Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Pestele grecesc.
Last Updated: Sep 08 2020 21:29, Started by
johnysibiu
, Mar 04 2017 21:22
·
0
#19
Posted 05 March 2017 - 19:41
#20
Posted 05 March 2017 - 20:27
Ce este acela levrekul? Are echivalent romanesc? Cum se prepara ? Ce soiuri de pesti sunt pretabili la a fi gatiti pe gratar?
|
#21
Posted 05 March 2017 - 20:59
Freddy12, on 05 martie 2017 - 19:41, said:
Daca esti japonez. Ceviche e pentru japonezi? Mai toate tarile cu bucatarie cunoscute care folosesc mult pestele nu se il gatesc prea tare. Pestele si alte animale de mare au gust delicat. Asta daca e peste bun, daca e peste de al cario gust vrei sa scapi il fierbi cu tot felul de mirodenii si ierburi pina nu se mai simte nimic. |
#22
Posted 05 March 2017 - 21:25
johnysibiu, on 05 martie 2017 - 20:27, said: Ce este acela levrekul? Are echivalent romanesc? Cum se prepara ? Ce soiuri de pesti sunt pretabili la a fi gatiti pe gratar? Oferta mai bogată de este s alte fructe de mare am găsit în insulele sudice, Creta de exemplu. Aici in nord de pare că oferta nu e asa variată Edited by atupi, 05 March 2017 - 21:29. |
#23
Posted 05 March 2017 - 22:41
Deci ce fel de psti poti cumpara de la pescari : levrekul, sardinele, dorada si gavros ?
|
#24
Posted 05 March 2017 - 23:04
Dacă ajungi într-o piață de pește vei avea surpriza să găsești acolo zeci de soiuri de pești și alte vietăți comestibile. Mediterana este incomparabil mai bogată în soiuri de pește decît Marea Neagră. Este inutil să îți faci de acasă listuță.
|
#26
Posted 06 March 2017 - 12:48
johnysibiu, on 05 martie 2017 - 22:41, said:
Deci ce fel de psti poti cumpara de la pescari : levrekul, sardinele, dorada si gavros ? Da. Ii vezi dimineata pe la 5-6 prin porturi ca sorteaza captura. Depinde de ce peste gasesc. Trebuie vorbit cu ei dinainte pt ca multi au prin congelatoare din zilele anterioare. Acum 2 ani in Thassos vedeam in fiecare dimineata un batran de vreo 80 de ani batand niste caracatite de pietrele unui dig. Am intrat in vorba cu dansul si ne-a spus ca fratele este pescar, ne-a dus in port sa ne arate barca lor. Am intrebat daca ne face rost de vreo 10 kg de caracatita si sa ne-o punga la congelator pana in dimineata plecarii spre tara. Avea dorada si multe alte feluri de peste. Attached FilesEdited by AlinE, 06 March 2017 - 12:50. |
#28
Posted 07 March 2017 - 07:16
Aia cu 2 picioare.
Si aia cu 50 e/kg la taverne cu vanzare la suta de grame.Inteapă. Edited by agp626, 07 March 2017 - 07:39. |
|
#30
Posted 14 March 2017 - 14:07
johnysibiu, on 05 martie 2017 - 22:41, said:
Deci ce fel de psti poti cumpara de la pescari : levrekul, sardinele, dorada si gavros ? johnysibiu, on 06 martie 2017 - 22:07, said:
Exista pesti fata de care trebuie precautii? |
#32
Posted 15 March 2017 - 22:17
O prezentare detaliata . Imi lasa gura apa, deja ma gandesc la barbuni prajiti.
http://www.greecefoods.com/seafood/ |
#33
Posted 18 March 2017 - 16:37
Cu ceva ani in urma, am intalnit in Grecia un roman care muncea la o ferma piscicola de tipura (sper ca nu grsesc). Ne-a dat cateva bucati si pot sa spun ca era bun (sau eram cam nemancati!!). Voi ce stiti despre tipura?
|
|
#34
Posted 18 March 2017 - 17:13
@talica, Google search zice asa:
Noi îi spunem “dorada”. Cam la fel ca spaniolii (dorada), nemții (dorade), francezii (daurade), portughezii sau italienii (orata). Grecii, turci și bulgarii, deși o ortografiază diferit (τσιπούρα, çipura, ципура) o numesc “tsipura”. Englezii îi zic “sea bream”, iar pe numele ei științific se cheamă Sparus aurata. Un pește care trăiește în Marea Mediterană și se hrănește în special cu crustacee și moluște. Evident, este nelipsit în bucătăria mediteraneană. Atât pentru carnea sa albă, nu prea grasă, cu o textură inconfundabilă și gust plăcut, dar cât și pentru faptul că are foarte puține oase (cam ca păstrăvul). Ceea ce vedeți în raioanele de pescărie ale hypermarketurilor românești, refrigerată sau, mai rar, congelată, comercializată sub denumirea de “doradă regală” este un produs de acvacultură. Edited by agp626, 18 March 2017 - 17:16. |
#36
Posted 20 March 2017 - 10:06
agp626, on 18 martie 2017 - 17:13, said: @talica, Google search zice asa: Noi îi spunem “dorada”. Cam la fel ca spaniolii (dorada), nemții (dorade), francezii (daurade), portughezii sau italienii (orata). Grecii, turci și bulgarii, deși o ortografiază diferit (τσιπούρα, çipura, ципура) o numesc “tsipura”. Englezii îi zic “sea bream”, iar pe numele ei științific se cheamă Sparus aurata. Un pește care trăiește în Marea Mediterană și se hrănește în special cu crustacee și moluște. Evident, este nelipsit în bucătăria mediteraneană. Atât pentru carnea sa albă, nu prea grasă, cu o textură inconfundabilă și gust plăcut, dar cât și pentru faptul că are foarte puține oase (cam ca păstrăvul). Ceea ce vedeți în raioanele de pescărie ale hypermarketurilor românești, refrigerată sau, mai rar, congelată, comercializată sub denumirea de “doradă regală” este un produs de acvacultură. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users