Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Termen de inscriere in CIV buteli...

Substantele anabolizante in sport...

Nivel seric vitamina D

problema honda hornet 600 2011
 Probleme? - Viessmann Vitodens 10...

Nu pot downloada atasamentele de ...

O enigma la motor

Constructie sauna
 Sameday aplicatie - topic general

Junsun Multimedia DVD Player cu W...

Problema Nissan Qahqai 1.5 dci

Recomandare banca/pachet pentru S...
 Probleme Myria Gateway Mi365

Conectare interfon la tableta and...

platforma auto (remorca) cu roti ...

Trading, anyone?

Este safe cu masina in Istanbul?

- - - - -
  • Please log in to reply
31 replies to this topic

xandra30

xandra30

Junior Member

• Grup: Members
Hello tuturor!

Planific un weekend in Istanbul cu masina si nu imi dau seama cat de safe este sa fac acest drum cu masina personal? Stiu ca in Bulgaria erau la un moment dat discutii ca se mai fura masini sau ca mai opresc politistii masini cu numar de RO, insa nu stiu la ce sa ma astept cu privire la sejurul in Turcia.

Masina va fi folosita doar la dus si la intors, acolo am de gand sa caut o parcare in care sa o las.

Deci, ma incumet sa merg cu masina, au ba?

Multumesc.

LensFlare

LensFlare

Tin Foil Mask Society

• Grup: Senior Members
Daca tot planuiesti sa lasi masina in parcare nu mai bine mergi cu avionul? Nu te mai obosesti pe drum si nu mai stai cu grija masinii...

dreaQ

dreaQ

I'm too old for this shit

Tu nu pentru masina si Bulgaria ar trebui sa-ti faci griji ci chiar pentru Istambul mai degraba. Era haiduciei in Bulgaria a apus.

florinbad

florinbad

Senior Member

Da, fara nicio problema. Ar fi bine ca pensiunea/hotelul sa aiba parcare proprie. Daca o sa va cazati in zona Sultanahmet partea cu parcarea va fi problematica.

tandrei99

tandrei99

Active Member

Un prieten de-al meu a fost cu masina, Opel Insignia, la Istanbul. Nu a avut nici un fel de probleme.

AlexEn

AlexEn

Spoiled brat

• Grup: Moderators
Citeste posturile lui lex404, parca el era prin Turcia.
Oricum in perioada asta poate ar fi bine sa eviti Istanbulul.

Edited by AlexEn, 26 April 2017 - 14:48.

corinadaniela

corinadaniela

Guru Member

chiar asa, cauta la agentiile de turism sau pe net oferte de tip city-break, iti ramane mai mult timp la dispozitie sa vizitezi orasul.

florinbad

florinbad

Senior Member

xandra30, on 26 aprilie 2017 - 14:41, said:

Esti soferita sau sofer? Turcii sunt misogini si din "sexy lady" nu o sa te scoata. Daca le fluturi banii pe la nas, dispare "sexy" si ramane doar "lady".
Daca vei ramane doar "lady", vor incerca sa te stoarca de bani in toate chipurile posibile si imposibile, la ce foame de turisti este acum in Turcia. Sunt foarte buni comercianti, inclusiv hotelierii.

Edited by florinbad, 26 April 2017 - 14:54.

AdrianHH

AdrianHH

Senior Member

in 2013 am fost in Istanbul la jumatea lui aprilie.De la Edirne pe masura ce ma apropiam de capitala traficul devenea tot mai alert,tot mai aglomerat cu toate benzile lor.Ultimii 2 km pana la hotel au fost pe un bulevard drept gen Iuliu Maniu,sambata la ora 13.Nu am vazut in viata mea asemenea trafic atunci,se circula bara la bara,se schimba banda complet fara semnal,fara avarii de multumesc,fara semne din maini,efectiv te trezeai ca erai pe banda 2,unul de pe banda 1 care era tot bara la bara cu jumatate de masina in fata tragea stranga de volan si se baga in fata ta.Toti faceau asa,erau si dube de politie in trafic-pana si alea faceau la fel.Cred ca a fost cea mai intensa ora de condus vreodata(si am vreo 150k de km condusi numai prin Bucuresti in ultimii 8 ani).O fi fost si ora de varf,nu zic,o fi fost si ziua aia speciala,dar de-abia pe langa hotel(zona SultanAhmed daca mi-aduc aminte bine) era mai normal.Cei de acolo mi-au recomandat clar parcare privata incuiata noaptea,m-a dus un bell-boy la o parcare privata si acolo a stat 3 zile masina.Nu mi s-a parut orasul nesigur noaptea pt masina.Nu stiu ce s-a schimbat de atunci,dar cel putin bazandu-ma pt ce am vazut atunci,ti-as recomanda tot o parcare privata platita(erau si mai de soi(cu acces cu,cartele) si mai "de cartier"(cum am prins eu,efectiv intr-o scobitura de bloc ingradita cu gard inalt si paza) si transport in comun in rest.

unbrutus

unbrutus

Guru Member

AdrianHH, on 26 aprilie 2017 - 15:00, said:

in 2013 am fost in Istanbul la jumatea lui aprilie.De la Edirne pe masura ce ma apropiam de capitala traficul devenea tot mai alert,tot mai aglomerat cu toate benzile lor.Ultimii 2 km pana la hotel au fost pe un bulevard drept gen Iuliu Maniu,sambata la ora 13.Nu am vazut in viata mea asemenea trafic atunci,se circula bara la bara,se schimba banda complet fara semnal,fara avarii de multumesc,fara semne din maini,efectiv te trezeai ca erai pe banda 2,unul de pe banda 1 care era tot bara la bara cu jumatate de masina in fata tragea stranga de volan si se baga in fata ta.Toti faceau asa,erau si dube de politie in trafic-pana si alea faceau la fel.Cred ca a fost cea mai intensa ora de condus vreodata(si am vreo 150k de km condusi numai prin Bucuresti in ultimii 8 ani).O fi fost si ora de varf,nu zic,o fi fost si ziua aia speciala,dar de-abia pe langa hotel(zona SultanAhmed daca mi-aduc aminte bine) era mai normal.Cei de acolo mi-au recomandat clar parcare privata incuiata noaptea,m-a dus un bell-boy la o parcare privata si acolo a stat 3 zile masina.Nu mi s-a parut orasul nesigur noaptea pt masina.Nu stiu ce s-a schimbat de atunci,dar cel putin bazandu-ma pt ce am vazut atunci,ti-as recomanda tot o parcare privata platita(erau si mai de soi(cu acces cu,cartele) si mai "de cartier"(cum am prins eu,efectiv intr-o scobitura de bloc ingradita cu gard inalt si paza) si transport in comun in rest.
Confirm.

florinbad

florinbad

Senior Member

unbrutus, on 26 aprilie 2017 - 15:04, said:

Confirm.
Confirm si eu. Posted Image

business11

business11

Info Austria

1. In Istanbul nu esti sigur nici pe jos.
2. Traficul este foarte complicat in Istanbul. Nu prea exista legi rutiere, nu prea se respecta unu pe altu', fiecare vrea sa ajunga la destinatie cat mai repede. Nu o sa vezi semnalizari, prioritati sau alte chestii de genul. Ca sa lasi masina in Istanbul, iti recomand o parcare privata inchisa noaptea, pe strazi sau alte tipuri de parcare sunt riscante, avand si numar de inmatriculare strain. Chiar si in parcarea privata pericolul exista deoarece turcii inca i-au mita la greu.
3. Succes!

Edited by business11, 26 April 2017 - 15:29.

unbrutus

unbrutus

Guru Member

xandra30, on 26 aprilie 2017 - 14:41, said:

Hello tuturor!
Planific un weekend in Istanbul cu masina si nu imi dau seama cat de safe este sa fac acest drum cu masina personal? Stiu ca in Bulgaria erau la un moment dat discutii ca se mai fura masini sau ca mai opresc politistii masini cu numar de RO, insa nu stiu la ce sa ma astept cu privire la sejurul in Turcia.
Masina va fi folosita doar la dus si la intors, acolo am de gand sa caut o parcare in care sa o las.
Multumesc.
Nu ai specificat de unde esti.
Daca esti obisnuit cu traficul din bucuresti, te poti incumeta daca ti se pare normal acest trafic, pt acolo e mai rau.
Daca nu, nu te incumeta.
In centru trebuia sa merg cu 120km/h pt ca asa mergea toata lumea... parcarile se fac la limita, bara la bara. Reguli de circulatie exista doar pe hartie.
Deci cunoscand aceste lucruri, decizia o poti lua tu.

business11, on 26 aprilie 2017 - 15:28, said:

deoarece turcii inca i-au iau mita la greu.
si romanii inca iau la greu.
Si la bulgari se fura din parcarile hotelurilor masini.
Sintem balcanici, frati de mentalitate.

alexxxxx

alexxxxx

Active Member

Dupa 30+ vizite la Istanbul, cu toate mijloacele de transport (automobil, tren, avion, daca bagau si ferry ma bagam si la ala), mi se pare putin deplasata imaginea de "In Istanbul nu esti sigur nici pe jos".

In alta ordine de idei, dupa ce intelegi sistemul de condus (nu prea exista cedeaza/prioritate, ci doar semafoare) prin care prioritate are cine baga primu' botu', totul devine destul de usor si lejer. Pana atunci intr-adevar stai incordat.

Semnal se da cu maxim 2-3 secunde inainte sa se traga de volan. Daca e putin inaintea ta, pe o banda paralela, atunci franezi si il lasi sa se bage. Se va baga fara drept de apel, drept urmare e bine sa franezi si sa nu te simti lezat. Fara prostii de domnisoara de genul "avarii de multumesc" sau alte balarii. Ideea e ca traficul sa mearga. Altfel nici nu ar avea cum sa mearga, avand in vedere ca daca ai de traversat 5 benzi in 100 de metri daca stai sa te rogi de toata lumea se duce dracu totul, la ce trafic e. Foarte lejer dai semnal si te bagi, ai grija sa fii vazut si vei fi lasat. Mi se pare multa intelegere in trafic si lumea nu-si pune ambitiile prosteste. Poti sa te incumeti foarte bine sa mergi cu masina pe acolo, insa parcarea prin zonele turistice e destul de scumpa, si trebuie sa treci peste blocajul mental al nostru de a lasa cheia la parcagiu, in parcarile aglomerate. In parcarea de la Ortakoy, de exemplu, seara lasi cheile fiindca masina va fi blocata de alte 2-3 masini, si se descurca ei sa le mute de colo-colo. Am lasat-o o data la o parcare de acolo, si cand am venit s-o ridic a durat vreo 20 minute pana mi-a adus-o, nu stiu unde o dusesera insa ceva mai departe :-).

Referitor la siguranta, am lasat masina pe tot felul de stradute, fara vreo problema. Oricum, circula multi oameni si mi-e greu sa cred ca iti poate sparge cineva masina. Insa cum ti se poate sparge masina in Bucuresti sau Frankfurt, la fel se poate si la Istanbul.

Insa la cat costa avionul azi, unde gasesti la 100-150 de euro dus-intors lejer, nu m-as complica sa merg cu masina decat daca sunteti 4 persoane, sa merite deranjul.

tehnics

tehnics

acolo unde vara-i zi la miezul noptii

Am fost prin Alania acum vre-o 4 ani. Oras mic dar trafic nebun. Aia circula si pe trotuar, pe contrasens, pe rosu...pe unde apuca numai sa circule.
Parerea mea e sa lasi masina acasa. Traficul din Bucuresti la ora de varf ti se va parea o gluma pe langa traficul din Istambul. Vei pierde ore in trafic in loc sa iei un taxiu si sa te duci de la A la B mai ales ca vei fi pentru prima data si decat sa iti faci nervi atunci ala nu mai e concediu.
Taximetristii mi s-au parut corecti si foarte agili in trafic...adica scurtaturi, mers pe contrasens, trecut pe rosu, adica ceva normal.
Odata am vazut pe un scuter asa: Copil, tata, mama niciunul fara casca si cu acceleratia la maxim. :). Aia adrenalina nu gluma.

Edited by tehnics, 26 April 2017 - 16:45.

Lex404

Lex404

Guru Member

Dacă ești "bărbată" e safe.

Adică, in afara de tafic nu e nimic de speriat.

Dar traficul e infernal. Cu tot cu noul pod. Eu am făcut din Sultanbeyli pana in Fatih 4 ore intr-o după amiaza 😂
Dacă prinzi ore de vârf mai bine lași mașina la mama naibii și iei orice altceva. Îți trebuie 8-12 ochi pentru traficul din Istanbul 😂

Cât despre siguranța din Istanbul, pare a fi ok. Au fost mici proteste in zona Besiktas dar fără incidente. Aparent au o alta tactica și nu le arde de scandal.

Îți recomand însă avionul dacă nu ai de gând sa folosești mașina local. Plus ca ai transport in comun foarte ok.
Scapi de grija traficului și de grija parcărilor.
Chiar și dacă zbori spre Sabiha Gokcen, ai bus local E10 (4TL o ora jumătate) sau Havatas (14TL o ora)

Faceți un calcul la consum și nr de persoane, timp. Poate ieșiți mai ieftin cu mașina încât sa merite. Dacă nu, FlyPigs (Pegasus).

florinbad, on 26 aprilie 2017 - 14:53, said:

Esti soferita sau sofer? Turcii sunt misogini si din "sexy lady" nu o sa te scoata. Daca le fluturi banii pe la nas, dispare "sexy" si ramane doar "lady".
Daca vei ramane doar "lady", vor incerca sa te stoarca de bani in toate chipurile posibile si imposibile, la ce foame de turisti este acum in Turcia. Sunt foarte buni comercianti, inclusiv hotelierii.

La ce foame de turiști au acum, risca sa fie ei Storși de clienți.
Se cam mulțumesc cu orice mică marja de profit dar sa fie ceva.

Nu mai e ca in alți ani când te scutura turcu de bani ca dacă plecai, venea oricum alt fraier. Acum, s-a răsturnat situația...

Tsunamii

Tsunamii

Bucuresti

Here:

https://goo.gl/maps/qQ6GYefxAZq

Drumul e FEERIC
L-am facut de cel putin 5 ori si cu masina si cu motocicleta

Granita se trece repede
Drumul prin Turcia dupa granita e criminal de misto

Pentru autostrada din Istanbul, vad ca-s destui care stiu.
E fun, dar e aglomeratie.
Nu mai stiu cum e cu autostrada. Cand am fost eu iti trebuia un card...

Podul e bine sa-l treci noaptea, e frafic mai mic
In rest, daca stii sa conduci, mi se pare mai sigur cu masina decat cu avionul

w140

w140

Senior Member

In cele cateva zeici de ori in care am fost la Istanbul, am circulat zilnic doar cu autoturismul (numere de RO) prin oras, l-am parcat pe unde gaseam loc (respectand legea), atat ziua cat si noaptea, lasand lucruri la vedere in interior, fara sa am probleme. In parcarile cu parcagiu lasam cheia masinii pentru optimizarea locurilor, niciodata nu am constatat sa-mi lipseasca din lucruri.
In Istanbul circulatia este intradevar aglomerata, dar mult mai fluenta decat in RO, si clar mult mai sigura, comportamentul soferilor din Istanbul este mult mai "social" comparativ cu cel a soferilor din RO. In Bucuresti sau alte orase mari din RO sunt sanse mult mai mari sa faci accident dacat in Istanbul.
Ca fapt divers, si in Paris se circula mai violent decat in Istanbul, soferii (in special scuter-isti) sunt mult mai agresivi.

Edited by w140, 26 April 2017 - 21:48.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate