Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata
 Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...
 teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.
 

Migratie, Colonizare si Colonialism in istoria omenirii

- - - - -
  • Please log in to reply
89 replies to this topic

#1
KarlAsgar

KarlAsgar

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 288
  • Înscris: 30.04.2017
Marile migratii si colonizarea au existat dintotdeauna, n-au fost momente istorice.  


Sa zicem ca pe la anul 12 000 i.e.n. si ceva,  tu, sef de trib, observi ca in locul natal unde stai a devenit unul suprapopulat si ti s-au terminat toate resursele. Nu mai traiesti la fel de bine ca inainte, nu mai mananci atata carne cat mancai inainte, caprioare nu prea mai gasesti, copaci nu prea mai sunt pentru ca s-au taiat ca sa ai foc,  apa nu mai ai pentru ca raul s-a subtiat  si nu a mai plouat in regiune.  Asa ca  iti iei familia , anturajul, grupul, si migrezi  pentru a te stabili  intr-o alta regiune mai slab populata, dar mai bogata in resurse , cu rauri care curg imbelsugate, cu  mai multa vegetatie si fauna variata.  Vestile se raspandesc cu viteza vantului si afla si cei ramasi in regiunea de unde ai plecat.  Si uite asa, vin si ei in numar tot mai mare.   Se intampla ca in regiunea in care te-ai stabilit sa gasesti o alta populatie bastinasa. Depinde acum....fie traiesti dupa regulile ei, fie starpesti populatia bastinasilor si colonizezi tu regiunea.  Procesul poate dura generatii, poate secole si milenii.  

Deci ,  istoria umana in sine e  a unei  migratii continue si a unei colonizari perpetue.  


Colonizarea in sine e procesul prin care o putere centrala domina teritoriile vecine si componentele ei.  Vine din latina " a locui"  si presupune migrarea din regiunile native sau statele-mama in alte spatii mai bogate in resurse si mai slab populate pentru a stabili noi asezari, noi spatii de productie sau plantatii si  pentru noi legaturi comerciale.  
Colonialismul presupune  stabilirea unei colonii in alte teritorii de catre o putere politica de pe alt teritoriu, si presupune mentinerea sub control,  expansiunea, subjugarea si exploatarea coloniei, precum si intretinerea unor relatii inegale dintre puterea coloniala si colonia in sin, dintre colonisti si bastinasi.


Avem exemple destule:
Antichitate:  

Fenicienii care au colonizat Africa de Nord si au dat nastere Cartaginei

In secolele  VIII-V i.e.n.,  Grecii  care au colonizat insulele invecinate, apoi Turcia, Italia, Bulgaria, Romania,  si Africa, fondand noi orase-state.
In sec. IV-II i.en. ,  Macedonenii care au colonizat  Egiptul, Levantul, Irakul si Iranul, raspandind cultura elenistica.

Romanii care au colonizat si romanizat teritorii din Europa vestica si mediteraneana, Africa de Nord si Asia Mica. Orase ca Koln sau Londra sunt fondate de  colonisti romani. Iar prin intermediul imperiului roman, a fost extins si religia crestina.

Persii au fost si ei niste migratori la inceput, care s-au extins in Iran, dar si in Oman si Yemen.

Evul Mediu:  
In secolele III- VI,  Gotii,  Francii, Anglo-Saxonii,  longobarzii, maghiarii,  vandalii etc. au colonizat Europa vestica, fondand regatele medievale crestine (natiunile europene de azi)  si adaugand stratului latin si adstratul germanic.  Pentru ca nivelul de trai in mediul urban s-a degradat,  tot mai multi s-au refugiat in zone slab populate, fondand noi sate. Traiul medieval se caracterizeaza ca fiind rural.

Bizantinii, detinand mai multe elemente grecesti decat cele latine, prin intermediul crestinarii si alfabetizarii slavilor, au pus bazele Rusiei de azi

In secolele VIII-X,  Vikingii, porniti din peninsula scandinava, au pus bazele statelor Danemarca, Suedia si Norvegia, si si prin incursiunile lor prin Anglia  si Franta, si-au raspandit influentele si de altfel, au  contribuit la crearea Rusiei de azi.  Ba chiar au colonizat si Canada, dar nu sunt prea multe informatii.  De altfel, urmasii lor, normanzii, au pus bazele Regatului Unit al Marii Britanii de azi.


Mai avem Mongolii care au subjugat intreaga Asie cateva secole.

Arabii, si ei migratori, si-au impus suprematia in Orientul Apropiat si Mijoociu, si in Africa de Nord, si le-au convertit la Islam.   Ce sa mai zic de otomani?

Modernitate
De prin sec. XVI,  Francezii, Britanicii, Spaniolii, Portughezii, Belgienii, Olandezii si Germanii, s-au pus pe colonizat continentele americane, Africa, Australia, India si Asia de S-E .  In doar 300 de ani ,   europenii si-au raspandit stilul de viata occidental la nivel global.  Rusii s-au multumit sa colonizeze Siberia.    
Dar vorbim de o colonizare europeana a celorlalte continente in toata regula.


Dar de prin secolul XX, roata s-a intors. Dupa procesul de decolonizare europeana si retragerii controlului a statelor europene asupra spatiilor africane si americane in urma revolutiilor si miscarilor de emancipare,  datorita aspiratiei  la  nivel de trai crescut in occident,  africanii, musulmanii, asiaticii, indienii au inceput sa migreze si sa se stabileasca in Europa.


Culmea e ca  musulmanii, majoritatea dintre ei, vor sa ne impuna stilul lor de viata, ba chiar vor sa ne islamifice.  

Si de altfel, observam ca tot mai multi tineri europeni si americani sunt inclinati spre cultura si obiceiurile asiaticilor.





Vorbim asadar de o  colonizare afroasiatica si de islamizare    a Europei si a Americii?

#2
User107

User107

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 990
  • Înscris: 13.01.2017
Vorbim de cautarea mai binelui cand discutam migratia popoarelor. In cazul musulmanilor, invatatura Coranului este de a elimina celelalte religii. Dar si crestinii cand s-au dus in Americi sau Asia au cautat sa elimine alte religii.
Caderea imperiilor a aparut in momentele de relaxare, de apogeu, cand o duceau mult mai bine decat ceilalti, cand pierdeau avantul cuceritor.
Cum e in fotbal: cea mai buna aparare este atacul. Asta este valabil la orice. Duci lupta departe de poarta ta, caminul tau, tara ta.

Nu este ceva nou sa te atraga lucrurile, cultura, civilizatia exotica. Sta in firea omului sa fie curios. Inclinarea catre Asia a fost si la final de 1900 sau inceput de 2000, gandeste-te la perioada "La belle epoque" in vestul Europei.

#3
KarlAsgar

KarlAsgar

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 288
  • Înscris: 30.04.2017
Mda, stau si ma intreb daca nu cumva tot valul asta de refugiati musulmani e de fapt o pedeapsa divina sau KARMA pentru:
  • spaniolii au distrus civilizatia azteca
  • pentru cruciadele francezilor pe teritoriile musulmanilor
  • pentru atrocitatile belgienilor comise in Africa
  • pentru sclavia translatlantica practicata de portughezi
  • pentru atrocitatile germanilor facute in timpul WW2
  • pentru nedreptatile facute de britanici in India si Africa
  • pentru ca tot datorita europenilor,  socialismul a fost importat de chinezi , ceea ce a dus la aparitia unui Mao, rezultand zeci de milioane de morti......socialismul fiind o creatie 100% europeana
  • nu mai zic ca am inarmat rebeli si regimuri dictatoriale de prin Africa de au rezultat razboaie civile teribile, ajungandu-se automat la migratii in masa.....de altfel, armele cu care se bat  africanii sau musulmanii ca chiorii sunt 100% europene...sau rusesti
  • La fel si la americani observ ca invazia hispanica ar putea fi de fapt o pedeapsa divina pentru ca  au macelarit triburile indigene prin sec. XIX.
In cazul asta, as zice ca ne-o meritam pentru ca stramosii nostri au eradicat niste civilizatii si culturi  pagane (azteci, iroquis, maya, inca), dar mult mai pasnice decat se prezinta civilizatia islamica de exemplu.


Nu sunt adept al curentului "vinovatia albilor", dar uite ca ne-o cam luam din cauza porcariilor comise de inaintasii nostri .

"Cine scoate sabia,  de sabie va pieri", si chiar asa e.


Ma astept ca intr-o 100-200 de ani, civilizatiile europene sa-si dea si ele duhul dupa ce va fi implementat noul adstrat-cel islamic sau afroasiatic.

Edited by KarlAsgar, 01 May 2017 - 19:35.


#4
Infinitty

Infinitty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,401
  • Înscris: 14.12.2008
Cred că lucrurile stau putin diferit, practic islamul nu este atat de important pe cat se spune, la fel nici tarile islamice, practic majoritatea musulmanilor traiesc in zone izolate si oarecum confortabile (Asia Centrală, Pakistan si Indonezia).

Marele pericol sunt de fapt China si India, ambele tari cu populatie tanara, fiecare cu miliardul sau de locuitori.

Am spus pericol, dar de fapt este un lucru normal deoarece occidentul si SUA raman in urma, nu se pot bate cu un stat centralizat si comunist cum este China, iar daca si India isi va mobiliza economia atunci se va termina cu vestul.

Occidentul a devenit un sistem parazitar de imbogatire continua a unor grupe mici de oameni trecand peste interesele nationale, in timp ce China in special are o viziune nationalista.

Cca. 300 de milioane de chinezi traiesc deja la standarde europene si aceasta s-a realizat in cca. 5 decenii, dar sa ne gandim ca peste alte 5 decenii vor exista mai multi chinezi traind o viata decenta decat toata lumea vestica la un loc.

Lumea apuseana a cam pierdut cursa, restul este demagogie ieftina de doi lei, in schimb China si India sunt in plin avant.

Pana in urma cu cca. 50 de ani China era considerata lumea a 3-a, iar astazi are prima economie din lume, plus o armata ce depaseste armata SUA si poate sa o mareasca la nesfarsit.

Totusi China nu dispune de un teritoriu fertil mai mare decat cel al Frantei si Germaniei la un loc, dar a stiut sa foloseasca factorul demografic, practic putem spune caci China a fost facut dintotdeauna prin populatie.

#5
sfantu.dracu

sfantu.dracu

    Taur de Balaur

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,149
  • Înscris: 28.06.2005

View PostKarlAsgar, on 01 mai 2017 - 16:53, said:

Vorbim asadar de o  colonizare afroasiatica si de islamizare a Europei si a Americii?
Colonizare nu poate fi. Asta implica alte treburi mult mai organizate.

#6
grrrrr

grrrrr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,007
  • Înscris: 02.12.2016

View PostKarlAsgar, on 01 mai 2017 - 19:24, said:

Mda, stau si ma intreb daca nu cumva tot valul asta de refugiati musulmani e de fapt o pedeapsa divina sau KARMA pentru:
  • spaniolii au distrus civilizatia azteca
  • pentru cruciadele francezilor pe teritoriile musulmanilor
  • pentru atrocitatile belgienilor comise in Africa
  • pentru sclavia translatlantica practicata de portughezi
  • pentru atrocitatile germanilor facute in timpul WW2
  • pentru nedreptatile facute de britanici in India si Africa
  • pentru ca tot datorita europenilor,  socialismul a fost importat de chinezi , ceea ce a dus la aparitia unui Mao, rezultand zeci de milioane de morti......socialismul fiind o creatie 100% europeana
  • nu mai zic ca am inarmat rebeli si regimuri dictatoriale de prin Africa de au rezultat razboaie civile teribile, ajungandu-se automat la migratii in masa.....de altfel, armele cu care se bat  africanii sau musulmanii ca chiorii sunt 100% europene...sau rusesti
  • La fel si la americani observ ca invazia hispanica ar putea fi de fapt o pedeapsa divina pentru ca  au macelarit triburile indigene prin sec. XIX.
In cazul asta, as zice ca ne-o meritam pentru ca stramosii nostri au eradicat niste civilizatii si culturi  pagane (azteci, iroquis, maya, inca), dar mult mai pasnice decat se prezinta civilizatia islamica de exemplu.

Nu sunt adept al curentului "vinovatia albilor", dar uite ca ne-o cam luam din cauza porcariilor comise de inaintasii nostri .

"Cine scoate sabia,  de sabie va pieri", si chiar asa e.

Aiurea.
Musulmanii tot cu sabia scoasa au fost mereu, si nici n-au recladit nimic, doar au distrus tot ce-au atins.
Si s-au mandrit mereu cu cata suferinta si distrugere au cauzat.
Si abia asteapta sa distruga lumea acum.
Si uite ca nu mor, futu-i.
Eu zic ca ESTI adeptul vinovatiei albilor.

In alta ordine de idei, nu exista cultura inocenta sau pasnica.
Amerindienii daca ii studiem cu adevarat si nu din hartii igienice scrise de hipioti, vedem ca s-au exterminat intr-o veselie, sunt straturi-straturi de culturi vechi obliterate de cele mai recente. Si asta fara a mai vorbi ca buna parte din culturile distruse de indieni par a fi fost mai avansate si... mai albe.
Cruciadele? Si tu vii cu cacatul asta?
Europenii nu le-au facut musulmanilor nici 1% din cate au facut ei altora. Intreaga lor istorie e un continuu genocid si o continua distrugere a tot ce ating. Aproape toate teritoriile detinute de ei au fost ale altora - mai ales GRECO-ROMANI - si din care i-au RAS pe vechii locuitori.
Sclavia? Toate societatile au avut sclavi. Musulmanii au luat mult mai multi ca noi, si i-au tratat mult mai prost. Au si acuma. Si abia asteapta sa faca la fel cu tot Pamantul. Plus faptul ca majoritatea negrilor au fost vanduti de alti negri. Sau Paria din India. Si nu numai paria, regatele indiene se bateau si ele mult intre ele.
Sau mongolii.
etc.
Colonialismul? Pai daca ti-as zice ce de populatii au distrus/gonit chinezii cand au migrat spre sudul tarii lor... birmanezii traiau in Qinghai, thailandezii in Yunnan, Vietnamezii si polinezienii in Fujian etc.
Aceste popoare in migratia lor sudica i-au inlocuit pe Moni si Khmeri. etc.
Socialismul? Pai nu ajunge sa-l inventeze cineva, trebuie sa-l si accepte oamenii ca sa devina un fenomen de masa. Faptul ca il accepta atatia oameni peste tot dovedeste tocmai cat de gunoaie sunt TOTI oamenii, nu doar albii, Banana Joe.
Deci vorbesti numai prostii.

Edited by grrrrr, 02 May 2017 - 09:27.


#7
KarlAsgar

KarlAsgar

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 288
  • Înscris: 30.04.2017

View Postgrrrrr, on 02 mai 2017 - 09:24, said:

Deci vorbesti numai prostii.



Nenea, mai usor cu predatul  ca nu-mi esti prof de istorie.....stiu si eu ce porcarii au comis musulmanii de cand si-au facut aparitia  si sunt constient ce au ei in cap.  

Dar pana una alta, si albii au vinovatia lor.   In primul rand,  daca bizantinii nu se bateau ca chiorii cu sasanizii si nu si-ar fi epuizat resursele pentru a anihila civilizatia si cultura zoroastrista (care era de sute de ori mai tolerabila decat cultura si civilizatia islamica),  si-ar fi aparat mai bine teritoriile estice, si poate cine stie....tari ca alde Siria si Egiptul ar fi fost azi state crestine.  Si poate n-ar mai fi existat nici Turcia/Imperiul otoman care sa ameninte Europa cinci secole, iar Constantinopolul ar fi fost sub controlul grecilor in ziua de azi.   Totusi, uite ca bizantinii   tai, chiar daca pretindeau ca detin teritoriile respective, LE-AU PIERDUT, cu tot echipamentul militar si tehnica focului grecesc pe care le detineau.  Musulmanii doar au luat biscuitele si l-au papat, iar bizantinii s-au ales sa mestece  rahatul turcesc.


Apoi, Cruciadele......si vorbesc strict despre pregatire.  S-au dus europenii ca niste idioti echipati cu armuri din zale si sabii si scuturi pe caldura aia si tot si-au luat bataie de la niste turbane si camile.  Pe termen lung, cruciadele s-au dovedit a fi un esec total.  Nu trebuia  sa se intample.  Din nou, musulmanii doar au luat biscuitele si l-au papat.



Acum, neoconii americani   (albi, crestini, cu ochi albastri, conservatori) care ne-au bagat intr-un rahat mare de tot cand au intervenit  in Irak sa-l dea jos pe Saddam.  Daca americanii nu si-o cautau cu lumanarea prin Irak, poate ca invazia aia musulmana din 2015 nu mai avea loc,  ISIS ramanea pe net ca simpla denumire a unei zeite egiptene, iar   ideea ca un califat musulman  dadea bataie de cap marilor superputeri la nivel global si  teroristi care efectuau atentate in inima Europei ramanea un simplu scenariu de film thriller prost.

Asta pentru ca un presedinte retard  ca Bush  manevrat de politicieni neoconi corupti si maniaci  ca  Cheney, Rumsfeld si Powell a spus ca regimul Saddam  ar ascunde arme de distrugere in masa, arme care ghici ce......nici in ziua de azi n-au fost gasite, si pe care regimul nu le mai  avea fiindca statul irakian era si asa aflat in colaps dupa doua razboaie costisitoare pierdute cu Iranul si cu SUA in anii 80-90.
Era Saddam un dictator oligrofen care chiar a folosit arme chimice candva, dar era mana de fier necesara pentru a-i tine pe musulmanii fanatici sub control, musulmani care azi ne invadeaza, ne colonizeaza si ne islamifica continentul.
Si din nou, musulmanii doar au luat biscuitele si l-au papat. Asta in vreme ce europenii (si nu americanii)  molfaiesc la greu rahatul turcesc.......daca se poate, sa-l ia si cu lipie.

Edited by KarlAsgar, 02 May 2017 - 11:35.


#8
grrrrr

grrrrr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,007
  • Înscris: 02.12.2016

View PostKarlAsgar, on 02 mai 2017 - 11:28, said:

1Dar pana una alta, si albii au vinovatia lor.   In primul rand,  daca bizantinii nu se bateau ca chiorii cu sasanizii

2 Totusi, uite ca bizantinii   tai, chiar daca pretindeau ca detin teritoriile respective, LE-AU PIERDUT, cu tot echipamentul militar si tehnica focului grecesc pe care le detineau.  Musulmanii doar au luat biscuitele si l-au papat, iar bizantinii s-au ales sa mestece  rahatul turcesc.

3Apoi, Cruciadele......si vorbesc strict despre pregatire.  S-au dus europenii ca niste idioti echipati cu armuri din zale si sabii si scuturi pe caldura aia si tot si-au luat bataie de la niste turbane si camile.  

4Acum, neoconii americani   (albi, crestini, cu ochi albastri, conservatori) care ne-au bagat intr-un rahat mare de tot cand au intervenit  in Irak sa-l dea jos pe Saddam.  Daca americanii nu si-o cautau cu lumanarea prin Irak, poate ca invazia aia musulmana din 2015 nu mai avea loc,

Asta pentru ca un presedinte retard  ca Bush  manevrat de politicieni neoconi corupti si maniaci  
1Pai toti se bat cu toti, n-ai ce invinovati pe unii mai tare ca pe altii. Si musulmanii se bat cu toata lumea. Si din ce stiu sassanizii au inceput.
2Bizantinii au pierdut din coruptie si dezbinare nu ca nu valora nimic dotarea sau asa.
3Let me guess, te-ai uitat la filmul ala cretin de pe iutub cum ca cel mai bine e sa te bati in curu' gol? Mamelucii erau si ei greu inarmati. Cruciatii au pierdut c-au fost putini. Tocmai ca n-au facut destul efort ofensiv.
4N-ai ce da vina numai pe neoconi, si ei si demon-rats sunt la fel de rai, iar migratia e cauzata in primul rand de socialism si multiculti.

Cam faci varza, hotaraste-te, vina e ca ataca omul, sau ca pierde?

#9
Infinitty

Infinitty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,401
  • Înscris: 14.12.2008

View Postgrrrrr, on 02 mai 2017 - 11:47, said:

1Pai toti se bat cu toti, n-ai ce invinovati pe unii mai tare ca pe altii. Si musulmanii se bat cu toata lumea. Si din ce stiu sassanizii au inceput.
2Bizantinii au pierdut din coruptie si dezbinare nu ca nu valora nimic dotarea sau asa.
3Let me guess, te-ai uitat la filmul ala cretin de pe iutub cum ca cel mai bine e sa te bati in curu' gol? Mamelucii erau si ei greu inarmati. Cruciatii au pierdut c-au fost putini. Tocmai ca n-au facut destul efort ofensiv.
4N-ai ce da vina numai pe neoconi, si ei si demon-rats sunt la fel de rai, iar migratia e cauzata in primul rand de socialism si multiculti.

Cam faci varza, hotaraste-te, vina e ca ataca omul, sau ca pierde?

2.) Asa se spune, dar in realitate Bizantul a suportat forta celor mai puternice imperii din regiune (arabii, otomanii, toate statele cruciate, adica aproape toate statele europene, plus cele mai puternice confederatii vechi turcesti) si aceasta cateva secole, ceea ce nici un alt stat nu a mai rezistat.

Mai exact planeta a atacat continu I. Bizantin si cu toate acestea a stat in picioare ca mare putere exuberanta timp de cel putin un mileniu.

#10
fflloorryynn

fflloorryynn

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 388
  • Înscris: 28.12.2008

View PostKarlAsgar, on 01 mai 2017 - 19:24, said:

spaniolii au distrus civilizatia azteca
Să privim și partea pozitivă a lucrurilor. Fără spanioli, probabil că n-ar mai fi existat în ziua de azi lucruri atât de banale, precum PC-ul sau Iphone-ul. Și mai mult ca sigur că ne-am fi uitat la filme chinezești, nu americane. Pretty scary, huh?

Edited by fflloorryynn, 02 May 2017 - 20:13.


#11
Morosanul

Morosanul

    Haiduc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,043
  • Înscris: 12.12.2006

View Postgrrrrr, on 02 mai 2017 - 11:47, said:

1Pai toti se bat cu toti, n-ai ce invinovati pe unii mai tare ca pe altii. Si musulmanii se bat cu toata lumea. Si din ce stiu sassanizii au inceput.
2Bizantinii au pierdut din coruptie si dezbinare nu ca nu valora nimic dotarea sau asa.
3Let me guess, te-ai uitat la filmul ala cretin de pe iutub cum ca cel mai bine e sa te bati in curu' gol? Mamelucii erau si ei greu inarmati. Cruciatii au pierdut c-au fost putini. Tocmai ca n-au facut destul efort ofensiv.
1. Când se luptau cu sasanizii imperiul nu era în pericol.
Lucrurile trebuiau re-gândite în altă fază, mult mai târziu.

2. ... și regândite mai bine, nu mai rău :)

3. Oricând tehnica de luptă a trebuit adaptată situației din teren, (până și în WW2 s-a intrat cu caii) deci povestea cu armurile e mai mult un clișeu.
Și vedem, rezultatul nu a fost eliminarea armurilor, dipotrivă, au fost adaptate și în final le-au luat și islamicii :)

View PostKarlAsgar, on 01 mai 2017 - 19:24, said:

  • spaniolii au distrus civilizatia azteca
  • pentru cruciadele francezilor pe teritoriile musulmanilor
  • pentru sclavia translatlantica practicata de portughezi

1. Cu masivul ajutor local Posted Image

2. Pe teritoriile cucerite e musulmani, nu ale musulmanilor.

3. Și de englezi, chiar mai eficienți Posted Image

View PostKarlAsgar, on 01 mai 2017 - 16:53, said:

Marile migratii si colonizarea au existat dintotdeauna, n-au fost momente istorice.  
Deci da, au existat întodeauna, dar au fost momente istorice :D
Nu foarte neobișnuite, e drept.

#12
grrrrr

grrrrr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,007
  • Înscris: 02.12.2016

View PostInfinitty, on 02 mai 2017 - 19:35, said:


Mai exact planeta a atacat continu I. Bizantin si cu toate acestea a stat in picioare ca mare putere exuberanta timp de cel putin un mileniu.
A picat definitiv in fata unei forte relativ mici si relativ putin numeroase, a turcilor. Problema era interna.

#13
Infinitty

Infinitty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,401
  • Înscris: 14.12.2008
Cele mai mari campanii militare au fost organizate impotriva Bizantului.

Aici intra musulmanii, cruciatii, avarii, bulgarii, pecenegii, vikingii, samd

#14
doxan

doxan

    Disident politic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,491
  • Înscris: 22.12.2015
Un exemplu elocvent care intr-un fel se aseamana cu actuala criza migrationista contemporana sunt invaziile triburilor vizigote. Tot asa, la inceput au intrat in Imperiul Roman de Rasarit avand statutul de refugiati, pur si simplu ofensiva hunilor in Europa a facut imposibil traiul lor pe actualele teritorii ale Munteniei  ( in mod cu totul paradoxal, pana atunci vizigotii duceau chiar o existenta pasnica, sedentara, erau agricultori si nu se amestecau peste romani).
Numai ca ceea ce la inceput erau refugiati in final s-au dovedit a reprezenta lovitura de baros decisiva impotriva Romei, pana la urma Atila biciul lui Dumnezeu a fost infrant decisiv ( in mod cu totul miraculos) la Batalia pentru Campiile Catalane, insa acesti vizigoti au continuat sa se perinde nestingheriti secole la rand prin Imperiul Roman devastand totul in cale, tot o capetenie de-a lor fiind si cel care a ocupat definitiv orasul etern.
Odacer desigur, dupa ce Alaric o praduise anterior insa la insistentele papei s-a multumit doar cu niste carute pline cu aur. Cand romanii din Est au inteles cumplita greseala facuta deja era prea tarziu( insusi imparatul Valens a murit in lupta contra lor). Acesti vizigoti erau razboinici salbatici neinfricati, legiunile romane slabite si barbarizate nu au avut nici o sansa in fata acestui adversar redutabil, daca romanii nu-i primeau in Imperiu e foarte posibil ca cei din Apus sa mai fii dainuit multe secole iar istoria Europei Apusene sa fii fost cu totul alta. Ei, vizigotii au fost arhitectii distrugerii si totodata responsabili 100 % pentru decaderea Europei in Evul Mediu Intunecat. De asemea, tot un rege vizigot a pierdut Iberia in fata Califatului Umayyad ! A trebuit dupa aia sa treaca sute de ani pana cand fortele crestine au biruit cu Reconquista in fata musulmanilor.
Am dat exemplul asta cu vizigotii pentru ca asemanarile sunt izbitoare, iar vizigotii in ultima faza erau totusi crestinati...asadar situatia actuala e mult mai grava.

Edited by doxan, 03 May 2017 - 14:32.


#15
KarlAsgar

KarlAsgar

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 288
  • Înscris: 30.04.2017

View Postdoxan, on 03 mai 2017 - 14:09, said:

Un exemplu elocvent care intr-un fel se aseamana cu actuala cruza migrationista contemporana sunt triburile vizigote. Tot asa, la inceput au intrat in Imperiul Roman de Rasarit avand statutul de refugiati, pur si simplu invazia hunilor in Europa a facut imposibil traiul lor pe actualele teritorii ale Munteniei.
Nunai ca ceea ce la inceput erau refugiati in final s-au divedit lovitura de baros decisiva impotriva Romei, pana la urma Atila a fost infrant decisiv la Batalia pentru Campiile Catalane insa acesti vizigoti s-au perindat secole la rand prin Imperiul Roman, tot o capetenie de-a lor fiind si cel care a ocupat Roma.
Odacer, dupa ce Alaric o praduise, cand romanii au inteles cumplita greseala facuta deja era prea tarziu, acesti vizigoti erau luptatori salbatici neinfricati, legiunile romane slabite si barbarizate nu au avut nici o sansa, daca romanii nu-i primeau in Imperiu e foarte posibil ca cei din Apus sa mai fii dainuit multe secole.



Si istoria se va repeta.

ISIS va fi infrant prin 2020 , dar  deja va fi prea tarziu pentru ca pana atunci, Europa va fi pe deplin islamizata cu atatia imigranti!

Edited by KarlAsgar, 03 May 2017 - 14:13.


