Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Turmeric și ghimbir în ghiveci
Last Updated: Oct 21 2020 14:54, Started by
mie1dor
, Mar 27 2017 06:23
·
0
#19
Posted 30 March 2017 - 14:16
În categoria "cum a apărut berea de ghimbir", cred că există numeroase legende, "câte bordeie atâtea obiceie"...cea produsă la Brașov are o abordare interesantă cum că ar fi un produs dacic: "ADEVARATA POVESTE A BERII DE GHIMBIR
Este o bere fara alcool, obtinuta mai ales din radacina uscata de ghimbir si miere. Era la mare pret in Dacia Antica care se întindea de la Muntii Padurea Neagra (actuala Germanie) pana la Marea Azov, principalul producator din acele vremuri gasindu-se in Cetatea Brassovia de pe Muntele Timpului (TAMPA). In anul 106, conducatorii Romei au invadat Dacia (cucerind doar 15% din teritoriu), unul din motivele razboiului fiind si concurenta acerba pe care dacii o faceau romanilor. Ulterior ea s-a raspandit in intregul Imperiu Roman, iar “Ultima Legiune”, care era formata si din luptatori daci, a dus-o in Britania. A fost uitata timp de secole pana cand in anul 1717 reteta a fost redescoperita in Anglia de dr. James Anderson. Datorita caracteristicilor terapeutice pe care le avea, bautura a devenit foarte populara in Anglia ducand la functionarea a peste 3000 de fabrici. Reteta avea sa traverseze oceanul cu ajutorul lui Benjamin Franklin, cucerind astfel preferintele si inimile locuitorilor Americii. Dupa secole de perindat prin lume Berea de Ghimbir s-a intors acasa in varianta originala; pentru ca productia ei poarta un mare secret: Acela ca la prepararea ei trebuie folosita doar Apa din Carpati - Apa celor 7 Cetati - Apa din Ardeal, Gradina Edenului Primordial. - See more at: http://www.laboratoa...i-afine-detail" Mi-e greu să cred că China sau India, tările din care provine ghimbirul și care îl cunosc și folosesc de mii de ani, nu au încercat niciodată o băutură fermentată pe bază de ghimbir. Probabil că în zilele noastre contează țara care a patentat prima sub denumirea de "bere de ghimbir". Cred însă că mai puțin contează cum o denumim și mai mult plăcerea de a o bea și benefîciile pentru sănătate. Edited by mie1dor, 30 March 2017 - 14:36. |
#20
Posted 30 March 2017 - 16:53
eiffel, on 30 martie 2017 - 13:32, said:
Am subliniat ceva acolo - daca pui mouse-ul pe "dubious" iti explica faptul ca materialul respectiv este nesigur si non-factual. Adica e o informatie neverificata. eiffel, on 30 martie 2017 - 13:32, said:
Insa exista o alta informatie legata de berea de ghimbir - se presupune ca denumirea a aparut intradevar pe la mijlocul secolului al 18-lea, ptr ca atunci a existat o moda de a baga diverse adaosuri - condimente - in bere ptr aroma. Prin urmare, afirmatia mea cum ca aberatiile colegului, citez: "Restul denumirilor sunt rahaturi capitaliste:berea de ghimbir,berea cu lamaie si alte prostii." sunt niste prostii crunte. Asa, pe la 1700 primavara, nu se poate vorbi de marketing agresiv, iar daca un produs care se face de 300 de ani se poate califica, fara niciun fel de eroare, a fi denumit traditional. Esti de acord cu mine? LE: aici mai e o nuanta: berea evului mediu avea un foarte pronuntat caracter local. Nu regional, local. In fiecare loc se facea altfel berea, iar in majoritatea locurilor berea era mult mai proasta ca o bere contemporana la pet. Insa era alcoolica si oamenii se simteau bine si asa. Pana in epoca industriala cand a inceput productia in masa, mai toate berile aveau ceva distintiv. Nu e de mirare ca cineva s-a gandit sa utilizeze si ghimbirul: si mie imi place gustul. Utilizarea unei arome exotice nu are de ce sa strice berea. Acum, sunt multe beri aromatizate traditional cu coriandru, coaja de portocala si/sau licorice: wit bier-ul cere asa ceva, adesea tripelul belgian. Si nu face nimeni scandal ca ar fi "cacaturi capitaliste" eiffel, on 30 martie 2017 - 13:32, said:
Evident e vorba de berea traditionala. Asa ca "traditia" utilizarii hameiului e relativ recenta. adisz, on 30 martie 2017 - 12:07, said:
Nu sunt insa convins ca i inteles exact ce scrie acolo,mai sus. Dar daca laptele de soia se considera lapte,atunci si bautaura nealcoolica din ghimbir se numeste bere.In ignoranta mea totala,accept acest lucru. adisz, on 30 martie 2017 - 12:07, said:
A,pai sa pun si io' ceva citate din definitie: Traditional ginger beer is a naturally sweetened and carbonated, usually non-alcoholic beverage . .Ginger ales are not brewed Cand dai copy-paste, incearca sa prezinti un pasaj coerent care sa-ti sustina pozitia. Edited by ain, 30 March 2017 - 17:17. |
#21
Posted 06 August 2020 - 08:08
Wow, extraordinar!!! Mai aveti rizomi de turmeric? Cum au evoluat lucrurile? Mersi mult!! Vreau si eu sa incep sa cultiv, imi plac foarte mult proaspeti si am si probleme de sanatate )). Trrbuie sa mananc zilnic curcuma
|
#22
Posted 06 August 2020 - 17:57
subiectul e vechi de 3 ani...
cu turmeric nu mi-a iesit. dar ghimbir am recoltat. din cel din comert, taiat bucati, plantat in februarie in casa in peturi, transplantat in aprilie in pamint, sub pet pina a dat caldura mai serios, recoltat in octombrie cam cit o nuca. nu mi-a dat prin cap sa transplantez unul inapoi in ghiveci ca sa vad floarea, dar cred ca o sa incerc la anul. anul acesta s-au uscat toti deodata prin iunie. |
#23
Posted 19 August 2020 - 13:26
sapphirerhymes, on 06 august 2020 - 08:08, said:
Wow, extraordinar!!! Mai aveti rizomi de turmeric? Cum au evoluat lucrurile? Mersi mult!! Vreau si eu sa incep sa cultiv, imi plac foarte mult proaspeti si am si probleme de sanatate )). Trrbuie sa mananc zilnic curcuma Edited by mie1dor, 19 August 2020 - 13:27. |
#24
Posted 21 October 2020 - 14:54
Se mai gasesc ocazional pe la supermarket-uri, inclusiv BIO am vazut la Carrefour sau Mega Image.
Eu anul asta mi-am pus ghimbir in ghiveci. Crescuse foarte mult un mugure la o bucata de ghimbir asa ca l-am taiat si l-am pus untr-un borcanel de iaurt. A crescut zdravam si l-am pus in ditamai ghiveciul - are cam 20cm inaltime dar au mai dat si alti lastari cam la 3 cm de primul si l-au ajuns deja la inaltime pe primul. Poate acum iese ceva. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users