Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Vali Vijelie- Nu da cinstea pe r...

Nicolae Guta - Ne iubim pe datorie

cine colecteaza placi video, cpu,...

Amalia Chiper Iurian - Asta-i rai...
 Vladut de la Blaj - Frikitona

Sugesti deschidere bar!

V-ati inrola (in celule teroriste...

MR Juve - Dai pana la patru
 Extragere placa de osteosinteza h...

Aplicații meteo pentru Andro...

Atlas Global Promotie Business C...

"Problema" afisare pe tot...
 Pixel 2 XL "Taimen" (LG) ...

Pixel 2 "Walleye" (HTC) -...

Cum conectez telecomanda quick re...

OneNote neaccesibil?
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Nu booteaza de pe stick , pls help !

- - - - -
  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1
alexanderhamilton

alexanderhamilton

    Junior

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 20.04.2017
  • ID membru: 985,799
Salut !
Vreau sa reinstalez windows pe pc`ul meu , am win8.1 si vreau sa instalez win10 , de pe un stick bootabil care a mers pe alte device`uri in prealabil. De vreo 10 ore ma tot uit la toate tutorialele de pe ytb si de peste tot cu legacy enabled-disabled , nu am optiunea uefi, practic asta este ceea fac si nu merge :

BIOS->Legacy=AUTO(am incercat si enabled,nu merge iar cu disabled nu imi mai vede niciun USB) -> hardware device=USB GENERIC FLASHDISK -> primary boot device=USB GENERIC FLASHDISK-> F10 SAVE AND EXIT , porneste si ramane displayul negru cu o linie care clipeste

mentiuni : nu am optiunea uefi , nu am security pt a da disable la boot security , folosesc USB din spate

specs : Procesor AMD FX X6 6300
            Placa de baza ASUS M5A78L-M/USB3 - V2101
            Memorie HyperX FURY Blue 8GB, DDR3, 1866MHz, CL10, 1.5V
            Placa video ASUS Radeon™ R9 380X OC STRIX GAMING, 4GB GDDR5, 256-bit
           Sursa Segotep SG-D600SCR, 600W, PFC Activ
           Solid State Drive (SSD) Intel 540s Series, 120GB, 2.5'', SATA III

...este frustrant cand stii ca ai incercat cam toate optiunile posibile si niciuna nu merge , any tips ? Multumesc !

#2
Adi blondu

Adi blondu

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,069
  • Înscris: 05.01.2007
  • ID membru: 122,714
  • Locație: De pe aici
Uite d'aia nu folosesc stick-uri ptr reinstalare windows.DVD-ul e sfant.In 10 ore instalam w10 de 20 de ori.

#3
LensFlare

LensFlare

    Bla Bla Bla...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,650
  • Înscris: 09.05.2005
  • ID membru: 36,348
  • Locație: Somewhere over the rainbow ...
Cateodata anumite PC-uri/Laptop-uri nu booteaza dupa diverse stick-uri, eu rezolv de regula problema cu un stick ieftin generic.

#4
h3llboy99

h3llboy99

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 20.06.2009
  • ID membru: 473,783
Ai incercat si boot manual apasand F8?

#5
alexanderhamilton

alexanderhamilton

    Junior

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 20.04.2017
  • ID membru: 985,799

View Posth3llboy99, on 20 aprilie 2017 - 14:56, said:

Ai incercat si boot manual apasand F8?


da,si la fel se comporta , ecran negru , undersquare care clipeste .....

#6
StickyFingaz

StickyFingaz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,624
  • Înscris: 17.02.2016
  • ID membru: 945,644
Incearca sa pui in alte mufe de USB, preferabil 2.0 si nu 3.0

#7
roxanaRabinowitz

roxanaRabinowitz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,414
  • Înscris: 21.02.2016
  • ID membru: 946,138
ACUM merge stick bootabil pe alt calculator ?
Incearca sa-l faci bootabil UEFI, macar de proba.
Ai mai bootat vreodata cu stick pe acest calculator ?
In Windows actual presupun ca functioneaza porturile USB.
Vezi in BIOS, la Advanced menu > USB Configuration, sa fie enable, hi/full speed,, timeout mai mare.... incearca tot pe acolo.
Intra in BIOS cu stick conectat, ar trebuie sa apara la Boot menu > boot device....

#8
STARTREK1

STARTREK1

    căutător pe gugăl

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,216
  • Înscris: 27.06.2007
  • ID membru: 196,007
  • Locație: no man's land
https://www.microsof...indows10upgrade

#9
alexanderhamilton

alexanderhamilton

    Junior

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 20.04.2017
  • ID membru: 985,799
este FAT32 , eu personal nu am mai instalat de pe stick pe acest pc , dar cum acest pc nu are cdrom cred ca de pe stick s`a instalat windowsu actual , da functioneaza perfect toate usb`urile deoarece cand introduc stickul imi deschide fisierul automat cu ce e pe stick , iar USB config m`am jucat pe acolo cu tot enable disable auto ..nu merge nimic , stickul apare

View PostSTARTREK1, on 20 aprilie 2017 - 15:26, said:


ms , dar intentionez mai mult sa formatez deoarece am un SSD de 120 cu 2 partitii si am cam gresit cu C`u care nu prea mai am spatiu acum si vreau sa las o singura partitie si m`am gandit ca daca tot fac asta sa pun si w10 in loc de w8 pt directx 12

#10
alexanderhamilton

alexanderhamilton

    Junior

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 20.04.2017
  • ID membru: 985,799
up !

#11
StickyFingaz

StickyFingaz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,624
  • Înscris: 17.02.2016
  • ID membru: 945,644

View Postalexanderhamilton, on 20 aprilie 2017 - 20:14, said:

up !

Ai incercat ce ti-am spus?

#12
alexanderhamilton

alexanderhamilton

    Junior

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 20.04.2017
  • ID membru: 985,799
mda...se pare ca stickul de pe care am incercat sa instalez initial avea o problema si nu mergea pe pc`ul meu , dupa ce am instalat win8 , pe acelasi stick de pe care am pus win8 am pus win10 si totul a fost ok...deci in cazul meu stickul a fost problema. se poate inchide , ms !

#13
misu183

misu183

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,357
  • Înscris: 21.12.2008
  • ID membru: 399,432

View PostAdi blondu, on 20 aprilie 2017 - 14:36, said:

Uite d'aia nu folosesc stick-uri ptr reinstalare windows.DVD-ul e sfant.In 10 ore instalam w10 de 20 de ori.
Si daca ai Notebook fara unitate unde pui dvd-ul?

#14
super8

super8

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,640
  • Înscris: 14.04.2016
  • ID membru: 952,695
Foloseste unitate optica externa "mufand-o" in portul USB.

Dar asta numai cand laptopul/PC-ul nu are unitate optica si nici tu stick USB ori windows pe stick.
Si desigur, ai la indemana un dvd cu windows + unitate optica externa  :)

Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users