Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum accesez site-ul CNAS ?

Algoritm simplu de calculare al u...

Bitdefender Total Security ș...

casa verde 2024
 Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!
 Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda
 Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...
 

Kit casa inteligenta PNI SmartHome SM400, alarma, accesare prin internet - pareri, teste suport

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
255 replies to this topic

#37
badmania98

badmania98

    Nenea

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,591
  • Înscris: 28.11.2001

View Postbadmania98, on 25 aprilie 2017 - 10:06, said:

@suport_pni: de ce acest topic nu este deschis la secțiunea Forumul Softpedia> Professional Zone > Hardware> Sisteme de securitate si monitorizare video  ?

View Postsuport_PNI, on 25 aprilie 2017 - 14:07, said:

PNI SM400 are si functia de Sistem de securitate pe langa altele. Acest lucru a determinat postarea in sisteme de securitate.


Tocmai, că e postat la Casa mea>Electrice/ Electrocasnice / Lumini. Adică aici, unde suntem acum.

#38
suport_PNI

suport_PNI

    Active Member

  • Grup: Helper
  • Posts: 1,825
  • Înscris: 21.01.2013
Greseala mea :)   Am gasit si aici se cateva subiecte despre sisteme antiefractie locuinte, si despre casa inteligenta, si cand am postat, nu am mai schimbat categoria.

#39
badmania98

badmania98

    Nenea

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,591
  • Înscris: 28.11.2001
Rămân la părerea că se mai poate lucra la denumirile folosite și acțiunile aplicației  d.p.d.v. al setărilor senzorului și al alarmei. Am atașat stadiul actual + propunerea mea.

Attached File  propunere.jpg   220.54K   88 downloads



Attached File  propunere configurari PNI casa inteligenta.zip   9.22K   20 downloads

Edited by badmania98, 25 April 2017 - 17:07.


#40
ggelu

ggelu

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 7,316
  • Înscris: 21.01.2009

View Postsuport_PNI, on 25 aprilie 2017 - 15:14, said:

Greseala mea Posted Image   Am gasit si aici se cateva subiecte despre sisteme antiefractie locuinte, si despre casa inteligenta, si cand am postat, nu am mai schimbat categoria.
Daca vrei sa mut topicul in alta parte trebuie doar sa imi spui unde.

#41
dgrobert

dgrobert

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 28.12.2008
Salutare! In primul rand, felicitari pentru sistemul Smart Home . Gasesc sistemul asta cel mai potrivit pentru mine si anume sa imi fac casa inteligenta. Din majoritatea informatiilor din review-uri + informatiile de pe site, nu am gasit un raspuns concret pentru rulouri exterioare (jaluzele geamuri termopan) electrice. Mai exact am dorinta de a putea face un program din aplicatie sa le inchida la ora X si sa le deshida la ora Y. Alte persoane probabil ca vor dori sa le controleze personal din telefon. Astfel, se presupune ca PNI SM433 ar trebui sa indeplineasca acesta sarcina. Ideea este ca la jaluzele electrice ai nevoie de un comutator, nu de un intrerupator. Mai exact, SM433 actioneaza un releu care inchide un circuit, pe cand la jaluzele trebuie doua relee care sa inchida separat doua circuite electrice corespunzatoare sensului de rotatie al motorului cat si comanda "push button" pentru controlul numarului de rotatii al motorului, mai exact deschiderea/inchiderea partiala a ruloului exterior. Nu este ca la usile de garaj unde este necesara inchidere/deschidere completa la apasarea butonului de comanda. M-am uitat inclusiv la PNI SM480 care este in aceasi situatie. M-am gandit la solutia de a folosi doua astfel de sisteme de comanda, de preferat 2 x SM480 deoarece sunt mai compacte, sa le conectez la circuitele respective si sa le creez separat un program de functionare, la ora X foloseste SM480 (A) pentru circuitul de inchidere iar la ora Y foloseste SM480 (B ) pentru circuitul de deschidere. In concluzie, se va realiza in viitorul apropiat un releu inteligent ce poate controla doua astfel de circuite pentru jaluzele electrice? In caz ca nu este posibil, deoarece fara un Hub, nu am reusit sa accesez meniul de creare program din aplicatia de pe telefon, este posibil sa realizez un astfel de program in cadrul aplicatiei?  Restul sistemelor imi sunt destul de clare Posted Image . Multumesc anticipat !

Edited by dgrobert, 26 April 2017 - 00:26.


#42
suport_PNI

suport_PNI

    Active Member

  • Grup: Helper
  • Posts: 1,825
  • Înscris: 21.01.2013
Partea de comanda a jaluzelelor este asa cum spune dgrobert mai complexa. Motivul principal este multitudinea de comenzi pe care le primeste un motor de jaluzea: Inchidere / deschidere / stop.

Sistemul SM400 poate oferi prin relee doar o comanda de tip NO ( inchide un circuit pt timp foarte scurt) care poate fi programata pe fus orar. Teoretic acest tip de comanda ar trebui sa fie suficient pentru inchiderea / sau deschiderea completa a unei jaluzele, in mod similar ca la porti de garaj sau, de curte, care la primirea comenzii executa fie deschiderea, fie inchiderea.
Practic comanda unui sistem de jaluzele prin telecomanda presupune o inspectie vizuala din partea persoanei, pentru a sti exact ce comanda trebuie sa ii dea din cele 3. Implementarea a 3 comenzi ( sau chiar si 2) implica folosirea a 2-3 relee de comanda SM433, si conditia la automatizarea  jaluzelelor sa primeasca o comanda in regim NO .

Eu as cauta jaluzele motorizate care sa detina si telecomanda clasica, si sa poata primi in plus comanda de tip releu inchidere/deschidere totala de la un circuit NO ( inchiderea unui circuit). Acest aspect nu elimina in sa inspectarea vizuala ( chiar si cu o camera de supraveghere) a starii jaluzelei insa, pentru a observa daca nu este deja inchisa, sau deschisa.(jaluzeaua, in functie de ultima comanda primita, sa execute comanda inversa).

Teoretic un sistem perfect functional ar fi:  Implementarea unui senzor de stare ( Inchis sau deschis) , ar trebui sa fie integrata in Jaluzea, ar trebui sa se poate conecta la un accesoriu cu o comunicare bidirectionala cu SM400 , ce ar trebui sa includa si releu de comanda. In aplicatie ar trebui 2 butoane separate: inchis si deschis, si afisarea starii actuale a Jaluzelei.

Chiar daca va implica costuri suplimentare destul de insemnata ( atat pe parte de senzori, relee, accesorii, cat si pe parte de programare Software unitati centrale), aceasta este directia clara, in care se indreapta tehnologia de casa inteligenta in general. Trebuie totusi un pic de rabdare, deoarece lucrurile trebuie facute pas cu pas.

#43
suport_PNI

suport_PNI

    Active Member

  • Grup: Helper
  • Posts: 1,825
  • Înscris: 21.01.2013
Din pacate traducerile termenilor tehnici folositi in toate domeniile de acest tip, nu suna prea bine in limba romana, poate si din cauza faptului ca instalatorii / utilizatorii cu mai multa experienta s-au obisnuit cu acestea in Limba engleza. Imi aduc aminte primul contact  cu varianta de Windows, Officesi alte soft-uri in limba romana. A fost crunt :)
De aici apare si o usoara deruta ( am trait si traiesc acest sentiment cand citesc manuale in romana) , la intalnirea unor termeni precum: Armare partiala sau perimetrala ( Arm Home), Armare totala ( Arm Away) . Producatorul / traducatorul nu are nici o vina pentru aceste aspecte.    Termeni au fost alesi dupa statistici de popularitate, si dupa frecventa foarte mare cu care au fost folositi  in domeniu chiar si de catre producatori cunoscuti de sisteme de  securitate si efractie.  ( Google poate dovedi)
In rest functionarea pe parte de sistem de alarma include functiile clasice, ce sunt foarte utilizate si sunt intalnite si la sistemele de alarma profesionale de pe piata.
Clarificare: Entry si exit delay ( intarzierea la intrare si iesire din zona protejata) in cazul armarii partiale/perimetrale/home nu au un rol tehnic, nici practic, tocmai pentru ca nu se foloseste la parasirea sau intrarea in incinta protejata.  Aceasta se foloseste in cazul in care persoana ramane in zona protejata ( se misca aici) si are nevoie de protectie doar pe elementele de acces din exterior ( usi, geamuri, sau chiar si camere ce nu sunt folosite).

#44
dgrobert

dgrobert

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 28.12.2008
Receptorul SM480, este NO sau NC? Ma intereseaza sa il pun in circuitul dintre intrerupator si lampa, sa pot folosi intrerupatorul in mod normal iar in cazul in care uit lumina aprinsa, sa pot vedea / intrerupe circuitul de la distanta cu ajutorul lui SM480. Am patit asta exact cand sa plec intr-o vacanta, fiind lumina zilei, nu am sesizat ca este aprinsa lumina. Ar ajuta, cum au alte sisteme, intrerupatoare de perete dedicate cu aceasta functie duala de control, dar in cazul de fata ar include costuri si ceva dificultate in proiectare si realizare.

Edited by dgrobert, 26 April 2017 - 09:57.


#45
suport_PNI

suport_PNI

    Active Member

  • Grup: Helper
  • Posts: 1,825
  • Înscris: 21.01.2013
Am uplodat cateva foto legat de subiectul Timer pt. PNI SM400.
Se poate seta timer pt orice releu sau alt accesoriu setat ca Appliances

[ http://download.mo.ro/products/18721_smsn.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ http://download.mo.ro/products/18723_smsn.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by suport_PNI, 26 April 2017 - 10:55.


#46
suport_PNI

suport_PNI

    Active Member

  • Grup: Helper
  • Posts: 1,825
  • Înscris: 21.01.2013

View Postdgrobert, on 26 aprilie 2017 - 09:53, said:

Receptorul SM480, este NO sau NC? Ma intereseaza sa il pun in circuitul dintre intrerupator si lampa, sa pot folosi intrerupatorul in mod normal iar in cazul in care uit lumina aprinsa, sa pot vedea / intrerupe circuitul de la distanta cu ajutorul lui SM480. Am patit asta exact cand sa plec intr-o vacanta, fiind lumina zilei, nu am sesizat ca este aprinsa lumina. Ar ajuta, cum au alte sisteme, intrerupatoare de perete dedicate cu aceasta functie duala de control, dar in cazul de fata ar include costuri si ceva dificultate in proiectare si realizare.

NO , dar cred ca este mult mai edificator clipul video cu produsul de mai jos:
Receptor inteligent PNI SmartHome SM480 pentru control lumini prin internet
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/_O3BoTd6zSU?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#47
dgrobert

dgrobert

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 28.12.2008
Inteleg cum functioneaza, am vazut clipul de 2 sau 3 ori, dar ca sa aprind lumina in camera mi se pare peste mana sa ma folosesc de telefon in loc sa apas pe butonul de la intrerupator ca in mod normal. In cazul de fata, ori folosesti doar receptorul + telefon ori fara receptor,utilizand clasicul intrerupator de perete.

#48
Groot

Groot

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,021
  • Înscris: 16.11.2014
Interesanta jucaria.

Eu mi-am achizitionat in urma unui furt din apartament de catre hoti oportunisti un sistem de alarma smart Blaupunkt Q3000 (868Mhz) la de 3 ori mai multi bani (Kit de instalare - centrala + un senzor magnetic + un senzor de miscare = 389 de euro). Accessoriile costa de iti da sangele pe nas (senzor magnetic fereastra 60 de euro, senzor de miscare 80 de euro, senzor de miscare imun la animale 120 de euro, sirena exterioara 150 de euro, sirena interioara 130 de euro, etc), dar comparativ cu paguba suferita prin comparatie e un mizilic.

Totusi ma intereseaza un sistem de buget redus sa il instalez maicamii la tara. Orice sistem este mai bun decat niciun sistem, asa ca ma intereseaza la modul serios (nu vreau sa mai investesc inca odata 1000 de euro pe ceva similar cu Blaupunkt, dar PNI pare extrem de convingator).

Mai este valabila oferta cu 50% reducere pentru membrii forumului? Evident voi face si un review la sistem. Poate chiar un review comparativ cu Blaupunkt Q3000 (urmeaza sa il instalez maine).

Mersi.

Edited by Groot, 28 April 2017 - 10:30.


#49
Robertaby

Robertaby

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 04.05.2007
Avand in vedere "dorinta" de a achizitiona in total 3 sisteme de alarma, mai este valabila oferta cu 50% reducere?
Ms,
Robert.

#50
marcel6gheorghe

marcel6gheorghe

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 276
  • Înscris: 04.02.2005
Permite adaugarea unui senzor de fum? De gaz parca am vazut ca permite. Care este durata de viata aproximativa a bateriilor din senzori in conditii de testare? N-ar fi la indemana sa trebuiasca schimbate o data pe saptamana. Din ce am citit pana acum pare sistemul cel mai accesibil pentru ceea ce ofera sa vedem si cat de fiabil si sigur este. Ar fi interesant de vazut si cat de bine sta d.p.d.v. al securitatii stiind ca foarte multe device-uri smart (IoT) sufera la categoria aceasta (prezinta vulnerabilitati, backdoors etc) fiind inregimentate in retele bootnet pentru a fi folosite in atacuri DDOS fara cunostinta posesorului. Nu cred ca si-ar dori cineva sa-i fie oprita centrala termica sau deschisa usa de la garaj datorita unei vulnerabilitati software.

Edited by marcel6gheorghe, 05 May 2017 - 11:32.


#51
petman

petman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,856
  • Înscris: 28.11.2001
Am instalat sistemul simplu (fara camera) intr-un container-birou. Un senzor de usa si ala de prezenta si pina acum functioneaza fara probleme. Confort super bun pentru ca poti folosi telefonul pentru activare dezactivare si alertele vin repede si pe wifi si pe 3g.

#52
sadan

sadan

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 07.05.2017
Salutare! Pare interesant produsul si ma gandesc sa il achizitionez. As dori sa stiu daca a fost remediata problema legata de softul camerei (a fost mentionat intr-un post anterior ca se poate porni camera doar manual)? In opinia mea un scenariu "if senzor activat then pornit camera" este unul basic si ar trebui integrat in orice sistem de casa inteligenta (in plus in descrierea produsul este scris ca "are ca functie vizualizarea live a imaginilor in cazul in care exista un eveniment").

#53
badmania98

badmania98

    Nenea

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,591
  • Înscris: 28.11.2001
Nu s a rezolvat nimic. Niciun update al programului nu a aparut. După cum se vede acest topic pare abandonat de către inițiator și rămâne în continuare într-o categorie a forumului neadecvata.

#54
suport_PNI

suport_PNI

    Active Member

  • Grup: Helper
  • Posts: 1,825
  • Înscris: 21.01.2013
Produsul, topicul si subiectul nu au fost abandonate.  Sugestiile dumneavoastra au fost analizate, si in masura in care sunt realizabile (vorbim de implicatii asupra functionarii normale, asupra costurilor care pot influenta si pretul final al produsului) vor fi aplicate, si postate si aici pe forum.
Totusi, vorbim de un produs extrem de complex, care este stabil si functional exact in modul in care este prezentat si vandut. Orice modificare facuta, trebuie testata pe perioade lungi de timp, pentru a determina exact ce efecte are asupra functionarii normale a sistemului SM400.

Despre camera de supraveghere:  Camera nu are nici o problema, aceasta functioneaza exact asa cum este prezentata : "are ca functie vizualizarea live a imaginilor in cazul in care exista un eveniment"
Sistemul a fost gandit, testat  si este functional si foarte util exact asa cum e prezentat ,  conform scenariului de mai jos:
- Sistemul SM400 alerteaza utlizatorul pe smartphone ca a avut loc un eveniment  - Utilizatorul intra in aplicatie, acceseaza camera live, si daca doreste foloseste functiile disponibile in meniul camerei ( Inregistrare foto, video, audio in/out, verificare inregistrari ).
- Tineti cont, acest sistem nu este un sistem dedicat de inregistrare video cu HDD. Daca doriti o supraveghere video mai avansata, va recomandam sa achizitionati un sistem dedicat din gama PNI.

Ideea de a implementa in configurarile IF Then si optiunea de inregistrare video , este buna , si vom analiza posibilitatea adaugarii acesteie in software, alaturi de implicatiile suplimentare pe care le poate avea.
Scopul nostru principal este sa avem un produs stabil, functional, fiabil  si eficient,   in detrimentul unor update-uri dese, si testate pe fuga, insuficient, care pot cauza functionarea defectuoasa a sistemului.  Asta nu inseamna ca nu vor exista imbunatatiri, sau update-uri, ci doar ca trebuie sa avem rabdare, pentru a fi avea un rezultat pozitiv.

Multumim de sugestia de mutare topic utilizatorului badmania98.  Deoarece consideram ca pe langa functia de sistem de alarma, Kitul casa inteligenta PNI SM400 este conceput pentru "Casa mea", si are implicatii directe importante asupra echipamentelor electrice din "Casa mea", este mai potrivit sa pastram topicul in aceasta categorie. Multumim pentru intelegere.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate