Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
HTML & JS

Situatie ciudata, doua statii amb...

Halucinatii si altele. Ce am?

Dupa 17 ani. Televiziunea Wyl TV,...
 Gratierea pedepselor pana la trei...

Cursuri de limba Spaniola

Card asigurare calatorie.

Ajutor indentificare dispozitiv c...
 Comparatie date din 2 coloane in ...

Equipment out of order

O noua viata!

The Handmaid's Tale (2017 - )
 Cazier auto

Ce fel de switch imi este necesar...

UN a ales Saudi Arabia sa proteje...

caiet de sarcini licitatie publica
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Reparatii Laptop - Partea II

  • Please log in to reply
64 replies to this topic

#1
Wzzz

Wzzz

  • Grup: Moderators
  • Posts: 3,674
  • Înscris: 10.05.2011
  • ID membru: 686,121
Pentru ca subiectul vechi a ajuns la aproape 400 de pagini, continuam aici.

Attached Files



#2
ciprake

ciprake

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 411
  • Înscris: 01.06.2011
  • ID membru: 690,920
  • Locație: Piatra Neamt
Va salut!
Stie cineva daca la un Lenovo Ideapad 100-15IBY daca e moarta bateria, ar trebui sa porneasca numai de pe incarcator? Nu am tensiune pe butonul de power. Ca circuit de incarcarcare foloseste un BQ24750. Sunt ceva tensiuni dar nu sunt OK, un 5V care scade, creste.... la mai e un 2,6v care si ala pare a se modifica in timp. Tensiunile exita doar in zona chargerului. in alte parti pe placa nu le-am gasit. Ma gandesc ca paote si si BQ24750.defect... Vreun sfat ar fi binevenit. Multumesc.

#3
costyn_man

costyn_man

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,769
  • Înscris: 01.08.2005
  • ID membru: 42,759
Verifica ISL-ul. Tensiunea de pe butonul de power este de 3.3V si ar trebui sa vina de pe acel ISL. In mod normal il gasesti linga conectorul bateriei.

#4
mihaicozac

mihaicozac

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,072
  • Înscris: 05.12.2005
  • ID membru: 56,263
  • Locație: Luftenberg, Austria
S-ar putea să fie dus unul din cei 2 mosfeţi de pe intrare, de obicei al doilea, scurt GS şi fiind legaţi împreună nu se mai deschide niciunul şi tensiunea de alimentare nu mai ajunge nicăieri.

Edited by mihaicozac, 20 April 2017 - 11:40.


#5
BRANCA

BRANCA

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 56
  • Înscris: 03.05.2006
  • ID membru: 76,085
Va salut!O idee despre un laptop Dell N7010.Nu l-am dus la reparatii ,deocamdata,din lipsa fonduri.Defectul initial a fost blocarea pe Windows.Restart si o lua.Apoi ,la restarturile ulterioare,ingheta undeva inainte de aparitia desktopului.Ulterior n-o mai lua de loc.Am verificat hardul pe alt comp si e ok.
Deci nici pe progul lui bagat in bila nu vrea sa stea.Incercasem si un diagnostic cu ce recomanda Dell-ul din progul original si nu a reusit sa-l faca tot.Ulterior nici nu intra in el!Sa fie ceva legat de alimentare,adica sa fi cedat treptat?Oricum o parere,daca il duc la reparatii,la ce sa fiu atent.Eventual recomandare atelier serios in Bucuresti.Sunt din provincie dar am baiatul acolo.In ziua de azi se cam obisnuieste smenuirea clientului.Am un amic taxat cu 100 lei pentru un condensator la un frigider.Piesa de 1 leu!

#6
costyn_man

costyn_man

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,769
  • Înscris: 01.08.2005
  • ID membru: 42,759

View Postmihaicozac, on 20 aprilie 2017 - 11:40, said:

S-ar putea să fie dus unul din cei 2 mosfeţi de pe intrare, de obicei al doilea, scurt GS şi fiind legaţi împreună nu se mai deschide niciunul şi tensiunea de alimentare nu mai ajunge nicăieri.
Da, dar in cazul asta nu ar mai avea tensiune de alimentare pe ISL si implicit cele doua tensiuni de care amintea ca nu sunt stabile.

#7
Dobrin_M

Dobrin_M

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,371
  • Înscris: 19.02.2015
  • ID membru: 901,042

View PostBRANCA, on 20 aprilie 2017 - 12:04, said:

Am un amic taxat cu 100 lei pentru un condensator la un frigider.Piesa de 1 leu!
Aceleași vechi mentalități de strungar  cu 8-10 clase, spălat pe creier (atât cât o avea!) de telejurnal cu propaganda comunistă.
Un arhitect îl plătești în funcție de costul de tușului și a hârtiei consumate, sau cumva pentru știință?
Ești capabil? Repară-ți-l singur.
Nu? Plătește pe cei ce știu să facă asta că și-au tocit neuronii să învețe (nu e vorba neapărat de frigotehniști aici) și au investit o grămada de bani în aparatura și alte materiale necesare, și lasă cârteala!

Edited by Dobrin_M, 20 April 2017 - 13:08.


#8
BRANCA

BRANCA

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 56
  • Înscris: 03.05.2006
  • ID membru: 76,085

View PostDobrin_M, on 20 aprilie 2017 - 13:01, said:

Aceleași vechi mentalități de strungar  cu 8-10 clase, spălat pe creier de telejurnal cu propaganda comunistă.
Un arhitect îl plătești în funcție de costul de tușului și a hârtiei consumate, sau cumva pentru știință?
Am impresia ca sari calul!Am vazut si eu piesa respectiva.Era un clasic cond chinezesc umflat.Cat creier iti trebuie ca sa-l vezi?Care stiinta?Daca imi arata mie placa o reparam pe gratis!Eu ziceam ca e prea mare tariful.In mod normal nu trebuia sa-i ia mai mult de 50 lei.In stilul asta ajungem ca americanii ,adica nu mai reparam si luam nou!Si mor si depanatorii smenuitori!

#9
Dobrin_M

Dobrin_M

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,371
  • Înscris: 19.02.2015
  • ID membru: 901,042
Nu săr deloc calul, ci doar observ că după război mulți viteji s-arată.
Dacă amicul ăla ar fi știut ca acel defect e provocat de condensatorul care se și vedea că e umflat de ce nu și l-a reparat singur Sau poate nu știa si a trebuit să apeleze la cineva care știe (care  știința trebuie plătită - și nu numai - am specificat și mai ce, și de impozite, chirii, salarii nici măcar n-am pomenit!)

Edited by Dobrin_M, 20 April 2017 - 13:17.


#10
mihaicozac

mihaicozac

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,072
  • Înscris: 05.12.2005
  • ID membru: 56,263
  • Locație: Luftenberg, Austria
La Dell-ul ăla mai mult ca sigur e dus cipul grafic.

#11
lepetir

lepetir

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 421
  • Înscris: 12.07.2007
  • ID membru: 201,496
  • Locație: baia mare
Si ce mare problema.....un reflow in cuptor ...neaparat cu ventilatie...sunt destule tutoriale pe You.. ce sa dea banii la unul care are statie IR, experienta, materiale... si mai cere si 150-200 de lei.....Scuze dar nu m-am putut abtine.(persoanele de fata sunt excluse)

#12
YouTube009

YouTube009

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 50
  • Înscris: 22.02.2017
  • ID membru: 980,491
Buna , am un medion md40823, care e ars , nu da nici un semn de viata si nici ledurile de la alimentare nu se aprind. Precizez ca pe placa intra 18,88V DC , mai departe nam idee unde sa verific cu multimetru .. ceva idei ? Ma poate ajuta cineva ?
Poza : http://m.imgur.com/rXZb3bq

#13
mihaicozac

mihaicozac

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,072
  • Înscris: 05.12.2005
  • ID membru: 56,263
  • Locație: Luftenberg, Austria
Din poză reiese că îţi lipseşte o plăcuţă cu sursele de 3,3 şi 5V, care vine băgată în conectorul de lângă mufa de alimentare.

#14
YouTube009

YouTube009

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 50
  • Înscris: 22.02.2017
  • ID membru: 980,491

View Postmihaicozac, on 20 aprilie 2017 - 18:31, said:

Din poză reiese că Ăźți lipsește o plăcuță cu sursele de 3,3 și 5V, care vine băgată Ăźn conectorul de lĂąngă mufa de alimentare.
Da , placuta e data jos , cu ea bagata e acelasi lucru

#15
mihaicozac

mihaicozac

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,072
  • Înscris: 05.12.2005
  • ID membru: 56,263
  • Locație: Luftenberg, Austria
Fără ea nu are cum să pornească Verifică dacă ai cele 2 tensiuni cu ea pe poziţie.

#16
YouTube009

YouTube009

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 50
  • Înscris: 22.02.2017
  • ID membru: 980,491

View Postmihaicozac, on 20 aprilie 2017 - 19:08, said:

Fără ea nu are cum să pornească Verifică dacă ai cele 2 tensiuni cu ea pe poziție.
Uitati : http://m.imgur.com/5IgYsXL,PGvY0G8
Am pus si acelasi lucru , problema e ca nu ma pricep unde sa verific tensiunile , o explicatie ceva (mai amanuntit , unde se pun bornele de la aparat  ) , va multumesc

#17
costyn_man

costyn_man

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,769
  • Înscris: 01.08.2005
  • ID membru: 42,759
Ala este modemul, nu are legatura cu tensiunile de 3.3v si 5V.
Scoate schema de pe net, vezi in ce mosfet-uri merge alimentarea, verifica aceste mosfet-uri si apoi ajungi la integratul care este "vinovat" de producerea acestor tensiuni. De la distanta, nimeni nu-ti poate oferi suport dect daca vei face verificari minime.

#18
mihaicozac

mihaicozac

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,072
  • Înscris: 05.12.2005
  • ID membru: 56,263
  • Locație: Luftenberg, Austria
Plăcuţa aia e modemul telefonic, cu ea sau fără ea tot un drac. Scoate placa mare afară, să vedem ce e pe spate.

Anunturi


1 user(s) are reading this topic

1 members, 0 guests, 0 anonymous users

mesersmith