#16
Mount_Yerrmom

Mount_Yerrmom

    My ride is Yermom

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,135
  • Înscris: 05.08.2015

View PostKarlAsgar, on 01 mai 2017 - 16:53, said:

Sa zicem ca pe la anul 12 000 i.e.n. si ceva,  tu, sef de trib, observi ca in locul natal unde stai a devenit unul suprapopulat si ti s-au terminat toate resursele. Nu mai traiesti la fel de bine ca inainte, nu mai mananci atata carne cat mancai inainte, caprioare nu prea mai gasesti, copaci nu prea mai sunt pentru ca s-au taiat ca sa ai foc,  apa nu mai ai pentru ca raul s-a subtiat  si nu a mai plouat in regiune.  Asa ca  iti iei familia , anturajul, grupul, si migrezi  pentru a te stabili  intr-o alta regiune mai slab populata, dar mai bogata in resurse , cu rauri care curg imbelsugate, cu  mai multa vegetatie si fauna variata.  Vestile se raspandesc cu viteza vantului si afla si cei ramasi in regiunea de unde ai plecat.  Si uite asa, vin si ei in numar tot mai mare.   Se intampla ca in regiunea in care te-ai stabilit sa gasesti o alta populatie bastinasa. Depinde acum....fie traiesti dupa regulile ei, fie starpesti populatia bastinasilor si colonizezi tu regiunea.  Procesul poate dura generatii, poate secole si milenii.

Cand exista competitie pe resurse intr-un teritoriu dat, nu jmekerii o iau din loc ci marginalii.

Au fost si exceptii - cruciadele; dar chiar daca ne raportam la nobilii stabiliti in Outremer si ei erau de obicei al treilea fiu al vreunui mare nobil, fara perspectiva de a primi vreo mosie in patrie.

View PostKarlAsgar, on 01 mai 2017 - 19:24, said:

Nu sunt adept al curentului "vinovatia albilor", dar uite ca ne-o cam luam din cauza porcariilor comise de inaintasii nostri .

Unde vezi tu vreo relatie cauzala?

Edited by Mount_Yerrmom, 03 May 2017 - 15:10.


#17
grrrrr

grrrrr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,007
  • Înscris: 02.12.2016

View PostInfinitty, on 03 mai 2017 - 13:35, said:

Cele mai mari campanii militare au fost organizate impotriva Bizantului.

Aici intra musulmanii, cruciatii, avarii, bulgarii, pecenegii, vikingii, samd
Turcii au castigat, si-au fost relativ putini.
Cele mai mari succese le-au avut la 1060-1090 si 1200-1300 cand nu prea erau organizati dar Bizantul era in degringolada.

View Postdoxan, on 03 mai 2017 - 14:09, said:

1Ei, vizigotii au fost arhitectii distrugerii si totodata responsabili 100 % pentru decaderea Europei in Evul Mediu Intunecat.

2Am dat exemplul asta cu vizigotii pentru ca asemanarile sunt izbitoare, iar vizigotii in ultima faza erau totusi crestinati...asadar situatia actuala e mult mai grava.
1Aiurea, caderea cea mai adanca a fost in anii 600-700 din cauza islamizarii Mediteranei. Vezi Pirenne.
2Asta asa e, barbarii germanici erau mult mai respectuosi fata de mostenirea greco-romana decat musulmanii actuali.

#18
Morosanul

Morosanul

    Haiduc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,043
  • Înscris: 12.12.2006

View PostKarlAsgar, on 01 mai 2017 - 16:53, said:

Sa zicem ca pe la anul 12 000 i.e.n. si ceva,  tu, sef de trib, observi ca in locul natal unde stai a devenit unul suprapopulat si ti s-au terminat toate resursele. ...  Asa ca  iti iei familia , anturajul, grupul, si migrezi  pentru a te stabili  intr-o alta regiune mai slab populata, dar mai bogata in resurse , cu rauri care curg imbelsugate, cu  mai multa vegetatie si fauna variata.  
Migrația și nomadismul sunt 2 aspecte diferite.

Comunitățile de vânători culegători au fost nomade, firesc, pentru că doar consumau resursele din natură, iar astea se epuizau - și atunci trebuiau să găsească alte locuri, proaspete.

Odată ce se dezvoltă civilizația, e invers, ai terenuri bune de agricultură, întreșinute, ai case și sisteme de apărare, e mai avantajos să fii sedentar.
Dacă o astfel de comunitate decide să migreze, e de obicei din cauza unui eveniment mai semnificativ.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate