Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

probleme vizionare netflix

Ajutor alimentare plita inductie

Recunoasteti aceasta boxa
 partitionare ssd 1T laptop Asus

Recomandare enclosure usb 3.0 to ...

Stropire planseu beton

Am neaparat nevoie de firma SRL/P...
 Recomandare Aer conditionat pentr...

Decojire/dezlipire tencuiala deco...

Anvelope all season

Probleme laptop HP
 Golf 5 1.4 MPI GPL

Tulcea - parcare pazita neinundab...

Caldura mare, mon cher!

Zi de nastere la capitala,88 de p...
 

Reparatii Laptop - Partea II

* * * * * 5 votes
  • Please log in to reply
1639 replies to this topic

#37
ciprake

ciprake

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 591
  • Înscris: 01.06.2011

View Poststepe, on 21 aprilie 2017 - 10:51, said:

Salut am unu exact ca modelul tau acum la reparat..are procesorul in scurt...dar am ceva tensiuni pe el..zi mi ce te-ar interesa...
Ma interesa daca porneste fara baterie in primul rand, la al meu e moarta, dar cred ca sunt probleme si cu circuitul de incarcare sau isl- ala de sub radiator.

#38
mihaicozac

mihaicozac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,406
  • Înscris: 05.12.2005
Merge şi fără baterie, dar e adevărat că la multe le pică procesorul.
YouTube: de rezistenţele alea e vorba, dar arată bine, nu cred că sunt arse. Mai verifică tensiunile pe integratul ăla Sipex 2951.

#39
ciprake

ciprake

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 591
  • Înscris: 01.06.2011
Ok, multumesc.

#40
mihaicozac

mihaicozac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,406
  • Înscris: 05.12.2005
Poţi verifica pe PL9, dacă ai scurt la masă, e clar procesor dus.

#41
YouTube009

YouTube009

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 190
  • Înscris: 22.02.2017

View Postmihaicozac, on 21 aprilie 2017 - 13:07, said:

Merge și fără baterie, dar e adevărat că la multe le pică procesorul.
YouTube: de rezistențele alea e vorba, dar arată bine, nu cred că sunt arse. Mai verifică tensiunile pe integratul ăla Sipex 2951.
Nu am gasit schema , am luat tensiunile pe fiecare pin in parte : http://m.imgur.com/L4HqAqD


#42
mihaicozac

mihaicozac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,406
  • Înscris: 05.12.2005
E clar, undeva e blocată tensiunea între intrare şi convertoare. Poate are vreun detector cu LM393 sau alt comparator, însă aşa de la distanţă e dificil. Ar fi cazul să-l duci la un electronist cu experienţă mai multă.

#43
YouTube009

YouTube009

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 190
  • Înscris: 22.02.2017

View Postmihaicozac, on 21 aprilie 2017 - 16:20, said:

E clar, undeva e blocată tensiunea Ăźntre intrare și convertoare. Poate are vreun detector cu LM393 sau alt comparator, Ăźnsă așa de la distanță e dificil. Ar fi cazul să-l duci la un electronist cu experiență mai multă.
Cam ce as mai putea verifica ..

#44
mihaicozac

mihaicozac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,406
  • Înscris: 05.12.2005
După câte te pricepi, nu prea multe...
poţi să faci un ştrap de probă, între plusul de la mufa de alimentare şi traseul unde sunt conectate R844/R845 cu C849. DAcă nici aşa nu porneşte du-l la un specialist sau aruncă-l.

#45
A10

A10

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,804
  • Înscris: 19.12.2012
Va salut.

Am un dell Latitude 830 care da sa porneasca dar nu afiseaza nimic, cip grafic suspect.

Desfacut aparatul, si vad ca pe cipu video s a mai lucrat, un reflow cu adezivul original de pe margine(ala visiniu) cam parjolit. Cipul este nvidia g86-920-a2.

Am sanse cu un reflow sau sa mai incerc un reballing ? Am doar statie cu aer cald, pasta cositor si eventual iau o sita. Alt gpu nou nu stiu daca gasesc si daca in conditiile prezentate mai sus merita sa risc.

#46
YouTube009

YouTube009

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 190
  • Înscris: 22.02.2017

View Postmihaicozac, on 21 aprilie 2017 - 17:28, said:

După cĂąte te pricepi, nu prea multe...
poți să faci un ștrap de probă, Ăźntre plusul de la mufa de alimentare și traseul unde sunt conectate R844/R845 cu C849. DAcă nici așa nu pornește du-l la un specialist sau aruncă-l.
Am facut asa si pe 22 la max1902 a aparut 18,86v , dar pe pinu 21 nici gand 5 v .. deci numai are rost .. multumesc mult de ajutor

#47
girus

girus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,311
  • Înscris: 01.08.2006
Bine v-am regasit. Cam tarziu sa fac urarile de Paste. Am un Toshiba A300 cu placa PT10G care restarteaza la pornire, repetat, sau porneste fara imagine, sau porneste normal. Pare sa fie un defect tipic, asemanator cu cel despre care se stie, NEC TOKIN. Acesta nu merge nici pe baterie. Am mai intalnit defectul, dar am avut noroc cu o placa de schimb pe care o aveam functionala. Stie cineva, ceva? Poate economisesc timp. Va multumesc anticipat. P.S. Celor ce-si sarbatoresc ziua numelui, maine, La multi ani!

#48
costyn_man

costyn_man

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,036
  • Înscris: 01.08.2005

View PostA10, on 22 aprilie 2017 - 00:34, said:

Va salut.

Am un dell Latitude 830 care da sa porneasca dar nu afiseaza nimic, cip grafic suspect.

Desfacut aparatul, si vad ca pe cipu video s a mai lucrat, un reflow cu adezivul original de pe margine(ala visiniu) cam parjolit. Cipul este nvidia g86-920-a2.

Am sanse cu un reflow sau sa mai incerc un reballing ? Am doar statie cu aer cald, pasta cositor si eventual iau o sita. Alt gpu nou nu stiu daca gasesc si daca in conditiile prezentate mai sus merita sa risc.
Cine a incercat reflow-ul, nu a stiut ca in prima faza se desface tot adezivul de pe marginile gpu. Cu statia de aer cald setata la 100 grade, dai pe marginea procesorului si cu o scobitoare desfaci tot adeziul respectiv apoi flux lichid bagat sub procesor si abia apoi faci reflow. Ideal ar fi ca atunci cand bilutele sunt lichefiate, sa miste micrometric procesorul, aici este beleaua mare.

View Postgirus, on 22 aprilie 2017 - 09:04, said:

Bine v-am regasit. Cam tarziu sa fac urarile de Paste. Am un Toshiba A300 cu placa PT10G care restarteaza la pornire, repetat, sau porneste fara imagine, sau porneste normal. Pare sa fie un defect tipic, asemanator cu cel despre care se stie, NEC TOKIN. Acesta nu merge nici pe baterie. Am mai intalnit defectul, dar am avut noroc cu o placa de schimb pe care o aveam functionala. Stie cineva, ceva? Poate economisesc timp. Va multumesc anticipat. P.S. Celor ce-si sarbatoresc ziua numelui, maine, La multi ani!
Restartul apare in general datorita nec tokin, schimba condensatorii, oricum nu ai nimic de pierdut.

#49
girus

girus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,311
  • Înscris: 01.08.2006
De acord cu tine, dar manifestarea este si fara proc. Timpii de restart sunt diferiti, si uneori am imagine.

#50
costyn_man

costyn_man

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,036
  • Înscris: 01.08.2005
Parerea mea este ca filtrajul tensiunii de alimentare a procesorului este de vina. Fara procesor, nu inteleg cum iti porneste.
Oricum, as merge tot pe varianta nec tokin. Presupun ca nu ai facut un upgrade de bios esuat.

#51
A10

A10

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,804
  • Înscris: 19.12.2012
Am facut un reflow dupa ce am dat vopseaua jos si vad ca e ok (deocamdata). Problema e ca ventilatorul de la sistemul de racire porneste doar la un anumit prag, dupa ce se incinge radiatorul..si sunt 3 cipuri pe tot sistemul asta de racire. Am cautat in bios insa n am gasit vreo posibilitate sa l pot porni sau sa modific temperatura. Loterie curata cu jucaria asta.
Multumesc de sfat si de info.

View Postcostyn_man, on 22 aprilie 2017 - 10:03, said:

Cine a incercat reflow-ul, nu a stiut ca in prima faza se desface tot adezivul de pe marginile gpu. Cu statia de aer cald setata la 100 grade, dai pe marginea procesorului si cu o scobitoare desfaci tot adeziul respectiv apoi flux lichid bagat sub procesor si abia apoi faci reflow. Ideal ar fi ca atunci cand bilutele sunt lichefiate, sa miste micrometric procesorul, aici este beleaua mare.



Edited by A10, 22 April 2017 - 11:28.


#52
costyn_man

costyn_man

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,036
  • Înscris: 01.08.2005
Cauta pe net "notebook fan control", daca nu ma insel, erau niste programe care setau parametrii ventilatorului. Incearca pana gasesti unul care sa functioneze asa cum iti doresti.

#53
girus

girus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,311
  • Înscris: 01.08.2006
Din cate placi am reparat pana acum, nu am gasit nici una care sa nu faca power on fara proc. Partea de intrare, de incarcare, sursele, eu le repar cu placa "chioara". Fara proc, ram, fan. Poate am avut eu doar placi ciudate.

#54
costyn_man

costyn_man

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,036
  • Înscris: 01.08.2005
Am priceput, vrei sa spui ca ia power on dar fara sa afiseze nimic pe ecran. Cand isi da restart dispar tensiunile si se sting led-uril de control de pe placa? In cazul asta este destul de ciudat si nu pot sa ma pronunt. Ce ISL ai care-ti da tensiunile de 3,3 si 5V ?

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

1 members, 0 guests, 0 anonymous users

costy_ytsoc

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate