Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
CURS DE BUCATAR
Last Updated: Jul 24 2017 07:23, Started by
Starcraft11
, May 01 2017 22:44
·
0
#19
Posted 02 May 2017 - 19:11
In primul rând...sa definim nițel lucrurile:
1.MasterChef, e concurs de AMATORI. Aka oameni FĂRĂ CURSURI DE BUCATAR! Ii mai învața pe acolo câte ceva chefii, dar nimic la nivel profesional. 2. Dacă targetul tău e sa gătești mai bine pentru uz casnic și îți dorești sa faci un curs de calificare profesională pentru asta...don't. Vei fi extrem de dezamagita. La cursul de bucătari, nu înveți mare lucru dpdv al gătitului, ci înveți chestii utile pentru lucratul in bucătărie de restaurant, unde nu gătești așa cum crezi tu ca se face. Rar un bucatar duce o rețeta de la cap la coada, de exemplu unul face carnea, unul garnitura, unul salata sau sosul. 3. Meserie nu înveți in școala, ci in practica de după și in niște ani de practicare, cum bine s-a spus mai sus. In perioada de practica a școlii, o sa cureți și-o sa toci la legume de îți va veni rău, te vor pune sa faci toate chestiile de baza și dacă ai noroc o sa gătești o omleta și clătite ). Recomandarea mea este sa vânezi workshop-uri pentru amatori. E cel mai Ok pentru tine. Nu exista o școala de bucătari orientata pentru amatori la noi. 4. Dacă totuși îți dorești o școala de bucătari, îți recomand HORECA, sunt mai Ok. Dar vezi ca durează cam 6 luni sa obții diploma aia, iar practica in restaurantele partenere se face pe bune. A...și dacă ești din București, ma ofer sa degust niște chestii gătite de tine, at your choice. Promit feedback obiectiv și onest. |
#22
Posted 18 June 2017 - 15:34
Da.si eu am facut un curs si asa cum s-a spus mai sus dureaza 5-6 luni.2 zile pe sapt.teorie si 3 practica la un local pe care il gasesti dispus sa primeasca ucenici in practica.daca ai noroc sa fi primit de un local unde chiar are cine sa te invete ceva atunci poti sa fi bucuroasa.
|
#23
Posted 23 July 2017 - 21:48
#24
Posted 24 July 2017 - 07:23
si eu am facut la Horeca in 2015, asa, din pasiune si pentru ca aveam timp.
te repartizeaza la bucatarii de hotel 4/5 stele(in general), program de 4 sau 6h/zi, plus o zi pe saptamana de teorie (2-3h - la vremea respectiva - curicula era de bucatarie traditionala romaneasca, pt ca sa fie acreditata de camera de munca, sau cum ii zice). Mie mi-a placut foarte mult, muncesti de te rupi (dpmdv, pt ca nu eram/sunt obisnuita cu tipul asta de efort, plus ca nu mai sunt la prima tinerete... chiar am fost si angajata cateva luni), dar m-am si distrat bine si am cunoscut oameni foarte-foarte misto, de care imi e dor scopul meu a fost sa vad daca imi place si sunt buna de ceva in mediu ala profesional (unde totul difera de ceea ce/cum faci acasa, chiar si cele mai banale chestii, sandwich-urile, de ex), plus sa ma prind de fluxurile din o bucatarie profesionala. Nu aveam de gand sa imi deschid eu vreun business , eram doar curioasa si interesata sunt 20 de saptamani de curs (repet, vorbesc de versiunea de curs din 2015, nu stiu daca s-a mai schimbat intre timp ceva) Edited by irina2014, 24 July 2017 - 07:34. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users