Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...

Sfat achizitie sistem audio pentr...

tavan fals rigips
 Ce preferați: produse mai scumpe ...

Demagnetizare (minimala) ori ba?

Cum pot sa vad pe un proiector pr...

Joc Drone
 Dropshipping

Sfat achizitie AC Gree Fairy vs P...

MONITOR LG fara sonor !

Batalia pentru Bucuresti - ND, Fi...
 Identificare font

problema ping in jocuri online

Problema calculator

Samsung Galaxy A35
 

Mareșalul Ion Antonescu

- - - - -
  • Please log in to reply
3036 replies to this topic

Poll: Ion Antonescu- criminal sau erou?!? (1223 member(s) have cast votes)

Ion Antonescu- criminal sau erou?!?

  1. Ion Antonescu-criminal de razboi. (169 votes [13.73%])

    Percentage of vote: 13.73%

  2. Ion Antonescu-un adevarat erou al Romaniei. (622 votes [50.53%])

    Percentage of vote: 50.53%

  3. Ion Antonescu-victima a circumstantelor istorice. (370 votes [30.06%])

    Percentage of vote: 30.06%

  4. Nu stiu. (70 votes [5.69%])

    Percentage of vote: 5.69%

Vote Guests cannot vote

#37
rakoczy

rakoczy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,395
  • Înscris: 11.03.2005

View Postrakoczy, on Feb 13 2006, 10:15, said:

Ordonanta 31/2003.    
Potrivit acestuia, propaganda in public pentru persoanele vinovate de savirsirea de infractiuni contra pacii si omenirii, a criminalilor de razboi, etc. se pedepseste cu inchisoare de la sase luni la cinci ani si interzicerea unor drepturi, daca sint faptuite de persoane fizice. Daca sint savirsite de o persoana juridica, acesteia i se va da o amenda contraventionala intre 25 si 250 de milioane de lei.
Ion Antonescu este criminal de razboi, sentinta este definitiva. Asa ca..... :naughty:
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Later:
Numai o mica completare:
@IAta ce spunea chiar Antonescu pe 6.11.1941 la sedinta de Consiliu de Ministrii:
"[..]In ceea ce priveste pe evrei, am luat masura radicala ca sa-i scot definitiv si total din aceste regiuni. Masura este in curs. Mai am in Basarabia aproximativ 10 000 de evrei care in cateva zile vor fi trecuti peste Nistru, iar daca circumstantele vor permite vor fi trecuti dincolo de Urali".

Iata ce se intampla la Cernauti (dintr-un ordin al MArelui Stat Major din 4.11.1941)
"Catre Comenduirea Pietei Cernauti

In conformitate cu ordinul dlui Maresal Antonescu, totii evreii din Bucovina sa fie trimisi in 10 zile la est de Nistru. Raportati pana maine la ora 20 de executare.

D.O.
Lt.Col (ss) R. Dinulescu"

Iata si o statistica:

"Evrei impuscati in Transnistria Faza Ia 1941:
- evacuati din Basarabia si partial din Bucovina din ghetto-uri pana la Tiraspol si din Tiraspol peste Grebenic - Catargii spre Berezovca cca -> 45 000 oameni

- in comuna Bogdanovca Judetul Golta -> 48 000 oameni

- in comuna Dumanovca -> 14 000 oameni

- in comuna Ahmecetca -> 14 000 oameni

- in comuna Mostovoi Judetul Berezovca -> 39 600 oameni

Evacuati din Nicolaev, Herson si Odesa prin etape (marsuri) si prin trenuri si executati de SS si partial de jandarmi -> 150 000 oameni (inclusiv in coloniile germane Reichstat, Lichterfeld din raionul Mostovoi)

- La Odesa arsi de vii in baraci -> 10000 oameni

- La Odesa spanzurati drept represali dupa explozia din cladirea comandamentului german -> 25 000 oameni

Tigani evacuati in comuna Covaleovca din raionul Mostovoi Judetul Berezovca -> 26 000 oameni

- Ridicati si impuscati de SS in gara Trihatca -> 11 500 de oameni

- Morti de tifos -> 7 000 oameni

- Intorsi in tara -> 1 500 oameni "
----------------------------------------------------------
Mai trebuie si alte date? mai sunt sute si sute de acte, documente...

Sa reiau:

"In Romania deportarea se facea pe timpul cind tara nu era ocupata de nazisti , Antonescu (criminal de razboi) a data ordinul si jandarmeria, respectiv armata romana a facut macelul" - Pozitia oficiala a Romaniei.
------------------------------------------------------------------------------
13/11/2003
@CHISINAUL CERE SCHIMBAREA MANUALELOR DE ISTORIE DIN ROMANIA
Clasat in: Cealalta Romanie— @ 9:12 am
  

Seful Comisiei pentru relatii externe din Parlamentul moldovean, Andrei Neguta, a depus o interpelare la Comitetul de Ministri al Consiliului Europei prin care a cerut acestui organism sa intervina pe linga Romania pentru schimbarea manualelor de istorie din scoli si din universitati. Potrivit lui Neguta, prin intermediul acestei discipline, Romania incearca sa reabiliteze crimele din cel de-al doilea razboi mondial si Holocaustul.

“Pina in aceasta vara, conducerea Romaniei a negat participarea tarii la procesul exterminarii in masa a evreilor, din timpul celui de-al doilea razboi mondial (in timpul celor 1213 zile cit Moldova s-a aflat sub ocupatia Romaniei, un evreu era ucis la aproape fiecare doua minute)”, se arata in interpelare. “Maresalul Ion Antonescu, criminal de razboi, este considerat erou national. O astfel de manipulare a istoriei, o astfel de pozitie oficiala contribuie la perpetuarea spiritului nationalist, antisemit si xenofob in societatea romaneasca, un spirit care vine in contradictie flagranta cu valorile Europei moderne”, scrie deputatul comunist Andrei Neguta.
In incheierea interpelarii, Neguta il intreaba pe presedintele Comitetului de Ministri, functie detinuta in prezent de ministrul moldovean de externe, Nicolae Dudau, ce masuri va lua acest organism pentru a asista guvernul roman in modernizarea istoriei predate in scoli si universitati.

Mediafax
--------------
Interesant..... :naughty:
----------------
Parerea romanilor pe alte forumuri ( nu spun care ca nu este permis)... mda...

Ion Antonescu a fost un erou al poporului roman..............................29% (56 votes)
Ion Antonescu a fost un criminal de razboi si un lider dezastruos........40% (77 votes)
Ion Antonescu a fost  o victima a circumstantelor istorice..................25% (48 votes)
Nu stiu............................................................................
..............5% (10 votes)
Total votes: 191

Edited by rakoczy, 13 February 2006 - 13:37.


#38
rakoczy

rakoczy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,395
  • Înscris: 11.03.2005
Pozitia oficiala a Presedintiei Romaniei:
@      Un procent semnificativ al comunității evreiești din România a fost distrus în perioada celui de-al doilea război mondial. Deportarea și uciderea sistematică au fost aplicate evreilor din Basarabia, Bucovina și județul Dorohoi. Transnistria, partea din Ucraina ocupată aflată sub administrație românească, a fost folosită ca un imens spațiu pentru uciderea evreilor.
      Comisia concluzionează, împreună cu marea majoritate a cercetătorilor de bună credință ai acestui domeniu, că autoritățile române poartă responabilitatea principală, atât pentru planificarea cât și pentru aplicarea Holocaustului. Aceasta include deportarea și exterminarea sistematică a majorității evreilor din Basarabia și Bucovina, precum și a unor evrei din alte zone ale României, în Transnistria; omorârea în masă a evreilor români și a celor locali în Transnistria; execuțiile masive ale evreilor din timpul pogromului de la Iași; discriminarea și degradarea sistematică aplicată tuturor evreilor români în timpul administrației antonesciene – inclusiv exproprierea bunurilor, concedierea de la locurile de muncă, evacuarea forțată din zonele rurale și concentrarea în capitalele de județ și în lagăre și utilizarea masivă a bărbaților de origine evreiască drept mână de lucru forțată sub aceeași administrație. Evreii au fost supuși degradării pentru simplul motiv că erau evrei, au pierdut protecția statului și au devenit victimele lui. O parte a populației Rroma din România a fost de asemenea supusă deportării si morții în Transnistria.
      
      Numărul victimelor
      Numărul evreilor români și al evreilor din teritoriile aflate sub administrație românească uciși în timpul Holocaustului nu a putut fi stabilit cu precizie absolută. Totuși, Comisia concluzionează că între 280.000 și 380.000 de evrei români și ucrainieni au fost omorâți sau au murit în timpul Holocaustului în România și în teritoriile aflate sub controlul său.  Referindu-se la România, Raul Hilberg a concluzionat că nici o țară, în afara Germaniei, nu s-a implicat în masacrarea evreilor la o asemenea scară.”
      Conștientă de responsabilitatea enormă care i-a fost încredințată, Comisia a decis să nu citeze o unică cifră concluzivă privind numărul evreilor uciși în România și în teritoriile aflate sub controlul său. În schimb, Comisia a ales să definească două limite între care se plasează această cifră, așa cum reiese din cercetările contemporane. Cercetări viitoare vor stabili, să sperăm, numărul exact al victimelor, deși s-ar putea să nu ajungem niciodată la imaginea completă statistică a carnagiului uman cauzat de Holocaustul din România.
     Între 45.000 și 60.000 de evrei au fost omorâți în Basarabia și Bucovina de către trupele germane și române în 1941. Între 105.000 și 120.000 de evrei români deportați au murit ca rezultat al expulzărilor în Transnistria. În regiunea Transnistriei, între 115.000 și 180.000 de evrei locali au fost lichidați (în special în Odessa și în districtele Golta și Berezovka). Cel puțin 15.000 de evrei din Regat au fost uciși în pogromul de la Iași și ca urmare a altor măsuri anti-evreiești.
      Au murit de asemenea o mare parte dintre rromii deportați. Din cei 25.000 de rromi (jumătate din ei copii) trimiși în Transnistria, aproximativ 11.000 au pierit. Comunități rrome nomade vechi de secole au dispărut pentru totdeauna.
      
      Evoluția distrugerii
      Istoria exterminării evreilor români din perioada celui de-al doilea război mondial este plină de paradoxuri. În anii 1920 și 1930, propaganda antisemită, instigarea și violențele de stradă ale Gărzii de Fier au otrăvit atmosfera politică și au trezit animozitatea românilor împotriva populației evreiești a țării. În perioada cât s-a aflat la guvernare, de la mijlocul anului 1940 și până în ianuarie 1941, Garda a fost vârful de lance al aplicării unor legi și decrete antisemite care au adus daune imense evreilor și au pavat drumul pentru distrugerea lor prin înjosire și privarea de drepturi, proprietăți, demnitate și, mai ales, de mijloacele organizaționale și materiale pentru a se apăra. Victimele pogromurilor legionare din ianuarie 1941 au fost puține comparativ cu numărul celor care au pierit ulterior de mâna guvernului, armatei și jandarmeriei române. Deși Garda de Fier propovăduia acțiunea violentă împotriva evreilor, și este adesea învinovățită pentru Holocaustul din România, și deși mulți foști membri ai Gărzii de Fier și mulți simpatizanți ai săi au luat parte la politica sistematică de deportare forțată și ucidere a evreilor care a început în 1941, Garda de Fier fusese interzisă ca organizație la momentul când au avut loc majoritatea crimelor, iar conducerea ei (majoritatea fugiți în Germania nazistă sub protecția SS) nu a jucat nici un rol în guvernarea țării. Responsabilitatea directă pentru Holocaustul din România aparține exclusiv statului român condus de Antonescu.
      Precum în Ungaria, în 1941, și Bulgaria, în 1942, și în România discriminarea antievreiască a avut o dominantă geografică. Evreii au fost omorâți – mai întâi și mai ales – în teritoriile disputate care au fost ulterior anexate acestor țări. În România, au fost deportați și omorâți evrei din Bucovina și Basarabia, teritorii care au fost pierdute și ulterior recucerite de la URSS, în timp ce, paradoxal, în București, chiar și în momentele de maximă disperare, continua un dialog straniu între oficialii români și liderii comunității evreiești pentru salvarea lor. Declarați inamici ai națiunii române împreună cu neamurile lor de către o teribilă propagandă oficială, acești lideri au demonstrat capacitatea lor de a menține deschise canale de comunicare cu oficialii români.
      Autoritățile si birocrația româna care împărtășeau interesul german de a lichida evreii, și-au coordonat acțiunile cu Germania cu dificultate și numai pentru perioade scurte de timp. Divergențele privind aspectele de abordare, planificare și metodologie au condus la reacții negative din partea germanilor, foarte frecvent fiind învinuite tehnicile“ ineficiente ale pogromurilor din România, natura improvizată a ???marșurilor morții“, graba oficialilor români de a trimite lungi coloane de deportați peste Nistru, în 1941, și peste Bug, în 1942, precum și faptul că românii au acționat foarte frecvent fără un plan clar în legătură cu ce aveau să facă cu evreii odată ajunși la destinație, sau chiar se așteptau ca germani să le rezolve problemele. În plus, la începutlui anului 1943, politica românească fost influențată de Realpolitik. Presiunea germană pentru predarea evreilor din Vechiul Regat a produs un efect contrar: nici o putere străina nu le putea dicta naționaliștilor români ce să facă cu evreii lor.
      În vara lui 1942, regimul Antonescu a acceptat în scris să-i deporteze pe evreii din Regat și sudul Transilvaniei în lagărul nazist de la Belzec, din Polonia, și plănuia noi deportări în Transnistria. Totuși, doar câteva luni mai târziu, aceiași oficiali români rezistau presiunii germane de a deporta evreii din țară în lagărele morții din Polonia. Inițial, România a aprobat si deportarea de către nemți a evreilor români aflați în Germania și în teritoriile ocupate de germani. Rezultatul a fost moartea a circa 5.000 de cetățeni români. În momentul în care evoluția schimbătoare a războiului a influențat gândirea celor de la București, mii de evrei români care trăiau în străinătate au avut șansa să supraviețuiască mulțumită reînnoitei protecții diplomatice românești. Deși evreii români au fost deportați în masă în Transnistria, mii dintre ei au fost ulterior repatriați (chiar dacă în mod selectiv). În mod ironic, cu cât sistemul de concentrare german își dezvolta potențialul terifiant, cu atât numărul de omoruri comise de români descreștea, la fel ca și hotărârea lor de a aplica legislația antisemită din țară. Aceste contradicții explică în mare măsură supraviețuirea unei mari părți din evreii aflați sub autoritate românească.
      
      Tratamentul aplicat evreilor din Basarabia, Bucovina și Transnistria a determinat o serie de intervenții interne și externe, care au influențat decizia lui Ion Antonescu de a anula planurile de deportare din Moldova, Muntenia și sudul Transilvaniei. Diplomații elvețieni au încercat să intervină. Întrebarea dacă Nunțiul Papal a intervenit în favoarea evreilor rămâne neelucidată și merită să fie cercetată în continuare. Comitetul American pentru Refugiați de Război, înființat în ianuarie 1944, s-a implicat în salvarea orfanilor din Transnistria. Reprezentanții Crucii Roșii Internaționale au vizitat unele ghetouri din Transnistria în decembrie 1943 și s-au implicat în salvarea orfanilor din această zonă. Agenția Evreiască, Congresul Mondial Evreiesc și Comitetul de Urgență Evreiesc din Statele Unite au adresat un apel guvernului român pentru a opri persecutarea evreilor. În cadrul negocierilor cu Radu Lecca de la sfârșitul lui 1942, Agenția Evreiască a propus ca evreii care supraviețuiseră în Transnistria să fie întâi transferați în România și apoi să li se acorde persmisiunea să plece. S-a luat în considerare un plan de răscumpărare ca posibilitate pentru a convinge guvernul român să-și schimbe politica, sau măcar pentru a se câștiga timp. Pe de altă parte, diverși politicieni români, fie de factură liberală, fie, pur și simplu, oameni integri, precum și personalități publice au intervenit ocazional în favoarea evreilor și a rromilor.

      România sub Antonescu a fost un stat totalitar și dictatorial, iar ordinele lui Antonescu au putut condamna la moarte evreii din Basarabia și Bucovina, tot așa cum au putut permite supraviețuirea multor evrei din Moldova și Muntenia. Întregul aparat de represiune militar și juridic a fost mobilizat împotriva evreilor în perioada primei jumătăți a războiului. Propaganda oficială a prezentat cu succes evreii ca fiind cel mai important inamic intern, ca agenți ai Londrei sau ai Moscovei, și ca principala cauză a dificultăților economice ale României. Acceptarea acestor minciuni a cântărit mai mult decât teama, în explicarea lipsei protestului.
      Politicile anti-evreiești ale regimului Antonescu își trăgeau seva dintr-o lungă istorie de antisemitism în rândul elitelor politice și intelectuale românești. Ele combinau de asemenea ideologia Gărzii de Fier fasciste și pe cea a Partidului Național Creștin obsedat de antisemitism. Propaganda fundamentală a celor două partide și-a găsit loc în politica lui Antonescu. Mulți funcționari publici de la nivelul mediu al administrației erau foști membri ai Partidului Național Creștin. Legislația antisemită a regimului era tipic fascistă, iar câteodată se inspira direct din legile rasiste naziste, deși primele legi antisemite românești fuseseră deja emise de guvernul Partidului Național Creștin în decembrie 1937, înainte de alianța cu Germania.
      Ideea emigrării forțate și-a găsit un sprijin larg în rândul antisemiților fasciști și non-fasciști din multe țări europene din perioada interbelică. Naziștii promovasera o astfel de soluție înainte de 1939. În România, Legiunea Arhanghelului Mihail și Partidul Național Creștin au propulsat această doctrină pe care Antonescu a îmbrățișat-o din toată inima. Unii istorici români au argumentat că emigrația forțată a fost obiectivul programului regimului, însă principalele instrumente folosite de Antonescu și regimul său în planul lor de a-i elimina pe evreii din România au fost execuțiile, deportările, munca forțată și înfometarea.
      Dacă politicile și practicile antisemite ale regimului Antonescu erau inspirate de ură, comportamentul funcționarilor era ghidat, în cea mai mare parte, de aspecte pragmatice mărunte, ceea ce ducea, câteodată, la acțiuni întârziate cu iz oportunist. Poate ca Raul Hilberg a descris cel mai bine esența situației atunci când a scris:
      
      Oportunismul a fost practicat în România nu numai la nivel național ci și în relațiile personale... Goana după câștig personal era atât de mare în România încât a făcut posibil ca mulți evrei să-și cumpere salvarea în fața persecuției... Examinând aparatul birocratic, cercetătorul rămâne cu impresia unei mașinării imprecise care nu răspundea adecvat la comenzi ci acționa în manieră imprevizibilă, uneori dușmănos, alteori în contradicție cu ea însăși. Această acțiune zmucită, neplanificată și inegală, sporadică și haotică, era rezultatul unui oportunism amestecat cu un caracter distrugător, o letargie periodic întreruptă de izbucniri violente. Rezultatul acestei combinații a fost o serie de acțiuni anti-evreiești cu adevărat unice.
      
      
      Apelurile interne și externe, neînțelegerile în relațiile cu Germania, dar mai ales conștientizarea timpurie a lui Mihai Antonescu că razboiul de pe frontul de Est ar putea fi pierdut au împiedicat punerea în aplicare a planurilor de exterminare. În toamna anului 1942, se declanșează o a doua fază în politica românească. Ion Antonescu rămânea un antisemit violent (de fapt, în februarie 1944 și-a exprimat regretul că nu-i deportase pe toți evreii), dar, în timp ce războiul continua, criteriile pragmatice și oportuniste au devenit din ce în ce mai dominante în procesul decizional din România.
      Atunci când România s-a aliat cu Germania nazistă în războiul împotriva poporului evreu, regimul Antonescu a pornit de la ideologiile antisemite și fasciste românești pre-naziste pentru a iniția și implementa Holocaustul în România.
     În vederea degradării și distrugerii evreilor aflați sub administrația sa, statul român a utilizat armata, jandarmi, polițiști, funcționari publici, jurnaliști, scriitori, studenți, primari, instituții publice și private, precum și companii industriale și comerciale. Ordinele au fost emise la Bucuresti, nu la Berlin.
      Atunci când guvernul Antonescu a decis să stopeze exterminarea evreilor, exterminarea a încetat. Schimbarea în politica față de evrei a început în octombrie 1942, înainte de eșecul de la Stalingrad, iar deportările s-au încheiat definitiv în martie-aprilie 1943. Au urmat discuțiile despre repatrierea evreilor deportați. Rezultatul acestei schimbări a fost supraviețuirea a aproximativ 340.000 de evrei români.
      Dintre toți aliații Germaniei naziste, România poartă responsabilitatea pentru cea mai mare contribuție la exterminarea evreilor, în afara Germaniei însăși. Omorurile săvârșite în Iași, Odessa, Bogdanovka, Domanevka și Peciora sunt printre cele mai hidoase crime comise împotriva evreilor în timpul Holocaustului. Romania a comis un genocid împotriva evreilor. Supraviețuirea unor evrei în anumite părți ale țării nu schimbă această realitate.
      În lumina faptelor rezumate în acest raport al Comisiei eforturile de a reabilita pe cei care au înfăptuit aceste crime sunt cu atât mai aberante și mai îngijorătoare. Nicăieri în Europa un criminal în masă ca Ion Antonescu, aliatul fidel al lui Hitler până în ultima clipă, nu a fost vreodată onorat public ca erou național.      
Istoriografia oficială comunistă a încercat adesea să dilueze sau să nege pur și simplu responsabilitatea pentru asasinarea evreilor, aruncând întreaga vină asupra germanilor și elementelor declasate din societatea românească. În România post-comunistă, elitele politice și culturale preferă adesea să ignore și uneori să încurajeze propaganda pro-Antonescu, ceea ce a deschis ușa negării explicite a Holocaustului și reabilitării unor criminali de război condamnați. Puține voci s-au ridicat public împotriva acestui curent dominant.
--------------------------
Acesta a fost Criminalul Ion Antonescu.
Orice incercare de reabilitare intra sub incidenta Ordonantei 31/2003

#39
Camus

Camus

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 169
  • Înscris: 18.04.2004

View Postrakoczy, on Feb 13 2006, 13:33, said:

...
in timpul celor 1213 zile cit Moldova s-a aflat sub ocupatia Romaniei, un evreu era ucis la aproape fiecare doua minute, Maresalul Ion Antonescu, criminal de razboi, este considerat erou national. O astfel de manipulare a istoriei, o astfel de pozitie oficiala contribuie la perpetuarea spiritului nationalist, antisemit si xenofob in societatea romaneasca, un spirit care vine in contradictie flagranta cu valorile Europei moderne”, scrie deputatul comunist Andrei Neguta.
...
Oficial este un criminal de razboi...
...
Istoria si Justitia l-au judecat.
...

Ai luat-o pe palinca de dimineata...

- dai citate comuniste !
- m-as abtine sa zic Moldova, e Basarabia, Moldova e actuala Moldova din retitoriul intern + Basarabia ocupata de bolsevici + Bucovina de nord ocupata si aia;
- Basarabia nu era ocupata de romani ci era in starea ei normala, intre granitele statului roman, ca-ti place sau nu, cel mult poti sa folosesti termenul Basarabia eliberata nu ocupata;
- dupa calculele comuniste 1231 (zile) x 24 (ore) x 60 (minute) / 2 (un mort la fiecate 2 minute) = 882320 ...! (cam mult, nu crezi ? de unde atitia evrei, probabil ca mai importau din alte tari, ii aduceau in Basarabia si acolo ii casapeau si tineau liste la zi, citi au hacuit, asa-i ?...)

Tot n-ai raspuns la intrebare, criminal de razboi il consideri si pe Wass Albert ? Si ala a fost judecat si condamnat de justitie !  :naughty:

#40
rakoczy

rakoczy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,395
  • Înscris: 11.03.2005

View PostCamus, on Feb 13 2006, 13:54, said:

Tot n-ai raspuns la intrebare, criminal de razboi il consideri si pe Wass Albert ? Si ala a fost judecat si condamnat de justitie !  :naughty:

Albert Wass de Czege a fost declarat criminal de razboi pentru instigarea la crima a patru oameni - doi români și două evreice - la Sucutard, județul Cluj, și a 11 oameni ( romani, evrei si doi maghiari) la Mureșenii de Câmpie, ( total 16 persoane)  si condamnat la moarte in 1946 de Tribunalul Popular din Cluj, scapind de executarea sentintei intrucit a fugit din Romania.
Procesul sau a fost instrumentat de un Tribunal al Poporului, instanta comunista infiintata ne-costitutional, pe baza unor marturii cel putin "dubioase".
Dar chiar si de ar fi adevarat instigarea la uciderea a 16 persoane este cu totul altceva decat ce a facut Ion Antonescu care a ordonat in calitate de Sef al Statului exterminarea a sute de mii de evrei, tigani, rusi.

---------------
Propun moderatorilor inchiderea threadului. Este prilej de propaganda si cult al  criminalului Ion Antonescu, iar aceste fapte intra sub incidenta legii penale.
Acestea sunt faptele, oficial:

http://forum.softped...dpost&p=1252811

Edited by rakoczy, 13 February 2006 - 14:09.


#41
Camus

Camus

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 169
  • Înscris: 18.04.2004

View Postrakoczy, on Feb 13 2006, 14:06, said:

Albert Wass de Czege a fost declarat criminal de razboi pentru instigarea la crima a patru oameni - doi români și două evreice - la Sucutard, județul Cluj, și a 11 oameni ( romani, evrei si doi maghiari) la Mureșenii de Câmpie, ( total 16 persoane)  si condamnat la moarte in 1946 de Tribunalul Popular din Cluj, scapind de executarea sentintei intrucit a fugit din Romania.
Procesul sau a fost instrumentat de un Tribunal al Poporului, instanta comunista infiintata ne-costitutional, pe baza unor marturii cel putin "dubioase".
...
Propun moderatorilor inchiderea threadului.
...

Exact, si Wass a fost condamnat de un tribunal comunist neconstitutional, si Antonescu tot de un tribunal comunist neconstitutional, singur ai spus-o.
Si ai mai spus pe undeva ca insasi dicatura comunista impusa de bolsevici e neconstitutionala, asa cum sint si toate legile si deciziile emanate dupa aceea. (nu ma face sa caut pe ce topic ca pierd timpul)
Le intorci cum vrei tu sa-ti dea tie apa la moara...
Poti sa propui ce vrei, si eu propun sa se faca o statuie a lui Antonescu in fata bisercii ctitorite de el, asa cum are si Wass, ce zici de chestia asta ?  :naughty:

#42
data

data

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,114
  • Înscris: 11.06.2004

View PostCamus, on Feb 13 2006, 14:25, said:

Exact, si Wass a fost condamnat de un tribunal comunist neconstitutional, si Antonescu tot de un tribunal comunist neconstitutional, singur ai spus-o.
Si ai mai spus pe undeva ca insasi dicatura comunista impusa de bolsevici e neconstitutionala, asa cum sint si toate legile si deciziile emanate dupa aceea. (nu ma face sa caut pe ce topic ca pierd timpul)
Le intorci cum vrei tu sa-ti dea tie apa la moara...
Poti sa propui ce vrei, si eu propun sa se faca o statuie a lui Antonescu in fata bisercii ctitorite de el, asa cum are si Wass, ce zici de chestia asta ?  :naughty:

Numai criminalii de razboi minoritari au dreptul la statui.

se numeste discriminare pozitiva.

#43
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004

View PostCamus, on Feb 13 2006, 01:48, said:

Citat din Ordinul de zi pe armata al lui Antonescu din 22 iunie 1941 :

"V-am fagaduit din prima zi a noii domnii si a luptei mele nationale, sa va duc la biruinta, sa sterg pata de dezonoare din CARTEA NEAMULUI si umbra de umilire de pe fruntea si epoletii vostri.
Azi a sosit ceasul celei mai sfinte lupte, lupta drepturilor stramosesti si a bisericii, lupta pentru vetrele si altarele romanesti de totdeauna.

OSTASI,

Va ordon: Treceti Prutul! Zdrobiti vrajmasul din Rasarit si Miazanoapte! Dezrobiti din jugul rosu al bolsevismului pe fratii vostri cotropiti! Re impliniti in trupul Tarii glia strabuna a Basarabilor si codrii voievodali ai Bucovinei, ogoarele si plaiurile voastre...!" Ostasi! Plecati azi pe drumul biruintei lui Stefan cel Mare, ca sa cuprindeti cu jertfa voastra ceea ce au supus stramosii vostri cu lupta lor. Inainte! Fiti mandri ca veacurile ne-au lasat aici straja dreptatii si zid de aparare crestina. Fiti vrednici de trecutul romanesc! "

brainwashing for suckers. ce timpiti pot sa fie indivizii aia numiti ostasi. cum dracu sa zdrobesti rusia? :death:

edit: rakoczy, nu mai posta de 15 ori acelasi lucru ca nu sintem chiori. aici nu se face propaganda, se discuta. daca ar fi dupa tine ar trebui sa se rupa toate paginile din cartile de istorie in care scrie de antonescu & shit :death:

Edited by Mosotti, 13 February 2006 - 14:56.


#44
Camus

Camus

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 169
  • Înscris: 18.04.2004

View PostMosotti, on Feb 13 2006, 14:51, said:

brainwashing for suckers. ce timpiti pot sa fie indivizii aia numiti ostasi. cum dracu sa zdrobesti rusia?
...


View PostMosotti, on Feb 13 2006, 14:51, said:

brainwashing for suckers. ce timpiti pot sa fie indivizii aia numiti ostasi. cum dracu sa zdrobesti rusia?
...

Am apasat gresit si de aia a iesit in dublu....

Pai bateau nemtii, romanii si finlandezii la rusi ca la fasole in 41'-42' pina sa vina ajutoarele americane.
Asa prost echipata cum era armata romana in comparatie cu nemtii, si tot intrau ca-n brinza in bolsevici.
Fara sa intre americanii in razboi si sa le dea ajutoare la rusi, alta ar fi fost harta lumii la ora actuala si bunicii unora dintre noi n-ar mai fi infundat puscariile comuniste iar parintii n-ar mai fi stat la coada la alimentara ca "se da carne si ulei"...

#45
k33

k33

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 2,638
  • Înscris: 03.11.2005

View Postrakoczy, on Feb 13 2006, 13:53, said:

Numărul evreilor români și al evreilor din teritoriile aflate sub administrație românească uciși în timpul Holocaustului nu a putut fi stabilit cu precizie absolută. Totuși, Comisia concluzionează că între 280.000 și 380.000 de evrei români și ucrainieni au fost omorâți sau au murit în timpul Holocaustului în România și în teritoriile aflate sub controlul său.  Referindu-se la România, Raul Hilberg a concluzionat că nici o țară, în afara Germaniei, nu s-a implicat în masacrarea evreilor la o asemenea scară.”
Criminalul de Antonescu nu l'a intrecut totusi pe criminalul de Horty in timpul caruia au fost lichidati 560.000 de evrei maghiari.

http://www.holocaust...ngarian-photos/

#46
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004
pai de obicei o tara atacata o ia in freza la inceput, pina isi revine, se organizeaza si il face varza pe atacator ;) numai niste cretini dobitoci puteau sa isi inchipuie ca pot sa cucereasca o tara ca rusia. pacat ca au dat ordine la altii sa o faca :death:

#47
Berlin

Berlin

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,152
  • Înscris: 20.12.2005
Ce idiot o mai inventat si fraza asta "criminal de razboi" :death:
Acesta este un simplu motiv ca invingatorii sai judece pe invinsi.Cum o fost Nurenberg...aliatii iau judecat pe nazisti pentru crime de razboi.Dar nu sa uitat nimeni  in ograda lor sa vada ce au facut ei la randul lor.Exemple:Hiroshima,Nagasachi,Dresden...etc.Pana acum nu am vazut pe nimeni sai judece pe americani pentru "crime de razboi".De rusi nu mai am ce zice...
Acelasi lucru sa aplicat si in cazul lui Antonescu el fiind declarat "criminal de razboi" si executat...

#48
Camus

Camus

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 169
  • Înscris: 18.04.2004

View PostMosotti, on Feb 13 2006, 15:17, said:

pai de obicei o tara atacata o ia in freza la inceput, pina isi revine, se organizeaza si il face varza pe atacator ;) numai niste cretini dobitoci puteau sa isi inchipuie ca pot sa cucereasca o tara ca rusia. pacat ca au dat ordine la altii sa o faca :death:

Ei na... !
Americanii au cistigat razboiul, au bagat ajutoare masiv in rusi si englezi.
Daca nu erau ei, azi defilai in pas de gisca in aprilie de ziua lui Adolf.  :naughty:

#49
costelinon

costelinon

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 370
  • Înscris: 20.06.2004

View Postrakoczy, on Feb 13 2006, 10:15, said:

Ion Antonescu este criminal de razboi, sentinta este definitiva. Asa ca..... :naughty:
La care sentinta te referi? Aia data de comunisti, la comanda sau cu arma rusilor in spate? Date mai concrete pls.

#50
k33

k33

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 2,638
  • Înscris: 03.11.2005
Antonescu n'a reusit nici performanta lui Horty de a trimite in lagar intre 30.000 si 70.000 de cetateni de origine roma, unde e clar ce au pățit ....

A reusit sa deporteze vreo 25000 prin Transnistria de unde au mai scapat totusi vreo 14000.

The governments of Nazi German allies, such as Hungary and Romania also contributed to the Nazi plan of Roma extermination, but this was implemented on a smaller scale and most Hungarian and Romanian Roma people survived. The Hungarian government sent to Auschwitz between 30,000 and 70,000 Roma[2] people, the Croatian government sent 26,000 Roma were killed [3], of which about half at the Jasenovac concentration camp, while the Romanian government of Ion Antonescu had its own concentration camps in Transnistria where 25,000 Roma people were deported, of which 11,000 died[4].

http://www.answers.com/topic/porajmos

Edited by k33, 13 February 2006 - 15:44.


#51
matthew

matthew

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,031
  • Înscris: 22.12.2005
Si asa iata cum marsaluiam noi voiosi de 23 august Pentru partid.  :rolleyes:
Cu ce pana mea era mai bun comunismul? Ca a amorat de cateva zeci de ori mai multi oamnei!? :raygun:

#52
costelinon

costelinon

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 370
  • Înscris: 20.06.2004

View Postrakoczy, on Feb 13 2006, 14:06, said:

Propun moderatorilor inchiderea threadului.
Nu mi se pare corect ca tu sa umpli acest thread cu anumite informatii, pe care tu le consideri veridice si imediat dupa aceea sa ceri inchiderea lui. Accepta niste discutii democratice pentru ca nu te-ai intalnit cu Dumnezeu si numai tu stii si esti detinatorul adevarului pe unde postezi.
Cererea ta este exagerata si nedemocratica, asa ca te rog sa nu mai ceri asa ceva si cu niste argumente care pot la fel de bine sa-ti fie aplicate si tie.

Cum vrei sa fie o discutie democratica cand parerile pro si contra nu sunt permise? Ci numai cele care-i convin cuiva. Intrebarea threadului era: Ion Antonescu- criminal sau erou?!?

Edited by costelinon, 13 February 2006 - 15:49.


#53
Berlin

Berlin

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,152
  • Înscris: 20.12.2005
Pai comunismul nu e cu nimic mai bun decat nazismul...poate chiar mai rau....dar in fine, am luptat si am scapt de nazisti si in locul lor au venit altii:comunistii care au stat si la putere 50 de ani.

#54
k33

k33

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 2,638
  • Înscris: 03.11.2005

View PostBerlin, on Feb 13 2006, 15:21, said:

Exemple:Hiroshima,Nagasachi,Dresden...etc.Pana acum nu am vazut pe nimeni sai judece pe americani pentru "crime de razboi".
Nu e timpul pierdut, Tribunalul Penal International pentru Crime de Razboi de la Haga are pe lista o droaie de cetatieni americani, militari, politicieni, etc..

Nu degeaba in 2003 guvernul american soma pe liderii statelor UE sa nu recunoasca jurisdictia Tribunalului Penal International asupra militarilor americani.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate