Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Bing-Content removal tool

Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...

Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit
 Routere detinute in trecut si in ...

Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...
 Recuperare fișiere dupa form...

Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...
 Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...

explicatie montaj breadboard

3 Doors Down - Kryptonite

Semnalizati cand virati pe un dru...
 

Constructie Casa D+P+M Iasi

- - - - -
  • Please log in to reply
87 replies to this topic

#1
Grime

Grime

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 84
  • Înscris: 22.07.2005
Salutare!
Intentionam sa construim in Iasi o casa cu demisol partial(terenul este in panta), parter si mansarda. In urma contactarii mai multor constructori am primit si primul deviz pe care l-am atasat, deviz ce mi se pare un pic prea piperat si incarcat de parca as fi institutie bugetara:)
Terenul este in suprafata de 551 mp si are o panta de 5m, fapt ce ma avantajeaza pentru contructia demisolului, demisol de care voi avea nevoie deoarece acolo voi localiza garajul si un spatiu de depozitare. Terenul nu imi permite sa fac aceste lucruri adiacent casei deoarece este ingust si am obtinut prin certificatuld e urbanism retrageri destul de draconice, iar casa este ingusta si lunga. pentru autorizatie inca nu s-a depus pentru ca toate avizele au mers destul de anevoios: PUZ 2 ani, certificat+ avize- 2 luni si peram sa depunem pana la sfarsitul acestei luni.

revin si cu alte devize primite, insa astept si parerile voastre:)

Attached Files



#2
Bylly00

Bylly00

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,729
  • Înscris: 27.06.2015
Ca sa ne dam cu parerea asupra pretului ar fi de folos niste planuri macar de arhitectura, sa vedem si noi suprafata construita, amprenta, etc.

#3
manghels

manghels

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,878
  • Înscris: 27.02.2008
Salut si bine ai venit..

Cred ca-s necesare si alte informatii..locatie..date teren..ceva planuri casa..suprafete..complexitate proiect.

Din experienta ..in formularele astea se pun manopere mici..ca sa ia ochiul..si preturi mai mari la materiale/utilaje folosite...(desi vad si preturi mici /minime la anumite chestii)..Cam de pe acolo isi trag banu firmele de constructii..si mai putin din manopera. De asemenea, vad ca ti-au bagat si  "alte cheltuieli" si profit..unde se mai duc cateva mii bune de euroi..Eu am negociat sa-mi scoata chestiile astea indirecte..si profit..pt ca oricum isi scot din manopera si manareli cu materialele..Apropo..cum e cu materialele..le-ati discutat..sau 'vedem' pe parcurs? Orice modificare pe parcurs..implica si costuri pe masura...

Daca e posibil..da-mi pe privat numele firmei..ca in ultimii 2 ani..am cam avut tangenta cu unii din Iasi..si poate imi pot da cu parerea..macar..despre seriozitatea care-i caracterizeaza..

Ce pot sa mai adaug e...MARE ATENTIE la costurile cu imprejmuirea..fiind teren in panta..5m ziceai ?..o sa cam arda la buzunar un zid de sustinere..facut cu simt de raspundere..si din proprie experienta pot zice ca poate duce lejer spre  10% din costul casei..

Edited by manghels, 14 April 2017 - 10:44.


#4
Grime

Grime

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 84
  • Înscris: 22.07.2005
am atasat planurile in care se vede structura camerelor cat si ridicarea topo si suprafetele.
nu as vrea sa dau nume, deoarece nu as dori sa le creez o imagine proasta doar din simplul fapt ca mie mi se par preturile umflate cu cel putin 20-30%, asta in conditiile in care nu e prinsa partea de instalatii in aprox 120.000 EURO.
Acum stau si ma intreb din ce sunt facute celelalte case pe care le-am vazut la vanzare cu 70-80.000 euro(cele mai scumpe) cu tot cu teren? :))

Attached Files



#5
manghels

manghels

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,878
  • Înscris: 27.02.2008

 Grime, on 14 aprilie 2017 - 12:19, said:

Acum stau si ma intreb din ce sunt facute celelalte case pe care le-am vazut la vanzare cu 70-80.000 euro(cele mai scumpe) cu tot cu teren? Posted Image)
Pai vezi..ti-ai raspuns singur..

Cat priveste preturile..la manopera..cred ca se apropie de realitate..(poate n-oi mai fi eu la curent cu preturile la rosu..) plus ca..si-a mai revenit piata din criza..si bubuie iar sectorul constructiilor..
--Fierul pare cam scump..Eu tocmai am cerut o oferta de prin oras..si mi-au dat kg cu 2.59...la tine vad ca e 2.8 cu TVA...(o fi fier fasonat la tine?..avand in vedere ca ai manopera la confectionarea armaturilor..se pare ca nu).
--Betonul..desi nu scrie clasele..la fel pare cam scump (un B250 cu tot cu transport si elefant) primisem o oferta cu 265 pe mc..la tine vad ca-i mai scump...plus ca ai o categorie separata in deviz pt transport beton.
--la cofrari / material/manopera...nu mai stiu preturile..Era cam 650 pe mc de cherestea.. (la tine vad ca ti-au pus 900/mc)..De preferat ar fi sa cofreze cu panouri..pt ca altfel pierzi cam tot lemnul folosit la cofrare..Slabe sanse sa mai poata fi refolosit..iar cheresteaua o platesti tu..apoi se duce la foc..

Trebuie avute in vedere toate materialele..luate la puricat..stabilit dinainte tipul / brand-ul....cine se ocupa de comenzi / plati / transport / paza daca e cazul..ca sa nu fie discutii dupa.

E cu cash..sau credit?..Cumperti tu materialele..sau firma?

Edited by manghels, 14 April 2017 - 13:11.


#6
Grime

Grime

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 84
  • Înscris: 22.07.2005
credit!:)) muult credit:)))

Mie mi s-a parut foarte ciudata atitudinea asta a constructorului sa imi arunce devizul asa, fata sa ma intrebe cam ce vreau. Eu i-am spus ca fata de ce e prin s in necesar vreau sa-mi faca oferta pentru izolatie cu vata si la momentul la care am discutat cu el l-am intrebat expres daca are panouri. oricum din ce am intrebat printre constructori sunt in pana de lucrari si majoritatea firmelor sunt blocate financiar pentru ca inca nu s-au dat drumul la platile de pe sectorul public.
peste tot s-a plusat in acest deviz, de exemplu la sapatura mecanizata ma taxeaza cu 4200 ron, in conditiile in care facand un simplu calcul matematic la 100ron/ora, sapat 2 zile ies la un maxim 2000 RON. la toate acestea m-a taxat si cu transportul betonului si chiar utilajele...

#7
manghels

manghels

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,878
  • Înscris: 27.02.2008
Inseamna ca tre sa stati la o bere..si sa discutati...punand cap la cap ..preturile..(daca e dispus sa negocieze). Fa-ti temele..alege materialele..vezi preturile estimative..din depozite (caramida x, lemn de la y sau similar daca are constructorul pile pe undeva, fier romanesc..fasonat sau nu)..si tot asa..

Foarte important e sa imparti lucrarea pe etape..si sa le disecati pe toate pe rand (in mare is defalcate in deviz: infrastructura (demisolul / fundatiile / placa de la cota zero), suprastructura + acoperis, instalatii.. apoi finisajele). Stiu cum e cu creditele..been there..done that..

Inarmeaza-te cu rabdare (desi vad ca stii cum sta cu actele..institutiile..acusi incepi si cu bancile).

Unele lucrari poti sa le faci si tu..inainte de a incepe efectiv cu constructorul..cum ar fi organizarea terenului..sapatura generala sau partiala..decopertarea..intereseaza-te de utilitati si bransamente..cautare depozite si preturi (negociere..stabilire modalitati de plata si livrare). Cam toate magazinele..gen Dede, Leroy, Praktiker, Arabesque/Mathause..ofera discounturi in functie de comanda..

Cat pirveste alegerea constructorului..e o loterie..Trebuie sa-i citesti dupa vorba si port..sa vezi lucrari de ale lor in diferite etape..sa negociezi..

Bineinteles..citeste si jurnalele de pe aici..mai noi..sau mai vechi..Is multe chestii care-ti deschid ochii..si experiente de ale noastre in aventura pe care si tu o incepi in curand..

Edited by manghels, 14 April 2017 - 14:26.


#8
brawnie

brawnie

    Ing.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,395
  • Înscris: 25.09.2008
pozitia 1.1.1 sapatura mecanizata...e cotat cam mult iar la 1.1.2 sapatura manuala prea putin :)
1.1.3 ...unde face el sprijiniri de maluri? :) am inteles ca e terenul in panta dar eu inca nu am vazut pe nimeni sa faca sprijiniri la sapaturi de casa... e bine ca a prins bani pentru asa ceva dar nu le va face .... atentioneaza-l ca daca nu le face nu le platesti...
1.2.9 - zidarie plina pentru protectie hidroizolatie .... nu cred ca mai foloseste cineva asa ceva...spune-i constructorului sa coteze membrana HDPE Tefond..
Si mie imi pare cam mult la fier si enorm de mult la betoane si cherestea
La sarpanta mi se pare prea putin cotat ....
tencuieli, glet, var...usor sub pretul pietii mi se pare la manopera
1.4.4. Ferestre lemn statificat...nu stiu cat or costa dar o configuratie de termopan de top pe profil din PVC costa undeva la 130 euro/mp...la tine vad ca este cotat materialul 1139.52 lei/mp (250 Euro/mp)...la 1.4.6 usi PVC...e putin cotat materialul...e acelasi pret la ca ferestre...usor mai ridicat dar max 150 euro/mp
1.4.11 la sistem termoizolant mi se pare cam scump materialul...depinde ce decorativa iti da...

la toate devizele ai cheltuieli indirecte 8% si profit 4%...deci 12 %..poate poti sa vb sa scada la un 10%
una peste alta vad ca iesi cam la 142 euro/mp la rosu si aprox 350 euro/mp la gata...ceea ce este mai mult decat decent...cei care iai vazut cu case de 70-80 de mii de euro nu au 280 mp suprafata desfasurata....

#9
Grime

Grime

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 84
  • Înscris: 22.07.2005
Ceea ce nu inteleg este de ce toti imi spun ca am suprafata desfasurata mare. Poate ca sunt 280 de mp, insa eu zic ca una e demisolul cu fundatia si una e parterul cu mansarda. In plus in 280 de mp sunt si terrsele... astept sa vad si alte oferte si revin

#10
brawnie

brawnie

    Ing.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,395
  • Înscris: 25.09.2008
pentru ca ai suprafata desfasurata mare....ENORMA !!! Eu la o casa P+E cu bucatarie, baie si living la parter si 2 dormitoare plus o baie la etaj am 110 mp suprafata desfasurata...e drept ca este foarte mica casa dar de aici si pana la 280 mp e cale lunga...nici cu ambele case (e un duplex facut la mine) plus cele 2 garaje nu ajung la aceasta suprafata... proiectul l-ai platit la mp asa-i? Executia tot la mp ai sa o platesti...nasol moment...Arhitectul dumitale nu ti-a spus ca astea sunt preturile de pe piata? aprox 150 euro/mp la rosu si 350-500 euro/mp la gata? Apropo la 350 euro/mp la gata sa nu te astepti la finisaje de top pentru ca esti la limita de jos a preturilor...

#11
unbrutus

unbrutus

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,299
  • Înscris: 23.02.2017

 Grime, on 14 aprilie 2017 - 12:19, said:

am atasat planurile in care se vede structura camerelor cat si ridicarea topo si suprafetele.
nu as vrea sa dau nume, deoarece nu as dori sa le creez o imagine proasta doar din simplul fapt ca mie mi se par preturile umflate cu cel putin 20-30%, asta in conditiile in care nu e prinsa partea de instalatii in aprox 120.000 EURO.
Acum stau si ma intreb din ce sunt facute celelalte case pe care le-am vazut la vanzare cu 70-80.000 euro(cele mai scumpe) cu tot cu teren? Posted Image)
Ti-a cerut numele in privat... ca sa te ajute

#12
Grime

Grime

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 84
  • Înscris: 22.07.2005

 unbrutus, on 15 aprilie 2017 - 01:33, said:

Ti-a cerut numele in privat... ca sa te ajute
In privat sau public tot aia e:)


da, poate parea o suprafata desfasurata mare, insa lasand demisolul, care oricum partial trebuia facut, nu este foarte mare. 140 mp de spatiu de locuit nu cred ca e mult.

iar un garaj tot trebuis facut in curte, insa pe mine nu ma avantajeaza terenul.

Edited by Grime, 17 April 2017 - 09:14.


#13
Grime

Grime

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 84
  • Înscris: 22.07.2005
se pare ca am intrat si eu in jocul constructorilor si da, daca nu esti atent ti-o furi de nu te vezi de la ei. Pana acum am discutat cu vreo 6 constructori, dintre care nici unul nu mi-a inspirat incredere:)))
pana atunci pun si eu poze cu terenul si lucrarile de pana acum:

- largire drum principal la 7 m
- creare cale de acces la parcela

terenul este cel cu bancuta, nuc, magazie si WC

Attached Files



#14
manghels

manghels

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,878
  • Înscris: 27.02.2008
Sa fie intr-un ceas bun..Ce preturi ti-au mai dat?

#15
Grime

Grime

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 84
  • Înscris: 22.07.2005
preturi primite 150-200 La rosu, cu 150 sunt perfect de acord, si intre 320-500 la gata.
nefiind in domeniu, i-am rugat pe fiecare sa imi faca devize separate pentru fiecare etapa in parte: fundatie, demisol, parter, mansarda in faza de la rosu, iar apoi sa-mi dea oferta pentru finalizare demisol, parter  fara terase si terase separat, mansarda fara balcoane si balcoane separat.
din ce am vazut "carpeala" lor este la partea de dupa la rosu unde mizeaza ca toata lumea va scoate bani doar ca sa vada varul pe pereti.
pana acum cu toti am avut divergente pe urmatoarele aspecte:

1. nu mi se pare fair sa imi ceara 350 e/mp la demisol - acelasi pret cu mansarda si parterul
2. nu mi se pare fair sa imi ceara 350e/mp pentru terase si balcoane

La demisol vor fi peretii cu var, gresia cea mai ieftina de pe piata, 3 becuri , 3 intrerupatoare si 4 prize. Teresaele nu au pereti la fel si balcoanele...
Astfel cred ca un pret decent la cheie ptr demisol ar fi undeva la 40(luan in calcul doar garaj si spatiuld e depozitare) * 200= 8000 Euro, maxim 10.000 Euro . Acelasi calcul grosier l-as face si la parter si la mansarda.

Ca si suprafata utila fara demisol ar iesi 140 MP, iar acele incapari din demisol oricum le pozitional undeva prin curte daca aveam spatiu, iar ridicarea lor oricum ar fi costat.

Vam ca toata lumea spue ca nu o sa tin masina in garaj , ca nu imi trebuie, insa cati dintre cei care spun ca nu merita garajul au tinut efectiv masina in garaj? Ai mei de cand m-am nascut si pana in prezent tin masina in garaj si se vad diferentele mai ales vara si iarna. Eu de 10 ani tin o masina intr-un garaj , dar care are doar acoperis, e bun si ala daca e facut cum trebuie dar daca toate cele 4 laturi sut descoperite ai ramas cu 80 din probleme:) eu zic ca sse merita cei 10.000 in plus investiti intr-un garaj si un semibeci. Eu ca sa ridic o magazie si un Wc din osb, tabla si ridicate pe boltari  care i-am inglobat in ciment pentru a crea o fundatie, iar mana de lucru a fost neresimtita(bautura tigari, mancare si 50 ron/zi) m-a costat undeva la aprox 1000 de euro(magazie 4x3 si un wc 2x2

#16
manghels

manghels

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,878
  • Înscris: 27.02.2008
Constructorii..tind sa faca un pret mediu per constructie (indiferent ca-i demisol..balcoane sau terase..mansarda)..de asta ziceam sa-ti alegi cu grija materialele..si calitatea (pretul)..mai ales pentru partea de finisaje.. pentru ca ei vor lua in calcul ceva mediu..iar apoi te trezesti ca nu-ti place ce-au ales/ofertat..si tre sa cotizeti tu separat..pentru diferente (extra credit)..Cam asta fac eu..dar mi-am asumat asta..tocmai pentru a putea compensa ulterior anumite cheltuieli..(din alte venituri / salarii..etc)..Pana acu mi-a mers.

Pana una alta..350 E/mp e un pret destul de ok....Doar ca trebuie avuta grija mare la materialele pentru finisaje..de la materialele pentru tencuieli..gleturi (sa-ti puna pe hartie ce vor folosi, de ex MP75 / CT126/127, cate straturi...etc) (si / sau rigips)..vopsea lavabila..gresii si tipul lor (unii taxeaza diferit pentru gresiile de dimensiuni atipice/mari) adezivi folositi pentru gresii..tip parchet si foliile de sub el..etc.

Importanta ii si tamplaria exterioara si interioara..Stabileste ce profil va fi..grosime..armaturi..feronerie..plase/rulouri..sticla..etc. La fel si la cele de interior. O usa de interior..incepe de pe la 5-600 ron si poate ajunge la sute bune de eur..

La fel si la termosistem / material-grosime..adezivi folositi pt lipire..masa de spaclu / plasa de minim 145g..etc..Decorativele fluctueaza ca pret..destul de mult..de la 100 si ceva ron..pana la 300-400+ pe galeata de 25 kg..

Cum ziceam..vad ca-i teren in panta...ia in calcul si costul gardului..

PS: din pacate..nimic nu-i fair-play in constructii..(cu mici exceptii)..E foame de bani peste tot..

Edited by manghels, 19 April 2017 - 09:19.


#17
Grime

Grime

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 84
  • Înscris: 22.07.2005
cost gard 11.500 Euro:)))))
BUHAHAHAH!!

pe cele 3 laturi cu vecini am stabilit ca vom face 50-50 cheltuielile, daci e mai raison. Astept sa imi confirme daca in acest cost este si poarta de acces actionata automat.

#18
manghels

manghels

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,878
  • Înscris: 27.02.2008
ai noroc..daca ai vecini  Posted Image ..Pe la mine-s plecati prin toate colturile lumii..si nu prea-i intereseaza sa cotizeze..asa ca..o sa fac un gard..sa arate bine din curtea mea..iar la ei..cum o putea Dzeu..

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate