Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
The Tattooist of Auschwitz (2024)

Se poate recupera numar de telefo...

Upgrade de la MacBook Pro M1 cu 8...

Ce tip de monitor am nevoie pt of...
 Resoftare camera supraveghere

Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Exista vreun plan de terorizare p...
 Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 

Vreau sa cumpar trotineta - doresc sfaturi

- - - - -
  • Please log in to reply
28 replies to this topic

#19
master_oz

master_oz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,804
  • Înscris: 13.08.2009
Conditiile suplimentare ar fi faptul ca voi face munca de teren si e posibil sa intru la oameni in apartamente. As prefera sa imi iau trotineta cu mine, bicicleta as putea-o lasa jos dar se poate fura. Stiu, mai simplu ar fi cu mijloacele de transport in comun: ma duc cat mai aproape (presupun) de locul unde trebe sa ajung si apoi o iau pe jos, dar urasc acest mijloc de locomotie. Cine stie, in Timisoara o fi altfel si ma voi adapta, va trebui sa invat traseele. Oricum, in zilele ploioase ar trebui sa merg cu mijloc de transport sa nu ma ploua.

Intre timp am aflat ca prietenul meu are Oxelo Town 5XL si mi-o va dat pentru proba, cand anume nu stiu, e foarte ocupat.

#20
master_oz

master_oz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,804
  • Înscris: 13.08.2009
Azi am testat in regim minimal (adica m-am fatait pe gresia raionului sport de cateva ori) niste trotinete in Auchan Deva de la firma Cup's, daca am retinut bine. Una era fara suspensie, una era cu suspensie pe fata, diferenta nu era seszabila dar erau mult mai joase decat o a 3-a trotineta pe care scria scooter si avea suspensie fata-spate dar era multa mai inalta si ceva mai incomod din acest punct de vedere.
La aceasta am testat si sistemul de rabatare, care parea ok, dar la manere nu prea, unu se tragea si se punea bine in suport, celalat ramanea suspendat. Ori poate trebuia sa mut suportul mai sus, inspre ghidon. Luata in mana chiar la cele 4,5 - 5 kg nu era prea ok, stiu ca tin in mana o drujba de aceiasi greutate si devine incomoda, dar ma rog compar mere cu stalpi de telegraf, adica doua obiecte total diferite cu utilizare si scop diferit, a caror asemenare este greutatea.

Inca n-am apucat sa testez oxelo town 5 iar daca oxelo town 7 xl e mai inalta nu stiu daca imi va conveni prea mult. Scopul pentru care as fi luat-o nu mai exista, respectiv deplasarea intr-un oras aglomerat in mod frecvent, dar as putea-o folosi pe drumuri scurte: 2-3 km dus si inca atat intors pentru deplasari rapide, dar asta e doar la nivel de dorinta.

Modalitatea de testare clar ca nu e foarte ok, mai mult de 5 minute pe 3 trotinete pe care m-am plimbat 5 metrii intr-o parte si alta pe gresie nu e ceva care sa ma lamureasca.

Trebuie sa imi fac o impresie cat mai clara, nu am de gand sa cumpar si apoi sa-mi dau seama ca nu mi-am cumparat produsul potrivit, asadar in momentul in care va fi posibil voi merge la Timisoara si testez comparativ doua - 3 modele de la Oxelo in magazin.

Voi reveni cu impresii in momentul in care imi voi achizitiona o trotineta, poate au si alte persoane nevoie de ajutor pentru a-si achizitiona una.

Voi pune cateva imagini luate de pe OLX a unei trotinete Cup's Sia a uneia pe care scria doar Scooter; in magazin nu am mai stat sa-mi notez denumirea exacta, stiam ca le vazusem pe OLX, dar vad ca in alta parte pe net nu le gasesc. Or fi ceva chinezarii?

1. Cup's: pret fix, poze reale, in auchan pretul era mai mic, iar trotineta era negra, dar in rest era acelasi model.

2. Landslider 2 suspension xl. Pun apoi un alt link deoarece e izbitor de asemanatoare inclusiv la textul si imaginea de pe placa cu un alt produs vandut prin emag:

respectiv link catre Streetrunner® Elegance 200 mm, care are ratinguri foarte bune in acest moment 4,9 stele de la 10 persoane catalogate ca si cumparatori veridici.

Edit: nu am reusit sa pun imagini asa ca am introdus link-uri catre trotinete vandute prin Olx, pentru simplul motiv ca Google nu mi-a gasit alte site-uri de unde sa imi iau informatiile necesare.

Edited by master_oz, 24 April 2017 - 17:48.


#21
master_oz

master_oz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,804
  • Înscris: 13.08.2009
Azi a fost in test Oxelo Town 5. Un pic mai inalta decat acele trotinete Cup's, dar nesemnificativ, adica nu incomoda la picior. Fiind insa fara suspensii mi-au clantanit dintii, mi-au zdruncinat pana si gandurile pe trotuar cu dale, sau pe trotuar vechi, cu crapaturi si multe pietre. Pe trotuarele noi insa merge foarte lin. Nu prea incapeau ambele picioare, cu greu am gasit o pozitie optima, eu port o gama de papuci de la nr 40, la 42, in functie de calapod, nu stiu cum incape proprietarul trotinetei care mi-a dat-o in proba, avand picior mai mare. La o denivelare intermediara pentru carucioare de la trotuar pe sosea am simitit ca a frecat, asa ca la alte denivelari m-am dat jos. M-au urmarit niste caini, fiind insa singur am putut opri brusc si am facut o schema demna de Bruce Lee cu trotineta pe post de arma; nasol ca pe acolo am drum frecvent.
Dintr-o comparatie vizuala a imaginilor trotinetelor, am vazut ca distanta de la pamant pana la placa trotinetei ar fi aceiasi si la Oxelo town 5 ca si la Oxelo town 7xl. Asta ar fi super, urmeaza sa verific daca e chiar asa Oxelo Town 7XL e ca si cumparata, altfel s-ar putea sa renunt de mijlocul asta de locomotie.

#22
Baxon

Baxon

    Dachshund

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,720
  • Înscris: 01.03.2017
Ia-ti si un spray de ala de suporteri pentru momentul cand se apropie javrele sau daca ai prea multi pietoni in fata .. Posted Image

#23
master_oz

master_oz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,804
  • Înscris: 13.08.2009
Ma gandisem la varianta asta si pentru alte situatii, dar ar trebui sa-l tot mut in hainele cu care circul, mi se intampla sa uit si pormoneu, in care am acte si bani. Voi lua in calcul optiunea.

#24
Spring76new

Spring76new

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 761
  • Înscris: 17.04.2016
Eu sunt mare amator de trotinetă dar numai pentru drumuri scurte (cel mult 3 km), pentru mai mult am bicicletă electrică. Trotuarele trebuie să fie de calitate, altfel trotineta cu roți pline este complet inutilă. Eu folosesc una fără suspensii și cu roți pline (CYGNUS sub licență elvețiană și produsă în China, de la Hervis Sport, am dat 350 lei pe ea) am încercat și cu suspensii dar nu-mi place, eficiența „pedalării” e afectată masiv. Dar stau în București (semi-central) și pot alege trasee utile cu trotuare bunicele.
Trebuie să știi de la început că trotineta cu roți pline este destinată trotuarelor excelente din Occident. La noi e mai greu. Trebuie OBLIGATORIU să împrumuți una și să studiezi traseul. Străzile și trotuarele, cum ți s-a spus și mai sus, pot fi foarte zgrunțuroase iar asta afectează GRAV experiența utilizatorului. S-ar putea să iei cu mâinele de cap că ai aruncat banii.
Ca fapt divers, eu mi-am luat trotinetă doar ca să mă pot ține după fii-miu (vârstă 3 ani) când merge cu bicicleta ÎN PARC. Ulterior, m-am îndrăgostit de ea și acum merg cu ea și pe drumuri scurte utilitare. Dar scurte, cum spuneam cel mult 3 km. Te cam dor tălpile și genunchii dacă exagerezi cu ea. Bicicleta e mult mai practică pentru orice distanță peste 3 km.

#25
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013

View PostSpring76new, on 24 mai 2017 - 01:21, said:

am încercat și cu suspensii dar nu-mi place, eficiența „pedalării” e afectată masiv.

Trebuie sa te contrazic aici. Testeaza, de exemplu, trotineta Oxelo Town 7 XL (cu suspensii fata-spate) sau chiar Oxelo Town 9 EF (cu suspensie pe fata si amortizor pe axul rotii din spate) pe un trotuar neintretinut si o sa vezi diferenta enorma pe care o face fata de o trotineta fara suspensii. Suspensiile nu absorb prea mult din energie si ofera, in schimb, o diferenta de confort enorma. Fata de o trotineta echivalenta, dar fara suspensii, cum ar fi Razor A5, ambele permit parcurgerea unei distante mai mari la un singur kick decat o trotineta fara suspensii pe un drum prost. Razor A5, de exemplu, in afara de faptul ca te zdruncina atat de rau pe drum denivelat incat esti pur si simplu fortat sa circuli pe langa ea sau, mai bine zis, sa o cari tu pe ea, deoarece te zdruncina si cand o cari doar de ghidon isi reduce brusc viteza sau chiar se impiedica cu totul la simple umflaturi sau crapaturi din asfalt care atunci cand circuli cu oricare dintre cele doua modele mentionate nici nu constientizezi ca exista. Razorul este un pic (doar un pic) mai eficient pe drum perfect plan. Dar pentru un metru in plus pe care il faci cu un kick nu merita sa sacrifici confortul, mai ales ca la noi este aproape imposibil sa gasesti terenul perfect.
Am avut doua trotinete fara suspensii, dar dupa ce am cumparat 7 XL-ul de la Oxelo am realizat cat de mare este diferenta. Mai bine fara trotineta, decat una fara suspensii/ amortizoare (parerea mea). Eu am cumparat ulterior Oxelo Town 9 Easy Fold datorita platformei mai late (imi permite sa tin ambele picioare in paralel pe platforma) si a mecanismului de pliere/ depliere printr-un singur gest, dar in ciuda rulmentilor superiori (ABEC 7 vs ABEC 5) pe drum prost parcurge o distanta mai scurta la un singur kick si trepideaza destul de tare (deci amortizorul, podeaua cu un strat generos de cauciuc si manerele foarte moi nu compenseaza suspensia cu arc de sub podea). Pe drum plan este capabila sa parcurga o distanta usor mai lunga la un singur kick (am facut mai multe teste ca sa realizez acest lucru, deoarece uneori parea sa duca chiar mai putin). In gol rotile par sa se invarta cam la fel de mult la ambele modele sub acelasi impuls, dar nu am facut masuratorile in conditii ideale. Teoretic ar trebui sa se invarta mai mult la modelul superior.
Am facut comparatii la topicul acesta (postul din link si mai jos): https://forum.softpe...8#entry21121502
Nu stiu cum ar fi una cu roti pneumatice, ca nu am avut ocazia de a testa, dar nici nu as vrea sa duc grija intretinerii rotilor...
Eu nu as mai accepta sub nicio forma o trotineta fara suspensii si/ sau alte forme de amortizare a socurilor, deoarece mult prea rar as avea parte de un teren adecvat pentru ele.
Strict in ceea ce priveste distanta parcursa cu un singur kick la o trotineta fara suspensii versus una cu suspensii presupunand ca sunt echivalente (rulmenti de aceeasi calitate, inaltimea podelei identica etc.) diferentele pot fi considerate neglijabile, deci confortul asigurat de amortizoare este cel care face marea diferenta - o diferenta atat de mare incat nici nu mai conteaza greutatea sau volumul un pic mai mare al unei trotinete cu supensii.
Parerea mea este ca lipsa suspensiilor este factorul principal care a contribuit la popularitatea scazuta a trotinetei in mediul urban pe distante scurte.
Recomandarea mea este sa testezi o trotineta cu suspensii pe trotuarele noastre si atunci o sa intelegi ce spun...

Edited by _-_, 24 May 2017 - 07:17.


#26
master_oz

master_oz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,804
  • Înscris: 13.08.2009
Problema e ca nu am gasit nici o trotineta cu suspensii sa o pot proba.

Ultima probata a fost Oxelo Town 9 Easy Fold pe distanta scurta ca se isteriza copilul care se dadea pe ea si n-am vrut sa fiu rau si sa-l lipsesc de placerea de a se da pe ea.
Mi-a placut foarte mult faptul ca podeaua era foarte jos si astfel piciorul care sta pe trotineta nu se indoaie asa de mult. Asta e tot ce am reusit sa aflu despre acest model. Faptul ca se pliaza sau depliaza rapid nu m-a impresionat, dar nici nu eram obisnuit cu acest sistem.

Mai inainte de asta testasem Oxelo Town 5 XL a carei punte este putin mai inalta fata de Oxelo Town ( Easy Fold dar a fost ok la deplasarea pe trotuar asfaltat. A devenit de-a dreptul enervant pe drum/trotuar cu dale/biscuiti asa cum exista de la o vreme puse in foarte multe orase (ca sa nu mai zic de faptul ca daca aceste dale sunt de calitate proasta se vor sparge dupa prima iarna). iar la noi in oras sunt ambele tipuri de trotuare in stare buna, precu si trotuare pe care nu poti merge nici cu piciorul gol fara sa te impiedici.

Duminica, in 28.05, am drum la Timisoara, si sincer, daca ar fi dupa mine as sta acolo si cateva ore numa' sa pot proba comparativ doua trotinete. Dar nu stiu daca voi avea atata timp la dispozitie.

Din ce am mai citit pe net, utilizatoriii se plang ca se strica suspensiile foarte repede, ori astea le vad ca pe piese de schimb pe care n-as vrea sa le schimb foarte des. Asta ar fi un dezavantaj.

Acesta ar fi motivul pentru care as renunta la trotineta cu suspensii si m-as orienta spre una cu roti cu aer. In fond si la urma urmei de intretinere ar avea nevoie orice trotineta, la cea cu rotile gonflabile se umfla cand dau semne ca s-ar desumfla, la cele cu roti pline se schimba cand se duce materialul de pe ele.

Dar spun toate astea la nivel de ipoteza, in necunostinta de cauza si de aceea va multumesc pentru toate sfaturile date. Sper sa pot face o alegere potrivita duminica.

#27
master_oz

master_oz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,804
  • Înscris: 13.08.2009
Bun.

Am luat trotineta Oxelo Town 7XL de la dechatlon. Plus alte obiecte. Magazinul era foarte aglomerat duminica la ora 2. Neplacut a fost ca aveam o lista de obiecte fiecare salvata pe o pagina web a browserului telefonului iar in magazin nu functiona 3G, iar conexiunea wi-fi a magazinului ma obliga sa intru direct pe pagina web dechatlon, dar imi pierdeam istoricul. Noroc ca studiasem si stiam tot ce voiam sa cumpar.

Sa revin la trotintineta: am probat-o sumar, dupa ce am deschis cutia am desfacut-o. M-am plimbat cu ea cam jumate de raion prin magazin si am decis ca e ok, chiar daca pe jos era un fel de linoleu si mergea ca unsa. Acasa a stat vreo 3 zile in bucatarie si ma dadeam din cand in cand prin camere cu ea. Am strans bine toate suruburile care se puteau strange: cele de la maner, am reglat un pic surubul pentru blocarea trotinetei in pozitie de utilizare. In rest toate suruburile erau foarte bine stranse, n-am insistat. N-am putut sa-i pun o sonerie, probabil va trebui sa-i gasesc un model mai mic fata de ceea ce am acum.

Abia dupa 3 zile am avut drum prin oras si am descis s-o iau la proba pe teren.

A fost o reala senzatie de satisfactie in raport cu ceea ce experimentasem cu Oxelo Town 5 XL pe care o probasem anterior in oras. Nu-mi mai clantaneau dintii pe dale. Am abordat fara griji trotuarele sparte si a mers excelent, cele doua suspensii facandu-si treaba. Ba chiar am mers linistit uitandu-ma in stanga si in dreapta fara frica de faptul ca dand intr-o groapa voi fi aruncat peste cap, la fel cum am patit cu Town 5XL.

Nu am sesizat nici o senzatie de discomfort in ceea ce priveste inaltimea piciorului care sta pe platforma in raport cu pamantul, chiar daca e putin mai ridicata decat platforma modelului Town 5XL. Cumva, dar poate nu-mi aduc bine aminte, picioare incap mai bine in paralel pe platforma trotinetei Town 7XL. Oricum port masura 41-42 la papuc.

Avand in vedere ca acest topic si-a atins scopul, in continuare voi posta pe un alt topic, dedicat trotinetelor.

Multumesc tuturor pentru postari.

#28
Hider141

Hider141

    trolling here since 2008

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,864
  • Înscris: 06.01.2008
Felicitari pentru achizitie! Posted Image
Cel tarziu prin 15 iunie imi iau si eu Town 7XL, fiindca sunt exact in situatia ta (deplasari de 3-4km prin oras, trotuare cu dale de beton, dale de piatra, asfalt zgrunturos, chiar si la papuci port si eu 41-42).

Daca o vei folosi si prin Timisoara, cum ai mentionat, sa ai grija prin centrul vechi si alte zone. Un coleg ce a fost pana recent acolo la facultate spune ca au interzis sau vor interzice accesul inclusiv cu trotinete, role sau skateboard in anumite zone, iar militia locala nu sta la discutii. Daca te-a prins ti-a dat direct amenda.

Edited by Hider141, 01 June 2017 - 08:22.


#29
master_oz

master_oz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,804
  • Înscris: 13.08.2009
A picat faza cu Timisoara. O voi folosi pentru ajunge rapid in unele locatii in Hunedoara si pentru agrement pentru mine si pentru copil, poate impreuna, ca nu facem amandoi 100 de kile :)

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate