Pestele grecesc.
Last Updated: Sep 08 2020 21:29, Started by
johnysibiu
, Mar 04 2017 21:22
·
0
#37
Posted 21 March 2017 - 12:46
Am mancat o dorada salbatica acum 2 ani. 35 euro, comparativ cu 8 euro cea de acvacultura.
|
#39
Posted 16 April 2017 - 22:15
#40
Posted 17 April 2017 - 10:38
Probabil e ca diferența dintre un pui crescut la ferma in 45zile și unul crescut la tara mai multe luni de zile
|
#41
Posted 17 April 2017 - 12:31
#42
Posted 17 April 2017 - 17:53
Eu doar in Spania am putut găsi dorada pescuita. Din punct de vedere al ofertei piscicole Spania mi s-a părut mult deasupra Greciei
|
#44
Posted 09 September 2017 - 18:20
...si s-a intampat ! Tocmai m-am intors. Am degustat noua specii diferite : chefal, levrek, xifias, barbun, bacaliar, sardelles, diaphoras gatite de mine la bbq si crevete, calamar si brate de caracatitala taverna. Cel mai mult m-au impresionat barbuni.
|
#45
Posted 15 June 2018 - 15:56
Nu ma omor cu caracatita si calamar (pt ca nu-mi plac zgarciurile ) dar peste, scoici, creveti ....moammm
cel mai mult mi-a placut Scorpia de mare (https://ro.wikipedia...Scorpie_de_mare) la gratar Am mancat in Samotraki, super bun Iar cea mai mare dezamagire a fost in Andros cand am gasit magazinul de peste din Gavrio chiar in ziua in care am plecat.... si era bine bine garnisit... O remarca - am constatat ca alti colegi de forum ca si in insule pestele mare (cel din categoria A asa cum il clasifica grecii) e din ce in ce mai rar... si mai scump... Edited by carnitza, 15 June 2018 - 15:56. |
#46
Posted 15 June 2018 - 18:09
uite, am gasit si o poza cu scorpia la gratar
Attached Files |
|
#47
Posted 15 June 2018 - 21:25
#48
Posted 07 August 2019 - 13:28
carnitza, on 15 iunie 2018 - 15:56, said:
O remarca - am constatat ca alti colegi de forum ca si in insule pestele mare (cel din categoria A asa cum il clasifica grecii) e din ce in ce mai rar... si mai scump... Pana la urma cati oameni fac diferenta intre o dorada sau lup de mare de supermarket si una salbatica dupa ce o faci la grata si ii mai dai si cu niste ierburi aromate? Edited by atupi, 07 August 2019 - 13:33. |
#49
Posted 07 March 2020 - 11:45
Salut
As avea si eu o intrebare,legat de peste. Anul asta vreau sa-mi cumpar un mini congelator de masina,pe care sa-l umplu cu peste grecesc.la intoarcerea in tara. Nu cred ca reusesc s-al umplu doar cu ce prind eu,caz in care o sa cumpar din Pireu din piata de peste restul. O sa pastries chitantele ,dar ptr cel prins de mine ,daca o sa prind nu o sa am. Intrebare mea este daca o sa am probleme?! Daca a mai facut cineva ceva asemanator |
#50
Posted 07 March 2020 - 13:29
Pestele congelat si apoi decongelat nu este la fel de bun. Cel mai bine se preteaza la congelat-decongelat pestele gras gen somon. Altfel pestele isi pierde textura pufoasa pentru ca moleculele de apa din el se unesc intre ele in procesul de congelare si apoi se scurg la decongelare iar carnea ramane cu o textura mai uscata, batucita. In plus se schimba si gustul.
|
#52
Posted 11 March 2020 - 00:30
Eeeee, nu sunt sardele, sunt gavros. Şi evident că sunt prăjiţi, că sunt prea mici ca să poată fi puşi pe grătar. Eu mă feresc de prăjeli, nu sunt sănătoase. Pe topicul cu mâncarea chiar am rugat să nu se mai pună poze cu prăjeli, nu-mi fac nicio plăcere, dimpotrivă. E o chestie personală, mi-am impus eu să nu-mi placă.
Revenind la sardele, pentru mine până acum cele mai multe sardele fripte au fost la Bicicleta Roşie, în spatele catedralei din Hania (24 de bucăţi - e drept, cam micuţe). Şi pe locul 2 vine Siarbas (Paralia Vrachos), cu 20, cu menţiunea că la Siarbas au fost cele mai gustoase ever. Sănătate şi tcb ! Edited by OvidiuNS, 11 March 2020 - 00:32. |
#53
Posted 11 March 2020 - 00:41
crevetul, on 07 martie 2020 - 11:45, said:
Salut As avea si eu o intrebare,legat de peste. Anul asta vreau sa-mi cumpar un mini congelator de masina,pe care sa-l umplu cu peste grecesc.la intoarcerea in tara. Nu cred ca reusesc s-al umplu doar cu ce prind eu,caz in care o sa cumpar din Pireu din piata de peste restul. O sa pastries chitantele ,dar ptr cel prins de mine ,daca o sa prind nu o sa am. Intrebare mea este daca o sa am probleme?! Daca a mai facut cineva ceva asemanator |
#54
Posted 11 March 2020 - 01:28
Nu provine numai din Grecia, am mai văzut şi de prin alte colţuri de lume, dar aşa e, ar fi cam aiurea să transporţi peşte congelat, mai ales că e vară.
@crevetul: în ce priveşte problemele la vamă, nu ştiu ce să zic, dar e posibil să existe, nu e mult timp de când era problemă dacă aveai cu tine carne de porc (e adevărat, nu congelată). E destul de ciudat, mă duce cu gândul la zicala aia cu legatul la cap când nu te doare. Dar, mă, rog, dacă ţii neapărat ... Sănătate şi tcb ! |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users