Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum accesez site-ul CNAS ?

Algoritm simplu de calculare al u...

Bitdefender Total Security ș...

casa verde 2024
 Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!
 Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda
 Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...
 

Apartament din licitatie dar cu sechestru asigurator - probleme ?

- - - - -
  • Please log in to reply
37 replies to this topic

#19
Platon

Platon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,692
  • Înscris: 22.10.2002
Da doamna avocat, unii traim din impresii si altii citeaza din carti

#20
althea

althea

    Guru Member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 11,658
  • Înscris: 30.10.2009
Nu fii ironic, te rog.

 Platon, on 19 aprilie 2017 - 08:22, said:

esti intr-un cerc vicios, apartamentul nu putea sa fie scos la vanzare atat timp cat asupra lui este pus un sechestru
Uite că s-a putut. Sechestrul asigurător nu poate împiedica executarea unei creanţe certe, lichide şi exigibile: banca avea titlu executoriu, Parchetul nu.

 zerillos, on 18 aprilie 2017 - 19:19, said:

mirq: Probleme la evacuare nu stiu daca o sa am. Nu cunosc proprietarii, dar stiu imobilul, si mai stiu ca stau niste chiriasi deci nu cred ca vor fi probleme grave la evacuare, posibil si cu vorba buna.
Mi-a scăpat asta cu chiriașii: dacă au contract trebuie să-l respecți, să nu uiți să-i spui avocatului despre asta. Executorul ce ți-a zis despre chiriași?

Edited by althea, 19 April 2017 - 11:47.


#21
zerillos

zerillos

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 374
  • Înscris: 28.05.2007
althea: Executorul nu mi-a zis nimic despre chiriasi (nici nu cred ca stie, detaliul asta il stiu eu ca i-am vazut). Dar am citit chiar ieri ca daca e sub sechestru nu are voie sa vanda sau sa inchirieze !!!  Daca asta este adevarat, cei de acolo stau la mica intelegere, nu cu un contract de inchiriere ca nu ar avea voie. Sechestrul e din 2014. Ce contract putea fi facut de atunci pana acum sau reinnoit ?

Ma mai intereseaza daca dosarul pentru executare silita poate fi cerut in copie de la executorul judecatoresc pentru studierea lui inainte de achizitie. Sau nu ti-l poate da ?

Edited by zerillos, 20 April 2017 - 09:24.


#22
zerillos

zerillos

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 374
  • Înscris: 28.05.2007
Si inca ceva. Pot intra undeva online sa vad situatia actuala a procesului pe care il are fostul proprietar? Stiu ca executorul judecatoresc a intrat undeva pe calculator si dupa numarul dosarului (cred !) a putut sa-mi zica imediat ca a fost o infatisare urmata de amanare cu data cand e amanarea, etc. Unde pot sa vad aceste date, eventual deciziile de pe parcurs. Are tribunalul vreun site unde se poate vedea ?

Edited by zerillos, 20 April 2017 - 10:26.


#23
althea

althea

    Guru Member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 11,658
  • Înscris: 30.10.2009

 zerillos, on 20 aprilie 2017 - 08:57, said:

Dar am citit chiar ieri ca daca e sub sechestru nu are voie sa vanda sau sa inchirieze !!!  
În timpul cât ai citit mai bine căutai un avocat sau discutai direct cu executorul, eu nu mai reiau ce am scris deja. Îmi pare rău că nu am fost destul de explicită ca să înțelegi de ce s-a putut executa apartamentul pe care l-ai cumpărat.

Întreabă executorul dacă vrea să-ți dea o copie după dosar, nu știu să aibă vreo obligație în sensul ăsta față de tine, cumpărătorul. Oricum, orice hârtie îți dă te costă.

 zerillos, on 20 aprilie 2017 - 10:25, said:

Pot intra undeva online sa vad situatia actuala a procesului pe care il are fostul proprietar?
portal.just.ro:
http://portal.just.r...ages/acasa.aspx

#24
zerillos

zerillos

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 374
  • Înscris: 28.05.2007
althea: Apartamentul a fost adjudecat de catre mine si am semnat documentele. Am fost la apartament si se pare ca stau acolo niste rude ale proprietarului. Proprietarul a ajuns la fata locului si ma asigurat ca nu vrea sa cedeze apartamentul si ca cei dinauntru nu vor deschide nimanui chiar daca vin sa ii evacueze.

Intrebari:
1 - Daca am semnat documentul de adjudecatar, mai exista vreo solutie sa renunt si sa imi iau banii inapoi? Daca da, prin ce metode?
2 - Ce inseamna o evacuare si cum decurge ea? Vine executorul judecatoresc doar sa ii anunte, sau recurge la forta si poate patrunde in apartament prin orice mijloace? Care sunt limitele?
3 - Se poate ca aceste cheltuieli de evacuare sa se impute fostului proprietar? Cum?
4 - De cand devin proprietar, de la data semnarii documentului de adjudecare, sau de la momentul notarii mele in cartea funciara? Sau cand? Daca eu sunt trecut ca proprietar si nu se elibereaza apartamentul, cine plateste cheltuieli utilitati, etc?
5 - Pot intarzia notarea mea ca proprietar in cartea funciara sau in orice document de la data caruia incep sa platesc eu cheltuielile? (Ma gandesc ca poate nu reusesc sa ii evacuez si ca voi fi proprietar si automat platitor pe un apartament in care stau altii)
6 - Daca se depune contestatie la adjudecare de catre fostul proprietar, sau orice alt document legal, cine este proprietar pana la rezolvarea contestatiei, problemei ?
7 - Daca din diverse motive cred ca executorul judecatoresc a gresit ceva sau a incalcat legea, eu il pot da in judecata ca mi-a vandut ceva nerespectand legea?

PS: Sincer nu ma gandeam la toate acestea inainte. Dar iata-ma pus fata in fata cu ele si nu stiu cum sa procedez. Voi merge daca e nevoie si la un avocat, fara indoiala, dar daca am raspuns la aceste intrebari, voi sti ce pasi am de facut. Daca imi raspunzi si acum, iti multumesc infinit.

Edited by zerillos, 23 April 2017 - 22:33.


#25
zile_san

zile_san

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,657
  • Înscris: 10.10.2011
eu zic sa mergi la avocat.cat de repede

#26
althea

althea

    Guru Member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 11,658
  • Înscris: 30.10.2009

 zerillos, on 23 aprilie 2017 - 22:29, said:

Voi merge daca e nevoie si la un avocat, fara indoiala, dar daca am raspuns la aceste intrebari, voi sti ce pasi am de facut.  

Ce pași să mai faci singur, n-ai făcut destui? Răspunsurile la întrebări nu te ajută practic cu nimic... du-te-odată la avocat sau te banez ca să nu mai pierzi timpul pe-aici! (glumesc)    

1 - Nu ai cum.

2 - Nu spera că executorul te va băga în casă :)
Teoretic, în situații de-astea (cu imobil adjudecat ocupat) după ce trece termenul de contestație se merge din nou la executor, se face cerere de evacuare, executorul cere instanței încuviințarea evacuării, dup-aia se notifică locatarii că au X zile să plece și abia apoi se trece la evacuarea propriu-zisă. Tu spui că oamenii ăia nu stau cu forme legale acolo și proprietarul stă în altă parte, deci teoretic apartamentul e gol… Nu știu cum ar proceda un executor în situația asta. Iar la tine mai e de rezolvat și sechestrul asigurător.  

3 - Da, știe executorul.

4 - Părerea mea e că devii proprietar după înscrierea în CF. Dacă se face contestație sau dacă se refuză înscrierea în CF din cauza sechestrului asigurător, vei fi proprietar la sfântu-așteaptă - cine știe cât durează :)

5 - Nu te-ar ajuta nici dacă s-ar putea amâna, pentru că data de la care devii proprietar va fi înscrisă undeva - fie pe actul de adjudecare, fie pe vreo sentință.    

6 - Fostul proprietar.

7 - Poți, că ai dreptul să dai pe oricine în judecată pentru orice, dar asta nu înseamnă și că ai putea câștiga ceva.

#27
zerillos

zerillos

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 374
  • Înscris: 28.05.2007
althea: Azi merg la un avocat local sa vad ce experienta are pe situatii ca asta. Daca nu, merg la cel recomandat de executor, care e la 50km departare. Executorul cand mi-a vandut apartamentul a zis ca nu voi avea nici o problema, doar ca din cauza sechestrului nu-l pot vinde. Tu imi spui ca se poate refuza inscrierea in CF din cauza sechestrului ??? Posted Image  Daca apartamentul e gol si eu sunt proprietar, de ce nu ma pot duce eu sa sparg yala sa intru practic in casa mea? De ce sa mai vina executorul cu jandarmii si cu plata suplimentara? Posted Image  Oricum, mersi de informatii. Dar in general am observat, cati avocati, atatea pareri. Daca si judecatorii sunt la fel, e clar   Posted Image

#28
rumlegok

rumlegok

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,808
  • Înscris: 06.03.2017
Ca asa e legea... cica sa nu abuzezi "chiriasii"... chiar daca nu sunt chiriasi ci squatters (imi scapa acum termenul in romana) care stau acolo ilegal tocmai prin spargerea yalei Posted Image
Din momentul in care ei sparg yala si se stabilesc acolo capata acelasi statut ca un chirias care plateste lunar chirie si intretinere Posted Image

Mai pe scurt, legea prevede ca altii iti pot sparge yala si sa se stabileasca acolo, insa tu ca proprietar nu o poti sparge sa faci asta Posted Image

Edited by rumlegok, 25 April 2017 - 09:32.


#29
althea

althea

    Guru Member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 11,658
  • Înscris: 30.10.2009

 zerillos, on 25 aprilie 2017 - 09:20, said:

Daca nu, merg la cel recomandat de executor, care e la 50km departare.  
Eu pe ăla l-aș alege. Dacă ți l-a recomandat înseamnă că-i cunoaște experiența, nu te aventura să cauți un avocat pe care să-l verifici tu că poate dai iar bani aiurea. 50 de km nu-i o distanță mare.

 zerillos, on 25 aprilie 2017 - 09:20, said:

Tu imi spui ca se poate refuza inscrierea in CF din cauza sechestrului ???    
Sper să n-am dreptate, dar părerea mea e că până nu se ridică sechestrul asigurător cei de la CF pot refuza înscrierea. Să ne spui cum ai rezolvat.

 zerillos, on 25 aprilie 2017 - 09:20, said:

Daca apartamentul e gol si eu sunt proprietar, de ce nu ma pot duce eu sa sparg yala sa intru practic in casa mea?  
Păi nu e gol, stă cineva în el.

#30
rumlegok

rumlegok

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,808
  • Înscris: 06.03.2017
De obicei il recomanda pentru ca e ruda sau prieten cu el, nu ca e mastermind si e plin de experienta si profesionalism :D

#31
althea

althea

    Guru Member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 11,658
  • Înscris: 30.10.2009
Iar tragi cu ochiu' la Mama Omida-n glob?

#32
rumlegok

rumlegok

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,808
  • Înscris: 06.03.2017
Nu, doar povestesc din experienta proprie... si mie mi-au fost recomandate persoane, si la toti am constatat ca recomandarea pe baza asta se facea... unii mi-o spuneau pe fata, sa te duci la prietenul X ca e ruda cu Y care are influenta printre si nu iese prost niciodata daca faci la el...
Chiar recent s-a dus un nepot sa isi scoata cazier pentru scoala de soferi... cel de la ghiseu i-a inmanat o data cu cazierul si o carte de vizita pentru un psiholog auto... era nevasta individului :D Nici nu cred ca e legal sa transformi un ghiseu public in baza de recrutare client pentru prieteni si rude.

Ca sa revin la ceva mai ontopic, niciodata sa nu te bagi la apartamente ocupate... eu am luat 2 prin metoda asta recent, dar la fiecare m-am asigurat ca nu sunt ocupate, tocmai sa nu imi mai complic viata aiurea.
Unul cand s-a intrat in el era gol, nu mai avea nimic in el, nici macar o priza sau un intrerupator, in schimb peretii erau renovati recent si toti erau neatinsi (luase omul tot ce renovase, peretii nu a putut sa ii ia si nici nu i-a distrus) :D
Al doilea era cat de cat locuibil, se pare ca a apartinut unei pensionare care din creditul qcela luat si-a finantat copilul.
La ambele am dat peste persoane cat de cat OK, la primul era un individ patron de firma de transport dator vandut pe la banci, majoritatea creditelor cu franci, mai avea un apartament executat la distanta de vreo 3 strazi. Am discutat cu el sa il intreb daca mai are ce a luat din apartament poate negociem si le rascumparam Posted Image  A spus ca nu mai are mai nimic, a vandut tot pe parcurs ca stia ca se va ajunge la asta. La al doilea nu am vorbit cu pensionara ci cu copilul acesteia.
Un prieten si-a cam luat o teapa la un apartament prin metoda asta... pe langa faptul ca atunci cand a intrat in apartament era gol era si dezastru, dupa ce ca peretii erau facuti acum 20 de ani, au gaurit tot... pana si bucatile putine de gresie si faianta din baie... a necesitat sa fie refacut complet.
Deci ai grija, ca s-ar putea ca pana intri tu in apartament sa nu mai arate cum iti imaginezi tu :D

#33
zerillos

zerillos

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 374
  • Înscris: 28.05.2007
althea: Surprinzator ma sunat fostul proprietar si a zis ca e de acord sa imi dea cheile apartamentului. Vrea sa ne vedem diseara ca mi-a propus sa imi lase contracost diferite imbunatatiri, sau sa le demonteze.

- daca apartamentul e sub sechestru si el a mai investit in el (usi, balcon, etc) are voie sa vanda din ele sau se considera ca sunt sub sechestru si acestea ?
- in acest caz se fac acte la notar sau ceva de mana de predare-primire. Se noteaza si sume de bani ?
- daca apartamentul avea usi si parchet initial, dar el a schimbat usile cu unele mai scumpe, e normal sa si le scoata si mie sa mi-l lase fara usi? Nu trebuie sa arate cum era initial? Cum procedez in acest caz ?

#34
althea

althea

    Guru Member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 11,658
  • Înscris: 30.10.2009
Teoretic n-are voie să facă nicio modificare, practic dacă le demontează n-ai ce face decât să-l dai în judecată pentru despăgubiri. Te poți trezi că nu mai ai nici prizele.
Dacă aș fi în locul tău m-aș duce să discut, poate cere o sumă rezonabilă sau poți negocia.

 zerillos, on 10 mai 2017 - 09:51, said:

- in acest caz se fac acte la notar sau ceva de mana de predare-primire. Se noteaza si sume de bani ?
Nu e rea deloc ideea cu un fel de proces verbal de predare-primire în care să scrie și suma de bani pe care i-ai dat-o + faptul că reprezintă contravaloarea îmbunătățirilor pe care le-a făcut. El nu are voie să vândă în felul ăsta, dacă reușești să-l faci să semneze așa ceva n-o să mai ai probleme cu el pe viitor, cu siguranță știe că nu e legal ce face.
Să faci poze la tot.

PS: Ai fost la avocat, se ocupă cineva de sechestrul asigurător? Eu în continuare cred că se va rezolva, dar nu puțin riscant să dai bani pe ceva ce încă nu e al tău?  Oare nu-l poți convinge să aștepte până la întabularea pe numele tău? Deci să faceți acea hârtie cu bunurile și suma la care conveniți la notar, ca să aibă siguranță, dar să fie menționat că te obligi să i-o plătești în momentul înscrierii tale în CF ca proprietar.

#35
zerillos

zerillos

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 374
  • Înscris: 28.05.2007
Nu am fost inca la avocat. Trebuie sa treaca perioada de contestatii, apoi cum ai zis notarea in CF, practic sa fiu proprietar. Apoi demarez imediat treaba cu sechestrul, care din cate mi-a zis avocatul poate dura si un an ;)

Edited by zerillos, 10 May 2017 - 11:21.


#36
zerillos

zerillos

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 374
  • Înscris: 28.05.2007
Althea: S-a dat solutie la mine. Am castigat si trebuie sa imi anuleze sechestrul. Cred ca mai astept 1-2 luni ca e un termen de 30 de zile de contestatii ( nu are cine sa conteste decat eu pe mine ) apoi pana ies actele, dupa care merg la OCPI sa imi ridice sechestrul !!!

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate