentru mine,in a intelege fenomenul .Mai ai "bunatati " de genul asta ? Te rog,mai pune link-uri .
Posted Image
Poti sa pui o sectiune a planului tau de fundatii,pe jurnalul tau sau aici,unde te avantajeaza ?

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate