Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Internare spital psihiatrie

CM de snooker 2024

Scot penele dupa montajul tamplar...

Masina de spalat vase si grasimea
 Noua lege de acces in paduri

Sunt ouale proaspete?

Aplicatie invatare limba Germana

Presbiopia - la 43 ani ?
 Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...

Ditra 25
 Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...

ERR_ADDRESS_UNREACHABLE
 

Statie radio CB Midland Alan 78 Plus Multi B - Pareri, Testare, Suport

- - - - -
  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1
suport_PNI

suport_PNI

    Active Member

  • Grup: Helper
  • Posts: 1,825
  • Înscris: 21.01.2013
Topic dedicat modelului Statie radio CB Midland Alan 78 Plus Multi B: suport tehnic, informatii, detalii, testare si pareri ale posesorilor, utilizatorilor, viitorilor utilizatori.
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/T1NcPnEGACE?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Ecran iluminat multifunctional
Statia CB Alan 78 este dotata cu un ecran LCD iluminat din spate, care afiseaza informatii legate de functionarea dispozitivului, cum ar fi: numarul canalului selectat, puterea semnalului, modul de operare (AM/FM), banda de frecventa selectata etc.
Microfon 6 pini
Statia radio Midland Alan 78 Plus Multi B are o mufa pentru un microfon standard cu 6 pini pe panoul frontal. Microfonul inclus in pachet are butoane pentru selectare canale, buton PTT si buton blocare, care permite blocarea butoanelor SUS/JOS.
40 canale
Statia radio MIdland Alan 78 corespunde ultimelor standarde CB europene. Ca si optiune, statia are un tasta pentru schimbarea tipului de modulatie (AM sau FM) ceea ce va permite selectarea modului de operare.
Functii multiple
Statia radio Alan 78 ofera functii multiple pentru o utilizare complexa: functia SCAN pentru scanarea canalelor, functia Dual Watch, ce permite monitorizarea a doua canale diferite, functia LCR, Last Chanel Recall pentru reapelarea ultimului canal si functia Squelch pentru reglarea sensibilitatii aparatului.
Jack S-Metru
Statia Midland Alan 78 are pe panoul din spate o mufa pentru conectarea unui S-Metru extern.

Pentru membrii forumului  ce au vechime pe Softpedia, activitate pe topicurile dedicate CB, si cu experienta in domeniu pastram oferta de a transmite GRATUIT acest produs in teste pentru 2 saptamani, cu rugamintea ca dupa returnare sa posteze pe acest forum un review.
Sunt convins ca sunt oameni care iubesc acest domeniu si sunt curiosi sa o tina macar in teste, si de ce nu daca le place sa o achizitioneze cu o reducere de 50% fata de pretul de pe site-ul producatorului.
Va astept cu cereri pe PM, dupa care sa construim impreuna un topic documentat care sa ajute atat vechii cat si noii utilizatori de statii si antene radio CB.

Attached Files



#2
ei8ht

ei8ht

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,056
  • Înscris: 05.12.2016
La 200 de lei, merita.

#3
florinm72

florinm72

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 75
  • Înscris: 12.03.2007
Alan 78 Plus Multi B de la Midland, este o staţie radio CB cu ceva vechime în piaţă dar cu recomanări foarte bune. Iese în evidență cu dimensiunile sale compacte și ușurința în utilizare. Acoperă orice bandă europeană CB, ceea ce permite utilizarea ei în toate țările Europei. Staţia vine echipată cu un microfon "Precision series" prevăzut cu  butoane de selecţie canale sus-jos în banda de lucru, şi buton de blocare a celor de selecţie. Preţul de catalog de la Midland este de 131 €.

Echipamentul vine ambalat în cutie de carton de bună calitate, unde sunt prezentate pe scurt principalele caracteristici în şase limbi (engleză, germană, franceză, italiană, spaniolă, poloneză). Inventarul este dispus într-un cofrag de carton turnat, cu fiecare obiect ambalat în pungă, individual. Din compunerea inventarului fac parte: staţia propriu-zisă, microfonul, dispozitivul de montaj cu şuruburile necesare, un ghid de prezentare, declaraţia de conformitate, benzile alocate în spaţiul european pentru fiecare ţară (cu restricţii şi alte comentarii), un pliant cu produse Midland şi 3 autocolante. Practic, pachetul conţine tot ce ai nevoie pentru instruire, instalare şi utilizare imediată.

Staţia are dimensiuni compacte, este robustă şi se pretează foarte bine pentru autoturisme, dar nu numai. Are corpul metalic şi panou frontal din plastic de culoare neagră. Finisajul şi materialele folosite sunt de bună calitate. Are un design modern, cu afişaj LCD clasic prevăzut cu lumină de fundal de un albastru cald (nu deranjează prin intensitate şi nuanţă în timpul conducerii noaptea). Sistemul de fixare pe suport este conceput cu centrul de greutate la mijloc, pentru un echilibru stabil, fără a strânge şuruburile (cu cap ergonomic din plastic) de fixare pe suport în mod excesiv. Pe panoul din spate găsim mufa de antenă (tip PL259), mufa pentru difuzor exterior (jack-mamă de 3,5mm mono), mufa pentru S-Metru exterior (jack-mamă de 2,5mm) şi cablul de alimentare. Acesta este cu cuplă suplimentară şi prevăzut cu suport de siguranţă pe fir, ce conţine o fuzibilă de 2A. Nu are prevăzut mufă tip brichetă (a fost concepută pentru prindere fixă cu alimentare din instalaţia electrică a maşinii sau de la baterie). Staţia nu dispune de radiator exterior de disipare a căldurii furnizate de componentele electronice. Difuzorul staţiei este dispus pe capacul inferior.

Elementele de comandă şi conectică sunt şi ele de bună calitate. Astfel:
Butoanele (5 la număr) sunt de dimensiuni mici, cauciucate, dispuse sub afişaj (în jumătatea stângă a panoului frontal), cu o cursă precisă şi feed-back mecanic puternic. Rolul acestora uşurează folosirea staţiei şi accesează dotările suplimentare (scanare, comutarea între două canale, schimbare modulaţie, salt +/- 10 canale, accesare canal urgenţă – ch. 9).
În benzile de lucru EC şi UK, funcţia butonului AM/FM se schimbă în modul LRC – comutarea între două canale (cel de bază şi ultimul accesat  în afara celui de bază).
Butonul funcţiei de scanare (SCAN), activează monitorizarea în sens crescător prin banda de lucru cu o viteză de 6-7 canale pe secundă până la recepţia unui semnal (sau zgomot) pe un canal. Dacă semnalul încetează, după 10 secunde se reia scanarea. La dezactivarea funcţiei de scanare, staţia rămâne pe canalul unde a fost oprit serviciul.
La activarea butonului EMG, staţia trece pe canalul 9, iar selectorul de canale şi butoanele de pe microfon de schimbare canal nu mai sunt operative. Indicatorul de pe afişaj semnalizează intermitent activarea butonului. Dezactivarea se face printr-o nouă apăsare a butonului.
Selectorul de canale rotativ, este dispus în partea stângă a panoului frontal. Mişcarea de rotoţie este precisă şi are un feed-back mecanic puternic, dar fin în acelaţi timp.
Potenţiometrele (de volum, cu contact ON/OFF şi reglaj nivel squelch) sunt poziţionate în partea dreaptă a panoului frontal, dispuse la 1,5cm unul de celălalt pentru o manevrare uşoară. Sunt prevăzute cu sistem de frânare pentru a facilita un reglaj fin. Nu au nici un fel de joc axial sau de altă natură – rezultă o rezistenţă mecanică în timp.
Conectorul microfonului este dispus în partea dreaptă a panoului frontal şi este de tip MIC336 cu 6 pini.
Afişajul multifuncţional (cu dimensiunile 4,5x1,5cm) este dispus în jumătatea stângă a panoului frontal şi oferă informaţii complete despre funcţionarea staţiei. Astfel găsim indicaţii privind:
+ numărul canalului selectat.
+ indicator de nivel al semnalului recepţionat, respectiv puterea semnalului la emisie.
+ modulaţia semnalului (AM / FM).
+ starea (emisie sau recepţie – TX, respectiv RX).
+ activarea funcţiei de scanare a canalelor (SCAN).
+ nivel de emisie cu putere scăzută (LOW - valabil în anumite benzi de lucru).
+ selectarea canalului de urgenţă prin acţionarea butonului specific (EMG).
+ banda de lucru selectată.
+ funcţia de blocare a tastelor de selecţie canal de pe microfon. În această stare, toate celelalte butoane, inclusiv selectorul de canale de pe panoul frontal, sunt active.

Microfonul este ergonomic, uşor, din plastic de calitate cu finisaj foarte bun. Este tip condensator cu impedanţă de 1kΩ. Are prevăzut butonul PTT (de trecere în emisie – lateral stânga), precum şi 3 butoane dispuse pe latura superioară, două pentru schimbarea canalului (în sus sau în jos – în banda de lucru) şi unul pentru blocarea celor două. Butonul PTT nu are nici un feed-back la acţionarea lui, dar comanda de emisie se realizează la 2/3 din cursă. La capătul cursei are un limitator ce protejează contactul de apăsare excesivă. Butoanele de schimbare canal şi cel de blocare sunt foarte puţin ieşite în relief şi necesită o apăsare destul de fermă pentru acţionarea lor, pentru a limita posibilitatea apăsării în mod accidental. Cablul ataşat este spiralat (cu lungime de 50cm în varianta strânsă), şi prevăzut cu conector F cu 6 poli (MIC326 – MK6). Cablul nu este rigid, este destul de gros şi pare fiabil şi rezistent în timp. Pe spatele microfonului este ataşat dispozitivul (din plastic) de fixare în suport (metalic).

În perioada de testare am utilizat următoarele antene: Midland ML-145 şi PNI ML-100, în varianta mobilă, şi o antenă home-made dipol filar deschis în varianta fixă.
Prima pornire a fost în varianta fixă, pentru a mă familiariza cu comenzile şi funcţiile de pe panoul frontal. Nu am acordat prea mult timp pentru acest mod de lucru deoarece echipamentul este foarte uşor şi practic de utilizat. Staţia este gata de lucru imediat ce se alimentează. În momentul alimentării se aude un uşor pocnet în difuzor. Am recepţionat din primele momente traficul „colegilor”. Calitatea recepţiei este foarte bună şi este redată printr-un amplificator AF de max. 2W/8Ω (conform manualului) şi un difuzor echilibrat din punct de vedere al tonalităţii, în zona frecvenţelor audio medii. Nivelul semnalului audio este foarte puternic, eu utilizând maxim jumătate din cursă.

Receptorul (conform manualului), este de tip superheterodină cu dublă conversie, cu sensibilitate ≤ 0,5μV la 20 dB SINAD, adică în limbaj non-tehnic, este un receptor sensibil de calitate bună (chiar foarte bună). Astfel, apar cele două frecvenţe intermediare specificate de producător (I° IF: 10.695 MHz • II° IF: 455 KHz). Receptoarele ce folosesc dubla schimbare de frecvenţă sunt foarte selective şi elimină frecvenţa imagine (atenuează puternic semnalul ecou). Aceste receptoare au de asemenea o mai bună selectivitate faţă de canalele adiacente.
Reglajul squelch-ului este în plajă mare, ceea ce permite un reglaj fin. Nu taie repede semnalul audio, iar în zona de linişte mesajele recepţionate sunt clare. Squelch-ul este sensibil pentru că după stabilirea pragului de linişte, o emisie îndepărtată poate deschide amplificatorul AF, ceea ce te determină să mai ridici puţin pragul pentru a selecta numai emisiile ce conţin informaţie, în special în varianta mobilă, unde perturbaţiile electromagnetice sunt variabile şi induc zgomote inutile. În perioada de testare, poziţia potenţiometrului a stat în zona 11-12, aici având o recepţie bună cu mesaje clare şi întregi (cu antena ML-145). Astfel, am avut schimb de mesaje frecvent pe distanţă de 10km, ceea ce denotă că şi emiţătorul de 4W îşi face treaba foarte bine!

În timpul testărilor, am sesizat un zgomot de fond constant, foarte slab (greu perceptibil) în difuzor (şi pe ieşirea de difuzor exterior – la testare) în zona de linişte a reglajului SQ. Acesta se manifestă datorită principiului de funcţionare a blocului squelch, care nu întrerupe alimentarea blocului AF, ci doar reglează volumul la minim pe ieşirea AF în lipsa semnalului util! Astfel, la apariţia semnalului util, amplificatorul AF redă semnalul de vorbire fără alte zgomote perturbatoare (ce pot apărea în cazul alimentării, de exemplu).  Alte zgomote parazite induse de maşină (ştergătoare, geamuri electrice, alternator), nu le-am sesizat în timpul testării, nici pe difuzor dar nici pe cască (model PNI HF11,conectată la mufa de difuzor exterior), concluzia fiind că sistemul de filtraj al alimentării precum şi ecranarea blocurilor sensibile sunt făcute corespunzător.

În perioada de testare, folosind cu precădere ML-145, calibrată şi corect montată pe maşină, am obţinut schimb de mesaje clare şi fără întreruperi la distanţe de 10-12 Km pe A2 (între Feteşti şi Bucureşti), 8-10 Km între Feteşti şi Constanţa. În oraşul Constanţa am avut schimb de mesaje în 2-3 Km (de pe bulevarde).

În comunicarea radio apar mulţi factori care influenţează legăturile, dar această staţie s-a comportat onorabil. Mi-a plăcut design-ul compact, modul simplu şi practic de utilizare, calitatea finisajelor dar în special funcţionarea în condiţii de mobil şi m-a determinat să o păstrez, să devină staţia de bază în info-trafic.

Apreciez şi mulţumesc încă odată, pentru încrederea ce mi-a fost acordată de suport_PNI, de a testa echipamentul.

Să auzim de bine!

Attached Files

  • Attached File  1.jpg   544.99K   21 downloads
  • Attached File  2.jpg   542.22K   18 downloads
  • Attached File  3.jpg   679.28K   19 downloads
  • Attached File  4.jpg   513.64K   25 downloads

Edited by florinm72, 18 April 2017 - 20:44.


#4
Pekiasan

Pekiasan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,555
  • Înscris: 16.12.2011
De ceva timp am si eu aceasta statie in teste.
Deoarece detalii tehnice s-au postat destule de catre cei dinaintea mea eu voi fi mai la subiect.
Mi-a placut aceasta statie. De ce ? Pentru ca este o statie cu receptie foarte buna, poate pentru unele gusturi un pic galagioasa dar sql-ciul isi face foarte bine treaba. Statia se afla momentan montata pe masina personala si nu va pleca prea curand de acolo. In combinatie cu un difuzor Midland AU30 si antena Sirio Megawatt 4000 este tot ce ai nevoie pentru infotrafic. Modulatia statiei este foarte buna, tare si clara.
Un minus ar avea dar nu unul care sa nu poata fi ignorat: Lumina de fundal a displayului daca era dimabila era perfect. E un pic prea puternica noaptea.
In rest 4w, emisie /receptie foarte bune, un best-buy pentru infotrafic.

#5
Pekiasan

Pekiasan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,555
  • Înscris: 16.12.2011
Revin cu inca 3 opinii dupa inca vreo doua saptamani de utilizare pe auto.
1 Modulatia este intr-adevar foarte buna, clara, curata.
2. Receptia este intradevar foarte buna dar are si un punct slab : baga un pic de  brum de motor sesizabil abia pe la volum maxim . Nederanjant si insesizabil cu difuzorul extern.
3. SQL-ciul este foarte ok reglat/configurat. La capitolul asta are un 10 cu plus de la mine.
4. Mentin minusul cu lumina de fundal care noaptea este prea puternica, deranjanta chiar daca statia este montata cu fata spre sofer.
Per total o apreciez ca fiind una din statiile ok de pe piata pentru infotrafic.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate