Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata
 Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...
 teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.
 

UPS SilverCloud SafePC 650VA cu ecran LCD si putere 390W - pareri, teste, suport

- - - - -
  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1
suport_PNI

suport_PNI

    Active Member

  • Grup: Helper
  • Posts: 1,825
  • Înscris: 21.01.2013
Topic dedicat produsului UPS SilverCloud SafePC 650VA cu ecran LCD si putere 390W - suport tehnic, informatii, detalii, testare si pareri ale clientilor.

Sursa de alimentare neintreruptibila
Protejati-va datele printr-o sursa de alimentare de siguranta dotata cu baterie de rezerva si scapati de grija pierderii datelor sau a defectarii echipamentelor electronice cauzate de fluctuatiile de tensiune. Dispozitivul PNI SafePC 650VA functioneaza cu o tensiune de intrare de 160 ~ 275 VAC  oferind o iesire de 220 V +/- 10%.
Protectie la supraincarcare si scurtcircuit
UPS-ul PNI este dotat cu circuit de protectie in cazul supraincarcarii si o siguranta fuzibila ce va protejeaza echipamentele electronice de posibile daune in urma unui scurtcircuit.
Baterie interna de rezerva
Dispozitivul utilizeaza o baterie de 12V/7Ah cu acid de plumb ce nu necesita intretinere si are o perioada indelungata de utilizare. Aceasta ofera un timp de backup de aproximativ 8 minute in cazul utilizarii UPS-ului la jumatate din capacitatea maxima, si are un timp de reincarcare de 8 ore. Dispozitivul incarca automat bateria atunci cand se incheie pana de curent.
Ecran LCD si avertizari sonore
UPS-ul va avertizeaza atat sonor cat si vizual in cazul unui nivel scazut al bateriei, in cazul trecerii la alimentarea de pe baterie sau in cazul supraincarcarii. Ecranul LCD va permite monitorizarea starii de functionare a dispozitivului, vizualizarea nivelului bateriei si a avertizarilor.
Conexiuni disponibile
UPS-ul PNI dispune de o iesire de tip schuko pentru alimentarea dispozitivelor electronice la 220V si o intrare/iesire pentru protectia liniei de telefonie fixa.

Intrare
Tensiune  160 ~ 275 VAC
Frecventa  50 Hz
Iesire
Tensiune  220 V ± 10%
Frecventa  50 Hz ± 0.5
Tip unda  Sinusoida modificata
Baterie
Tip  Cu plumb acid
Capacitate  12V/7Ah
Timp backup  ~ 8 minute (utilizare la jumatate din capacitate)
Durata reincarcare  ~ 8 ore
Caracteristici generale
Putere  390 W / 650 VA
Protectie  Supraincarcare / baterie slaba / scurtcircuit
Nivel sunet alarma  ≤ 45 dB
Protectie linie telefonie fixa  Da
Dimensiuni / greutate  330 x 85 x 155 mm / 6.5 kg
Temperatura de utilizare  -5 ~ +40 °C
Umiditate  10 % ~ 90 % RH fara condens
Lungime cablu alimentare  1.5 m

Pentru membrii forumului  ce au vechime pe Softpedia, activitate pe topicurile dedicate acestei game de produse si nu numai, si cu experienta in domeniu pastram oferta de a transmite GRATUIT acest produs in teste pentru 2 saptamani, cu rugamintea ca dupa returnare sa posteze pe acest forum un review.
Sunt convins ca sunt oameni care iubesc acest domeniu si sunt curiosi sa il tina macar in teste, si de ce nu daca le place sa il achizitioneze cu o reducere de 50% fata de pretul de pe site-ul producatorului.
Va astept cu cereri pe PM, dupa care sa construim impreuna un topic documentat care sa ajute atat vechii cat si noii utilizatori de echipamente de alimentare, potectie alimentare, UPS , surse neintreruptibile de putere .

Attached Files


Edited by suport_PNI, 29 March 2019 - 14:25.


#2
December

December

    Liberate te ex inferis !

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 20,304
  • Înscris: 14.06.2006
Daca-s si din Piatra Neamt, mai primesc un discount?

#3
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008
Eu vreau sa stiu doua lucruri pe care nu prea le precizeaza producatorii niciodata si sint foarte importante pentru sculele astea care acum sint folosite in casa, fara sa fie calculatorul neaparat pornit (spre deosebire de cum erau folosite UPS-urile in mod traditional, conectate la vreun server care sta pornit tot timpul):

- cit consuma in gol (sau ideal cit consuma peste un consumator micut gen un PC oprit, adica masurat o data PC-ul singur sa zicem ca maninca 10W oprit si 15W trecut prin UPS, adica UPS+calculator). Dar si pur si simplu UPS-ul pus in priza si lasat pornit fara nici un consumator e un indiciu suficient de bun
- ce zgomot face (nu cind pica tensiunea ci pur si simplu cind "sta"). Multe biziie, vibreaza, etc.

#4
myshyk

myshyk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,812
  • Înscris: 26.11.2006
Cum se "traduce" : 390W /650 VA?Care ce reprezinta?

#5
ggelu

ggelu

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 7,316
  • Înscris: 21.01.2009
1) Poate incarca baterii de capacitate mai mare ?  De 75-100 Ah de exemplu .  Ca data tehnica : ar fi util curentul de incarcare al acumulatorului .
Stiu ca scrie " timp de reincarcare de 8 ore "  dar pentru ce-mi trebuie mie nu e suficient.
2) De ce tensiunea de iesire e 220 V c.a. ? E doar o curiozitate ; nu e foarte important dar la priza ai 230 V c.a.
3) "Tip unda  : Sinusoida modificata" : un THD se poate ?

Edited by ggelu, 19 April 2017 - 17:56.


#6
suport_PNI

suport_PNI

    Active Member

  • Grup: Helper
  • Posts: 1,825
  • Înscris: 21.01.2013
Pentru cei din Piatra Neamt oferim o cafea, pe langa beneficile campaniei :) .
La partea de consum in gol verificam si revenim cu un raspuns probat. La partea de zgomot , avand in vedere ca are un transformator in interior, exista posibilitatea aparitiei unui  bazait minim , atunci cand produsul intra in starea de Back-up.

Definitia Watt-ului este: Wattul exprimă cantitatea de energie transferată sau cantitatea de lucru mecanic efectuat în unitatea de timp
Definitia Volt Amperului: Un volt-amper este puterea electromagnetică aparentă pe care o schimbă un circuit electric la borne cu exteriorul său, în regim cvasistaționar, când tensiunea sa efectivă la borne este de 1 V, iar curentul de care este parcurs are valoarea efectivă 1 A .
Sursa definitiilor este Wikipedia. Ambele sunt unitati de masura ale puterii, Watii reprezentand puterea reala, iar Volt Amperii puterea aparenta. Pentru mai multe detalii deja trebuie sa sapam mai adanc in sfanta fizica, sa vedem unde si de ce se folosesc ambele tipuri, si de ce sunt declarate la electrocasnice. O buna parte din electronice, electrocasnice au si puterea VA declarata pe etichetele energetice.

Produsul este conceput sa lucreze cu acumulatorul din interior 12 V 7 AH, deci pe parte de incarcare, circuitul este dedicat pentru acest tip de baterie. Probabil va putea incarca si baterii de dimensiuni mai mari, dar pe perioade foarte mari de timp. Acest aspect presupune interventie neautorizata in produs ( scoaterea de borne in exterior) caz in care nu se mai ofera garantie.

Tensiunea de 220V este una de referinta, care poate varia in plajele declarate +-10%. Am ales sa folosim inca 220V deoarece este un numar cunoscut de populatie, si care se incadreaza in valorile admise de toate electronicele si electrocasnicele.
Tensiunea de 230V este intr-adevar standardul actual ce ar trebui respectat de furnizorii de energie. Aici probabil este topic dedicat pe Softpedia despre respectarea lui, variatii admise, etc.
THD este un parametru mai special, extrem de folosit in Sisteme Audio, radio comunicatii, si sisteme profesionale de putere si precizie unde are o importanta foarte mare.  Verificam disponibilitatea acestui parametru. Ce am observat, e ca acest parametru nu este pus la dispozitia clientilor nici la brand-uri consacrate in domeniu, la aceste categorii de produse.

#7
ggelu

ggelu

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 7,316
  • Înscris: 21.01.2009

View Postsuport_PNI, on 20 aprilie 2017 - 08:19, said:

Tensiunea de 220V este una de referinta, care poate varia in plajele declarate +-10%. Am ales sa folosim inca 220V deoarece este un numar cunoscut de populatie, si care se incadreaza in valorile admise de toate electronicele si electrocasnicele.
230 v e folosita de ceva vreme .  Cam de aproape  20  de ani .   Dar 220 fiind in gama 230 +/- 10% e ok.

View Postsuport_PNI, on 20 aprilie 2017 - 08:19, said:

THD este un parametru mai special, extrem de folosit in Sisteme Audio, radio comunicatii, si sisteme profesionale de putere si precizie unde are o importanta foarte mare.  Verificam disponibilitatea acestui parametru. Ce am observat, e ca acest parametru nu este pus la dispozitia clientilor nici la brand-uri consacrate in domeniu, la aceste categorii de produse.
THD nu e deloc un parametru special.  E o caracteristica ce exprima modificarea formei de unda fata de sinusoida .  Daca ne uitam pe o specificatie de la APC , Eaton  ( cu acestea lucrez in mod curent ; sa vorbim de aceiasi gama de pret ) sau chiar Well, CyberPower ....  il gasim  in fisa tehnica . Poate nu e exprimat ca atare  ( THD = x,y % ) dar cel putin asa :
Tensiune de iesire tipică pe baterie: SARCINĂ 0 ~40% undă sinusoidală pură la 230Vac +/- 7%
SARCINĂ 40~100% undă trapezoidală la 230Vac+/- 5%.
E adevarat ca daca folosim UPS pentru alimentarea unui PC sau altor aparate cu sursa in comutatie parametrul e ( aproape ) irelevant .
OKPosted Image , am inteles ca UPS-ul acesta nu este pentru ce mi-ar trebui mie. Imi puteti recomanda un altul cu THD <5% ( adica o sinusoida reconstituita ) si care poate gestiona baterii >75 Ah ?

Edited by ggelu, 20 April 2017 - 17:46.


#8
suport_PNI

suport_PNI

    Active Member

  • Grup: Helper
  • Posts: 1,825
  • Înscris: 21.01.2013
Sunt binevenite explicatiile :) si de ajutor.  
Totusi dumneavoastra nu va referiti la categoria de UPS-uri cu unda de iesire sinus pur, care se foloseste in general la consumatorii inductivi? ( motoare. pompe, centrale, Frigidere, aer conditionat, etc). Sunt denuminte UPS-uri de centrala, pe piata din cate stiu.

Produsul nostru este destinat utilizarii cu electronice cum sunt PC-urile, TV, LCD, etc ce accepta unda sinus modificata, asa cum bine v-ati dat seama. Avem in vedere sugestia de a largi gama de produse si cu aceste modele, cu iesire sinus pur, si conectare acumulatori externi de capacitate mare, pentru autonomie .

#9
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008
Spre surpriza mea unda sinus modificata nu e acceptata de destule surse ce teoretic ar accepta orice, chiar si continuu eventual. Am o sursa de laptop si una de camera video care fac ca toti dracii cind sint pe sinus modificat de-asta de UPS sau invertor ieftin.

#10
suport_PNI

suport_PNI

    Active Member

  • Grup: Helper
  • Posts: 1,825
  • Înscris: 21.01.2013
Exista solutii pentru fiecare destinatie de utilizare, chiar si pentru Dispozitivele care sunt sensibile , sau extrem de sensibile la sinus modificat.  Totul depinde de bugetul alocat, si de marimea nevoii pentru acest dispozitiv de back-up.
Pot da ca exemplu modelul UPS SilverCloud 3KVA cu ecran LCD si putere 2400W despre care pot spune ca se comporta exemplar, dar face parte din alta categorie de buget.  
Exista si alti producatori cu produse similare , sau cu produse din alte categorii de pret, performanta, caracteristici tehnice.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate