Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Problema de assembler x86

Te lepezi de caini/pisici?

Burn-in-ul la OLED-uri

Para de dus
 Zgomot masina de spalat noua

Solutie transfer ape murdare

Inlocuire folie silicon telefon

problema receptie posturi
 Memorii USB 3.0 merg doar pe port...

Se modifica numerotarea sectoarel...

Daikin, ce model sa aleg...

Conectare 2 PC-uri
 Nokia sau Motorola

Nu porneste monitorul iar PC-ul s...

Intrebare centrala Ariston HS Pre...

Mutare contor electric.
 

Ce se va intampla cu Windows-ul meu (versiune de evaluare 90 de zile)?

- - - - -
  • Please log in to reply
39 replies to this topic

#19
bila1000

bila1000

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,346
  • Înscris: 12.08.2010

 altuser09, on 11 martie 2017 - 08:28, said:

Oarecum off topic dar cred ca merita pomenit. In cazul meu sunt 2 situatii:
1-Am un telefon lumia 435, cand l-am cumparat avea windows mobile 8. In casa am router cu wifi in banda de 5GHz, telefonul se conecta fara probleme. In vara anului trecut, mi-a venit upgrade la windows 10, m-am repezit sa trec la w10. Una din problemele observate este ca nu mai vede reteaua de 5GHz, vede numai retelele de 2,4GHz. M-a intrigat problema, nu pot spune ca ma deranja, acasa nu stau cu telefonul online. Am incercat sa aflu cauza, sa o rezolv. Am apelat microsoft romania fara rezultat, m-au aburit, mi-au sugerat sa incerc peste ocean. Am incercat si la microsoft sua, am intrat pe chat cu un indian (dupa nume) care mi-a indicat sa fac pasii pe care deja ii facusem. In concluzie, nu am rezolvat, suportul oferit de microsoft mi s-a parut indoielnic. Spun asta mai ales in cazul meu, cand si produsul hardware (lumia 435) cat si cel software (windows 10 mobile) le apartin, nu su scuza ca ar fi o posibila lipsa de compatibilitate.
2-Am luat in decembrie un asus transformer book ta100, sh (mai avea garantie  altex pana in aprilie 2017). Laptopul avea windows 8.1 preinstalat, totul legal. In vara trecuta omul trecuse la windows 10 dar mie nu mi-a placut, avea probleme cu camera web. Am facut  recovery la w8.1, acum aproape totul este ok. Si acum din cand in cand face figuri la accesarea microsoft store sau la update Windows Defender. Sta mult timp si dupa aia imi apare mesajul ca am conexiunea la internet prea lenta.....Am apelat microsoft romania, le-am dat seria, etc, mi-au zis ca nu e problema lor, sistemul de operare a fost customizat de asus, sa incerc la asus. Am telefonat la asus romania, aici mi-au mai dat niste sfaturi utile dar tot chestii generale, nu am rezolvat nimic. In service nu am de gand sa il duc.
Asta e experienta mea cu suportul oferit de microsoft. Practic am avut doar un schimb politicos de cuvinte. Sunt dezamagit.
Suportul tehnic este pentru habarnisti, doar nu-ti va cere sa dezasamblezi kernelul, manualele pt suport sint deja tiparite si indianul citeste din manual, nu pune nimic de la el.

#20
xeleron

xeleron

    Suflet de campion...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,706
  • Înscris: 01.01.2008
Domnilor sunteți siguri că Windows permite funcționarea și după cele 30 de zile?Nu cumva confundați activarea Windows cu wga,care e altceva (inserția unei licențe invalide)?

#21
notrust

notrust

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,731
  • Înscris: 09.11.2016

 xeleron, on 11 martie 2017 - 10:45, said:

Domnilor sunteți siguri că Windows permite funcționarea și după cele 30 de zile?Nu cumva confundați activarea Windows cu wga,care e altceva (inserția unei licențe invalide)?
EU stiu ca te lasa.
Doar te streseaza cu "activate windows".

#22
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,873
  • Înscris: 21.03.2013
Va reamintesc ca Softpedia nu incurajeaza pirateria software!
Am sters ultimele posturi, iar cine insista va fi sanctionat conform regulamentului.

#23
red46

red46

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,277
  • Înscris: 06.03.2016

 xeleron, on 11 martie 2017 - 10:45, said:

Domnilor sunteți siguri că Windows permite funcționarea și după cele 30 de zile?Nu cumva confundați activarea Windows cu wga,care e altceva (inserția unei licențe invalide)?
Vorbesc din experienta.

#24
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,986
  • Înscris: 07.11.2006

 XL700VA, on 11 martie 2017 - 06:05, said:

Sunt curios ce se va intampla dupa aceste 4 zile ...

Pur si simplu n-ai altceva de facut decat sa astepti sa treaca cele patru zile ca sa-ti satisfaci curiozitatea.
Si sa nu uiti sa ne anunti si pe noi ce s-a intamplat.

#25
altuser09

altuser09

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,878
  • Înscris: 25.08.2009

 xeleron, on 11 martie 2017 - 08:35, said:

Cred că încurci puțin borcanele,lumia 435 nu are wifi in 5 ghz,e un dispozitiv wifi n și din astea foarte puține accepta 5ghz,apoi mai e și treaba că în 5 ghz in general e wifi Ac ceea ce acel lumia nu are.Tu cel mai probabil ai un router dual-band ce are același ssid pe ambele rețele iar lumia de conectează la 2.4 ghz.
Sunt de acord cu o parte din comentariul tau: da, am un router dual band, am "botezat" intentionat retelele cu nume distincte. Am o retea in banda de 5GHz si 2 retele in banda de 2,4GHz. Telefonul meu Lumia 435 (dual sim) cu w8.1 se conecta pe oricare din retele in functie de alegerea mea. Recunosc ca asta m-a incantat desi practic nu se observa vreo diferenta.
Presupunand ca am gresit si am confundat reteaua (recunosc ca nu umblu de ieri pe internet) ma intreb de ce cei de la suport microsoft (inclusiv cei de peste ocean) nu mi-au spus ca bat campii? Mi-au recomandat sa umblu in setari, etc. Le-a fost rusine sa ma contrazica? Sau nu stiau nici ei ca lumia 435 nu vede decat banda de 2,4GHz?

#26
bila1000

bila1000

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,346
  • Înscris: 12.08.2010
Ma dar voi nu stiti sa scoateti banu' sa platiti licenta?
Daca vreti moca folositi Sisteme de operare gratuie nu mai enumar care sint , ca le stiti.

#27
xeleron

xeleron

    Suflet de campion...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,706
  • Înscris: 01.01.2008

 altuser09, on 11 martie 2017 - 17:56, said:

Sunt de acord cu o parte din comentariul tau: da, am un router dual band, am "botezat" intentionat retelele cu nume distincte. Am o retea in banda de 5GHz si 2 retele in banda de 2,4GHz. Telefonul meu Lumia 435 (dual sim) cu w8.1 se conecta pe oricare din retele in functie de alegerea mea. Recunosc ca asta m-a incantat desi practic nu se observa vreo diferenta.
Presupunand ca am gresit si am confundat reteaua (recunosc ca nu umblu de ieri pe internet) ma intreb de ce cei de la suport microsoft (inclusiv cei de peste ocean) nu mi-au spus ca bat campii? Mi-au recomandat sa umblu in setari, etc. Le-a fost rusine sa ma contrazica? Sau nu stiau nici ei ca lumia 435 nu vede decat banda de 2,4GHz?

Crezi ca indienii aia ce lucreaza pe corcoduse stiu asa ceva?Suportul tehnic pe produsele consumer e o gluma la Microsoft.

#28
XL700VA

XL700VA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,123
  • Înscris: 29.04.2014

 adisz, on 11 martie 2017 - 13:27, said:

Pur si simplu n-ai altceva de facut decat sa astepti sa treaca cele patru zile ca sa-ti satisfaci curiozitatea.
Si sa nu uiti sa ne anunti si pe noi ce s-a intamplat.
Deci ... ciudat. Nu s-a intamplat nimic. Dar chiar absolut nimic. Imi scrie acolo jos in dreapta ca windowsul a expirat. Atat. Dar ma lasa sa il folosesc. Acum postez dupa acel windows. Pun un print screen:
Attached File  Untitled.jpg   241.94K   26 downloads

Oare cat timp mai ma lasa?

#29
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008
Pina cind soarele o sa se extinda si o sa inghita in final probabil pamintul?

#30
XL700VA

XL700VA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,123
  • Înscris: 29.04.2014

 f300, on 15 martie 2017 - 19:40, said:

Pina cind soarele o sa se extinda si o sa inghita in final probabil pamintul?
Da?!? Si cand va fi asta?
Acum pe bune, chiar e ciudata chestia asta. Ma asteptam ca sa se blocheze, sa nu mai mearga, sau sa nu ma lase sa ma loghez cum spunea cineva pe pagina cealalta. Dar el continua sa lucreze linistit!

#31
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008
Peste (foarte aproximativ) 7.6 miliarde ani.
Serios, nu stiu la 8 dar la 10 pur si simplu nu se intimpla nimic, documentat (cel putin nu vizibil pentru utilizatorul "normal").

#32
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,873
  • Înscris: 21.03.2013

 XL700VA, on 15 martie 2017 - 19:35, said:

Deci ... ciudat. Nu s-a intamplat nimic. Dar chiar absolut nimic. Imi scrie acolo jos in dreapta ca windowsul a expirat. Atat. Dar ma lasa sa il folosesc.

Pe langa acea notificare ar trebui sa nu mai poti adauga alti useri, sa nu poti modifica rezolutia sau setarile DPI, sa nu poti schimba background-ul pentru desktop si cam tot ce tine de personalizare (nu stiu daca asta se intampla imediat dupa expirare sau dupa ce trece un anumit timp de la expirare).
Nu ar trebui sa te confrunti cu restarturi automate o data la cateva ore, imposibilitatea de a instala update-uri sau alte neplaceri mari cum apareau pe un Windows 7 dezactivat.
Totusi, iti recomand sa faci backup-uri (pentru orice eventualitate), daca ai de gand sa-l folosesti mai departe asa, pe riscul tau. Ca home user probabil ca nu vei avea probleme, dar nu uita ca obligatia ta legala este de a-l elimina dupa ce expira sau de a achizitiona o licenta!

Pe diverse bloguri sunt exprimate pareri impartite referitoare la ce restrictii incep sa apara dupa expirare. Majoritatea bloggerilor au preluat cu copy si paste informatii despre ce se intampla cu Ferestre 7 dupa expirare si le aplica la Windows 8.1 sau Windows 10.
Eventual, ne tii tu la curent cu ce se va mai intampla dupa o saptamana, doua, o luna etc. de la expirare... ;)

Edited by _-_, 15 March 2017 - 20:05.


#33
notrust

notrust

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,731
  • Înscris: 09.11.2016
Restrictiile de "tema" si rezolutie se aplica doar pentru windows 10...

Edited by notrust, 15 March 2017 - 20:49.


#34
XL700VA

XL700VA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,123
  • Înscris: 29.04.2014
Am schimbat rezolutia, am schimbat background-ul ... ma lasa!

Attached File  Untitled1.jpg   205.5K   11 downloads

Totusi ceva face. La restart, imi apare o fereastra verde, care imi spune ca Windows-ul a expirat, si ma trimite la setarile PC-ului ca sa il activez. Dau click, ma duc la setarile PC-ului, apoi le inchid ... si porneste windows-ul normal. Asta e singurul inconvenient. Poate mai sunt si altele, dar nu le-am vazut eu.

#35
notrust

notrust

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,731
  • Înscris: 09.11.2016
Pe windows 10 sunt de blocate setarile de tema.

#36
XL700VA

XL700VA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,123
  • Înscris: 29.04.2014
Mda ... se pare ca minunea nu va mai tinea mult. Duminica m-am trezit din senin ca imi intra computerul in Shut Down! Si aveam 5 ferestre de net deschise. Am crezut ca e o intamplare. Dar si azi a facut la fel. Pana caum nu a mai facut asta. Oare are o problema Windows-ul ... sau incepe sa se stranga latul? Adica sa imi spuna ca gata, trebuie sa il schimb?

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate