Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Samsung Galaxy A35

Sfat pentru aprinderea automata a...

Masina de copt paine - pareri

Cum reactivez Google Maps?
 Conectare tableta X220la Tv

Femeile tinere nu mai vor sa munc...

La mulți ani @un_dac!

La multi ani de Sfantul Gheorghe&...
 Job - Facultate sau certificare

Deadpool & Wolverine (2023)

sistem hibrid eoliana + panouri +...

Outlook e muta pe Android
 Constructie Mun. Iasi. Casa P+1.

Cum mai rezolvati cu chiriasii ra...

Tastatura si mouse cu baterie int...

AC Gree duce la palpait de becuri
 

Amenda rovinieta platita, debit la impozit

- - - - -
  • Please log in to reply
48 replies to this topic

#37
cipx2

cipx2

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 200
  • Înscris: 17.01.2005
Somatiile s-ar putea sa nu-ti vina deloc din cauza de postas neglijent (intr-o zi al meu pierduse in zapada vreo 30-40 de mandate de pensii si tot fel de scrisori recomandate, noroc ca le-am gasit pana sa se ude, am sunat dupa el si s-a intors dupa juma' de ora) sau curier/agent care le strange acasa in saci si le da foc pt ca-i e lene sa le mai duca (P.V. in cazul meu).

Macar fa-ti cont online la fisc si pune-ti un reminder sa verfici stingerea amenzilor inainte de sfarsitul anului/termenului.

Desi cel mai simplu si mai simplu e sa nu iei amenzi. Tocmai ma uit la mine ca ultima amenda e de dinainte de denominare (2005) ca nu scrie data, in val de 150000 lei :)

sistemul o sa fie corectat cand se vor introduce codurile de bare si pe OP-urile prin care se platesc amenzile si se va implementa transmiterea/prelucrarea lor la destinatar/fisc. Deocamdata bine ca s-au bagat la trezorerie, ca mare balci era si acolo pana atunci.

#38
alexpet

alexpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,358
  • Înscris: 07.05.2007

View Post_Smiley_, on 30 martie 2017 - 08:41, said:

pe mina ma amuza cum s-a dezumflat de ieri pana azi Posted Image

in alta ordine de idei, trimiterea pe mail a dovezii platii se poate face doar pentru amenzile de circulatie, din ce stiu eu. si asta doar de prin vara lui 2016.
in plus, nu scrie nicaieri la ce "inspector fiscal" ajunge cazul tau, pe nici o hartie trimisa de catre stat, deci nu prea vad cui trimite el pe mail diverse chestii fara sa se deplaseze la un sediu anaf Posted Image
in bucuresti scrisorile cu taxele/amenzile neplatite sunt trimise spre sfarsitul anului. la inceputul anului vin taxele de platit pentru anul in curs, dar amenzile sau restantele nu apar in lista. ti se spune de ele doar cand incerci sa platesti (atunci afli ca nu-ti poti plati impozitele din cauza amenzilor mai vechi)

toate neconcordantele astea m-au facut pe mine sa cred ca el n-are varsta la care statul sa-l poata amenda. dar e posibil sa ma insel Posted Image
1. nu s-a dezumflat nimeni. Insisti sa te amuzi de pomana. Mai citeste o data
2. numai amenzi de circulatie  (inclusiv rovignieta) am avut si despre asta se discuta aici. Iar nu citesti atent
3. sper sa nu ma insel dar pentru 2014 am facut prima data dovada astfel
4. rol-ul meu este arondat unui inspector fiscal. Cred doar, nu stiu si nici nu-mi propun sa aflu exact sunt doar contribuabil bun de muls nu expert fiscal. Cert este ca trimit copia dovezii intodeauna la aceeiasi persoana, chiar la recomandarea acestuia (mi-a dat adresa de email) dupa ce am facut scandal in anul anterior pentru ca pierdusera dovada trimisa prin posta si evident, m-am trezit cu plicul fatal la usa! Noroc ca pastrasem chitanta, dar in alea 10-15 minute de cautat m-au trecut toate transpiratiile. De ce asta? firesc si onest este sa platesti daca ai gresit iar cel care incaseaza amenzile (mai ales ca nu vorbim de un butic de la coltul blocului) sa stie ce bani primeste si pentru ce! ca doar platesti cu nr PV, nume, CNP tot! Este asa de complicat oare in 2017? NU, evident, este doar durerea in dos! Si apropo, ce face statul cu banii pe care-i incaseaza de doua ori de la cei care au nesansa sa rataceasca chitanta? Ca eu daca ma trezesc cu 1 mil de euro in cont asa hodoronc tronc, fara sa stiu de la cine si de ce, se numeste spalare de bani cica...
5. da? bine, rectific nu februarie-martie ci ianuarie-februarie ajung. Bine acum? Uite ca anul asta nu am primit nimic (nu am avut amenzi ca altfel nici o sansa) si nu mi-am 'reimprospatat' memoria

Edited by alexpet, 30 March 2017 - 09:24.


#39
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,025
  • Înscris: 24.02.2006
boss, stii cum se cheama trecerea de la "ii las sa ajunga la executare silita" la "trimit dovada cand vine recomandata"? fix "dezumflare" :).

View Postalexpet, on 29 martie 2017 - 21:44, said:

........II las sa se incordeze cu toate procedurile (recomandate, executor judecatoresc, executare silita etc) si cand am chef si consider ca s-au incordat destul ...........

View Postalexpet, on 30 martie 2017 - 07:20, said:

.........Astepti sa fi somat si prezinti dovada............

View Postalexpet, on 30 martie 2017 - 08:02, said:

........primesti acasa de la fisc recomandata prin curier, un plic gros ........in acel moment sau pana la termenele specificate acolo trimiti dovada/dovezile..........
nu zice nimeni ca e gresit sa astepti sa-ti ceara statul dovada (suntem multi care fac asta), dar nu te lauda si umfla in pene cum ca tu astepti pana la executare silita, pentru ca asta e o prostie.
cand statul decide sa te execute silit, iti afla si blocheaza toate conturile din banci, indiferent despre ce datorie e vorba. chiar daca ai bani suficienti in conturi, ei nu-i vor lua ci doar le vor bloca. o fericire daca esti, de exemplu, in concediu in strainatate si te bazai ca poti plati cu cardul :). si ca sa fie teaba si mai frumoasa, dupa ce le platesti datoria va trebui sa te agiti tot tu pe la banci pentru deblocarea conturilor, pentru ca statul nu o va face automat.

#40
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008

View Postalexpet, on 30 martie 2017 - 08:54, said:

Si apropo, ce face statul cu banii pe care-i incaseaza de doua ori de la cei care au nesansa sa rataceasca chitanta? Ca eu daca ma trezesc cu 1 mil de euro in cont asa hodoronc tronc, fara sa stiu de la cine si de ce, se numeste spalare de bani cica...

EXACT asta am spus si eu, ba mai mult ar trebui sa fie super-penal si numai sa piarda urma banilor pur si simplu, indiferent ca ii obtine sau nu a doua oara de la tine!

#41
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,025
  • Înscris: 24.02.2006
ti-am raspuns deja, banii astia nu se pierd. raman in "contul" tau si fie ii ceri explicit inapoi, fie ii folosesti la plata viitoarelor taxe/impozite.

#42
alexpet

alexpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,358
  • Înscris: 07.05.2007

View Post_Smiley_, on 30 martie 2017 - 09:20, said:

boss, stii cum se cheama trecerea de la "ii las sa ajunga la executare silita" la "trimit dovada cand vine recomandata"? fix "dezumflare" Posted Image.



nu zice nimeni ca e gresit sa astepti sa-ti ceara statul dovada (suntem multi care fac asta), dar nu te lauda si umfla in pene cum ca tu astepti pana la executare silita, pentru ca asta e o prostie.
cand statul decide sa te execute silit, iti afla si blocheaza toate conturile din banci, indiferent despre ce datorie e vorba. chiar daca ai bani suficienti in conturi, ei nu-i vor lua ci doar le vor bloca. o fericire daca esti, de exemplu, in concediu in strainatate si te bazai ca poti plati cu cardul Posted Image. si ca sa fie teaba si mai frumoasa, dupa ce le platesti datoria va trebui sa te agiti tot tu pe la banci pentru deblocarea conturilor, pentru ca statul nu o va face automat.
Sefu, m-ai facut sa recitesc toate postarile mele. Cred ca te referi la II las sa se incordeze cu toate procedurile (recomandate, executor judecatoresc, executare silita etc). Unde mama masii zic eu ca ajung la executare silita? zic (recomandate, (care contin somatii!) cu executor, executare etc). Trebuia sa explic chiar asa? Este evident ca m-ai luat drept idiot ceea ce spune multe despre modul tau de a purta o discutie. Cum sa-i las sa porneasca executarea silita?!?! crezi ca sunt impuscat in cap? am spus imediat dupa, ca Inainte sa devina periculosi in prostia lor trimit dovada! Adica periculos = executare, ce dracu, in rest ce sa fie periculos?!.....dar tu citesti si pricepi ce vrei. Insasi termenul de 'incordare' trebuia sa-ti spuna ceva....pentru tine 'incordare' inseamna 'lovitura'? bai frate ce am inceput sa explic, nu pot sa cred!
a, trolezi! OK Posted Image

pentru mine discutia se incheie aici!

Edited by alexpet, 30 March 2017 - 12:23.


#43
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,025
  • Înscris: 24.02.2006
eu asa am inteles din ce ai scris, ca-i lasi sa ajunga pana la executare silita si abia apoi te duci cu dovada platii. poate altii au inteles cum explici tu...

#44
alexpet

alexpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,358
  • Înscris: 07.05.2007
sincer mie nu mi-ar trece prin cap sa cred ca un om sanatos la cap si cu o urma de logica ar face asa ceva, adica sa lase sa porneasca executarea silita asa la misto, cu chitanta de la amenda in mana. Dar daca tu asa ai inteles ca am spus.....

Edited by alexpet, 30 March 2017 - 13:25.


#45
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,025
  • Înscris: 24.02.2006
nici mie nu mi-ar trece prin cap sa cred asa ceva.

#46
alexpet

alexpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,358
  • Înscris: 07.05.2007
si totusi ti-a trecutPosted Image

#47
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,025
  • Înscris: 24.02.2006
nu, nu mi-a trecut :).
as putea sa-ti explic mai clar, dar am cam deviat de la subiect si stricam topicul omului.

#48
bossake

bossake

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,679
  • Înscris: 22.11.2007

View Postalexpet, on 30 martie 2017 - 12:14, said:

Sefu, m-ai facut sa recitesc toate postarile mele. Cred ca te referi la II las sa se incordeze cu toate procedurile (recomandate, executor judecatoresc, executare silita etc). Unde mama masii zic eu ca ajung la executare silita? zic (recomandate, (care contin somatii!) cu executor, executare etc). Trebuia sa explic chiar asa? Este evident ca m-ai luat drept idiot ceea ce spune multe despre modul tau de a purta o discutie. Cum sa-i las sa porneasca executarea silita?!?! crezi ca sunt impuscat in cap? am spus imediat dupa, ca Inainte sa devina periculosi in prostia lor trimit dovada! Adica periculos = executare, ce dracu, in rest ce sa fie periculos?!.....dar tu citesti si pricepi ce vrei. Insasi termenul de 'incordare' trebuia sa-ti spuna ceva....pentru tine 'incordare' inseamna 'lovitura'? bai frate ce am inceput sa explic, nu pot sa cred!
a, trolezi! OK Posted Image

pentru mine discutia se incheie aici!

ce executor , ce proceduri.
ai debit la taxe si impozite? cand li se scoala lor (unele primarii mai repede, altii mai greu poate chiar deloc) iti pun poprire pe salariu sau contul din banca. adio si la revedere. ce executor judecatoresc?

calea cea mai simpla:
- ai luat amenda. mergi si plateste la directia de taxe si impozite de care apartii. nu vrei sa mergi acolo TINE MINTE CA DEGEABA AI PLATIT. PANA NU PREZINTI LA DIRECTIA DE TAXE DE CARE APARTII DOVADA AMENDA = NEPLATITA. Ok, platesti in alta parte dar pastrezi chitanta si iti faci timp in viitorul apropiat sa treci la directia de care apartii sa le arati chitanta.

e asa simplu.

Edited by bossake, 30 March 2017 - 19:20.


#49
alexpet

alexpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,358
  • Înscris: 07.05.2007
exact. Numai ca nu alerg intr-un suflet sa le arat chitanta. Stau pana ma cauta ei sau am nevoie de ceva de la taxe. De aia nu mai pot eu, ca apare neplatita la directia de taxe. E mai simplu
dar se pierde esenta primului post. Este vorba de obligativitatea de a trimite urgent in van un document. Eu spun ca nu ajuta la nimic agitatia, trimiti tintit cand este cazul, atat

Edited by alexpet, 31 March 2017 - 14:18.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate