Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

”Bucătarul a avut o zi proastă ” - Acceptabil sau nu ?

- - - - -
  • Please log in to reply
110 replies to this topic

#37
sSorsy

sSorsy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,360
  • Înscris: 24.03.2017

 Surgeoniac, on 26 aprilie 2017 - 19:31, said:

Tu crezi în toleranță ?

Toleranța după un anumit punct deja înseamnă declin.
Toleranța ne face comozi și soft.
Eu nu sunt genul de persoană care să îmi permit asta.
Viața m-a făcut să fiu critic și dur cu mine însumi și nu mi-a părut rău niciodată pentru acest lucru, pentru că mereu am obținut astfel rezultatul dorit.
Daca vrei mancare de calitate, du-te la vreun restaurant de lux, daca esti mare pretentios.

Edited by althea, 26 April 2017 - 19:53.
eliminare editare din mesaj citat


#38
Baxon

Baxon

    Dachshund

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,720
  • Înscris: 01.03.2017

 sSorsy, on 26 aprilie 2017 - 19:39, said:

Daca vrei mancare de calitate, du-te la vreun restaurant de lux, daca esti mare pretentios.
Daca vrei mancare de calitate mergi la un restaurant unde ti-o prepara in fata ochilor , nu in spatele usilor unde-ti condimenteaza haleala cu muci ..

#39
marius87ism

marius87ism

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,801
  • Înscris: 18.11.2012
Romanii sunt pretentiosi si exigenti :) pe unii ii aud comentaand si la grillul la intrarea in kaufland :)) au impresia ca e restaurantul din complexul Hilton :))

#40
edy_wheazel

edy_wheazel

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,019
  • Înscris: 31.07.2007

 Surgeoniac, on 26 aprilie 2017 - 18:58, said:

1. Fratelo, dacă asta ai înțeles tu din asta, atunci să fii sănătos.

Ok. Deci bucataru' ii idem cu chirurgu', arhitectu' sau pilotu'. Pt. ca, nu-i asa? Toti trebuie sa fie seriosi!

#41
althea

althea

    Guru Member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 11,660
  • Înscris: 30.10.2009
Fără flame, vă rog.
Mulțumesc.

#42
JurasikMan

JurasikMan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,289
  • Înscris: 30.10.2006
Toleranta este ca si iubirea . O poti oferi  dar nu o poti pretinde . Faptul ca esti intransigent cu tine este laudabil dar daca te astepti ca toti ceilalti sa fie la fel, o sa ai mari deceptii .

Edited by JurasikMan, 26 April 2017 - 20:02.


#43
Surgeoniac

Surgeoniac

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 433
  • Înscris: 18.03.2017

 edy_wheazel, on 26 aprilie 2017 - 19:49, said:

Ok. Deci bucataru' ii idem cu chirurgu', arhitectu' sau pilotu'. Pt. ca, nu-i asa? Toti trebuie sa fie seriosi!
Ok, să-ți spun ceva : tu te faci bucătar -> intri în bucătăria cu atitudinea că de fiecare dată, indiferent de ce zi ai, tu te vei concentra și vei avea autocontrolul potrivit pentru a executa fiecare mișcare cu atenție maximă pentru performanță maximă.

Unde crezi că vei ajunge peste 10 ani ? Probabil vei ajunge destul de departe.

În schimb dacă pornești cu atitudinea că ” Asta nu e o chestiune așa de importantă ce fac eu aici, azi n-am chef să mă ridic la un anumit nivel, ce atâta seriozitate...” , atunci îți garantez că vei bate pasul pe loc.

O singură persoană și-a dat seama din tot topic-ul acesta că n-am scris aici de fapt pentru propriul meu interes, că eu pot să nu mai pun piciorul niciodată într-un restaurant dacă nu mi-a plăcut și mă duc în altul, în schimb scopul acestui topic era ca să-și dea seama cât mai mulți că atitudinea contează în orice domeniu profesezi, pentru că oriunde vrei să avansezi, trebuie să ai anumite calități care să te separe de restul care lucrează lângă tine.

Disciplina ar fi un cuvânt foarte cool, dacă oamenii ar știi cât de multe pot obține prin ea.

Știi ce senzație este să dai maximul din tine și atunci când te simți praf și fără chef ? În astfel de momente te simți puternic și asta îți garantează succesul pe termen lung.
Și cei care conduc restaurante de succes sau cei care sunt bucătari de succes știu acest lucru foarte bine. Fără excepție, fiecare dintre ei știe acest lucru. Țâfnoșii aceia care fumează iarbă și așteaptă să se facă weekend tot timpul habar nu au de așa ceva, de asta nu vor ajunge niciodată în vârf și nu vor înțelege de ce.

#44
Baxon

Baxon

    Dachshund

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,720
  • Înscris: 01.03.2017
Trebuia sa faci un poll , era mai simplu si mai sigur ca lumea " intelege " ce vrei tu sa transmiti . Desi pe multi ii doare in cot de ce crezi tu sau eu sau x ...

#45
edy_wheazel

edy_wheazel

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,019
  • Înscris: 31.07.2007

 Surgeoniac, on 26 aprilie 2017 - 20:04, said:

Ok, să-ți spun ceva : tu te faci bucătar -> intri în bucătăria cu atitudinea că de fiecare dată ...

Nu. Intru cu atitudinea "am de facut un preparat, dureaza vreo 6 ore de concentrare si s-ar putea sa moara clientu'!"
Pentru restu' exista spiciurile motivationale.

 Baxon, on 26 aprilie 2017 - 20:08, said:

Trebuia sa faci un poll , era mai simplu si mai sigur ca lumea " intelege " ce vrei tu sa transmiti .

Lumea intelege ce vrea el sa transmita. Da, ii nasol sa nu primesti calitatea la care te astepti, calitate de care ai avut parte de mai multe ori (probabil). Acuma, sunt urmatoarele variante:
1 - revi deoarece, plm, chiar ii o scapare. Nu faci scandal, nu te uiti urat si nu te comporti ca un cocalar.
2 - iti bagi picioru', nu le mai calci pragu' si deschizi un topic pe SP unde te intrebi de ce nu sunt si bucatarii ca si chirurgii sau pilotii.

#46
YourFan

YourFan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,326
  • Înscris: 30.01.2017
@initiator, de ce nu devii si tu bucatar, dupa sa ne spui si tu ce salariu te motiveaza mai mult, minium pe economie sau 4.000 lei net...

Edited by YourFan, 26 April 2017 - 20:17.


#47
BlueKing-69

BlueKing-69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,744
  • Înscris: 26.08.2008

 Surgeoniac, on 26 aprilie 2017 - 20:04, said:

Știi ce senzație este să dai maximul din tine și atunci când te simți praf și fără chef ? În astfel de momente te simți puternic și asta îți garantează succesul pe termen lung.

Bullshit motivational patetic.
Nu este voie sa modific in citat, asa ca o voi face mai jos:
"Știi ce senzație este să dai maximul din tine și atunci când ESTI te simți praf și fără chef?"

Ce-i aia "te simti praf"? ESTI praf.
Ce-i aia "te simti" frumos"? ESTI / sau nu frumos.

Rari cei care "dau maximul din ei" si canta in concerte atunci cand abia ce au aflat de o ora ca le-a murit un parinte, copilul...

Edited by BlueKing-69, 26 April 2017 - 20:18.


#48
Surgeoniac

Surgeoniac

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 433
  • Înscris: 18.03.2017

 Baxon, on 26 aprilie 2017 - 20:08, said:

Trebuia sa faci un poll , era mai simplu si mai sigur ca lumea " intelege " ce vrei tu sa transmiti . Desi pe multi ii doare in cot de ce crezi tu sau eu sau x ...
Nu-i problemă, eu am o constituție psihologică norocoasă : mă interesează suficient un subiect încât să discut despre el, dacă am cu cine, dar nu mă atinge nici dacă constat dezinteres din partea altora.

 YourFan, on 26 aprilie 2017 - 20:17, said:

@initiator, de ce nu devii si tu bucatar, dupa sa ne spui si tu ce salariu te motiveaza mai mult, minium pe economie sau 4.000 lei net...
Mulți începem de jos, numai că unii dintre noi se ridică, iar ceilalți se complac în mocirlă.

 BlueKing-69, on 26 aprilie 2017 - 20:18, said:

Bullshit motivational patetic.
Nu este voie sa modific in citat, asa ca o voi face mai jos:
"Știi ce senzație este să dai maximul din tine și atunci când ESTI te simți praf și fără chef?"

Ce-i aia "te simti praf"? ESTI praf.
Ce-i aia "te simti" frumos"? ESTI / sau nu frumos.


[...] te legi de gramatică [...]

Edited by Barboso, 26 April 2017 - 20:52.
Flame.


#49
BlueKing-69

BlueKing-69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,744
  • Înscris: 26.08.2008
Unde m-am legat de gramatica? Corectura / modificarea mea nu este de ordin gramatical.

Edited by Barboso, 26 April 2017 - 20:53.
Parte din mesaj inutila, dupa editarea mesajului precedent.


#50
Cr1spy

Cr1spy

    Pixie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,252
  • Înscris: 22.11.2009
Mi se pare o asumptie gresita: atitudine exigenta = rezultate exceptionale. Unde nu sunt aptitudini, poti sa ai mama atitudinii, rezultatele sunt sub standarde. De asemenea, unde este indemanare, talent, atitudinea poate fi de joaca si rezultatele de exceptie.
Este o greseala de asociere intalnita f.des la "specialistii" de resurse umane din Romania.

#51
Surgeoniac

Surgeoniac

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 433
  • Înscris: 18.03.2017
Nu trebuie toți să fie de acord cu mine. Mereu există persoane pro și contra.
Cei care la capitolul acesta sunt contra sunt persoane comode și fără pretenții prea mari de la viață, a căror mentalitate nu este compatibilă cu ce am scris eu aici.
C'est la vie.

Edited by Surgeoniac, 26 April 2017 - 21:49.


#52
YourFan

YourFan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,326
  • Înscris: 30.01.2017

 Surgeoniac, on 26 aprilie 2017 - 21:48, said:

sunt persoane comode și fără pretenții prea mari de la viață
Cu alte cuvinte, te crezi o fiinta superioara. Cel putin asta deduc din ce ai scris mai sus.

Edited by YourFan, 26 April 2017 - 22:47.


#53
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,867
  • Înscris: 28.11.2006
Haideti sa revenim la subiect (sau ce am inteles eu din el).

La un restaurant prima impresie conteaza. Daca prima data cand mergi iti place ceea ce amnanci, e clar ca revii, iar daca o data nu e 100% cum te-ai astepta, dar e macar la 80%, logic e sa-i mai dai bucatarului o sansa. Daca in schimb prima ta masa la restaurantul ala e sub orice critica, chiar daca are recenzii bune pe net, e foarte posibil sa nu mai calci pe acolo niciodata. Cel putin asa procedez eu. (Cu mentiunea ca n-am bani de cine stie ce restaurante de fitza, dar e valabil si la cele populare).

Cat despre disciplina si autocontrol, e clar ca n-o sa-ti iasa 100% de fiecare data, dar trebuie sa pleci de la ideea ca VREI sa iasa bine. Iar chestia asta e foarte greu de facut daca esti in a 10-a ora de munca pe salariul minim care mai si intarzie... La chirurgi si piloti nu cred ca se pune problema banilor, dar daca tu ca chirurg nu te simti bine, cred ca poti sa amani operatia pe care o aveai programata sau sa rogi un coleg sa faca de garda in locul tau.. mai bine te injura colegul/pacientul decat sa faci vreo prostie gen dr. Ciomu :naughty:

#54
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,463
  • Înscris: 30.10.2003
Daca bucatarul primeste ingrediente sub orice critica, poate sa aibe o zi excelenta ca nu are ce face. Ma indoiesc ca un restaurant poate sa faca rost de rosii faine, coapte, 365 zile pe an.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate