Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Acoperire gol extrior intre termo...

Intreprindere individuala fara ac...

Marci Biciclete - recomandari

Lipsa Tensiune pe o Faza, bransam...
 Recomandare bicicleta copil 5 ani.

Recomandare kit automat acces usa

[email][nvidia] Your GeForce NOW ...

Site nesigur
 Baghetele ornamentale intre foile...

O recomandare pentru o camera ful...

Pareri magazin online quickmobile?

Unde gasesc banane albastre?
 Despre compania de aministrare Sq...

Durere taietura deget dupa 2 luni

Dalți gravare lemn

Didgeridoo
 

Lucrarea de licenta - discutii, sfaturi, descrieri

- - - - -
  • Please log in to reply
27 replies to this topic

#19
XON-XOFF

XON-XOFF

    Big Fat Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,442
  • Înscris: 27.05.2006
Nu are nici un rost să compari lucrările din domenii complet diferite.
În inginerie proiectezi, construiești, testezi și documentezi un sistem (sau scrii un soft).
La ASE vorbești despre "consumatorii români etc etc" ceea ce presupune cu totul, dar cu totul altă experiență, din TOATE punctele de vedere.
La fel probabil la Istorie (ne-a spus Prien cîte ceva), la litere, etc etc.
Deci nu are nici un sens discuția.

#20
Prien

Prien

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,877
  • Înscris: 11.12.2006
Asa e, a aparut si Prien..
Eu am dat 2 licente.
Prima la Electronica, in 1991. Adica cu profesorii de dinainte de 89. Stiam ca nu o sa am 10 pt ca in timpul anilor de facultate nu am avut doar 10. De ex 8 la Tehnica Microundelor si  ..Asa ca ..
Dar cum imi facusem singur lucrarea, un receptor de unde mediii cu circuit integrat ne_mai_pomenit, TDA1046, diode varicap de mare capacitate, BB413, la care pusesem un frecventmetru cu CMOS, si comanda digitala, prin senzor, -adica puneai degetul si comutai de  pe memoria 1 pe 4, sau cum vroiai, circuitul SAS560, cine stie.. eram putin zis doctor. M-am dus si le-am aratat si 2 cablaje mai jerpelite, pe care facusem diferite versiuni. Stiam ca arata ca dracu, dar imi dovedeau progresele..
Ca sa nu imi zica ceva aveam si Rotringul -stilou-ul -cu tus carmin in buzunar. In 1991 de internet in Romania nu era cazul.
La bibliografie trecusem cartile pe care le studiasem. De fapt le rosesem.
Un prof mi-a aruncat o faza asa, la misto, si am sarit imediat, da, asta am citit-o in cartea de radio scrisa de , undeva in prima treime..A zambit si mi-a zis "dar de...ce parere ai." Am scos-o din geanta.. Era imbracata intr-o hartie alba, dar care se murdarise. Si oricum cartea era roasa de cat o citisem..Asa ca tuturor le-a fost clar ca eu imi facusem lucrarea..
Unul din profi a dat din umeri, adica daca nu ai invatat mai bine in timpul facultatii, NU avem cum sa iti dam 10. Stiam.
Dar le-am zis ca imi doresc sa duc mai departe proiectul si sa comand radioul cu un kitt de telecomeda de televizor. Un prof s-a aratat interesat, dupa ce scoti ceva functional, cauta-ma..
Din "pacate" m-am reapucat de depanarea TV,. ca de tanar..si vroiam mai multi bani..Servicu aveam deja..
Chiar, odata cu mine au dat licenta si cativa colegi. Sotia unui a zis niste tampenii asa de mari, incat au busit-o.. Ma repet, vorbesc de iunie 1991..

Licenta la Istorie. Nu ca ma laud, dar chiar am in casa peste 40 de carti despre submarinele germane. Intrasem -atunci in 6, din care 3 germane din al doilea razboi deci eram oarecum familiarizat. ..
Azi, AD 2017, am un total 10 submarine viziate, cel romanesc (si de 3 ori) si in 3 englezesti, anul trecut, 2016,
Vizitasem si un muzeu, infiintat de un supravietuitor..(ganditi-va ca 30k din 40k submarinisti nemti sunt pe fundul marii, in "croaziera eterna",
Cum sunt inginer electronist si radioamator sunt curios sa vad cine se mira de tema mea" Transmisiunile submarinelor germane" ?
Dincolo de text am pus si pozele mele, ale aparaturii si antenelor, cu comentarii atat despre ce inseamna un emitator, da, ceva foarte subtire, ca ii bagam in ceata, dar si mai ales despre durata unei transmisiuni..
Am luat de pe un site, un mesaj codat cu Enigma, l-am descompus in linii--- si puncte ..., adica S=..., O=--- , inclusiv spatiile dintre semene si grupuri, deci munca de chinez batran, stiu, asa e, sunt masochist, am numarat si calculat cat ar dura emisia lui de catre un telegrafist mediu, care bate 90 semne pe minut. Rezulta cam 6 secunde.
"Deci de aia statiile de interceptare aveau nevoie de 6 secunde ca sa localize"..
Niste teoria localizarii pe maxim de semnal, cu 2 statii, apoi cu 3, desene.. Urmat de efectele determinarii punctului de unde se emitea.. Contra masura aliatilor, -alergau spre submarin cu aviataia si marina lor- dar si cea logica a submarinisitilor. (fuga la viteza maxima, la suprafata apei, mai ales noaptea, pana sa apara radarul) De aia si evitau sa emita ziua...iar unii foloseau tacerea radio  adica doar ascultau si nu emiteau  "Silent Otto", asa cum scrie in cartea..sau in Lupii si amiralul..
Ma uitam cum o profa imi citea din lucrare in timpul in timpul cand eu vorbeam. Si zambea, adica ii placea ce vedea.

Din pacate la Bizant, Ortodoxie si Catolicism si mai ales la Integrare Europeana,-da, la ea am avut si pRESTANTA-  nu am avut notele cele mai mari..Asa ca media finala a fost (doar) 9.
La 2 examene in 2 zile succesive m-am dus cu o febra de 38,80C. Asa ca am luat 6 si respectiv 8..Eu am zis mersi, pt ca ma uitam la fiecare profa si tremuram .. La primul examen am scris (doar) 3 pagini cu 1 subiect destul de bine, desi cam putin, al doilea am intrat in el, cat sa vada ca nu sunt zero, pana cand am vazut ca nu mai inteleg ce scriam.. Asa ca am predat pt ca nu mai puteam, deja imi clantaneau dinti..Dna, atat pot azi, daca e cazul vin la restanta.. Profa s-a uitat la ce scrisem, apoi la mine, si mi-a zis, ati tratat suficient pt trecere, regret ca nu mai mult pt o nota mai mare.. Dar sigur ajungeti acasa? Comand un taxi..Ok, sanatate, ne vedem la Licenta..
A 2-a zi, imi pare rau, pana acum v-am dat 2 de 10, dar azi doar 8. Sarut mana, fug acasa..
Deci banuiam ca nu voi avea 10 la licenta..

La examenul de licenta una dintre profe a remarcat ca uitasem sa pun data cand vizitasem site-ul citat. Ce v-am zis eu despre citarea surselor? In gand, bagam..cu voce tare, Da dna, ne-ati zis, ati insistat, dar eu batman, asta e, am gresit..
Brusc tipa care citea ma intreaba "cine e dnul asta? E Herr Horst Bredow, un fost supravietuitor. L-am vizitat anul trecut, in 2014.", "Poate sa va confirme?" Nu mai poate, pt a plecat sa sa intalnesca cu fosti camarazi". Am vazut clar ca nu au inteles.
"Dna, daca a facut razboiul, atunci avea cam 22 ani. In februarie 2015, cand avea cam 94 de ani, a murit. Dar daca dati telefon sau mail, puteti verifica daca chiar am fost in iulie 2014.. Nu cred ca e inghesuiala ca la mall in muzeul ala."
O alta profa ia lucrarea, o rasfoieste, si ma intreaba "cine e femeie de langa domnul HB?" ,"E sotia mea. Am fost cu ea, si ea organzat excursiile. De fapt ea m-a incurajat sa dau si la Istorie. Iar poza asta a fost facuta de fiul meu.. S-a facut o asa liniste...
Asa ca am luat doar 9. Dar sunt multumit. Atata am stiu, nu am fost atent la detaliile cerute, stiam cazul copy puie monta, deci ca profii vor fi "carcotasi", e vina mea. Dar sa vedem cine imi spune ca 9 e nota chiar foarte rea.. ..
Altfel, eu am fost singurul la costum si cravata, cu pantofi sa iti faci mustata in ei. De fapt asa fusesem la fiecare examen in parte..
Plus ca aveam 48 ani cand am intrat, si incepuse sa imi albeasca mustata si barbuta..La absolvire, -51, deci si mai albit..
Deci ...simpla mea prezenta..
Poate o sa vi se para caraghios. Dar asa ma bate un gand de masterat. Asa sa vad daca ma mai duce capul. Voi intra la -54 de trandafiri prinsi in cununa vietii si voi iesi la -56..
Utilitate? Zero. Cariera mea e electronica. Cum am terminat in 1991 cursurile de lunga durata, sunt deja master..Dar ma repet, as vrea doar sa vad daca ma mai duce bibilica..

Edited by Prien, 20 March 2017 - 11:52.


#21
IonutYo

IonutYo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 285
  • Înscris: 30.07.2013
sunt în situația în care mai am o lună până prezint, am ceva nefunctional. în informatica. nefunctional, adică nu se comporta ok pe date mari. Mai are sens sa dau în sesiunea asta sau sa incerc în iarna? muncesc din februarie la licenta asta...

Edited by IonutYo, 01 June 2018 - 01:49.


#22
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,231
  • Înscris: 24.02.2007
Cat de importante sunt datele mari raportate la tema aleasa?

Pretentiile difera de la facultate la facultate si indrumator la indrumator, dar s-ar putea sa-ti para rau daca amani si apoi la sesiunea din vara (unde mergi sa asculti ce prezinta colegii) constati ca unii au niste lucrari (mult) mai slabe dar n-au nici o grija.

Edited by dani.user, 01 June 2018 - 08:57.


#23
IonutYo

IonutYo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 285
  • Înscris: 30.07.2013

View Postdani.user, on 01 iunie 2018 - 08:43, said:

Cat de importante sunt datele mari raportate la tema aleasa?

Pretentiile difera de la facultate la facultate si indrumator la indrumator, dar s-ar putea sa-ti para rau daca amani si apoi la sesiunea din vara (unde mergi sa asculti ce prezinta colegii) constati ca unii au niste lucrari (mult) mai slabe dar n-au nici o grija.
Ideea e ca ce incerc eu sa fac nu a mai fost facut, eu incerc pentru prima data sa rezolv problema asta. Pai ce fac eu ar avea utilitate reala pentru un dimensiuni de N=10000+, mie-mi merge pe N=3-5

#24
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,231
  • Înscris: 24.02.2007
Ce "nu a mai fost facut" se abordeaza deobicei la doctorat, unde ai mai multi ani la dispozitie (si unde mai ajungi sa schimbi mai mult sau mai putin daca nu-ti iese). Pentru licenta mi se pare riscant. N-ai dat cumva peste vreo problema NP-Hard?

#25
IonutYo

IonutYo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 285
  • Înscris: 30.07.2013

View Postdani.user, on 01 iunie 2018 - 19:22, said:

Ce "nu a mai fost facut" se abordeaza deobicei la doctorat, unde ai mai multi ani la dispozitie (si unde mai ajungi sa schimbi mai mult sau mai putin daca nu-ti iese). Pentru licenta mi se pare riscant. N-ai dat cumva peste vreo problema NP-Hard?
Nu chiar, dar nici nu vrea sau intru in multe detalii. E  vorba despre un model del ML mai exotic. De acum, asta e.

Edited by IonutYo, 01 June 2018 - 21:18.


#26
XON-XOFF

XON-XOFF

    Big Fat Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,442
  • Înscris: 27.05.2006
E foarte probabi ca nici în sesiunea următoare să nu ai rezultate cu subiectul tău "exotic". Eu nu aș mai amîna, aș încerca să fac ceva ce pot prezenta acum.

Plus că în sesiunea următoare poți să te trezești că ești considerat student slab doar pt că nu te-ai prezentat la timp... sînt profesori care pornesc de la început cu ideea asta, și dau din start note mai mici.

#27
IonutYo

IonutYo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 285
  • Înscris: 30.07.2013
Pai in o luna cat mai am, ar fi timp sa fac ceva mediocru: un site, app de android. Nu cred ca iau mai mult de 7-8 pe asta... De asta si am luat chestia aia exotica... Ce as putea sa fac intr-o luna de codat hard-core (10-12h/zi, 7 zile pe saptamana) cat sa iau macar un 9?

#28
XON-XOFF

XON-XOFF

    Big Fat Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,442
  • Înscris: 27.05.2006
Nu avem cum să știm noi cei de aici ce să faci.

Plus că nu știu regulile de la facultatea ta. La facultatea mea, odată ce aveai tema semnată, nu puteai să te răzgîndești și să faci complet altceva (puteai să schimbi unele detalii dar nu tema cu totul).

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate