Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
CURS DE BUCATAR
Last Updated: Jul 24 2017 07:23, Started by
Starcraft11
, May 01 2017 22:44
·
0
#1
Posted 01 May 2017 - 22:44
Buna tuturor
Stiti careva un curs de bucatar in tara? (orice oras,nu cont) Dar sa fie un curs ff bun, chiar la nivel de Master-Chef ,recomandari? ceva? Multumesc |
#2
Posted 01 May 2017 - 22:51
eu cred ca poate sa fie cel mai tare curs de bucatari posibil,daca nu faci cativa ani in bucatarie degeaba faci cursul
|
#3
Posted 01 May 2017 - 22:54
#4
Posted 01 May 2017 - 22:56
Ai mai deschis un topic.
Ce diploma ? Daca faci mancare de ii dai pe spate pe aia, nu mai conteaza ce scoala ai si e valabil in orice meserie. Trebuie sa ai si talent si sa iti placa ceea ce faci daca vrei sa fi cel mai bun. |
#6
Posted 02 May 2017 - 01:36
Aveam asa un prieten, el la 35 de ani nu avea serviciu dar o gramada de cursuri facute pe banii lui ma-sa, inclusiv unul de bucatar. Dar intr-adevar stia sa faca cartofi pai cu oua relativ buni.
|
#7
Posted 02 May 2017 - 02:46
#8
Posted 02 May 2017 - 07:24
Masterchef, dacă ştiu bine, nu oferă nimic doar câştigătorului, deci chiar dacă ai participa la un asemenea concurs, şansele să te alegi cu ceva de acolo sunt mici. Experienţa ţi-ar fi de folos, dar numai dacă stai cât de cât în concurs şi pentru asta îţi trebuie cunoştinţe încă dinainte să intri - ai astfel de cunoştinţe ?
Mulţi cred că trebuie doar să îţi placă să găteşti , dar nu este suficient. Ai văzut Masterchef presupun, deci ştii că a găti bine este una, dar a fi rafinat şi a avea cunoştinţe în domeniul culinar ( cunoştinţe tehnice importante ) este ceea ce face diferenţa între un profesionist şi un amator. Şi nu ne referim la Masterchef România, sper, pentru că nu acela este nivelul spre care vrei să tinzi. Masterchef US, Masterchef Australia, minimum. Edited by Surgeoniac, 02 May 2017 - 07:25. |
#9
Posted 02 May 2017 - 09:41
#10
Posted 02 May 2017 - 12:17
Surgeoniac, on 02 mai 2017 - 07:24, said:
Mulţi cred că trebuie doar să îţi placă să găteşti , dar nu este suficient. Nu e suficient dar este NECESAR, d-aia am intrebat-o daca-i place sau doar crede ca o diploma o va face bogata Fane, on 02 mai 2017 - 09:41, said:
vrea sa castige si el (ea) o paine. ce-i asa complicat? e o meserie foarte onorabila si daca esti bun se si castiga binisor. Ma intereseaza motivul: -bani -i-a reprosat sotul ca nu stie sa gateasca -o atrag restaurantele etc Pentru ca asa cum a inceput mie imi arata ca nu a mai facut-o pana acum si crede ca cu o scoala si o diploma "a pus-o" Asta ar inseamna pierdere de vreme si bani |
|
#11
Posted 02 May 2017 - 13:50
Tsunnnami, on 02 mai 2017 - 12:17, said:
Nu e suficient dar este NECESAR, d-aia am intrebat-o daca-i place sau doar crede ca o diploma o va face bogata Ma intereseaza motivul: -bani -i-a reprosat sotul ca nu stie sa gateasca -o atrag restaurantele etc Pentru ca asa cum a inceput mie imi arata ca nu a mai facut-o pana acum si crede ca cu o scoala si o diploma "a pus-o" Asta ar inseamna pierdere de vreme si bani Nicidecum la nivel de MasterChef ,dar as vrea sa invat mai mult si nu de la oricine,sincer... As face-o pt mine in primul rand, vreau sa dobandesc cat mai multe cunostinte si experienta in acest domeniu si consider ca ajuta ff mult acest lucru , mai ales pt o femeie Fane, on 02 mai 2017 - 09:41, said:
vrea sa castige si el (ea) o paine. ce-i asa complicat? e o meserie foarte onorabila si daca esti bun se si castiga binisor. |
#12
Posted 02 May 2017 - 14:08
Uite, vezi, aici nu-mi mai place de tine.
CURAJ! Cum adica: “Nicidecum la nivel de MasterChef” Ori iti place ori nu? De ce sa nu depasesti nivelul ala? Masterchef sunt supra oameni? Cunosc unu care a ajuns in etapele superioare. A lucrat la CFR apoi ca taran, in agricultura. Daca nu e un hobby suficient de atractiv, nu iti pierde timpul. Invata intai sa tai ceapa si varza cat mai subtire Apoi fa inventarul degetelor. Daca sunt tot 10, esti buna. Ia filmele Masterchef si pune-l pe Gica sa-ti dea note. Nu te uita la sfarsitul episodului decat dupa ce ai realizat cerintele. Sunt f. multe youtubes cu mii de retete. TINTESTE SUS, nu-ti fie frica. Romania duce lipsa de seriozitate. Daca esti serioasa iti vei putea face o cariera tare din asta. Poti face si cursuri, dar, dupa ce ai incercat ce ti-am scris eu aici. Sa stii ca si pe mina ma atrage, dar nu latura bucatarului, si n-am nimic in comun in cariera mea de azi (specialist in auto in Detroit) cu arta culinara. Eu ma uit la asta ca la un biznis Succes |
#13
Posted 02 May 2017 - 15:37
Tsunnnami, on 02 mai 2017 - 14:08, said:
Uite, vezi, aici nu-mi mai place de tine. CURAJ! Cum adica: “Nicidecum la nivel de MasterChef” Ori iti place ori nu? De ce sa nu depasesti nivelul ala? Masterchef sunt supra oameni? Cunosc unu care a ajuns in etapele superioare. A lucrat la CFR apoi ca taran, in agricultura. Daca nu e un hobby suficient de atractiv, nu iti pierde timpul. Invata intai sa tai ceapa si varza cat mai subtire Apoi fa inventarul degetelor. Daca sunt tot 10, esti buna. Ia filmele Masterchef si pune-l pe Gica sa-ti dea note. Nu te uita la sfarsitul episodului decat dupa ce ai realizat cerintele. Sunt f. multe youtubes cu mii de retete. TINTESTE SUS, nu-ti fie frica. Romania duce lipsa de seriozitate. Daca esti serioasa iti vei putea face o cariera tare din asta. Poti face si cursuri, dar, dupa ce ai incercat ce ti-am scris eu aici. Sa stii ca si pe mina ma atrage, dar nu latura bucatarului, si n-am nimic in comun in cariera mea de azi (specialist in auto in Detroit) cu arta culinara. Eu ma uit la asta ca la un biznis Succes |
#14
Posted 02 May 2017 - 15:54
Starcraft11, on 02 mai 2017 - 15:37, said:
Ai inteles gresit Tsunami : Nicidecum la nivel de MasterChef, cand am zis ma refeream la momentul actual... Nicidecum nu gatesc la nivel de MASTERCHEF, cel putin nu inca , dar imi doresc,iti dai seama Toate persoanele ( ok, majoritatea ) care au ajuns pe culmile succesului în ceea ce fac sunt persoane care au o atitudine grandioasă. Asta nu înseamnă că nu sunt cu piciorele pe pământ, dar ţintesc foarte sus şi cred cu tărie că pot ajunge acolo, de aia şi ajung A fi realist este una, dar a fi limitat este alta. Tu conştientizezi că la ora actuală eşti la un anumit nivel - acesta este realism - , dar planurile pe care le ai pe viitor pot fi limitate dacă porneşti cu idei de genul " Ah, nu vreau nu ştiu ce, vreau doar să gătesc şi eu ceva, cât-de-cât, măcar la un nivel bunicel, etc. etc. " - Nu ! Porneşte cu atitudinea că vei face o mâncare fabuloasă, ceva pentru care oamenii să saliveze ori de câte ori se gândesc la ea, ceva pentru care să fie dispuşi să plătească cât mai mulţi, pentru că văd şi simt valoarea în ceea ce faci, şi nu în ultimul rând, există şi acea pasiune faţă de ritualul gătitului ( asta am auzit-o de la toţi bucătarii, că între dimineaţă şi seară este foarte important să fie absorbiţi de acest ritual, să le facă plăcere serviciul în sine, că oricum acolo petrec 90% din timp ). |
#15
Posted 02 May 2017 - 16:39
Surgeoniac, on 02 mai 2017 - 15:54, said:
Dacă îţi doreşti, atunci termină cu atitudinea modestă Toate persoanele ( ok, majoritatea ) care au ajuns pe culmile succesului în ceea ce fac sunt persoane care au o atitudine grandioasă. Asta nu înseamnă că nu sunt cu piciorele pe pământ, dar ţintesc foarte sus şi cred cu tărie că pot ajunge acolo, de aia şi ajung A fi realist este una, dar a fi limitat este alta. Tu conştientizezi că la ora actuală eşti la un anumit nivel - acesta este realism - , dar planurile pe care le ai pe viitor pot fi limitate dacă porneşti cu idei de genul " Ah, nu vreau nu ştiu ce, vreau doar să gătesc şi eu ceva, cât-de-cât, măcar la un nivel bunicel, etc. etc. " - Nu ! Porneşte cu atitudinea că vei face o mâncare fabuloasă, ceva pentru care oamenii să saliveze ori de câte ori se gândesc la ea, ceva pentru care să fie dispuşi să plătească cât mai mulţi, pentru că văd şi simt valoarea în ceea ce faci, şi nu în ultimul rând, există şi acea pasiune faţă de ritualul gătitului ( asta am auzit-o de la toţi bucătarii, că între dimineaţă şi seară este foarte important să fie absorbiţi de acest ritual, să le facă plăcere serviciul în sine, că oricum acolo petrec 90% din timp ). Nu am niciun fel de sprijin din partea familiei,si din partea nimanui inafara de iubitul meu (care ma sprijina doar moral) ,nici nu ma gandesc sa accept un altfel de sprijin daca intelegeti ce zic, sunt o persoana mai solitara de fel si de aceea probabil am aceasta atitudine modesta , mi-e greu sa tintesc sus cand nu am niciun sprijin , si ma multumesc cu orice , oricum o fi eu o sa incerc sa schimb aceasta atitudine si sa iau in considerare si sfaturile /parerile voastre Va multumesc mult :*O zi faina sa aveti |
|
#16
Posted 02 May 2017 - 17:36
sebastiansebi, on 01 mai 2017 - 22:58, said:
http://www.cfpdr.eu/...uLZ0aAsRe8P8HAQ gasesti aici Edited by lulutza, 02 May 2017 - 17:37. |
#17
Posted 02 May 2017 - 18:16
Starcraft11, on 02 mai 2017 - 16:39, said:
Ai mare dreptate,stiu Nu am niciun fel de sprijin din partea familiei,si din partea nimanui inafara de iubitul meu (care ma sprijina doar moral) ,nici nu ma gandesc sa accept un altfel de sprijin daca intelegeti ce zic, sunt o persoana mai solitara de fel si de aceea probabil am aceasta atitudine modesta , mi-e greu sa tintesc sus cand nu am niciun sprijin , si ma multumesc cu orice , oricum o fi eu o sa incerc sa schimb aceasta atitudine si sa iau in considerare si sfaturile /parerile voastre Va multumesc mult :*O zi faina sa aveti Love, luzerii se multumesc cu orice Daca nimeni nu are incredere in tine (pe armasarul ala nu-l pune la socoteala, e in interesul lui sa faci o pasiune din gatit, ), cu atat mai mult victoria ta va fi mai "gustoasa" Ia pasinuea si hraneste-o. lulutza, on 02 mai 2017 - 17:36, said:
o fi ceva de capul cursului, sau doar bani aruncati? nu de alta dar parca n-as da 700 de lei si sa ma trezesc ca te invata sa faci salate si carne la gratar. as vrea sa fac un curs de bucatar, ma gandesc ca daca lumea mai baga o portie din mancarea pe care o prepar, chiar si atunci cand deja au burta plina si nu mai pot...) o fi de bine. E internetul plin. Nu dati banii aiurea. |
#18
Posted 02 May 2017 - 18:45
Mda, cunosc şi eu astfel de persoane care "se mulţumesc cu orice", şi aşa cum ai amintit şi tu că eşti, majoritatea sunt cei fără suport.
Dar nu te lăsa intimidată ! Sunt multe persoane care au mult suport şi totuşi nu fructifică acest lucru, pentru că îi suflă toţi în c*r şi ei nu se ambiţionează. Pe de altă parte, există şi multe persoane la fel ca şi tine, care nu au mult suport, şi totuşi pornesc cu atitudinea curajoasă şi fermă, iar din nişte resurse minime pot construi un imperiu. Din domeniul culinar îmi vine în minte Gordon Ramsay, care chiar a construit un imperiu şi n-a pornit din puf, iar maestrul lui, Marco Pierre White a fost un tip şi mai dur, care a avut nişte începuturi extrem de modeste şi dure, dar atunci când a fost întrebat care este motivaţia lui, el însuşi a spus că : profitul - el atunci când vede profitul muncii lui nici nu mai are nevoie de altceva, pentru că asta este tot ceea ce are. Câteodată este bine să nu ai multe de la început - de fapt, aş zice că este cheia creativităţii şi a ambiţiei. Când porneşti cu puţin, nu eşti distras : te concentrezi 100% pe ţelul tău, pentru că altceva nu prea ai. Dar acest lucru este un avantaj ! Cu multe resurse, vin şi multe distrageri. Evident că ai nevoie de un anumit nivel de resurse ca să porneşti, dar dacă te concentrezi şi te gândeşti bine la ce vrei să faci, sigur vei obţine aceste resurse şi îţi vei clădi cariera în acest domeniu. Atitudinea este baza. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users