Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Pestele grecesc.

- - - - -
  • Please log in to reply
56 replies to this topic

#19
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,492
  • Înscris: 15.09.2010

View Postvrajitoruldinoz, on 05 martie 2017 - 01:49, said:



Cel mai bun peste nu se "prepara", se maninca ori crud, ori crud cu niste lamiie, ori cel mult pe gratar.
Daca esti japonez.

#20
johnysibiu

johnysibiu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 718
  • Înscris: 07.04.2013
Ce este acela levrekul? Are echivalent romanesc? Cum se prepara ? Ce soiuri de pesti sunt pretabili la a fi gatiti pe gratar?

#21
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,633
  • Înscris: 21.06.2016

View PostFreddy12, on 05 martie 2017 - 19:41, said:

Daca esti japonez.

Ceviche e pentru japonezi?
Mai toate tarile cu bucatarie cunoscute care folosesc mult pestele nu se il gatesc prea tare. Pestele si alte animale de mare au gust delicat. Asta daca e peste bun, daca e peste de al cario gust vrei sa scapi il fierbi cu tot felul de mirodenii si ierburi pina nu se mai simte nimic.

#22
atupi

atupi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,574
  • Înscris: 17.08.2007

View Postjohnysibiu, on 05 martie 2017 - 20:27, said:

Ce este acela levrekul? Are echivalent romanesc? Cum se prepara ? Ce soiuri de pesti sunt pretabili la a fi gatiti pe gratar?
Levrekul e bibanul de mare, se găseste frecvent si în magazinele noastre dar nu îl găsesti n apele românesti.Cam toti pestii oceanici se preteaza a fi pregătiti la grătar.
Oferta mai bogată de este s alte fructe de mare am găsit în insulele sudice, Creta de exemplu. Aici in nord de pare că oferta nu e asa variată

Edited by atupi, 05 March 2017 - 21:29.


#23
johnysibiu

johnysibiu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 718
  • Înscris: 07.04.2013
Deci ce fel de psti poti cumpara de la pescari : levrekul, sardinele, dorada si gavros ?

#24
Iocan

Iocan

    Tefelist, fan Kövesi

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,782
  • Înscris: 02.06.2006
Dacă ajungi într-o piață de pește vei avea surpriza să găsești acolo zeci de soiuri de pești și alte vietăți comestibile. Mediterana este incomparabil mai bogată în soiuri de pește decît Marea Neagră. Este inutil să îți faci de acasă listuță.

#25
johnysibiu

johnysibiu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 718
  • Înscris: 07.04.2013
Macar o idee ...

#26
AlinE

AlinE

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,634
  • Înscris: 31.07.2009

View Postjohnysibiu, on 05 martie 2017 - 22:41, said:

Deci ce fel de psti poti cumpara de la pescari : levrekul, sardinele, dorada si gavros ?

Da. Ii vezi dimineata pe la 5-6 prin porturi ca sorteaza captura. Depinde de ce peste gasesc. Trebuie vorbit cu ei dinainte pt ca multi au prin congelatoare din zilele anterioare. Acum 2 ani in Thassos vedeam in fiecare dimineata un batran de vreo 80 de ani batand niste caracatite de pietrele unui dig. Am intrat in vorba cu dansul si ne-a spus ca fratele este pescar, ne-a dus in port sa ne arate barca lor. Am intrebat daca ne face rost de vreo 10 kg de caracatita si sa ne-o punga la congelator pana in dimineata plecarii spre tara. Avea dorada si multe alte feluri de peste.

Attached Files


Edited by AlinE, 06 March 2017 - 12:50.


#27
johnysibiu

johnysibiu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 718
  • Înscris: 07.04.2013
Exista pesti fata de care trebuie precautii?

#28
agp626

agp626

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 618
  • Înscris: 15.06.2007
Aia cu 2 picioare.
Si aia cu 50 e/kg la taverne cu vanzare la  suta de grame.Inteapă.

Edited by agp626, 07 March 2017 - 07:39.


#29
johnysibiu

johnysibiu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 718
  • Înscris: 07.04.2013
Vai de mine !

#30
almona

almona

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 643
  • Înscris: 11.08.2006

View Postjohnysibiu, on 05 martie 2017 - 22:41, said:

Deci ce fel de psti poti cumpara de la pescari : levrekul, sardinele, dorada si gavros ?
Așa cum au spus și ceilalți colegi, în piață găsești o mulțime de pești. Pe lângă cei menționați de tine, mai poți găsi pește spadă (xifia), merge perfect pe grătar, rechin (galeos) la fel, pe grătar, peștele dragon (scorpio) îl rogi să ți-l curețe și mare atenție că e plin de oase, se pretează cel mai bine înăbușit, cu legume. Barbunul prăjit sau pe grătar, limbă de mare (seamănă cu cambula), la ei se numește glossa și cel mai adesea e preparată pane. Timp și bani să ai să-i încerci pe toți.

View Postjohnysibiu, on 06 martie 2017 - 22:07, said:

Exista pesti fata de care trebuie precautii?
Fructele de mare pot fi periculoase dacă ești alergic. Dacă ai mai mâncat și n-ai pățit nimic n-o să pățești nici acum. Dacă ești pasionat de pescuit și vrei de ex. arici de mare, alege-i pe cei cu ”buton” alb. Cei cu ”buton” negru cică nu sunt comestibili.

#31
johnysibiu

johnysibiu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 718
  • Înscris: 07.04.2013
Merci foarte mult! M-ai mai luminat !

#32
flotam

flotam

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 119
  • Înscris: 17.10.2012
O prezentare detaliata .  Imi lasa gura apa, deja ma gandesc la barbuni prajiti. Posted Image

http://www.greecefoods.com/seafood/

#33
talica

talica

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 965
  • Înscris: 21.03.2012
Cu ceva ani in urma, am intalnit in Grecia un roman care muncea la o ferma piscicola de tipura (sper ca nu grsesc). Ne-a dat cateva bucati si pot sa spun ca era bun (sau eram cam nemancati!!). Voi ce stiti despre tipura?

#34
agp626

agp626

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 618
  • Înscris: 15.06.2007
@talica, Google search zice asa:

Noi îi spunem “dorada”. Cam la fel ca spaniolii (dorada), nemții (dorade), francezii (daurade), portughezii sau italienii (orata). Grecii, turci și bulgarii, deși o ortografiază diferit (τσιπούρα, çipura, ципура) o numesc “tsipura”. Englezii îi zic “sea bream”, iar pe numele ei științific se cheamă Sparus aurata. Un pește care trăiește în Marea Mediterană și se hrănește în special cu crustacee și moluște. Evident, este nelipsit în bucătăria mediteraneană. Atât pentru carnea sa albă, nu prea grasă, cu o textură inconfundabilă și gust plăcut, dar cât și pentru faptul că are foarte puține oase (cam ca păstrăvul). Ceea ce vedeți în raioanele de pescărie ale hypermarketurilor românești, refrigerată sau, mai rar, congelată, comercializată sub denumirea de “doradă regală” este un produs de acvacultură.

Edited by agp626, 18 March 2017 - 17:16.


#35
d-ardeleanu

d-ardeleanu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,576
  • Înscris: 12.02.2008
Ati uitat de chefal, printre cei mai buni...

#36
atupi

atupi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,574
  • Înscris: 17.08.2007

View Postagp626, on 18 martie 2017 - 17:13, said:

@talica, Google search zice asa:

Noi îi spunem “dorada”. Cam la fel ca spaniolii (dorada), nemții (dorade), francezii (daurade), portughezii sau italienii (orata). Grecii, turci și bulgarii, deși o ortografiază diferit (τσιπούρα, çipura, ципура) o numesc “tsipura”. Englezii îi zic “sea bream”, iar pe numele ei științific se cheamă Sparus aurata. Un pește care trăiește în Marea Mediterană și se hrănește în special cu crustacee și moluște. Evident, este nelipsit în bucătăria mediteraneană. Atât pentru carnea sa albă, nu prea grasă, cu o textură inconfundabilă și gust plăcut, dar cât și pentru faptul că are foarte puține oase (cam ca păstrăvul). Ceea ce vedeți în raioanele de pescărie ale hypermarketurilor românești, refrigerată sau, mai rar, congelată, comercializată sub denumirea de “doradă regală” este un produs de acvacultură.
Aceea dorada de acvacultură este oferita și de către restaurantele grecești, oriunde am întrebat mi-au confirmat că e provenita din crescătorii. Chiar gazdele la care am stat o data mi-au spus că și ptr ei dorada sălbatică a devenit ceva rar și f scump


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate