Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata
 Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...
 teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.
 

Intrebari antecontract v-c

- - - - -
  • Please log in to reply
18 replies to this topic

#1
FlorinManea

FlorinManea

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 827
  • Înscris: 26.07.2005
Salut,
Fiind in negocieri pentru o garsoniera intr-un imobil in curs de constructie in Bucuresti, am primit un model de contract.
Cladirea se face in asociere: proprietarul terenului, care detine etajele pare si dezvoltatorul care le detine pe cele impare. Fiecare e cu pretul lui.
Dezvoltatorul nu mi-a dat nici o copie dupa antecontract, a spus ca imi permite accesul doar la notar si in momentul semnarii. Mi-a dat doua pagini pe genunchi sa le citesc, dar nu mi-a ramas nimic memorat.

Propietarul, in schimb, mi-a dat pe mail modelul si dupa ce l-am studiat, i-am propus niste modificari.

De ex:
5.6  În situația în care o clauză cuprinsă în prezentul Antecontract este declarată neaplicabilă sau nulă, indiferent de motiv, acest fapt nu va prejudicia restul prevederilor prezentului Antecontract, iar Părțile vor acționa în vederea executării Antecontractului în spiritul acestuia și strict în sensul prevăzut în acesta.
Ce efecte poate avea?Acest paragraf mi s-a parut vag si am cerut scoaterea lui, dar  a refuzat.

De asemenea,
2.5 În cazul în care, PROMITENTA - VÂNZĂTOARE nu-și îndeplinește obligația asumată prin prezentul Ante-contract de a vinde Apartamentul finalizat la cheie și intabulat în Cartea Funciară, precum și Accesoriile acestuia, PROMITENTULUI – CUMPĂRĂTOR, în condițiile prezentului Ante-contract, aceasta se obligă să achite către PROMITENTUL – CUMPĂRĂTOR o penalitate contractuală de 68.000 EUR (șaizecișioptmii euro), la data la care se constată că s-a încălcat obligația prezentul Ante-contract constituind titlu executoriu.
Cine sau cum se face constatarea ca s-a incalcat obligatia contractului? Eu am propus scoaterea textului subliniat, dar iar, a refuzat.


Nu stiu daca e voie sa postez tot contractul. E plin de chichite
pare de genul: da-ne noua banii si noi mai vedem daca iti dam garsoniera, iar daca nu ti-o dam, banii tot la noi raman. Sau poate sunt paranoic, dar mai bine sa fiu prevazator.

#2
cenzunet

cenzunet

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 84
  • Înscris: 13.06.2007
Din cate inteleg eu, clauza 2.5 este in favoarea ta, a cumparatorului, de ce vrei sa o scoti?

Edited by cenzunet, 31 March 2017 - 12:19.


#3
dorumihalache

dorumihalache

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 68
  • Înscris: 18.07.2006
Eu nu mai zic nimic. Într-o postare anterioara în care mi-am exprimat părerea că pentru salvgardarea unei investiții de zeci de mii de euro, ar fi rezonabil să consulți un avocat pentru 100-150 euro, a sărit toată lumea în sus, adică cum sa dai 100 euro unui avocat care de uită în diagonală 10 minute pe un contract. Așa că mă abțin de data asta să mai dau sfaturi care, personal, mi de par de bun simt. Succes !

Edited by dorumihalache, 31 March 2017 - 12:26.


#4
Friskey

Friskey

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 11,500
  • Înscris: 11.01.2013
Nu mai bine cumperi tu dupa finalizarea constructiei? Scapi de antrecontracte, posibile tepe (s-au dat o gramada), plus ca vezi cu ochii tai ce cumperi.

#5
FlorinManea

FlorinManea

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 827
  • Înscris: 26.07.2005
Scuze, am vrut sa scot doar partea subliniata din articolul 2.5

Am fost si la un notar, dar nu imi permit de fiecare data cand schimba ceva in contract sa platesc consultatia.
Sa strang mai multe si atunci mai fac o deplasare.
La cheie, mai trebuie sa scot ceva parale in plus.

#6
tchoara

tchoara

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,465
  • Înscris: 05.02.2007
5.6 se cheama clauza de severability. Este o clauza standard, nu ar trebui sa comporte probleme. Spune ca daca parti din contract sunt vreodata declarate nule sau inaplicabile, restul prevederilor contractului raman in vigoare, in masura in care raman in picioare suficiente elemente contractuale incat sa mai poti considera ca ai un contract. Adica, de exemplu, daca scrie in contract ca o plata se face in maxim 15 zile, si printr-o norma legala obscura pe undeva scrie ca termenul de plata e de minim 30 de zile, atunci clauza aia e nula, dar nu afecteaza valabiltatea restului contractului.

Referitor la 2.5, de obicei refuzul este constatat de notar. Adica tu, promitent-cumparator, convoci promitentul-vanzator la data limita pentru incheierea contractului de vanzare. Promitentul-vanzator se prezinta si spune ca nu poate sa vanda din motivul X. Sau nu se prezinta. In ambele cazuri, notarul emite un document prin care atesta aceasta situatie.

Dar daca tot ai dubii ca urmeaza sa fii tras pe sfoara, angajeaza un avocat care sa analizeze concret situatia, ca sfaturi juridice pe forum sunt ca si cum cauti pe net de ce te doare ficatul.

 FlorinManea, on 31 martie 2017 - 12:59, said:

Am fost si la un notar, dar nu imi permit de fiecare data cand schimba ceva in contract sa platesc consultatia.
Sa strang mai multe si atunci mai fac o deplasare.

Notarul te taxeaza si te pune sa te deplasezi cu fiecare ocazie. Discuta cu un avocat, zi-i ca ii dai 200 EUR sa te ajute cu aceasta achizitie de la cap la coada, si ai totul inclus in banii aia. Se mai modifica ceva in contract, trimiti pe mail, primesti opinia legala inapoi tot pe mail, totul foarte civilizat.

Edited by tchoara, 31 March 2017 - 13:03.


#7
Brainie

Brainie

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,745
  • Înscris: 18.04.2007
Parcă furnizorii de orice fel care au contracte tipizate sunt obligați să dea clienților spre studiu contractul respectiv. Nu-i așa ? Cine știe mai clar ?

Eu zic să nu semnezi nimic la prima vedere, fără să diseci, de preferat cu un avocat (nu notar). Notarul doar consemnează ce au stabilit părțile, nu are atribuții să sfătuiască părțile, cel mult să evite clauzele ilegale.

#8
FlorinManea

FlorinManea

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 827
  • Înscris: 26.07.2005
Aha, ok. Fiind notarul lor, poate sa zica ca il "doare capul" si ca nu poate sa vina la constatare?

Desi, mi-au dat pe mail acum, ca acelea sunt conditiile lor si ca daca nu le accept,sanatate.


----
Da, tipa de la vanzari de la dezvoltator a spus ca nu are voie sa dea contractul la studiu. "Puteti veni cu oricine la semnat, avocat etc, dar acum nu avem voie sa dam contractul. Nici sa va fac copie, nici pe email."
Pai si, eu fac imprumut la banca, ma aleg cu rate deja si cand vin la semnat vad o clauza care nu imi convine. Ce faceti atunci? Pai, astea sunt conditiile noastre.

Edited by FlorinManea, 31 March 2017 - 14:01.


#9
tchoara

tchoara

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,465
  • Înscris: 05.02.2007
Pai stai putin, tu de unde ai dat copy/paste la clauzele de mai sus daca nu ai contractul?

Referitor la faza cu notarul si durutul capului ca sa nu vina, notarul nu "vine" la constatare, ci te duci tu la el. Semnarea CVC se programeaza la sediul notarului. La data respectiva te duci la sediul notarului si ceri sa consemneze daca / de ce nu se poate vinde. Legal, notarul nu te poate refuza. Iar asta cu "notarul lor" este cu dus si intors - este adevarat ca un notar de casa poate sa inchida ochii la unele lucruri, dar notarul nu va comite ilegalitati grosolane, ca la cat efort si cati bani se consuma sa ajungi notar, nu isi pune in pericol profesia si libertatea pentru un dezvoltator. Deci "notarul lor" nu va refuza sa consemneze ca nu s-a vandut la data respectiva, dar fiind al lor este posibil sa nu te atentioneze daca sunt alte nereguli (de exemplu, probleme cu actele de proprietate ale vanzatorilor, cadastru, intabulare, litigii pe autorizatie, pe teren etc.).

LE: eu nu mai inteleg.... in primul post ai scris ca dezvoltatorul ti-a dat draftul pe mail la studiu, si tu l-ai studiat, ai facut niste comentarii, ai incercat sa negociezi etc. Acum spui ca dezvoltatorul ti-a spus ca nu iti poate pune la dispozitie contractul, nici macar copie sau ceva pe mail. Deci care varianta este???

Edited by tchoara, 31 March 2017 - 14:27.


#10
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,906
  • Înscris: 07.11.2006

 FlorinManea, on 31 martie 2017 - 12:08, said:

pare de genul: da-ne noua banii si noi mai vedem daca iti dam garsoniera, iar daca nu ti-o dam, banii tot la noi raman. Sau poate sunt paranoic, dar mai bine sa fiu prevazator.

Asa-i ce mare speculant,aaaa "dezvoltator" este dezvoltatorul?Ce fain se dezvolta el pe bani tai.Si ai altora.

#11
FlorinManea

FlorinManea

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 827
  • Înscris: 26.07.2005
Pt tchoara,

Am zis mai sus, ca imobilul este ridicat de dezvoltator asociat cu proprietarul terenului. Dezvoltatorul vinde pe firma lui etajele x, y, z, proprietarul pe a lui etajele a,b,c.
Am fost si la unul si la celalalt. Dezvoltatorul nu mi-a permis accesul la antecontract, asa ca am zis ciao, am renuntat la orice ideea de a mai lua de la el.

M-am dus si la proprietar, desi vinde mai scump si acesta mi-a dat modelul de antecontract.
Am facut niste adnotari pe marginea antecontractului, i le-am trimis si am primit raspunsul. Pe unele le-a acceptat, pe altele nu.
Ziceam de notarul lor, pt ca il vad ca apare si pe istoricul terenului. Un istoric lung. Terenul a fost zona industriala pe vremea raposatului, pe langa cora pantelimon, dudesti.
Acu apartine de firma care l-a preluat.

Edited by FlorinManea, 31 March 2017 - 14:43.


#12
althea

althea

    Guru Member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 11,658
  • Înscris: 30.10.2009
Inițiator, eu nu înțeleg cum vând ăștia de care zici. Ai spus că unul vinde etajele pare, celălalt etajele impare. Dacă tu cumperi de la dezvoltator ce treabă ai cu proprietarul terenului?  De ce ți-a dat draft al contractului pe care-l folosește el? Dacă vrei poți atașa contractul (șterge orice ar putea identifica părțile sau adresa).  

Apoi, valoarea penalității pe care se obligă s-o plătească promitentul vânzător mi se pare foarte mare, e dublul avansului? Tu dai 34.000 de euro avans sau de unde a scos suma asta?

 FlorinManea, on 31 martie 2017 - 12:08, said:

2.5 În cazul în care, PROMITENTA - VÂNZĂTOARE nu-şi îndeplineşte obligaţia asumată ...... aceasta se obligă să achite către PROMITENTUL – CUMPĂRĂTOR o penalitate contractuală de 68.000 EUR (șaizecișioptmii euro), la data la care se constată că s-a încălcat obligația prezentul Ante-contract constituind titlu executoriu.

Edited by althea, 31 March 2017 - 14:53.


#13
Bogotta

Bogotta

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,321
  • Înscris: 24.02.2017

 FlorinManea, on 31 martie 2017 - 13:57, said:

----
Da, tipa de la vanzari de la dezvoltator a spus ca nu are voie sa dea contractul la studiu. "Puteti veni cu oricine la semnat, avocat etc, dar acum nu avem voie sa dam contractul. Nici sa va fac copie, nici pe email."


Ce cretina ....   Eu sincer nu as face afaceri cu astfel de oameni....
Ce naiba considera asa de secret intr-un nenorocit de ante contract ?

#14
FlorinManea

FlorinManea

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 827
  • Înscris: 26.07.2005
Da, avansul e de 34000.
Sa incerc sa postez contractul.

#15
sergiu_psc

sergiu_psc

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 880
  • Înscris: 08.01.2008
Cumpara o locuinta gata constuita chiar daca e mai scumpa, nu da banii pe promisiuni.

#16
unbrutus

unbrutus

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,299
  • Înscris: 23.02.2017

 dorumihalache, on 31 martie 2017 - 12:25, said:

Eu nu mai zic nimic. Într-o postare anterioara în care mi-am exprimat părerea că pentru salvgardarea unei investiții de zeci de mii de euro, ar fi rezonabil să consulți un avocat pentru 100-150 euro, a sărit toată lumea în sus, adică cum sa dai 100 euro unui avocat care de uită în diagonală 10 minute pe un contract. Așa că mă abțin de data asta să mai dau sfaturi care, personal, mi de par de bun simt. Succes !
Dar daca se uita 10 minute pe contract nu poti sa ii dai 30 de euro de ex, sau alta suma?
De ce pornesti de la 100?

#17
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,226
  • Înscris: 08.10.2015
FlorinManea, presupunând că acceptă toate modificările propuse de tine, de unde iei banii dacă promitentul vânzător dispare înainte de finalizarea construcției? (firma dă faliment iar persoana fizică a cheltuit banii și are un amărât de salariu). Sau ce faci dacă la predare constați că e cu totul altceva decât te așteptai să fie după schițe?
Și eu sunt pentru achiziția unui imobil gata construit.

#18
crazyalex86

crazyalex86

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 882
  • Înscris: 27.04.2008
Salut,

Intr-o situatie asemanatoare am fost si eu prin august 2016. Dezvoltatorul se grabea asa de tare sa mergem la notarul lui sa semnam antecontractul incat ne-a luat prin surprindere. Noi am primit o copie de pe draft a promisiunii de V-C de la notariatul cu care colaboreaza, iar termenul in care trebuia sa se semneze contractul de V-C diferea fata de ce am vorbit cu ei si se putea prelungi cu acordul partilor.
Daca vrei sa cumperi te sfatuiesc sa dai o suma mica ca avans. Noi pentru un discount de 5000 euro trebuia sa platim toata suma (50k) la semnarea antecontractului.Dupa mai multe analize si discutii cu multe persoane, inclusiv pe acest forum, am renuntat la apartament. Pareau foarte dubiosi prin graba cu care vroiau sa semnam promisiunea de vanzare.

Edited by crazyalex86, 31 March 2017 - 21:14.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate