Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

probleme vizionare netflix

Ajutor alimentare plita inductie

Recunoasteti aceasta boxa
 partitionare ssd 1T laptop Asus

Recomandare enclosure usb 3.0 to ...

Stropire planseu beton

Am neaparat nevoie de firma SRL/P...
 Recomandare Aer conditionat pentr...

Decojire/dezlipire tencuiala deco...

Anvelope all season

Probleme laptop HP
 Golf 5 1.4 MPI GPL

Tulcea - parcare pazita neinundab...

Caldura mare, mon cher!

Zi de nastere la capitala,88 de p...
 

Reparatii Laptop - Partea II

* * * * * 5 votes
  • Please log in to reply
1639 replies to this topic

#19
costyn_man

costyn_man

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,036
  • Înscris: 01.08.2005
Este posibil sa aiba pe alimentare MAX1999. Ar trebui sa verifice ca tensiunea de alimentare sa ajunga pe circuit si daca acesta debiteaza tensiunile de 3.3 si 5V dar fara schema...este inutil.
Macar sa spuna codul placii de baza.

Edited by costyn_man, 20 April 2017 - 20:47.


#20
YouTube009

YouTube009

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 190
  • Înscris: 22.02.2017

View Postmihaicozac, on 20 aprilie 2017 - 20:36, said:

Plăcuța aia e modemul telefonic, cu ea sau fără ea tot un drac. Scoate placa mare afară, să vedem ce e pe spate.
Uitati : http://m.imgur.com/7...6o6IUA2,fo619mO

#21
mihaicozac

mihaicozac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,406
  • Înscris: 05.12.2005
Siguranţa ai verificat-o? F501, pe lângă jack.
Convertoarele de tensiune sunt pe sub folia aia neagră de peste chipset, pe undeva.

#22
YouTube009

YouTube009

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 190
  • Înscris: 22.02.2017

View Postmihaicozac, on 20 aprilie 2017 - 21:29, said:

Siguranța ai verificat-o? F501, pe lĂąngă jack.
Convertoarele de tensiune sunt pe sub folia aia neagră de peste chipset, pe undeva.
F501 are continuitate ..
http://m.imgur.com/zvQYNzX , urmatoru pas ..

#23
mihaicozac

mihaicozac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,406
  • Înscris: 05.12.2005
Nu acolo, pe partea cealaltă, zona cu conectorul HDD, folia aia mare trebuie scoasă.

#24
YouTube009

YouTube009

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 190
  • Înscris: 22.02.2017

View Postmihaicozac, on 20 aprilie 2017 - 21:47, said:

Nu acolo, pe partea cealaltă, zona cu conectorul HDD, folia aia mare trebuie scoasă.
http://m.imgur.com/9x35qZg

#25
mihaicozac

mihaicozac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,406
  • Înscris: 05.12.2005
MAX1902 e integratul care scoate tensiunile de 5 şi 3,3V. Caută schema de aplicaţie şi verifică tensiunile de pe pini. Mare grijă că e foarte mic, sondele de la Fluke sunt nepotrivite pt. asemenea măsurători, ai nevoie de ceva foarte ascuţit.

#26
YouTube009

YouTube009

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 190
  • Înscris: 22.02.2017

View Postmihaicozac, on 20 aprilie 2017 - 22:07, said:

MAX1902 e integratul care scoate tensiunile de 5 și 3,3V. Caută schema de aplicație și verifică tensiunile de pe pini. Mare grijă că e foarte mic, sondele de la Fluke sunt nepotrivite pt. asemenea măsurători, ai nevoie de ceva foarte ascuțit.
Schema asta ma poate ajuta ?
https://m.imgur.com/WkqxX45

#27
mihaicozac

mihaicozac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,406
  • Înscris: 05.12.2005
Da e bună. Verifici în prima fază dacă ai alimentare pe 22 şi dacă socate 5V pe 21. MARE GRIJĂ să nu faci scurt cu sonda între 21 şi 22 că se duce instant controllerul.

#28
YouTube009

YouTube009

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 190
  • Înscris: 22.02.2017

View Postmihaicozac, on 20 aprilie 2017 - 22:16, said:

Da e bună. Verifici Ăźn prima fază dacă ai alimentare pe 22 și dacă socate 5V pe 21. MARE GRIJĂ să nu faci scurt cu sonda Ăźntre 21 și 22 că se duce instant controllerul.
Dupa schema asta sa identific pini
https://m.imgur.com/UTpHj62

#29
mihaicozac

mihaicozac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,406
  • Înscris: 05.12.2005
Da.

#30
YouTube009

YouTube009

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 190
  • Înscris: 22.02.2017

View Postmihaicozac, on 20 aprilie 2017 - 22:34, said:

Da.
1,232 v pe 22 iar pe 21 de la 0,5 v coboara (oscileaza) pana la 0,01v

Edited by YouTube009, 21 April 2017 - 10:30.


#31
stepe

stepe

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 75
  • Înscris: 26.03.2010

View Postciprake, on 20 aprilie 2017 - 10:14, said:

Va salut!
Stie cineva daca la un Lenovo Ideapad 100-15IBY daca e moarta bateria, ar trebui sa porneasca numai de pe incarcator? Nu am tensiune pe butonul de power. Ca circuit de incarcarcare foloseste un BQ24750. Sunt ceva tensiuni dar nu sunt OK, un 5V care scade, creste.... la mai e un 2,6v care si ala pare a se modifica in timp. Tensiunile exita doar in zona chargerului. in alte parti pe placa nu le-am gasit. Ma gandesc ca paote si si BQ24750.defect... Vreun sfat ar fi binevenit. Multumesc.
Salut am unu exact ca modelul tau acum la reparat..are procesorul in scurt...dar am ceva tensiuni pe el..zi mi ce te-ar interesa...

#32
costyn_man

costyn_man

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,036
  • Înscris: 01.08.2005

View PostYouTube009, on 21 aprilie 2017 - 10:20, said:

1,232 v pe 22 iar pe 21 de la 0,5 v coboara (oscileaza) pana la 0,01v
Nu se alimenteaza MAX-ul, pe 22 ar trebui sa ai tensiunea de alimentare de 19V. Trebuie sa pornesti de la alimentare catre MAX, asa cum am spus mai inainte. Verifici mosfetii, este unul care este intrerupt sau nu primeste tensiunea de G. Trebuie neaparat schema laptopului.

#33
YouTube009

YouTube009

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 190
  • Înscris: 22.02.2017

View Postcostyn_man, on 21 aprilie 2017 - 10:59, said:


Nu se alimenteaza MAX-ul, pe 22 ar trebui sa ai tensiunea de alimentare de 19V. Trebuie sa pornesti de la alimentare catre MAX, asa cum am spus mai inainte. Verifici mosfetii, este unul care este intrerupt sau nu primeste tensiunea de G. Trebuie neaparat schema laptopului.
Nu gasesc nicaieri schema placii

Edited by YouTube009, 21 April 2017 - 11:07.


#34
stepe

stepe

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 75
  • Înscris: 26.03.2010

View Poststepe, on 21 aprilie 2017 - 10:51, said:

Salut am unu exact ca modelul tau acum la reparat..are procesorul in scurt...dar am ceva tensiuni pe el..zi mi ce te-ar interesa...
PF100=19V
PR202=19V
PJ303=5V
PL301=19V
PL401=19V
PJ402=1.4V
PL302=3.3V
L3=3.3V
Masoara astea si mai vedem..

#35
mihaicozac

mihaicozac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,406
  • Înscris: 05.12.2005

View PostYouTube009, on 21 aprilie 2017 - 11:04, said:

Nu gasesc nicaieri schema placii
Este de cumpărat dar nu se merită la 11 dolari, sub numele de RAM2000.
Tensiunile alea nu sunt bune, pe 22 ar trebui să fie 19V, undeva e întreruptă alimentarea. Verifică dacă cele 2 rezistenţe de 10 ohmi de lângă integrat sunt OK.

#36
YouTube009

YouTube009

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 190
  • Înscris: 22.02.2017

View Postmihaicozac, on 21 aprilie 2017 - 11:35, said:


Este de cumpărat dar nu se merită la 11 dolari, sub numele de RAM2000.
Tensiunile alea nu sunt bune, pe 22 ar trebui să fie 19V, undeva e Ăźntreruptă alimentarea. Verifică dacă cele 2 rezistențe de 10 ohmi de lĂąngă integrat sunt OK.
Care sunt rezistentele : http://m.imgur.com/FEr1SGg
R844 r845?
Le-am verificat le ambele , imi indica 10,1 ohm si au continuitate
Si au tensiunea de 1,233 v , exact ca pinul 22

Edited by YouTube009, 21 April 2017 - 12:17.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

1 user(s) are reading this topic

1 members, 0 guests, 0 anonymous users

costy_ytsoc

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate