Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
De unde pot cumpara online window...

Operatiile de schimbare de sex de...

Telekom TV app

Daca v-ați putea teleporta in tre...
 Cultura a doua de legume din sola...

Java... invatare Java

DVB - nu inteleg nimic

Mortar hidroizolant
 Achizitie de masina pentru drum l...

Refacere instalație electric...

Care este faza ,care este nulul,c...

Memorie
 ISM - Ingineria Sistemelor Multim...

probleme server cs 1.6

Copiii actori?

Clubul Anti-imigrație in vii...
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Probleme sistem audio

  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1
xXAnDrey

xXAnDrey

    Junior

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 44
  • Înscris: 02.02.2016
  • ID membru: 943,559
Buna, detin un sistem audio 5.1 de la buntz iar de ceva vreme am observat ca basul nu mai functioneaza la parametrii la care functiona inaite. Adica nu mai "duduie" cum trebuie. Il dau la maxim si de.abia ce se simte putin.
Sistemul functioneaza pe 6 integrate tda2030a adica fiecare canal pe cate unul iar basul pe doua.
Anul trecut s.a ars unul dintre cele doua dar l.am schimbat si a mers totul ca si cum ar fi nou. Acum, cum am mai zis, nu mai are aceeasi putere. Ceva idei? Multumesc!

#2
orlandobarbulescu

orlandobarbulescu

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,471
  • Înscris: 26.02.2008
  • ID membru: 294,231
Poate fi difuzorul, sursa, condensatori....din nou unul din integratele puse in punte....

#3
constant7

constant7

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,624
  • Înscris: 01.03.2015
  • ID membru: 902,621

 xXAnDrey, on 20 martie 2017 - 09:25, said:

Sistemul functioneaza pe 6 integrate tda2030a adica fiecare canal pe cate unul iar basul pe doua.
Anul trecut s.a ars unul dintre cele doua dar l.am schimbat si a mers totul ca si cum ar fi nou. Acum, cum am mai zis, nu mai are aceeasi putere. Ceva idei? Multumesc!

Adica unul din cele doua care lucreaza in punte, pe amplificatorul de bas. Pai verifica-le si schimba din nou ce gasesti "ars". : )

#4
tehnics

tehnics

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,851
  • Înscris: 01.11.2005
  • ID membru: 51,878
  • Locație: Hareid / Norvegia
Schimba-le pe amandoua pe cele de pe bass. De ce spun pe amandoua ? Pentru ca daca pui unul de la un producator si altul din alt producator, chiar daca sunt identice ca denumire, la cat de "calitative" sunt CI-urile in ziua de astazi, posibil in realitate parametrii sa nu fie exacti daca pui diferiti si nu vor lucra corespunzator.
Asa daca pui ambii identici, atunci posibil vor fi din acelasi lot de componente si iar atunci vor avea parametrii cat mai apropiati posibil.
Daca tot desfaci sistemul, verifica ochiometric si condensatorii sa nu fie umflati si schimba-i daca gasesti.

Edited by tehnics, 20 March 2017 - 13:21.


#5
constant7

constant7

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,624
  • Înscris: 01.03.2015
  • ID membru: 902,621

 tehnics, on 20 martie 2017 - 13:21, said:

Schimba-le pe amandoua pe cele de pe bass.

Bine punctat.

#6
xXAnDrey

xXAnDrey

    Junior

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 44
  • Înscris: 02.02.2016
  • ID membru: 943,559
Azi am schimbat acele doua integrate cu altele noi.Dupa ce le-am schimbat si am verificat "ochiometric" condensatoarele si rezistoarele am zis ca sa-l probez dar spre dezamagirea mea a fost mai rau :( Adica basul tot la fel de incet mergea dar in plus dupa cam 1 minut incepe sa faca un zgomot puternic ca si atunci cand schimbi frecventa la un radiocasetofon vechi.Si acele doua integrate,noi, se incalzesc foarte tare. Restul componentelor nu. O idee?

#7
mihaicozac

mihaicozac

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,733
  • Înscris: 05.12.2005
  • ID membru: 56,263
  • Locație: Luftenberg, Austria
Ai nimerit gunoaie. Şi dacă basul tot aşa slab e sunt 2 variante, ori îţi verifici auzul ori filtrele de dinainte de finali.

#8
xXAnDrey

xXAnDrey

    Junior

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 44
  • Înscris: 02.02.2016
  • ID membru: 943,559
treaba sta in felu urmator.Dupa ce le-am schimbat nu le mai prinsesem de grilaju din aluminiu.Acum ca le-am prins, am obtinut acelasi rezultat ca si inainte sa ale schimb.Deci integratele nu sunt vinovate. Alte idei? Posted Image

https://postimg.cc/image/o48e93x9r/
https://postimg.cc/image/pf9edsxh7/

Basul functioneaza pe primele doua integrate. Adica in prima poza cele doua din dreapta.
inca ceva, poate o sa va ajute, atunci cand verific cu surubelnita primul pin de la integrat(tinand degetu pe ea) la primul se aude bazait foarte puternic iar la al doi-lea ceva slab.

Edited by xXAnDrey, 19 April 2017 - 20:43.


#9
Dobrin_M

Dobrin_M

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,528
  • Înscris: 19.02.2015
  • ID membru: 901,042
Electronica se face cu aparatul defect în față - nu la 100 de Km - și, dacă e nevoie, cu schema nu cu poze, că nu are nimeni un glob de cristal să știe ce e defect în aparatul ăla în care tu doar știi să atingi piesele cu șurubelnița și nici măcar niște măsurători nu ești capabil să faci.
Du-l la reparat sau cumpără-ți altul, ești total depășit de situație.

#10
xXAnDrey

xXAnDrey

    Junior

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 44
  • Înscris: 02.02.2016
  • ID membru: 943,559
Daca vrei sa ajuti, ajuta nu face comentarii care nu isi au rostul.

#11
Dobrin_M

Dobrin_M

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,528
  • Înscris: 19.02.2015
  • ID membru: 901,042
Cu ce să te ajut, măi "electronistule"?
Să-ți spun să ții șurubelnița aia cu care bagi brum pe acolo cu mâna stângă, ca poate bâzâie mai tare? Că altceva e clar ca nu știi să faci.
Du-te măcar și cumpără-ți un multimetru daca vrei să repari un aparat electronic, că pentru asta, la nivelul tău de cunoștințe (adică totală lipsă de cunoștințe) nu e de ajuns un letcon și o șurubelniță.
Schema tipica de utilizare a unui TDA2030, atât simplu cât și în punte se găsește pe net, filtrele de asemenea , dacă ai avea un minim de cunoștințe, sunt ușor de depanat, dar e clar că nu-i de tine!!!
Ocupă-te de ceea ce ești capabil.
Și cine v-a băgat vouă în cap că e dator cineva pe aici să vă repare vouă gratis gunoaiele prin corespondență?
De unde atâtea pretenții?

Edited by Dobrin_M, 19 April 2017 - 21:25.


#12
xXAnDrey

xXAnDrey

    Junior

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 44
  • Înscris: 02.02.2016
  • ID membru: 943,559
Nu-i obligat absolut nimeni sa imi repare mie "gunoaiele" am cerut ajutor....daca cineva se gaseste sa ma ajute bine daca nu asta e! Sunt incepator in asa ceva asa ca mai bine ai ajuta incepatorii prin a explica ce si cum trebuie, nu sa cataloghezi asa doar ca iti vine tie...nu mai e nevoie sa zici nimic! Ma lipsesc de ajutorul tau Posted Image

Edited by xXAnDrey, 20 April 2017 - 00:48.


#13
constant7

constant7

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,624
  • Înscris: 01.03.2015
  • ID membru: 902,621

 xXAnDrey, on 19 aprilie 2017 - 18:43, said:

Azi am schimbat acele doua integrate cu altele noi. Si acele doua integrate,noi, se incalzesc foarte tare.

 xXAnDrey, on 19 aprilie 2017 - 20:28, said:

treaba sta in felu urmator.Dupa ce le-am schimbat nu le mai prinsesem de grilaju din aluminiu.Acum ca le-am prins, am obtinut acelasi rezultat ca si inainte sa ale schimb.Deci integratele nu sunt vinovate.

Ce usor tragi tu concluziile! Te-ai gandit ca, nepunandu-le radiatoarele, le-ai prajit din nou? Posted Image TDA-urile astea, in ciuda nenumaratelor, infinitelor protectii, se ard foarte usor. Cu experimentele tale, poate ai prajit si difuzorul. N-ar strica sa-i faci un test. Daca e bun, atunci schimba integratele. Iar! Posted Image

#14
Power211

Power211

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 781
  • Înscris: 20.10.2011
  • ID membru: 718,060
  • Locație: Bucuresti
@initiator de unde esti ?

#15
xXAnDrey

xXAnDrey

    Junior

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 44
  • Înscris: 02.02.2016
  • ID membru: 943,559
sunt din Bihor

Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users