Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 

Ar fi bine sa evitam super/hypermarketurile ?

- - - - -
  • Please log in to reply
567 replies to this topic

#541
mufa

mufa

    Porc misogin

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 40,788
  • Înscris: 13.01.2005

View Postdon_dannielo, on 04 iunie 2017 - 13:34, said:

In UK isi permit?
Nu, și nu văd legătura cu subiectul. Dar dacă tot ai deschis subiectul, în UK nivelul taxelor e mai mic decît în România și banii strînși se folosesc în general pentru contribuabil. Cînd se va întîmpla asta și în România am să-ți înțeleg și suțin argumentația: "ăia nu dau bon", pînă atunci rămîne cum am spus 2 posturi mai sus.

#542
heinz

heinz

    Cheers!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,586
  • Înscris: 11.02.2016

View PostfightClub25, on 29 mai 2017 - 22:28, said:



    Aveti si voi dreptate si e frustrant!
    Imagineaza-ti un oras de 30.000 de oameni cu 20-30 de magazine maricele ,nisate. Macelarii care au si branza si lactate, cofetarii, bacanii, aprozare, piata centrala ,etc.
    Ce ar fi daca patronii de la aceste magazine s-ar zbate sa fie curat, sa aiba mereu marfa proaspata, sa isi intrebe clientii ce isi doresc sa mai vada la ei in magazine, sa felieze/toace/taie fix cum vor clientii. Sa se agite la primarie sa le faca locuri de parcare in zona, sau sa cumpere chiar ei ceva teren aproape de magazin pentru parcare. Sa incerce un sistem de livrare ,sa caute furnizori buni, samd.
    Ce ar fi daca si clientii ar aprecia si cand ar fi venit un LIDL in oras sa stea aproape gol un an-doi pana il inchideau? Ce ar fi fost daca primaria tinea cu intreprinzatorii locali si nu le-ar fi dat oricum voie celor cu hiper-supermarket sa isi faca magazinul in centrul orasului.
    Orasul ala ar fi avut 20-30 de oameni destul de instariti in plus, ei si familiile lor. Nu par multi, dar fac diferenta. Poate unii investeau in agricultura ca sa-si scurteze lantul de aprovizionare, poate copii lor ar fi deschis la randul lor afaceri cu bani de la parinti si ar fi devenit si ei inteprinzatori locali. Poate o pensiune ,un club ,un spa....etc.

    In schimb ,avem asa : o clasa de cretini care au reusit cum-necum dupa 90' sa-si faca magazin si in absenta sistemului centralizat de aprovizionare, lumea a cumparat de la ei. Erau regi in zona, ii durea in fund ca aveau marfa proasta, scumpa si personal nepoliticos. Cand a venit LIDL si PENNY nici nu au stiut cum i-a lovit trenul. Intr-un fel isi merita soarta, nu zic nu.

    INSA, macar in orasele mari a aparut o specie noua de anterprenor roman care chiar se straduieste, va asigur. Eu pentru asta pledez nu pentru ceea ce voi numiti generic "buticari". Aia duca-se.
Intr-o tara normala tot ce zici tu e normal si asa ar trebui sa fie. Dar la noi e altfel, pe ai nostri ii intereseaza doar profitul(majoritatea) d-aia au supermarket-urile asa succes. Ii doare-n p...de calitate, curatenie; profitul sa curga. Eu asa ceva nu sustin!

#543
ShadowBroker

ShadowBroker

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 884
  • Înscris: 09.03.2017

View PostfightClub25, on 04 iunie 2017 - 12:33, said:

Acest "patronake" descalifica toata argumentatia ta. Cred ca ar trebui sa invatam ceva toleranta si ceva intelegere fata de cei din jur, indiferent de statutul lor daca vom dori vreodata sa dezbatem ceva pe aceasta tema.
Fiindca spui tu? :lol: Eu cred ca-i nitel invers: tu de descalifici cand iei apararea unor golanasi care nu sunt doriti de piata!

View PostfightClub25, on 04 iunie 2017 - 12:33, said:

    Pe mine ma intereseaza o tara cu mai multi oameni cu bani. atat. Cu cat e mai multa lume saraca si/sau depedenta de stat cu atat mai rau pentru mine, pentru tine si pentru toti.
Pai fix oameni cu mai multi bani sunt de cand au aparut marii retaileri, caci oamenii raman cu mai multi bani cand dau 0.7 ron pe o franzela in loc de 2 ron, sau cand dau 3 ron pe 400g de smantana in loc de 6-7 ron. Prefer ca oamenii astia sa ramana cu mai multi bani decat o mana de patronake evazionisti pe care piata nu ii doreste.

View PostfightClub25, on 04 iunie 2017 - 12:33, said:

Intru insa si alte magazine care imi ofera altceva fata de cat poate si doreste sa o faca un supermaket.
    Cred ca sunt anumite produse cum ar fi cele alimentare care ar putea fi produse integral in Romania si nu se produc, se importa - noi pierdem oameni cu bani.
    Cred ca este loc in retail pentru mai multi jucatori decat mega-image la bloc ,Lidl in cartier si Auchan/Carrefour in sector.
Un magazin mai mic iti va oferi mereu marfa si varietate mai putina. E o chestie de logica elementara: mai putin spatiu, mai putina marfa.
Daca este sau nu loc pentru altii, doar piata trebuie sa decida, nicidecum statul pentru a favoriza o mana de golani. La fel cu unde e produsa marfa.

View PostfightClub25, on 04 iunie 2017 - 12:33, said:

    Cred ca trebuie sa protejam domeniile in care micii antreprenori pot oferi servicii bune pentru ca ei creeaza o baza mai larga de oameni cu bani decat corporatiile. Orice publicatie economica si orice economist macro va zice asta.
Fals. Protectionismul este anti-economic, o mizerie socialista care absolut intotdeauna genereaza pierdere(atunci cand nu pierd producatorii/comerciantii pierd cumparatorii caci sunt privati de o sursa mai ieftina de produse identice sau echivalente). Poate fi justificat partial in domenii strategice gen agricultura sau energie, dar fara nicio legatura cu economia. Nicidecum in retail sau alte afaceri uzuale.

View PostfightClub25, on 04 iunie 2017 - 12:33, said:

   Vine un moment cand un mic interprinzator, cu toata bunavointa din lume nu poate concura cu un hipermarket. Ce sa faca? sa dispara? e bine asa?. Sa zicem ca iti ofera cel mai bun pret pe care il poate oferi, dar nu poate merge in pierdere asa cum poate face un supermarket care are si 2-3 ani in plan sa mearga in pierdere pana capteaza suficiente cota de piata si sa iasa pe plus.  
Corect, nu au cum sa concureze cu marii retaileri. Stii de ce? Economies of scale. Cantitate mai mare vanduta, bani mai multi in joc, putere de negociere mai mare, personal mai putin la mai multa marfa, samd. Sau cu alte cuvine: CAPITALISM! Da, sa dispara trebuie! Este fix o situatie clasica din aia in care competitia ii papa pe cei mai putin eicienti!

View PostfightClub25, on 04 iunie 2017 - 12:33, said:

Eu vreau sa-i ajutam pe cei care pot si vor sa ne ofere cele mai bune servicii si preturi pe care le poate oferi o afacere mica unui client. Nu pe buticarii nesimtiti, evazionisti si speculanti care au avut monopol pe o zona si si-au batut joc.
Ii ajuta piata in mod natural daca ofera produse si servicii la preturi OK. Tot buticarii sunt, ca nu prea au ce sa fie altceva, atata timp cat vorbim de concurenta cu marele retail. CE sa fie altceva?

#544
Bogdansv1

Bogdansv1

    Nauc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,278
  • Înscris: 13.03.2015
La mine în urbe (și în mod sigur în multe altele) am magazine de producător, foarte mulți locali. Fiind mai mici, produsele lor nu se găsesc în supermarket așa că au segmentul lor de cumpărători. Vorbesc și de produse alimentare și nealimentare. De asemenea sunt câțiva retaileri de produse casnice ce concurează cu succes cu lanțurile Dedeman, Leroy Merlin, Praktiker. Motivul? Chiar dacă nu știi exact ce îți trebuie, dacă apare un cumpărător cu piesa sau o fotografie este îndrumat direct în timp ce în magazinele mari sunt șanse mari ca să nu fie consilieri care se pricep. Lângă blocul meu am două non-stopuri ce nu duc lipsă de clienți, motivul fiind proximitatea și programul (Lidl e la vreo 200m distanță, Kaufland la vreo 600 și rezistă de peste 20 de ani).

#545
ShadowBroker

ShadowBroker

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 884
  • Înscris: 09.03.2017

View Postheinz, on 04 iunie 2017 - 15:03, said:

Intr-o tara normala tot ce zici tu e normal si asa ar trebui sa fie. Dar la noi e altfel, pe ai nostri ii intereseaza doar profitul(majoritatea) d-aia au supermarket-urile asa succes. Ii doare-n p...de calitate, curatenie; profitul sa curga. Eu asa ceva nu sustin!
Ba nu ar trebui sa fie deloc asa. N-ai sa vezi absolut nicio tara dezvoltata in care sa domine micile magazine. Peste tot marii retaileri detin cea mai mare cota de piata de departe. La noi inca sunt multisori astia mici.

#546
fightClub25

fightClub25

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 963
  • Înscris: 08.04.2009
ShadowBroker ,sunt complet de acord cu tot ce zici doar ca avem niste neintelegeri. Probabil la o bere in timp real ajungeam amandoi la aceeasi concluzie :))

   Mie mi-e teama de globalizarea de-acum. Protectionismul a fost si este o porcarie dar cand globalizarea ajunge la niveluri fara precedent, stai putin pe loc si te gandesti, totusi....cum e mai bine?

   Mereu protectionismul a fost dat la usa de oamenii cu ceva minte si folosit populist de socialisti. Ca e anticoncurential, ca e limitat, ca nu permite crestere, samd. De la Napoleon Bonaparte care a incercat mercantilismul pana la Ceausescu, de obicei a esuat.
   Insa, eu vad acum o chestie care ma sperie : nu mai sunt 30-40-50 de retaileri mari in Europa. Sunt 3 sau 4. Nu mai sunt 20-30 de corporatii auto ,sunt 10 iar VAG. Toyota si GMC vand cat toti ceilalti la un loc. Nu mai e Kraft, Jacobs, Suchard, etc. E Mondelez.
   Corporatiile se cumpara una pe alta si au ajuns ca pozitiile dominante sa fie atat de mari incat cifrele lor de afaceri sa fie mai mari uneori decat PIB-urile altor tari.
   Cand ai o corporatie care detine mai multe marci ,tu ai impresia de diversitate si concurenta dar de fapt vorbim de pozitionari pe piata.Kaufland si Lidl sunt aceeasi companie. Poate chifla Kaiser la Kaufland e mai ieftina cu 10 bani ca la LIDL si tu stii ca este asa, dar daca concernul decide la nivel central sa se mareasca pretul painii la ei, tu vei plati mai mult chiar daca diferenta se va pastra. In capul tau Kaufland va rmaane in continuare mai ieftin chiar daca preturile per total au crescut.
   De-asta imi este mie teama. De vulnerabilitatea oamenilor si a statelor in fata unor concerne extrem de puternice, inclusiv in retail ,energie ,samd. In conditiile astea ceva protectionism nu pare absurd. Nu crezi?

#547
don_dannielo

don_dannielo

    Bah! Are we more than dumb sheep?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,456
  • Înscris: 27.06.2004
Oare medlife si regina maria nu sunt interesate de feliuta ta de piata?

#548
fightClub25

fightClub25

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 963
  • Înscris: 08.04.2009

View Postdon_dannielo, on 05 iunie 2017 - 10:12, said:

Oare medlife si regina maria nu sunt interesate de feliuta ta de piata?

Nu au logistica sa concureze cu mine. Eu am clienti abonati la Regina Maria care au medicina muncii "gratis" acolo si lucreaza si cu mine fiindca ei sunt foarte rigizi.
Noi venim la sediul tau si daca ai 2 angajati atat timp cat esti in Bucuresti sau Ilfov in maxim 2 zile lucratoare. Daca suni acum la Regina Maria si zici ca firma la care lucrezi are contract cu ei si vrei programare la medicina muncii, te programeaza peste o saptamana la una din clinicile lor. E foarte pagubos pentru angajator sistemul asta mai ales ca cei mai seriosi dintre clientii mei nu isi baga omul in job daca nu are mm facuta. Ori multi nu vor sa astepte o saptamana sau sa-si piarda angajatul o zi pentru a merge la clinica lor in ziua programarii.
  Nu ne calcam deloc pe coada. Suntem de 10X mai buni ca ei pe acest domeniu. Clientii mai mari dar non-corporate vor acele abonamente ca sa le faca angajatilor (teoretic) viata mai buna si noi nu avem asa ceva iar corporatiile ne evita pur si simplu fiindca ei nu lucreaza decat cu alte corporatii si punct.
  Clientii mei sunt in general firme de maxim 100 de angajati care vor sa faca chestia asta cat mai ieftin ,repede si eficient si nu doresc sau nu pot sa le dea angajatilor abonamente.
  Cand Kaufland isi cauta furnizor pe orice, va cauta o corporatie preferabil cu actionariat din aceeasi tara ca si ei.
  Si chiar daca ne-ar cauta, i-am refuza noi. Avem capacitate pe Bucuresti dar nu in tara

Edited by fightClub25, 05 June 2017 - 10:37.


#549
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008

View PostfightClub25, on 05 iunie 2017 - 10:34, said:

Cand Kaufland isi cauta furnizor pe orice, va cauta o corporatie preferabil cu actionariat din aceeasi tara ca si ei.

Hai sa fim seriosi. Tu esti patron dar n-ai habar cum se fac afacerile.

#550
fightClub25

fightClub25

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 963
  • Înscris: 08.04.2009

View Postf300, on 05 iunie 2017 - 15:03, said:

Hai sa fim seriosi. Tu esti patron dar n-ai habar cum se fac afacerile.

La nivel corporate nu, nu stiu. Ce am scris mai sus mi s-a zis de catre un amic care e corporatist si destul de bine situat in ierarhia lor.
   Am inteles ca se da inclusiv spaga persoanei care ia decizia in corporatia respectiva pentru a semna contractul. Nefiind banii lor, ii doare in cur.
Tu nu esti patron dar stii cum se fac afacerile...banuiesc. Nu?

Edited by fightClub25, 05 June 2017 - 17:06.


#551
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008
Se da spaga sau se prefera corporatiile "cu actionariat din aceeasi tara"? Nu de alta dar se exclud reciproc, te cam incurci in inventii, nu-mi spune ca vine cu spaga la Kaufland unul de la Siemens si unul de la Ciorogirla SRL si il aleg pe ala de la Siemens ca e de-al lor!

#552
don_dannielo

don_dannielo

    Bah! Are we more than dumb sheep?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,456
  • Înscris: 27.06.2004
Corporatiile cumpara de la alte corporatii ca sa nu ramana in pom daca da autobuzul peste unicul actionar, cum ar fi in cazul unei firme de apartament.
Cand e vorba de ceva strategic, cand e vorba de ceva disposable precum medicina muncii nu conteaza asa de mult.

Edited by don_dannielo, 05 June 2017 - 18:26.


#553
fightClub25

fightClub25

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 963
  • Înscris: 08.04.2009
@don_dannielo exagerezi. Daca ar lucra cu noi as putea sa mor de 10 ori ca treaba ar merge in continuare. am angajati pe fiecare post care stiu ce au de facut si la un client mare as angaja inca pe atatia si are cine sa ma mosteneasca, stai linistit.
  in general, cand vorbesti cu patronul, ala se uita la fiecare leu si cand ii explici ca legal iese ok cu 1/10 din banii dati la Medlife, 100% au renuntat si au venit la noi.
  la corporatii insa exista anumite directive de genul "angajatii din management sa aiba abonament la clinica privata" si, de obicei cine semneaza contractul de achizitie nu o face cu banii lui, e doar un manager. daca erau banii lui lua abonamente la medlife pentru management si pentru grosul angajatilor lucra cu noi pur si simplu pentru ca este mai ieftin si mai eficient. din pacate nu se intampla asa.

#554
dexterash

dexterash

    --something---

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,912
  • Înscris: 19.08.2004

View Postdon_dannielo, on 05 iunie 2017 - 18:25, said:

Corporatiile cumpara de la alte corporatii ca sa nu ramana in pom daca da autobuzul peste unicul actionar, cum ar fi in cazul unei firme de apartament.
1. Daca este asa, inseamna ca mediul privat romanesc [care nu are corporatii] este sufocat de ele. Corect?
2. Orice companie mai mica, in momentul in care are un client stabil si bun-platnic / solvabil, isi poate mari resursele pana la acoperirea cererii - pentru ca stie / are pe ce se baza.
3. Ce inseamna la tine firma de apartament? 100.000 euro cifra de afaceri? 1 mil? 10 mil? 1 angajat? 3? 10? 25?

#555
ShadowBroker

ShadowBroker

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 884
  • Înscris: 09.03.2017

View PostfightClub25, on 05 iunie 2017 - 09:26, said:

   Insa, eu vad acum o chestie care ma sperie : nu mai sunt 30-40-50 de retaileri mari in Europa. Sunt 3 sau 4.
Fals total. Stii care e cel mai mare retailer din germania? Edeka. Nici n-ai auzit de ei. Stii care-s cei mai mari retaileri din Italia? Coop italia, Esselunga si Conad. Nici n-ai auzit de ei. Stii care-i cel mai mare retailer din olanda? Albert Heijn. NIci n-ai auzit de acesta. Stii care-s cei mai mari retaileri din elvetia? Coop elvetia si Migros. Nici n-ai auzit de ei? samd.

pentru o minima documentare: https://en.wikipedia...hains_in_Europe

View PostfightClub25, on 05 iunie 2017 - 09:26, said:

Nu mai sunt 20-30 de corporatii auto ,sunt 10 iar VAG. Toyota si GMC vand cat toti ceilalti la un loc.
Este normal ca numarul companiilor auto sa nu fie foarte mare. Costurile cu cercetarea sunt foarte mari, nu prea e loc pentru cei mici, cel putin pe piata normala. Si totusi, chiar daca a scazut numarul companiilor independente din Europa, varietatea a crescut. Vezi anii '80 vs anul curent. Cate dacii vindeam atunci, cate dacii vindem acum sub grupul rino? Sau, cate modele mercedes erau atunci, cate sunt acum?

View PostfightClub25, on 05 iunie 2017 - 09:26, said:

Nu mai e Kraft, Jacobs, Suchard, etc. E Mondelez.
Si ce daca? Nu mai ai ce biscuiti cumpara in afara de cei de la marcile detinute de Mondelez? ia vezi aici: https://www.carrefou...&direction=DESC

View PostfightClub25, on 05 iunie 2017 - 09:26, said:

Cand ai o corporatie care detine mai multe marci ,tu ai impresia de diversitate si concurenta dar de fapt vorbim de pozitionari pe piata.Kaufland si Lidl sunt aceeasi companie. Poate chifla Kaiser la Kaufland e mai ieftina cu 10 bani ca la LIDL si tu stii ca este asa, dar daca concernul decide la nivel central sa se mareasca pretul painii la ei, tu vei plati mai mult chiar daca diferenta se va pastra. In capul tau Kaufland va rmaane in continuare mai ieftin chiar daca preturile per total au crescut.
Fals. Inevitabil exista diferente intre ele caci Kaufland e mult mai mare si vinde ce nu vinde lidl. Dar din cate am observat si lidl vinde ce nu vinde kaufland. O parte din produse se gasesc si la unul si la altul cu ambalaje diferite(de ex. sucurile naturale marci proprii), dar altele nu. Mult mai putina varietate exista cand piata era dominata de micile magazine, caci aproape toate aduceau undeva la 70-80% cam aceleasi marci/produse. Chiar si un lidl, la care domina marcile proprii, mi se pare ca are suficienta varietate. Saptamanile lor tematice ajuta destul de mult la capitolul asta.

Apoi e povestea aia cum ca grupurile ce inghit alte grupuri nu ar oferi varietate. Total fals. Ar fi adevarat daca ar omora marcile cumparate, sau ar inlocui marcile proprii cu cele noi. Asta se poate intampla ocazional, dar in general nu e cazul. Cand unele firme sunt cumparate, adesea au probleme financiare iar alternativa ar fi sa dispara de pe piata. La urma urmei varietatea e cand ai produse diferite, nu doar cand ai produse vandute de firme diferite. Te-ar incalzi cu ceva daca produsul ce se afla in sticlele de fanta de portocale si produsul ce se afla in sticlele de fanta de struguri ar fi vandute de companii separate? Ar fi mai mare "varietatea"?

Nu, protectia nu e buna, limiteaza varietatea reala, mareste preturile => chestii exact impotriva consumatorului final, in favoarea unei mici minoritati.

#556
tfmercedez

tfmercedez

    BUFU

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 72,551
  • Înscris: 15.06.2007
Auchan, Timisoara.. mai multe unitati, vreo 3-4 preturi cum vrea bicepsu lor: Attached File  20170629_213503.jpg   79.41K   41 downloadsAttached File  20170629_131106.jpg   83.65K   36 downloads in mall la auchan costa 406 lei un set, in timp ce in periferie era redus de la 291 la 100 de lei!

#557
fightClub25

fightClub25

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 963
  • Înscris: 08.04.2009
Ieri, din lipsa de ocupatie cat mi se spala masina, am intrat intr-un penny market. Era singurul magazin din zona. I-am dat mesaj sotiei sa o intreb daca vrea ceva, mi-a zis "iaurt" si m-am dus la frigiderul cu iaurturi. In frigiderul ala nu prea era rece....mai ales ca era genul acela, fara usi. Am luat niste ZuZu de 3% grasime, o cutie de lapte si la casa i-am zis autistei aleia de casiera ca frigiderele nu prea racesc.Vaca indiana mesteca guma, nici nu m-a vazut ca exist si cu ochii pe produse in timp ce scana a baguit un "sunt date la mic sa faca economie". "pai si astea nu se strica?" am intrebat eu. Robotul uman nu a mai zis nimic asa ca mi-am luat produsele si am plecat. Acasa toate iaurturile erau stricate desi erau in termen. Am luat altele de la un soi de supermarket de cartier care e si non-stop si unde vinde patronul noaptea (sotia lui ziua). Toate frigiderele reci, iaurturile ok. Am luat si 3 ardei capia usor lipiciosi de la ceva pere pozitionate deasupra. Cand i-a cantarit tipul mi-a zis "astia daca ii vrei ti-i dau gratis ca sunt lipiciosi. Sunt ok daca ii speli dar eu nu-ti cer banii pe ei si e pacat ca se strica"
   Mie mi se pare ca in Romania supermarketurile se balcanizeaza si astia mici se occidentalizeaza!
  PS : patronul de la magazinul independent este rrom!

Edited by fightClub25, 07 July 2017 - 01:33.


#558
dexterash

dexterash

    --something---

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,912
  • Înscris: 19.08.2004
Ultra-low-costurile din Romania (Penny, Profi) fac mai multe rahaturi decat fac unii patroni autohtoni. La un moment dat, ti se face scarba, efectiv, sa calci prin ele.

Diferenta este data de marketing si de faptul ca, din sute de magazine, aduna destui bani incat sa-si faca reclama. In rest... jeg, produse aflate la limita de expirare, frigidere infecte/nespalate, marfa care arata efectiv ca naiba (cu cateva exceptii), praf, vanzatori analfabeti, mizerie in jurul magazinelor, de produsele "proaspete" nu mai zic etc etc. Fara suparare, dar un fel de oglinda a mizeriei din gandirea unora dintre clienti.

Intre timp, LIDL s-a scumpit (no shit) si vad ca a trecut, destul de tare, pe zona de haine & altele pentru casa.

Si nu: supermarketurile nu se balcanizeaza, se adapteaza pietei, cererii si conditiilor - inclusiv conditiilor financiare. Asta dupa ce au facut dumping si marketing agresiv.

Daca clasa de mijloc nu ar fi f*tuta de si prin toate partile de partidu' suprem-de-stat, tind sa cred ca ar crea destula cerere incat "micii buticari" sa le poata oferi ceea ce isi doresc - si sa castige ambii.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate