Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Persoane exagerat de sensibile

0214085657, numar de telefon necu...

Acumulator (defect?)

[CUM] Schimb numele YT
 Taximetristi versus Uber si capit...

Dimensiune parcare

Toyota Avensis/piese After Market

”Bucatarul a avut o zi proa...
 Boxe pt. apartament - JBL ES20

Problema imprimanta dupa schimbar...

Intrebare legata de soft

Vanzare de produse pe OLX
 Cum adaug un cont de email pe Nok...

Notebook cu SATA 3 merge doar pe ...

recomandare orga electronica ince...

Mouse Rival 100 steelseries
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Calculatorul reporneste dupa oprire

  • Please log in to reply
41 replies to this topic

#1
DeuxEx

DeuxEx

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,961
  • Înscris: 11.11.2007
  • ID membru: 246,976
  • Locație: Targu-Jiu
Salut! De aproximativ 3 saptamani intampin o problema legata de desktopul meu de zi cu zi - dupa ce opresc calculatorul (Shut Down), la aproximativ 5 secunde acesta reporneste.
- Am incercat diverse "fix"-uri gasite pe net (modificarea registrilor, oprirea functiilor Wake on Lan, etc), fara succes.
- Am schimbat sursa Seasonic S12II-620 Bronze 620W cu o alta, de rezerva, Chieftec Force Series CPS-500S, fara ca problema sa fie rezolvata.
- am scos toate componentele si le-am curatat de praf (oricum aveam de gand s-o fac pe la inceputul lui mai) si am schimbat pasta termica pe procesor
- am schimbat bateria placii de baza, dupa care am pus-o pe cea originala inapoi.
- am pornit o sesiune live de Ubuntu 16.04.02 de pe un stick, iar la oprire problema a persistat (PC-ul a repornit dupa aproximativ 5 secunde).
- am instalat ultimul BIOS pentru placa mea de baza (AsRock Z97 Anniversary) si am resetat toate setarile la DEFAULT

Efectiv am ramas fara optiuni. Mentionez ca problema a inceput sa se manifeste dupa ce am lasat PC-ul aprins un intreg weekend pentru defragmentare. Vroiam sa-l inchid la finalizarea procesului prin TeamViewer, dar a inceput sa se restarteze.
Ce solutii as mai avea pentru repararea problemei? Va multumesc anticipat pentru sprijin.

#2
pinguinul666

pinguinul666

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,778
  • Înscris: 06.10.2015
  • ID membru: 928,518
Defragmentare ?!

Folosesti windows xp ?

Nu poti trece pe 7/8/10 sau Linux si sa vezi daca problema persista?

#3
super8

super8

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,720
  • Înscris: 14.04.2016
  • ID membru: 952,695
Verifica butonul de Power ON/Reset de la carcasa; poate e apasat sau defect.

#4
ASCENDED

ASCENDED

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,074
  • Înscris: 02.07.2010
  • ID membru: 604,519
Un weekend pentru defragmentare?
Cam mult(din punctul meu de vedere).
Înseamnă că ai multă capacitate de defragmentat.

#5
DeuxEx

DeuxEx

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,961
  • Înscris: 11.11.2007
  • ID membru: 246,976
  • Locație: Targu-Jiu
Am 2 HDD-uri x 2 TB. Plus un SSD Samsung Evo 850 pentru sistemul de operare. Am luat o licenta free de O&O Defrag si am zis s-o folosesc (Giveaway Radar). Sistemul de operare este Windows 7 x64. Nu a durat un weekend defragmentarea, ci vreo cateva ore. Intram periodic cu TeamViewer sa vad in ce stadiu a ajuns procesul si vroiam ca la finalizare sa dau un simplu shut down.

#6
super8

super8

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,720
  • Înscris: 14.04.2016
  • ID membru: 952,695
@DeuxEx, tu in loc sa verifici nenorocitu' de buton de Power ON/Reset ne informezi ca ai 2 Hdd-uri de 2TB + 1 SSD Samsung Evo 850 ?
Verifica, domne, butonu' ala sa vezi daca el e cauza problemei PC-ului tau.

#7
gumball3000

gumball3000

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,961
  • Înscris: 24.09.2006
  • ID membru: 98,747
  • Locație: la mine funcționează
eu am schimbat 2 mobo gygabite ca faceau asa, insa aleator.

#8
DeuxEx

DeuxEx

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,961
  • Înscris: 11.11.2007
  • ID membru: 246,976
  • Locație: Targu-Jiu

 super8, on 20 aprilie 2017 - 23:26, said:

@DeuxEx, tu in loc sa verifici nenorocitu' de buton de Power ON/Reset ne informezi ca ai 2 Hdd-uri de 2TB + 1 SSD Samsung Evo 850 ?
Verifica, domne, butonu' ala sa vezi daca el e cauza problemei PC-ului tau.

Am facut mai mult de atat... Am pus tot kitul pe o alta carcasa. Problema e identica.

#9
Erwin_Rommel

Erwin_Rommel

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 123
  • Înscris: 17.04.2017
  • ID membru: 985,500
  • Locație: Desert Military Camp
Eu opresc calculatorul de la buton ca sa nu am probleme c u revenirea lui pe pozitie.

#10
dcr

dcr

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,078
  • Înscris: 01.05.2004
  • ID membru: 15,543
  • Locație: Craiova
Si la mine face  aproximativ la fel, pe Win10, se restarteaza dupa cateva secunde. Dar face aleatoriu, nu are o regula si nici nu face intotdeauna. Si nu este de la buton de power/Reset, s-ar reseta sau opri.
Ciudat este ca la urmatorul shutdown, care este aproape imediat, se opreste fara probleme, fara sa se mai restarteze.

Iar placa este de la Intel.

Edited by dcr, 20 April 2017 - 23:38.


#11
Motanu13

Motanu13

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,985
  • Înscris: 10.02.2011
  • ID membru: 663,921
Nu mai opri calculatorul din Shut Down, incearca mai intai sa-l opresti manual - decuplezi alimentarea ( dupa ce scoti hdd-urile sa nu se buleasca windows-ul ) apoi pui alimentarea la loc fara sa pornesti tu placa de baza. Mai poti scoate de pe placa mufele de power si reset de la cablurile care vin de la carcasa, lasi hdd-urile, pornesti placa de baza cu surubelnita  si pe urma ii dai Shut Down, apoi vezi ce se intampla.
Daca tot face figuri scoti placa de baza afara, o pui pe masa si verifici pe rand piesa cu piesa pana cand identifici cauza.

#12
notrust

notrust

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 796
  • Înscris: 09.11.2016
  • ID membru: 970,857
Intra in BIOS si dezactiveaza funtia WAKE ON PING LAN...

#13
Motanu13

Motanu13

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,985
  • Înscris: 10.02.2011
  • ID membru: 663,921
Deci odata pornesti calculatorul ( fara hdd-uri ) doar cu surubelnita si decuplezi/cuplezi alimentarea manual, apoi pui hdd-urile -pornesti calculatorul cu surubelnita si ii dai pe urma Shut Down. Daca se repeta excludem mufele si cablurile, raman placa de baza si setarile, cine stie ce setari i-ai facut tu acolo. Si da, verifica si biosul.

#14
sctnicu

sctnicu

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 231
  • Înscris: 26.02.2016
  • ID membru: 946,879

 notrust, on 20 aprilie 2017 - 23:41, said:

Intra in BIOS si dezactiveaza funtia WAKE ON PING LAN...
+1,   patit demult asa la un intel pe socket 1156. Am schimbat degeaba placa de baza

#15
ASCENDED

ASCENDED

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,074
  • Înscris: 02.07.2010
  • ID membru: 604,519
Scuze,nu mă pricep prea bine,dar ai defragmentat și ssd-ul?
Că eu știam că ssd-urile nu se defragmentează.

#16
DeuxEx

DeuxEx

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,961
  • Înscris: 11.11.2007
  • ID membru: 246,976
  • Locație: Targu-Jiu
BIOS-UL nu are functia WAKE ON PING LAN activa. Am instalat ultimul BIOS si am dezactivat toate chestiile cu "Wake on..." din setari. Bine, am impresia ca numai una era activata (Wake on RTC Alarm)
@Motanu13: maine dupa-masa o sa iau unitatea la tara si o sa incerc pasii pe care mi i-ai scris mai sus.
@ASCENDED: SSD-ul nu se defragmenteaza.

Edited by DeuxEx, 21 April 2017 - 00:20.


#17
gumball3000

gumball3000

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,961
  • Înscris: 24.09.2006
  • ID membru: 98,747
  • Locație: la mine funcționează
poate e de la ytine din casa cevq, ai incercat si cu pcul alimentat din alta priza/locatie?

testeaza fara lan conectat

#18
xmanyacs77

xmanyacs77

    Roman Patriot

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,528
  • Înscris: 10.07.2013
  • ID membru: 817,822
  • Locație: Centrul Vechi

 DeuxEx, on 20 aprilie 2017 - 23:33, said:

Am facut mai mult de atat... Am pus tot kitul pe o alta carcasa. Problema e identica.
Verifica setarile placii de retea sa fie la fel ca in poza......Posted Image

Attached Files


Edited by xmanyacs77, 21 April 2017 - 05:50.


Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users