Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...
 probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National
 Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...
 Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...
 

Accident cu sofer beat

- - - - -
  • Please log in to reply
47 replies to this topic

#37
ramurel

ramurel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,935
  • Înscris: 12.07.2008
Aș fi reacționat la fel, în sensul că eu și acum îl consider vinovat 100% pe șofer, pentru alcool, ziceam doar că e un caz complex, nu merge cu dat cu părerea, parte de vină pot avea și cei care umblau pe carosabil, trebuie întocmit dosar la nivel profesional, nu merge dat cu lacrimogene că la televizor. Sunt niște cote de alcoolemie care muta cazul intre diverse moduri de răspundere penală, colac peste pupăză are și un decedat, e un caz de cercetare penală , nu de rețea de socializare !

#38
alx42

alx42

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,802
  • Înscris: 26.06.2014

 ramurel, on 21 martie 2017 - 10:51, said:

Apropo, în eventualitatea că nu era trotuar, câți pietoni ați mai văzut voi să circule regulamentar pe marginea carosabilului ?!?
Ba merg câte doi, azi treceam de doi, unu pe bicicleta, celălalt lângă el și , că întotdeauna, pe dreapta ! Idioți !
Pe vremuri erau ore de educație civică in clasele mici, în care ți se explica că trebuie să mergi cu fața spre vehiculul in mișcare.
Chestiunea asta a ramas neclarificata.
Cand eram copil si mie mi se parea logic sa mergi pe marginea sensului opus (stanga), sa fi tot timpul cu fata spre masinile care vin pe sensul tau. Dar nimeni nu face asa, cam toti merg pe acelasi sens cu masina. Dupa ce am inceput sa conduc si am dat ce cineva care venea spre mine pe sensul meu mi se parea cam ciudat.

In legislatie scrie ca trebuie sa mergi tot timpul pe partea dreapta in localitate (ca si masinile) si doar in afara sa mergi pe stanga.
N-ar fi rau sa se clarifice treaba asta intr-un mod mai transant, cu niste informari la tv si dupa aia amenzi. Ca acuma fiecare face dupa cum crede el ca ii bine

#39
PoeOvidiu

PoeOvidiu

    Sunt de la țară și îmi place așa.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,567
  • Înscris: 07.12.2014
Singurul lucru ce il poate face, si e normal sa il faca prietenul tau e sa isi asume responsabilitatea actiunilor sale, nu sa plaseze vina. Poate merge la judecator sa ii spuna ca regreta, ca a fost o intamplare, poate ia cu suspendare. Dar sa se declare nevinovat dupa ce a omorat un om ca a condus in loc sa doarma .......  
  Sa isi recunoasca vina, e primul pas spre a primi o sentinta mai blanda.
Altfel poate sa mearga sa ii explice judecatorului ca ala nu avea ce cauta in fata masinii si ca mortul ar fi trebuit sa stie ca pe 1 ianuarie vine el baut cu masina si sa nu iese pe strada.

Edited by PoeOvidiu, 21 March 2017 - 13:36.


#40
daniMMM

daniMMM

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,605
  • Înscris: 18.05.2008
Sa se scuze ca s-a urcat baut la volan?Pentru alcool la volan si pentru accident cu intentie si cu victime(gen Huidu,trecut linie continua,trecut pe rosu,mers cu masina cu probleme la directie,viteza peste 50km/h decat normal,etc),as da pedepse de pana la 15 ani si cu anulare permis pe viata

#41
business11

business11

    Info Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,720
  • Înscris: 13.07.2011
Uciderea din culpa a unei persoane se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 5 ani. Daca isi recunoaste vina, atunci poate sa isi ia cu suspendare, daca are si un avocat bun.

Problema nu este inchisoarea, problema este viitorul. Job nu o sa mai vada, despagubire victimei in viata, despagubire familiei victimei decedate, in general pe viata pentru ca nu iti permiti totul deodata.

Pacat dar si inconstient.

#42
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,904
  • Înscris: 07.11.2006

 soleavl, on 20 martie 2017 - 22:57, said:

Salut, un prieten a avut un "accident" pe data de 1.1.2017 ( se intorcea de la petrecea de revelion ), intre doua localitati, drum european, ne-iluminat, a accidentat 2 persoane, prima a scapat teafara, a doua a decedat pe loc . Accidentul a fost pe banda 1 sau 2, alcool in sange 0.34 .
El nefiind vinovat de accident, doar de alcool ( este impropriu spus )
Ce poate patii ?
Mersi

 AlexaLesby, on 20 martie 2017 - 23:04, said:

Cum adica nevinovat? Ca nu era drumul iluminat?
Daca era baut nu prea merge cu scuze din astea, se presupune ca ii putea evita daca bautura nu-i inhiba reflexele..

Poate se refera la faptul ca "prietenul" este nevinovat pentru ca omorat doar o persoana din grupul de doua.Trebuiau matrasite amandoua ca sa fie vinovat.
Eu nici de rusine n-as fi deschis un asemenea topic,sau cel putin as fi avut decenta sa-l formulez altfel.Chiar daca este vorba de un "prieten",adica un no-name.

#43
Surgeoniac

Surgeoniac

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 433
  • Înscris: 18.03.2017
La modul în care scrii, zici că tu și prietenul tău faceți parte dintr-o sectă în care beția este o cerință 24/7.

Topicul acesta este o rușine, ar trebui închis, pentru că legile cu privire la accident în cazul consumului de alcool sunt foarte clare, plus atitudinea pe care o aveți față de ceea ce ați făcut este sub orice critică și nu mai este nimic de comentat aici.

Meritați pușcăria, câțiva ani fără alcool vă va face bine la creier.

Edited by Surgeoniac, 21 March 2017 - 17:25.


#44
soleavl

soleavl

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,078
  • Înscris: 01.03.2010

 Surgeoniac, on 21 martie 2017 - 17:25, said:

La modul în care scrii, zici că tu și prietenul tău faceți parte dintr-o sectă în care beția este o cerință 24/7.

Topicul acesta este o rușine, ar trebui închis, pentru că legile cu privire la accident în cazul consumului de alcool sunt foarte clare, plus atitudinea pe care o aveți față de ceea ce ați făcut este sub orice critică și nu mai este nimic de comentat aici.
MERITATI pușcăria, câțiva ani fără alcool vă va face bine la creier.
Salut, de ce vorbesti la plural ?
Eu doar eram curios de ce o sa patesca, nimic mai mult

#45
Suno

Suno

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 506
  • Înscris: 10.04.2011
Stimate initiator!
In primul rand, vinovatia nu se poate aprecia pe forum, pentru ca nu cunoastem circumstantele reale ale accidentului ( adica factorii determinanti in producerea tragediei:alcoolul, neatentia, defectiuni tehnice, vina victimelor sau suicid etc.)
Soferii responsabili nealcolizati "casca" ochi la drum, la gropi, stalpi sau pomi din mijlocul drumului (se poarta in Romania) si in primul rand la pietoni.
Scuze nu are in niciun caz.

Alcoolul in orice cantitate este bun la volan intr-o singura situatie: cand speli volanul sau husa si dupa ce s-a evaporat.Posted Image

#46
test_driver

test_driver

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,664
  • Înscris: 30.01.2006

 Dany_Darke, on 21 martie 2017 - 10:42, said:



oare, uite, iti dau eu un exemplu, 2 persoane accidentate, dintre care una moarta pe loc, acel om a lasat in urma o familie, niste copii poate, un sprijin, o mangaiere. cu toate astea, altii se amuza si mai si vocifereaza cand sunt trasi la raspundere pt asta. adica el vrea sa fie liber, insa a intrebat careva pe persoana inainte de a deceda, daca vrea sa decedeze? cu ce este mai presus initiatorul sau cel care a facut accidentul, de cel ce a murit?

tu ca vinovat, vii si-ti ceri drepturile si incerci sa scapi basma curata, dar decedatul? ala nu avea dreptul la viata oare?

asta inseamna alcoolemia de care specifici. iar daca incerci sa minimizezi efectul, cum ca nu e o alcoolemie mare, raspunde-mi te rog la urmatoarea intrebare: crezi ca rudelor mortului le mai pasa cat de "mica" sau insignifianta era alcoolemia criminalului? ori le pasa ca au ramas fara o persoana draga, omorata fara nici o replica sau modalitate de a se apara?

cata vreme de buna voie te sui la volan si pleci cu masina, baut fiind, indiferent de nivelul alcoolemiei, devii un potential criminal cu sange rece, iar cazul nostru chiar asta este.

Si daca te urci trwaz si faci aceeasi chestie? Eu zic ca alcolemia de 0.34 este o nimica toata la unele persoane, la altele se poate manifesta urat, dar pentru scurt timp. Eu sunt convins ca pot conduce baut, de fapt, cand vin acasa, cu nevasta la bolan, pt. Ca nu vonduc baut niciodata, daca locul de parcare e mai stramt, eu sunt cel ce parcheaza madina, si de vreo 3 ori eram baut turta. Nu va faceti griji, era parcata intre cealalta masina si perete, sau alte configuratii care implicau ori cealalta masina si masina sotiei de la munca, ori altele.

Parerea mea e ca a gost un accident, daca avea alcoolemie mare, da, era o problema, insa in germania e voie cu 0.4 la mie, sau aia sunt klingonieni? Si efectul alcoolului e diferit la ei. Si nu numai la ei, cam in orice tara civilizata e voie cu alcool la bord, nu mult. Oricum, cine nu stie sa se stapaneasca, nu se stapaneste oricum.

Din ce inteleg eu, aia doi erau pietoni si mergeau pe mijlocul drumului sau pe mijlocul benzii, e clar vina lor, chiar daca erau pietoni si in romania daca ai masina esti smecher, si smecherii trebuiesc crucificati intotdeauna

#47
ericmario

ericmario

    Fenomembru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,921
  • Înscris: 14.12.2007
In seara asta cat ai baut?Posted Image

#48
test_driver

test_driver

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,664
  • Înscris: 30.01.2006
Nu am baut de mai bine de 4 luni, si in general nu prea beau, asa ca legea asta nu ma afecteaza aproape deloc. Dar nu inseamna ca nu mi se pare o tampenie toleranta zero. Toti nebunii zic ca daca ar da voie putin, am incepe toti si ne-am turna in cap, eu cred ca nu e chiar asa deloc. Cred ca ar ramane la fel, cu diferenta ca probabil cand as merge la un prieten as bea un pahar de vin sau o bere, sau un paharel de palinca, dar in nici un caz nu m-as urca beat la volan nici daca ar fi legal. Nu am facuto niciodata, desi aveam permis si pe vremea cand eram "ninja" si nu ma interesa de politie.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate