Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Situatie ciudata, doua statii amb...

Halucinatii si altele. Ce am?

Dupa 17 ani. Televiziunea Wyl TV,...

Grațierea pedepselor pana la...
 Cursuri de limba Spaniola

Card asigurare calatorie.

Ajutor indentificare dispozitiv c...

Comparatie date din 2 coloane in ...
 Equipment out of order

O noua viata!

The Handmaid's Tale (2017 - )

Cazier auto
 Ce fel de switch imi este necesar...

UN a ales Saudi Arabia sa proteje...

caiet de sarcini licitatie publica

CEDO a declanșat decizia pil...
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

RAMDisk - cum functioneaza

  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1
alex1912

alex1912

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,136
  • Înscris: 28.06.2015
  • ID membru: 917,501
Salut,


Sunt interesat sa folosesc un program ce imi permite sa creez o partitie din memoria RAM.

Nedumeriri:
1. Ce dimensiune este necesara pentru a putea muta fisierele temporare ale Windows-ului si cache-ul din browsere?
2. Ce se intampla daca fisierele pe care eu vreau sa le pun acolo nu incap? nu am niciun numar in cap cand ma gandesc la aceste fisiere.
3. Este afectata in vreun fel experienta de navigare pe internet? de exemplu: voi fi nevoit sa ma reloghez pe toate site-urile dupa fiecare restart?
4. voi ce ati mai mutat pe o astfel de partitie?


Ati folosit asa ceva? folositi? cum vi se pare?

Mersi!

#2
KyKyKyKy

KyKyKyKy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,387
  • Înscris: 18.04.2008
  • ID membru: 316,543
  • Locație: București
1. Mult, foarte mult. Depinde cât RAM ai.
2. Vei primi un avertisment.
3. Posibil.
4. Nu, doar am descărcat niște fișiere să văd cât de repede merge internetul.

Edited by KyKyKyKy, 20 April 2017 - 20:11.


#3
vj_Heaven

vj_Heaven

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,197
  • Înscris: 19.07.2005
  • ID membru: 41,790
Ramdisk era o chestie cand nu existau SSD.
Ia-ti un SSD si scapi de toata durerea de cap.

Ca spatiu, pentru browser cred ca ajung 100-200MB, iar pentru windows depinde de softurile pe care le instalezi, in ziua de azi si un antivirus are peste 1GB, deci vei vrea cam 2GB?!.

Programele de ramdsik copiau tot ce era nevoie in ram atunci cand deschideai calculatorul si din ram pe hdd atunci cand il inchideai. Cat timp nu pica curentul browserul ar trebui sa mearga ok.

Edited by vj_Heaven, 20 April 2017 - 20:22.


#4
gumball3000

gumball3000

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,953
  • Înscris: 24.09.2006
  • ID membru: 98,747
  • Locație: la mine funcționează

View Postvj_Heaven, on 20 aprilie 2017 - 20:18, said:


Programele de ramdsik copiau tot ce era nevoie in ram atunci cand deschideai calculatorul si din ram pe hdd atunci cand il inchideai. Daca nu pica curentul nu va trebui sa te reloghezi mereu pe toate site-urile.
fals

#5
654321

654321

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,616
  • Înscris: 12.03.2007
  • ID membru: 153,644
  • Locație: inside the mind of a machine
Io am de 5GB si am pe ea temporarele de la Internet Explorer, Temp-ul din Windows si Page File-ul.

Edited by 654321, 20 April 2017 - 20:21.


#6
gumball3000

gumball3000

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,953
  • Înscris: 24.09.2006
  • ID membru: 98,747
  • Locație: la mine funcționează
am de 1.8 gb ramdisk, am mutat pe el doar folderele temp, doar vreo doua programele mai rare mi-au dat eroare ca nu au spatiu unde sa downloadeze niste fisiere
firefox nu are nevoie de ramdisk, se poate seta si altfel
http://forums.mozill...c.php?t=1088725

Edited by gumball3000, 20 April 2017 - 20:27.


#7
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,565
  • Înscris: 24.02.2007
  • ID membru: 146,987
PageFile pe ram disk e un non-sens.

#8
654321

654321

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,616
  • Înscris: 12.03.2007
  • ID membru: 153,644
  • Locație: inside the mind of a machine
Explica de ce...

#9
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,565
  • Înscris: 24.02.2007
  • ID membru: 146,987
Page file = spatiu pe disk pentru cand nu ai ram suficient.

Page file pe ramdisk = ocupi din ram pentru cand ... nu mai ai destul ram => fara sens, il dezactivezi cu totul daca crezi ca n-ai nevoie.

#10
gumball3000

gumball3000

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,953
  • Înscris: 24.09.2006
  • ID membru: 98,747
  • Locație: la mine funcționează
google it
pagefile in anumite programe functioneaza ca backup pt o parte a datelor incarcate in ram

Edited by gumball3000, 20 April 2017 - 20:35.


#11
654321

654321

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,616
  • Înscris: 12.03.2007
  • ID membru: 153,644
  • Locație: inside the mind of a machine
Daca dezactivezi Page File-ul anumite programe nu vor mai functiona si vei primi tot felul de erori ciudate. Asa ca trebui neaparat activat.
Cand il activezi trebuie sa-l activezi pe un disk care e lent. Asa ca il activezi tot in Ramdisk.
Practic pacalesti programele care vor neaparat sa lucreze cu Page File-ul sa foloseasca tot RAM-ul, asa ca nu vad unde e non-sensul.

#12
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,565
  • Înscris: 24.02.2007
  • ID membru: 146,987
De ani buni il tin dezactivat si nu mi-a dat eroare nici un program.

Edited by dani.user, 20 April 2017 - 20:39.


#13
654321

654321

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,616
  • Înscris: 12.03.2007
  • ID membru: 153,644
  • Locație: inside the mind of a machine
Unul ca mi-a dat eroare e Toad

#14
alex1912

alex1912

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,136
  • Înscris: 28.06.2015
  • ID membru: 917,501
2-3 gb as putea dona in acest scop, cache-ul browserului ar merge limitat? Fisierele temporare ce dimensiuni au?

Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users