![]() |
Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Ce tehnologii vechi folosiți?

Posted 02 April 2017 - 19:38

Cand ai smartphone ai un facebook, mai dai un like, mai vezi o gagica, esti tot timpul la vanatoare si gasesti noutati ![]() ![]() ![]() ![]() Pai tocmai de asta nu-mi iau smartphone, ca nu vreau sa-mi pierd timpul cu astfel de kkturi.... |
Posted 02 April 2017 - 19:42

Eu am un Smena 8M! O scumpete de aparat foto, face la calitate DSLR daca stii sa-l manuiesti ca un profesionist. Edited by Fane, 02 April 2017 - 19:48. |
Posted 02 April 2017 - 20:05

becuri cu incadescenta . nu exista bec cu led care sa se apropie de calitatea luminii incadescendente.
un monitor NOKIA, crt, cred ca din anii 90. am la tara piua de lemn din anii 50 , ceva de genul acesta. ![]() cu ea bat porumbul. nu va mai spun de rasnita pentru porumb, tot din anii 50. nici macar modelul nu e pe net , sigur e dinaintea netului. Edited by strongsss, 02 April 2017 - 20:20. |
Posted 02 April 2017 - 20:11

Eh si era sa uit, (poate fiindca, desi e functional si merge chiar foarte bine, doar ca nu prea mai am timp sa-l si folosesc) o combina Grundig, radio-casetofun-pick-up, cu placi Vinil pe 45 si pe 33,1/2 rot/minut. Si cu iesire pe PATRU boxe!
|
Posted 02 April 2017 - 20:21

Nu iti permiti sau nu vrei sa ai LCD ? Acum 2 saptamani puteam sa imi cumpar un lcd de 55-60cm HD la 180lei de pe emag ... imi pare rau si acuma ca nu l-am cumparat. Deci tehnologia e la indemana oricui. Ca tehnologie veche mai citesc , cand am timp si chef ...evident....., carti "in format" de hartie.....astea electronice nu le pot citi ca ma deranjeaza la ochi..... Edited by Clovis, 02 April 2017 - 20:25. |
Posted 02 April 2017 - 20:40

sa nu exageram totusi. ciuciu telemetrare, ciuciu exponometru, calitate optica slabuta... daca reuseai sa nimeresti toate reglajele poate scoteai o fotografie medie. zenitul era aparat bun la vremea aia. Smena era dintre cele mai ieftine chestii in care puteai baga film foto. Expono se inlocuia cu ochiometrul, daca stiai sa citesti umbrele iesea poza la juma'de treapta de diafragma precizie Am folosit Smena multi ani, si am facut foarte multe fotografii bune; in ultimii ani foloseam doua blitzuri, uneori trei.; abia in '93 mi-am luat zenit 122 si apoi un Revue, marca aproape necunoscuta dar care era foarte bun, aproape ca un Canon sau Nikon, si avea obturator central ceea ce permitea blitz afara la concurenta cu soarele,
becuri cu incadescenta . nu exista bec cu led care sa se apropie de calitatea luminii incadescendente. Ia incearca un chip CXA2011 cu CRI>90, la 15 euro / 45W - 4000 lumeni alb-cald |
Posted 02 April 2017 - 20:43

Felicitari, telefonul ala e reusit. Eu am folosit 3310 din 2001 pana acum cativa ani cand nu am mai gasit baterie la el. Acum am Nokia 100 si 2330. recomand marca Atlas, am avut si sunt de calitate. Sau iti iei avortonul asta: http://www.gsmarena....(2017)-8597.php Bafta Edited by sonnydellmarco, 02 April 2017 - 21:07. |
Posted 02 April 2017 - 20:45

Eu am 3310. Se mai găsesc baterii ![]() C.R.T. am doar la televizoare!
Nu iti permiti sau nu vrei sa ai LCD ?
Si e putin? Acum vreo 14 ani mă uitam cel puțin 3 ore pe zi la televizor, deci cel puțin 18 ore pe sătpămână! Edited by djl, 02 April 2017 - 20:49. |
Posted 02 April 2017 - 20:45

Se vede ca sunteti rupti de realitate. ![]() Cand ai smartphone ai un facebook, mai dai un like, mai vezi o gagica, esti tot timpul la vanatoare si gasesti noutati ![]() ![]() ![]() ![]() |
Posted 02 April 2017 - 20:52

O chestie unde cică agăți pentru "băgat lampa în soclu"/"trenul în tunel".
de radio cu lampi nu ai zis nimic... Îl foloseam pe post de amplificator, dar îi trebuie un traf nou ![]()
N-as vrea sa stiu cata tehnologie ai in casa ![]() ![]() Cand ne faci o prezentare la tot ce ai adunat in materie de tehnologii vechi ? ![]() PS: Si eu am un aparat cu film ... ii pun baterii si folosesc blitul ca sa orbesc pe unii seara ![]() ![]() E loc, dacă le grupez cu cap. Stau la 3 camere. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edited by djl, 02 April 2017 - 20:55. |
|
Posted 02 April 2017 - 21:03

Si la ce va trebuie telefon la care tine bateria 3 saptamni ? Poate in standby. Si smartphone-ul meu tine 3 saptamani... sau o saptamana daca il folosesc cum folositi voi un nokia vechi cu butoane (adica vorbit 5-10 minute pe zi... ca nu sunteti nici oameni care sa vorbeasca mult cand aveti astfel de telefoane). Va e lene sa il incarcati odata seara sau odata la cateva zile ? E mai mult o copilarie sa te lauzi ca ai telefon ce tine bateria 1-2 saptamani... mai nou incepeti sa exagerati cu cojile alea ... dupa ce le-ati folosit 10 ani deja le-a mai crescut autonomia inca o saptamana. Nokia 1616 - 1.8" si 800mah baterie Stand-by Up to 528 h (cand era nou tinea 22 zile , adica 3 saptamani) Talk time Up to 8 h 30 min (e mai putin ca la un smartphone) Nokia 225 al meu - 2.8" si 1200mah baterie: Removable Li-Ion 1200 mAh battery (BL-4UL) Stand-by Up to 864 h Talk time Up to 21 h Music play Up to 49 h Il bate mar pe 1616 al tau, e mai modern si tine cam o saptamana bateria insa nu ma incanta. Si in plus daca mergeti undeva va puteti lua o baterie externa ca sunt ieftine... una de 2000mah o gasesti deja la 10 lei si incarci de 2 ori un astfel de telefon. Dar nu pui si un incarcator solar? Da bine pe rucsac, hipstereala. Ce faceti, ce nu faceti , tot la telefoane mobile ajungeti cu discutia.
O chestie unde cică agăţi pentru "băgat lampa în soclu"/"trenul în tunel". Îl foloseam pe post de amplificator, dar îi trebuie un traf nou ![]() E loc, dacă le grupez cu cap. Stau la 3 camere. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Chestiile alea Sony nu erau in studiourile TVR ? Si vezi ca se rebobineaza orice ![]() Edited by sonnydellmarco, 02 April 2017 - 21:04. |
Posted 02 April 2017 - 21:07

Posibil să fi avut şj un model ca al meu, dar modelul cu pricina era mai mult pentru producţie/asamblare video. Pentru emisie se foloseau cred că cele din seria BVU. Însă casete nu găsesc în România. Fiind cu audio capete rotative, sunî uau, dar la cât de rare sunt aparatele, îl voi folosi doar dacă găsesc ceva pentru digitizat sau fac rost de vreo cameră video (semi)profesională veche.
O să-i fac transformator toroidal. Mai ieftin decât rebobinat. Edited by djl, 02 April 2017 - 21:09. |
Posted 02 April 2017 - 21:15

Posibil să fi avut şj un model ca al meu, dar modelul cu pricina era mai mult pentru producţie/asamblare video. Pentru emisie se foloseau cred că cele din seria BVU. Însă casete nu găsesc în România. Fiind cu audio capete rotative, sunî uau, dar la cât de rare sunt aparatele, îl voi folosi doar dacă găsesc ceva pentru digitizat sau fac rost de vreo cameră video (semi)profesională veche. O să-i fac transformator toroidal. Mai ieftin decât rebobinat. |
Posted 02 April 2017 - 21:20

Cred că are mai mute damblale. L-am şi forţat, pt.că am înlocuit redresarea pe seleniu otrăvitor cu redresare pe siliciu. Seleniul avea cădere de tensiune, Siliciul, aşa că a trebuit să montez rezistenţe (se dusese redresarea veche). Traf de la alt aparat nu iau, că sar ca nebunii la preţuri - pe ce aparate am, nu am dat o căruţă de bani - dacă nu le găseam ieftin, nu le luam.
|
Posted 02 April 2017 - 22:36

Daca as zice ca am cuptor cu microunde pe tuburi, ascult Gica Petrescu la patefon si aprind aragazul frecand doua bete, DJL ar avea instant orgasm. Pacat ca a trecut 1 Aprilie...
|
|
Posted 03 April 2017 - 00:11

@djl, acum am vazut si eu catai magaoaia e un LaserDisc. E cam cat un vinil LP
![]()
Spoiler
On: Roata se pune? Ca ma mai deplasez ocazional cu masina si aproape zilnic cu autobuzul ![]() Putin mai in spiritul topicului: am o rasnita de cafea sovietica din anii 70 care inca mai functioneaza. O folosesc pentru macinat piper si uneori pentru zahar pudra. Desi nu cred ca s-a modificat radical tehnologia de atunci. Poate s-au mai eficientizat motoarele si lamele, dar in rest principiul e tot ala. La chestii simple, sovieticii erau imbatabili. mai problematic era cand trebuja sa faca chestii hi-tech. Chiar daca le copiau ei de la americani sau vest-europeni, tot nu ieseau cum trebuie. Edited by pufonel, 03 April 2017 - 00:11. |
Posted 03 April 2017 - 00:17

E cât un vinil L.P., adică 12"/30 c.m. Bine, mai sunt unele mai mici, de 20 c.m. (am unul din ăla). Dacă zgârieturile sunt foarte adânci, apar dungi pe imagine şi pocănituri în difuzoare; totuşi au la suprafaţă un strat protector.
Da, sunt foarte păros! Edited by djl, 03 April 2017 - 00:17. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users