Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Pestele grecesc.
Last Updated: Sep 08 2020 21:29, Started by
johnysibiu
, Mar 04 2017 21:22
·
0
#1
Posted 04 March 2017 - 21:22
Mergand intr-o tara maritima ca Grecia este inevitabil sa mananci peste. As dori sa unificam discutiile despre acest subiect. Ce specii de pesti se mananca ? In ce fel se gatesc? De unde se pot procura ? Se pot pescui la nivel de ammator? Ce mancaruri traditionale sunt din peste? etc.
|
#2
Posted 04 March 2017 - 21:46
da-mi te rog linkuri la celelalte discutii asemanatoare de pana acum.
|
#3
Posted 04 March 2017 - 21:55
johnysibiu, on 04 martie 2017 - 21:22, said:
Mergand intr-o tara maritima ca Grecia este inevitabil sa mananci peste. As dori sa unificam discutiile despre acest subiect. Ce specii de pesti se mananca ? In ce fel se gatesc? De unde se pot procura ? Se pot pescui la nivel de ammator? Ce mancaruri traditionale sunt din peste? etc. Cei mai des intalniti sunt dorada, bibanul de mare si gavros. Am mancat supa, la gratar si prajiti. Ca fructe de mare am mancat caracatita la gratar sau in sos de vin, creveti saganaki, la gratar, calamari umpluti cu feta, pane sau la gratar, scoici in sos de rosii, pane. Sunt pescarii la tot pasul sau cautat pescari prin porturi. Pescarii amatori am vazut ca au pescuit cel mai mare peste de marimea unui gavros. Edited by AlinE, 04 March 2017 - 21:56. |
#4
Posted 04 March 2017 - 21:59
Cel mai mult ma tem ca o sa cumpar un fel de peste care nu stiu cum sa-l gatesc sau poate nu poate fi gatit intr-un mod facil
|
#5
Posted 04 March 2017 - 22:04
#7
Posted 04 March 2017 - 22:42
#8
Posted 04 March 2017 - 22:50
#9
Posted 04 March 2017 - 23:01
Pestii aia si "fructele" inotatoare sint sigur din marea mediterana sau sint importate inghetate din china?
Care e garantia? |
#10
Posted 04 March 2017 - 23:06
|
#11
Posted 04 March 2017 - 23:47
Am mâncat tot felul de peste în Grecia dar ca în Deltă nu se prepară nicăieri. O fi el de apa dulce, nu avem condimentele grecilor însă îl bate fără drept de apel!
|
#12
Posted 05 March 2017 - 00:31
Daca mergi in Grecia, uita-te dupa barbuni. Cand sunt proaspeti, sunt o minunatie. Eu am luat in urma cu niste luni de la supermarket si nu se compara cu cel proaspat pescuit.
|
#13
Posted 05 March 2017 - 00:57
AlinE, on 04 martie 2017 - 21:55, said:
Cei mai des intalniti sunt dorada, bibanul de mare si gavros ... În completare aş spune că şi sardinele se pot mânca la orice tavernă. Grecii le spun "sardeles". Au avantajul că pot fi făcute la grătar, spre deosebire de gavros, care sunt prea mici şi atunci grecii îi prăjesc (eu evit prăjelile, nu sunt benefice pentru sănătate). Eu sunt fan caracatiţă friptă şi calamar fript, dar în ultimii 2 ani în Grecia m-am cam reorientat către sardine fripte. O porţie la tavernă e cam 6 euro, iar cantitatea depinde de ... tavernă şi zonă. De exemplu, în Thassos la O Platanos în Panagia am numărat 12 peşti, ca şi la Stelakis, lângă Limenaria (pe plajă, lângă Iris gold). În schimb, pe coasta vestică a Greciei au fost mai darnici - de exemplu la Siarbas (în Paralia Loutsa/Vrachos) am numărat şi 20 de peşti - şi nu erau mai mici, şi porţia a fost anul trecut în iunie tot 6 euro. Şi cred că se găsesc sardine de cumpărat de la pescari (sau de la tarabele cu peşte din unele porturi) - asta pentru iniţiator, care a spus că va beneficia de grătar în curte. Ar mai fi de spus că în zonele Thassos, Halkidiki, Riviera Olimpului preţul la mâncare a crescut din 2016 (comparativ cu restul Greciei), din cauza invaziei de ex-jugoslavi. Sănătate şi toate cele bune ! Edited by OvidiuNS, 05 March 2017 - 01:22. |
#14
Posted 05 March 2017 - 01:49
TLGTLC, on 04 martie 2017 - 23:47, said:
Am mâncat tot felul de peste în Grecia dar ca în Deltă nu se prepară nicăieri. O fi el de apa dulce, nu avem condimentele grecilor însă îl bate fără drept de apel! Cel mai bun peste nu se "prepara", se maninca ori crud, ori crud cu niste lamiie, ori cel mult pe gratar. |
#16
Posted 05 March 2017 - 15:39
Mie grecii mi-au spus că tot ce e peste mic sau calamar mic are șanse să fie fresh iar ce e mare și frumos cel mai probabil e de la supermarket. Mai sunt peștii aceia mari și scumpi pe care-o expun în vitrinele restaurantelor, aceia sunt cel mai probabil pescuiți. Dorada e garantat de crescătorie.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users